BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #890398 przez Cania
misiana nic na to nie patrz, ze chlopiec czy dziewczynka :) Niemowle to niemowle i trzeba mu odpowiednia ochrone zapewnic, przed sloncem tez :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #890400 przez misiana
Przychodzi wieczór i juz cos się z forum dzieje :(

10 lata 10 miesiąc temu #890405 przez ggabii
Hej mamusie :)
Nie moge się napatrzeć na te piękne kąciki Waszych maleństw, te piękne kolory i w ogóle. Aż nie można wzroku oderwać. Martyska super ten Twój brzuszek taki okrąglutki :)

Pisałam Wam rano że miałam okropną noc. Dzień w sumie też nie jest za ciekawy i zadzwoniłam do mojej gin. Kazała wziąć nospe i paracetamol plus dieta. Jak nie przejdzie to do szpitala..... A ja nie mam nic przygotowane :S jestem tym załamana. Jeszcze z przeziębienia cała zakatarzona i głowa strasznie boli. A z moim M też się ściełam. Nic tylko krzyczeć potrafi. Dzwoniłam i myślałam że mnie jakoś pocieszy, że przyzna mi rację, że coś jest nie tak skoro ten brzuch mnie tak boli. A on oczywiście, że przecież gdzie ja rodzić będę jak po pierwsze jest jeszcze półtora miesiąca czasu a po drugie nie jest główką w dół. Jeszcze przecież jak by się pojawił taki wcześniak to będzie jakiś osłabiony czy chorowity, alergik i w ogóle. A jak zadzwoniłam do gin i mu powiedziałam o tym szpitalu to zmiękł trochę. Chyba zauważył że sobie tego wszystkiego nie zmyślam. Boże co za matoł.........

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #890406 przez Cania
no wlasnie widze ze znow postow nie wyswietla, brakuje ostatniej strony... Mimo ze jesli sie da 'odpowiedz' to posty sa widoczne. Ale strony wciaz brakuje. Wiem ze juz Agni i ktos jeszcze to zglaszal i poki co nic sie nie zmienilo...

EDIT:

No w koncu sie pojawila ta strona :D

ggabii spokojnie, wez nospe tak jak polecil lekarz i odpoczywaj. I nie przejmuj sie mezem. Facetom sie wydaje ze jak jest termin na lipiec to bedzie lipiec i koniec, a nie dochodzi do nich ze to moze byc jednak troche wczesniej. Tez jestes poddenerowowana cala ta sytuacja z malenstwem, wiec w emocjach nie dyskutuj z mezem, tylkotroszke ochlon i na spokojnie porozmawiajcie. Na pewno zrozumie, dlaczego sie martwisz i ze sobie tego nie wymyslilas.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #890408 przez misiana
Ggabii jak już jest tak żle to tylko uwazaj na siebie ! Nie szalej z ta torbą tylko.. A z facetami tak juz jest .. niestety ehh .. Mój wieczorkiem po pracy w taki upał lubi sobie piwko chlodne wypić a jak juz mu powiedzialam ze musi to ograniczyc bo nigdy nie wiadomo kiedy mnie wezmie i zaczne rodzic to stwierdzil ze przesadzam i znow mardze :( ehh z facetami. Wex nospe jak zaleciła gin i odpocznij !

Cania zauwazylam ze z tymi postami to sie wieczorem cos dziac zaczyna, moze serwer ma zbyt duze obciązenie .. Mogłiby juz cos z tym zrobić :(

10 lata 10 miesiąc temu #890412 przez rewelka1312
misiana moja koelzanka urodzila chlopca i ma wózek z parasolka:)
do moejgo wozka wlansie nie bylo ale mysalam ze nie bedzie zbytnio potrzebna bo raczej bede starala sie z mala wychodzic wieczorkiem jak bedzie troche chlodniej a nie na otwarte slonce, a jak bedziemy w ogrodzie siedziec to pod parasol ogrodowy ja wstawie w wozku a co do facetów to moj akurat pije sporadycznie ale teraz zaczynaja sie mecze w brazyli wiec tam jakies piwko napewno wypije i ja tez tak rozmawialismy ze trzeba byc na bacznosci juz teraz a jutro gra juz Holandia to bez piwa malego sie nie obedzie:)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 10 miesiąc temu #890415 przez misiana
własnie znalazłam aukcje z parasolkami, jutro wybiore dokladnie kolor bo mam wózek ciemny z jasnym szarym a na tych aukcjach są po 3 rodzaje szarego ;D Dziwne hehe

10 lata 10 miesiąc temu #890419 przez Cania
ja mam granatowy wozek z bezami, bardziej mi sie podobala bezowa parasolka, ale wzielam granatowa zeby sie tak nie brudzila :) bo juz w wybrazni widzialam co bedzie z ta bezowa jak ja bede ciagle odpinac, przypinac i przekladac :D :)

moj maz na szczescie nie ma w zwyczaju piwkowania, nawet przy okazji mundialu :) czasami tylko lubi podrinkowac ale to od wielkiego dzwonu :) Takze nie ma problemu z byciem na bacznosc w razie czego :)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #890425 przez Agnilla
no to niestety, wybaczcie, ja meza dzis pochwale ;) pomogl mi sprzatac w kuchni, myl szafki, na szafkach, lampe, jutro jak nie dam rady dokonczyc do poludnia to konczymy razem po obiedzie. a ze ugotowala zurek na 2 dni to jutro mam z glowy :)
dobrze, ze piszecie. musze w koncu dokupic parasol i krem z filtrem. tez mam wozek granat z bialym i chcialam w bieli wziac, ale nie wiem kto by ten parasol czyscil :P, jutro koncze kuchnie, w pt ogolne sprzatanie mieszkania i sie smiejemy, ze od soboty wlaczam stand by i czerwona lampke ;)
do jutra laski! :kiss:

10 lata 10 miesiąc temu #890426 przez misiana
Ja się chyba skuszę na ten jasniejszy szary, taki ołówkowy ;)
jutro mam w planach zrobić sok z kwiatów czarnego bzu :)
a w pt do lekarza :)

Dobrej nocywszytskim ;*

10 lata 10 miesiąc temu #890456 przez Cania
Olowkowy kolor, brzmi fajnie :) zawsze podobaly mi sie samochody w tym kolorze :D

Agni ja tak powoli przechodze w tryb stand by :p zeby nie takngle heh. Ale od kilku dni mm zdecydiwanie mniej sily na cokoleiek, mimo szczerych checi.

Jutro jade do poradni nadkrzepliwosci. Ciekawe co mi powiedza tak zaraz przed porodem :) a zawiezie mnie tata. Juz chyba nie pora na tluczenie sie autobusami heh...

Mala tak sie przeciaga ze mowie jej, ze ta swoja matke w koncu rozerwie jak bedzie tak rozrabiac heh... :)

Dobranoc!

10 lata 10 miesiąc temu #890462 przez wiolcia1004
Witam sie z samego rana:):) Wkoncu troszke chłodniej i troszke wiateru jest czym oddychac eheh
Cania chcialam ci obwiescic ze dzis w moim snie urodzilas śliczna Julke hehe( tzn snilo misie ze to na forum obwiescilas)
Zjem sniadanko obejrze m jak miłosc i jade na zakupki.A pod wieczór ide sie spotkac zmoimi kolezankami ale to chyba ostatni raz przed porodem:) miłego dzionka

10 lata 10 miesiąc temu #890464 przez Agnilla
dzien dobry :)
cholera, musze ograniczyc picie wieczorem, dzis pobilam rekord wstawania na siku...4 razy :ohmy: no zla jak osa wtawalam, odespie w dzien :)
biore sie zaraz dalej za kuchnie, bo podejrzewam, ze za godzine wlaczy mi sie tryb lenistwa :P
milego dnia laski :kiss:

10 lata 10 miesiąc temu #890467 przez elmirka_20
Witam sie i ja! :) Dziś już mam tu TLEEEEN !!! :) Niebo zachmurzone i aż sie lepiej oddycha! :) Cudo ;)

Sabina211. Witam i ja nową koleżankę! :) To jest nas juz 35 :) Ale będzie zdjęć dzieciaczków już niedługo! :)

Caniu, nie wiem o co im chodziło z tym tymiankiem i czymś tam jeszcze (nawet nie zapamiętałam, bo byłam tak rozczarowana i zdenerwowana, że już przestałam babkę słuchać). Ale przypomniało mi się, że lekarz mówił, żebym się NIE PRZYZNAŁA ŻE TO DLA MNIE a ja jak zwykle mącić nie lubiąc wyśwpiewałąm prawdę, że syrop ma być dla mnie i miałam za swoje.... Więc chyba ten tmyinake nie jest jakiś zły skoro sam lekarz kazał mi zataić, że syrop miałby być dla mnie....
Oj, Ty też miałaś ciężki dzień i miały prawo puścić Ci nerwy...... Eh..... My, Kobiety, to mamy przerąbane...... A jeszcze teraz w ciąży ... -ja tez ostatnio jestem wyjątkowo rozdrażniona, choć nie powiem - do wczoraj trzymałąm sie całkiem, całkiem :)

Wiolcia, Malgorzatawalak - z tymi facetami, to brak słów .... Ja naprawdę odnoszę wrażenie, że nie dość że jestem z wszelkimi przygotowaniami zupełnie sama, to jeszcze nawet znaleźć miejsce na łóżeczko nic mi nie pomaga jakbyśmy mieli kupić nowy telewizor a nie przyjść do domu z człowiekiem, który potrzebuje swojego miejsca tak jak każde z nas, intymności i bedzie z nami tu na równych prawach. Nie dość, że łóżeczko będzie stało w dużym pokoju, przez co już sie martwię o gości którzy będą tu złazić a mały będzie przecież chciał spać - więc PROBLEM, będę musiała się kłócić na pewno z teściową i wywalać ją z pokoju jak będę karmić albo jak dziecko będzie spało, to jeszcze .... Nie wiem, nie widze tego jakoś.... Ciężko będzie ale musimyy sobie dac radę. Tylko szkoda, że ja się o wszystko martwię gdzie mi nie wolno a TEN się nic nie przejmuje i mam zero wsparcia. A potem jeszcze jak też będę musiała się i z nim kłócić o prawa dziecka do spokoju świętego w "jego" pokoju to już całkiem chyba puszczą mi nerwy i naprawdę wyniosę się z dzieckiem wq cholerę do mojej mamy, żeby wreszcie mieć samej święty spokój....................

Malgosiawalak, to miłego zakonczenia roku dzisiaj w przedszkolu! :) Ale to będzie słodkie, jak maluszki będą coś mówić czy przedtasawiać :) Przewidziane jest cuś takiego? ;)

Misiana, mój też piwkuje co wieczór po pracy i jak go pytałam, kiedy przestanie bo ma żonę w zaawansowanej ciąży, czy o tym pamięta, to odpowiedział, że od 20 czerwca (najbliższy termin porodu, jaki podał nam lekarz)... No zobaczymy........
Parasolkę dostałam z wózkiem. I też czekam na synka i nie mam zamiaru sie przejmować, że to chłopczyk - chłopczyk czy dziewczynka - to nie ma znaczenia! Dzieci równo są chronione przed słońcem, nikt się tu z tym nie czai :) Nie przejmuj się :)

Martyska, bardzo ładny zgrabny brzuszek! :) A wiesz, mamy fotele podobnego typu i ja nie mogę na nim niestety siedzieć - mój synek tak mnie tłucze, że nie wysiedzę na nim dłużej niż minutę! ;) Bo tak troszke się pupa w dół cofa, czyli mam uda nieco wyżej niż w poziomie a to dla mojego synka już znak, że zajęłam jego terytorium i zaczyna mnie tłuc :)

Widzisz Ggabii, obie miałyśmy wczoraj fatalny dzien z tymi naszymi facetami, od których tylko się wymagało odrobiny zrozumienia i ... NIC... Mam nadzieję, że dzisiaj już będzie nam lepiej ...

Kobitki, wczoraj w szkole rodzenia dowiedziałam się oprócz seksu i hebraty z liście malin od 37 tygodnia warto też wcinać kupiony w aptece olej z wiesiołka :) Ponoć pomaga! :) Idę dziś do apteki ;)

Miłego dnia wszystkim Mamusiom i trzymam kciuki żebyśmy miały usmiech na ustach, zero dolegliwości, spokój w sercach i spokojnie oczekiwały na nasze ukochane maluszki! ;)
Buziaki Kobietki ;*** :)

10 lata 10 miesiąc temu #890468 przez staślubania
Cześć Dziewczyny:)
Witam Sabina:)
Elmirka, z tą akcją z apteką i mężem to też raz podobnie miałam. Najpierw wkurzyli mnie w aptece a jak chciałam się mężowi pożalić to mnie zdenerwował i jeszcze barzdziej się rozkleiłam he he:D ale co tam szybko przeszło.
Miłego dnia:)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka