- Otrzymane podziękowania: 65
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- elmirka_20
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Lyanka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 39

No dzisiaj faktycznie jest już czym oddychać

U mnie też słoneczka brak od rana, nawet trochę deszczyk padał, a teraz jest tak świeżo i zdecydowanie niższa temperatura, niż była

Ja się wybieram rano do Lidla, bo dzisiaj są walizki i torby w promocji. A że my mamy wszystkie walizki ogromne i już widzę miny położnych w szpitalu jakby mnie z takową zobaczyły

Dziewczyny, powiem wam, że mnie też mąż czasami wkurza....pomimo, że mi bardzo pomaga we wszystkim. Ale to już chyba hormony zbyt mocno nam szaleją

A ja wczoraj miałam śmieszną rozmowe z sąsiadką (taka starsza kobitka, dobrze po 60-tce). Mówi mi - Śniła mi się pani w nocy, że pani rodziła....I TO NA TRAWIE PRZWED BLOKIEM

Mam nadzieję, że będzie wszystko podobnie jak we śnie sąsiadki, tylko w szpitalu

Witam też nową koleżankę

Dobra, idę się doprowadzić do normalności

Buziaki kochane....i miłego dzionka bez żadnych boleści

- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96

Na dziś u mnie zupełnie sprzczne prognozy, Polsat News zapowiada 27* i burze, ICM zapowiada 22*... I jak tu się mam ubrać, powiedzcie?

Wiolcia ooo dziekuje, mam nadzieje ze może jeszcze nie dziś

Agni tez wstawałam dziś 4 razy heh. W ogole dziś fatalnie spalam, ciagle cos mi przeszkadzalo

Elmirka, może po prostu pani w aptece nie chciała brac odpowiedzialności za polecenie CI czegos, gdzie w ulotce nie ma słowa na temat braku przeciwskazan dla kobiet w ciąży. Ciezko mi powiedzieć, ale może bardziej tutaj bym się doszukiwala problemu. Nic się nie martw, w końcu przejdzie

Lyanka swego czasu torby były tez w Biedronie

a z tymi nerwami i placzami to ja tez tak wybucham, a zaraz mysle sobie: Booooze, jakie to głupie

ostatnio ugryzły mnie jakies meszki dziadostwo, nie mogę sobie z tym poradzić. Już dziś mama mi dala oxycort bo niestety sam Fenistil i wapno nie pomagają... Oby przeszlo, bo już mnie wkurza.
Milego dnia Wam zycze

- misiana
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 34
U mnie pogoda też dzisiaj piekna

Nocka jakos zleciała, ale brzuch cos mnie pobolewał i mały tak okropnie gdzies tam ugniatał jak na boku lezałam że aż bolało mnie albo pecherz albo cos nie wiem co

Elmirka a juz myślalam, ze tylko ten mój ma takie podejście.. Ty masz o tyle dobrze bo jakis termin najblizszego porodu znasz hehe Ja sie jutro mam nadzieje dowiem co i jak, jak dluo jeszcze i wco mu sie z ta moją szyjka macicy nie podoba tam.. i że mój M weźmie to sobie do serca

Miłego dnia :*
- ggabii
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 41

Na szczęście noc już była znacznie spokojniejsza. Choć brzuch jakiś taki obolały po tamtych rewolucjach. Ból jakoś zniosę bo nie jest to tragedia dla mnie zwłaszcza że ma się świadomość że stan nie jest jeszcze alarmowy (póki co), ale najważniejsze że czuję ruchy a to najlepsze lekarstwo dla mamusi

Kurcze a mi kopią jakąś kanalizację za oknem... Grrrrr. Jeszcze rano mnie z łóżka ściągali bo im przeszkadzało moje autko i musiałam przeparkować. A tak przyjemnie się leżało

- elmirka_20
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 65

powiedziała, że ciuszki na wyjście dla dziecka i kocyk (którym w razie czego można przykryć dziecko w foteliku gdyby było chłodniej, czy pieluszka) oraz ciuchy na wyjście dla nas, lepiej żeby mąż przyniósł razem z fotelikiem jak po nas przyjedzie, bo przynajmniej nie przejdą nam wszystkimi szpitalnymi zarazkami a my nie mamy w domach takich detergentów, którymi byśmy mogły to pospierać , więc lepiej żeby tego dziadostwa do domu sobie nie przynosić! Słuszna uwaga! Że też sama na to nie wpadlam ... I wypakowałąm swoje i maluszka rzeczy i kocyk na wyjście, wsadziłam do fotelika i już czkea

Lyanka, widziałam wczoraj w Pepco jakies torby powystawiane, ale nie przyglądałam im się jakie to dokładnie. Także może jeszcze jedna opcja Ci dojdzie

Misiana, no to powodzenia jutro u lekarza i żeby powiedział Wam mniej wiecej czego się spodziewać - wcześniejszego przyjścia maluszka czy jednak raczej terminowo... Położna wczoraj mówiła, że najbardziej wiarygodna data porodu to ta z miesiączki, lub jak się nie jest pewnym miesiączki (przy bardzo nieregularnych(), to z USG robionego do max 12 tygodnia. I od tego odejmiemy 14 dni (czyli te + - 2 tygodnie), to mamy najwczesniejszą prawdopodobną datę porodu. U mnie wychodzi 27 czerwca, ale lekarz mówił sam o ok. 20-ego, także mąż to słyszał i ja tego się trzymam, żeby na wszelki wypadek już wcześniej nie pił tego piwska.
Parasoleczka na pewno będzie bardzo ładna i bedzie pasowała!

Wiecie...... Troche mi przykro, że nie mam jakiś bóli przepowiadających :/ Ale sobie myslicie teraz pewnie, żem głupia totalnie!!!

A wracajać do skurczów: ja bym chciała już czuć coś że mi się więzadła luzują miednicy i macicy czy że ucisk w kroczu od wstawiania się główki dziecka - żeby mieć to poczucie, że już się coś zaczyna dziać, że już się organizm mój i dzidzi przygotowuje... A tu nic :/
Uciekam Mamusie się szykowac do wyjścia na spacer

- wiolcia1004
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Sens mojemu życiu nadaje moja kochana księżniczka
Tez musze dokupic parasolke bo nie mialam.
- Agnilla
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56

Cania, obowiazkowo meldunek po powrocie

Dzięki Bogu mnie placz zdarzyl sie moze 20-3 razy w ciazy i to w domu, jak nikt nie widzial, ale to normalne, nie rpzejmujcie sie. Emlirka nie masz co ubolewać nad tym, że Cię brzuch nie boli. To nic przyjemnego, a nic nie znaczy, mnie boli juz ze 3 tyg, na taki mocny okres. nic fajnego :/
a wczoraj poszlam spac o 22:30, goniłam meza to przyszedl po godz i mnie obudzil gadaniem "spisz?"

aaa przepraszam i ja witam sie z nowa kolezanka

Cania, Ty kupowalas granatowa parasolke? na allegro??
ooo z tym szpitalem dobry pomysl, ja i tak wzielam po 2 komplety dla malej do szpitala w rozm 50 i 56 ale fakt przygotuje mezowi fotelik i caly ekwipunek na wyjscie. tylko czasem ze swoich ubran nie przygotowujcie tych, ktore nosilyscie przed ciaza

mojego kolegi zona zostala przyjeta we wtorek na oddzial, miala termin na 10go. nic nie robili, jedynie prysznice, wczoraj dostala w koncu kroplowke a teraz on mi pisze, ze jest na przedporodowej. wiec jeszce troche przed nimi, a ona juz lezy w szpitalu praktycznie 3 dzien. ja tam moge isc do szpitala, tzn na dluzej niz 3 dni, bo powyzej 3 dób hospitalizacji mam zwrot z ubezpieczenia 100zl za dobe

spadam dalej do kuchni, uwielbiam sprzatac...szkoda ze sily nie te. ale po 12 obowiazkowa drzemka

- Ali
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 39
Wczoraj miałam załamkę i musiałam sobie porządnie popłakać, żeby odreagować. Nie wiem skąd tyle negatywnych emocji, dziś dalej czuje się nie wyraźnie.. Wogóle jakoś od rana pobolewa mnie podbrzusze, biegam sikać co 5 minut. Elmirka kochana niedługo wszystko poczujesz i nikt nie uważa, że to głupie, bo każda z nas myślę jest juz na etapie, że chciałaby maluszka tulić w ramionach a nie męczyć się jeszcze nie wiadomo ile. Ale przyjdzie na to czas. Ja właśnie odczuwam ten ucisk i powiem szczerze niezbyt komfortowa sytuacja, biegam na siku non stop a uczucie mam takie jakbym miała zgubić dziecko. Ale nie świruję jeszcze, bo nie mam skurczy, a to chyba istotne. Ale jakby się coś działo to zaraz dzwonie do mojej gin.
Co do parasolki to wstyd przyznać, ja jeszcze wózka nie mam... Cały czas się nie mogę zdecydować, ale najprawdopodobniej wybiorę tako laret. Może któraś z Was kupiła taki? Moi rodzice obiecali zasponsorować, chociaż aż głupio nam, bo tyle nam juz pomogli, że naprawdę dużo kosztów odeszło. Także przykro mi, jak czytam o historiach niektórych z Was, gdzie teściowie obiecują, a potem wychodzi rożnie...
Martyska super brzuszek i piękny kącik dla maluszka! Tak samo Rewelka! Ślicznie to wygląda, już chciałabym ubierać moje łóżeczko, ale najpierw musze je porządnie wywietrzyć, bo ma bardzo intensywny zapach drewna.
Nie pamiętam co miałam więcej nadrobić.. a niektóre narzekały na mężów/partnerów.. mój jest za granicą, nawet nie mam szansy się z nim pokłócić, chyba że przez telefon, także ja nie będę się wypowiadać w tej kwestii, bo mi naprawdę brakuje jego obecności..
ide leżeć, zobaczymy co się będzie działo..
A jeszcze ciekawa jestem jak tam Kinga i jej mała królewna?
- ggabii
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 41

- malgorzatawalak
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 25

U mnie troche chlodniej dzisiaj i dobrze bo nie wiem jak ja bym wytrzymala w tym przedszkolu na tych wystepach

Dziewczyny sliczne te wasze kaciki dla maluszkow

Ja az wstyd sie przyznac nawet nie pomyslalam o parasolce do wozka...moze przeslijcie dziewczyny linka do aukcji tych parasolek to tez sobie przejrze

Dziewczyny ja wiem ze u nas wielka role w naszym samopoczuciu odgrywaja hormony ale nasi mezowie/partnerzy przyczyniaja sie do tego by podniesc nam cisnienie....moj maz jest kochany bardzo mi pomaga ale czasem jak cos powie to mam mysli zabojcze ....

No nic laseczki ide umyc naczynia po sniadanku i lece sie szykowac na ta uroczystosc

Dobrze ze choc mam w miare sie w co ubrac bo inaczej to wogole trauma by byla...

- wiolcia1004
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- misiana
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Wiolcia1004 Ja też mam płacone ogólnie za dobe pobytu w szpitalu 60 zł i nie wiem zeby coś było odnoścnie tgeo czy to tylko hospitalizacja czy poród. Ogólnie to chyba liczy sie jako pobyt w szpitalu. Ale ręki nie dam sobie uciąć za to hehe
malgorzatawalak allegro.pl/parasolka-do-wozka-31-kolorow...-uv-i4308821713.html
- wiolcia1004
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- rewelka1312
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 23
A z tymi walzkami to naprawde przesadzaja, aza miec ze soba pol domu a pozniej komentuja ze kobiety z walizkami na kolkach przyjezdzaja.. Wczoraj rozmawialam z tatem to mowil zebym walczyla o cesarke, po co mam sie meczyc haha dobre podejscie do corki:)