- Otrzymane podziękowania: 34
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- wiolcia1004
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Sens mojemu życiu nadaje moja kochana księżniczka
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- wiolcia1004
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- misiana
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Może i plusem cc jest to ze idziesz tego i tego dnia i masz dzidzie juz na swiecie, a przy sn to nigdy nic nie wiadomo, ale..
Jednak wole sie pomeczyc i byc szybciej "sprawna", opiekowac sie malym, juz po kilku dniach móc wyjść sobie z nim swobodnie na spacerek

- rewelka1312
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 23
ja to sie tylko boje bólu zeby nie meczyc sie po 12 godz ze skurczami, chcialabym urodzic szybko jak moja mama mnie, pojechala autobysem do szpitala o 20 a o 1 w nocy juz sie urodzilam i jako ierwsze dziecko:)
- elmirka_20
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 65

Dzięki Kobietki Moje za tak dobre słowa - słowa otuchy

Co do porodu cc czy sn, to się ostatnio nasłuchałam jak to przy cc o 30% wzrasta ryzyko zakrzepicy żył głębokich i ja nie chcę tego ryzykować skoro mam wybór. Co innego gdyby lekarz z okreslonych względów widział w tym mniejsze zło i zadecydował o cesarce. Tak to też wolę pocierpieć przy sn i szybciej wrócić do siebie....
Wczoraj babka w szkole rodzenia powiedziała, że jak dochodzi do wywołania porodu (z jakiś tam przyczyn), to wtedy poród wywoływany jest obarczony o 50% !!! większym ryzykiem powikłań! Nie wiedziałam tego wcześniej.... To dlatego w planie porodu do mojego szpitala pytali, czy wyrażamy zgodę na przebijanie pęcherza ciążowego i podawanie środków na wywołanie porodu.... Cwaniaki - chcą zwalic na nas winę w razie czego :/ A człowiek taki nieświadomy ryzyka był.... Jednak te szkoły rodzenia naprawdę uświadamiają i sa potrzebne.
Tak samo pani położna stwierdziła, że jak obserwuje rodzące mamy, to tylko nieliczne, które trafiają do szpitala już na sam poród proszą o znieczulenie (prawie wcale go nie podają), natomiast z reguły te krzyczące porody (jak panie rodzące drą japki z bólu), to porody wywoływane :/ Dlatego mówiła, że choć wie, że tracimy cierpliwośc jak poród się opóźnia czy w ogóle jesteśmy już po terminie, to jednak nie naciskac na lekarzy na wywołanie porodu, bo po oksytocynie skurcze od razu są silniejsze i przez to bolesniejsze niż jak organizm sam zaczyna rodzić.... Wtedy mamy czas poprzez nasilanie skurczów do przyzwyczajenia sie do nich i oswojenia z nimi przez co lepiej je znosimy i boleści sa tylkoo już przy porządnym rozwarciu.
Ot co - oby nam nie trzeba było ani wywoływać porodu ani nic nas nie rozpraszało, nie działo się niepokojącego - wszystkie urodzimy sprawnie, szybko i wrócimy tu zadowolone ze zdjęciami naszych maleństw o których już tyle słyszałyśmy a teraz zaczniemy tych małych kopaczy i wiercidupki poznawać

- misiana
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- rewelka1312
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- martyska
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- skarbek nasz kochany:*:*:*:*
- Otrzymane podziękowania: 41
Ja to dzisiaj jestem jakas nie do życia chce mi sie płakać nawet nie wiem czemu

Ja słyszałam ze znieczulenie daja jak jest 3-4 cm wiec już sama nie wiem co ma być to bedzie też bardzo sie boje ale damy rade

Ja to nawet nie zlicze ile razy w nocy wstaje do toalety średnio co godzine takie parcie czuje w ogóle bardzo nisko go czuje jak rusza główka czy raczkami to masakra czuje jak by chciał wyjść...
Ech ide po truskawki moze mi sie humor poprawi
- gabi28
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 33
Witam i nową mamę

tak sobie rozmawiacie o cc i sn. Wiadomo,każda by wolała aby poród przeszedł bez komplikacji,bez większych bóli.Ale niestety często nie mamy na to wpływu. Ja tak jak i Agni pewnie będziemy miały cc,nie chce w tej chwili myśleć jak długo będę dochodzić do siebie,jak bardzo będzie bolało po. Narazie skupiam się nad tym że to najlepsze wyjście dla mnie i dla maleństwa. Wiem co to znaczy mieć znieczulenie,lewatywę,okropne bóle po operacji gdzie nawet morfina nie pomagała. Pamietam te pierwsze godziny. Bolało jak cholera..(aaaa.. nie piszę teraz o cc,tylko o moich operacjach) . A dwa lata później musiałam powtórzyć zabieg i znowu przez to wszystko przechodzić. Ale jest to ból do przeżycia. Teraz myśląć o cc chcę się skupić na maleństwie,ja sobie jakoś dam radę,mam Kochanego faceta który mi pomoże. No kurcze,tyle kobiet rodzi to i my urodzimy.

- rewelka1312
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
ja dzisiaj na raty piore ubranka jescze raz teraz w jednakowym plynie bo kupilam persil dla dzieci i wsyztsko w jednym chce prac mam nadzieje ze niedlugo znowu zrobi na niego promocje bo kupilam 4 butelki na 16 pran
- wiolcia1004
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Wracajac do porodu ja to mysle o nim w takiej kategorii ze juz mi klada mala na klatke wtedy to chyba szoku doznam i zaczne ryczec i zaleje lzami cala pordowke. A czy ja sie bede meczyc czy nie to juz nie istotne najwazniejsza jest dla mnie ona zeby wyszla cala i zdrowa a ze bedzie bolalo no niestety nic łatwo nie przychodzi trzeba sie troche pomeczyc. Tyle kobiet daje rade my tez damy!!!!
- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96

Elmirka, Wiolcia, nic się nie martwcie, poczujecie wszystko

Agni kupowałam w lokalnym sklepie, nie na allegro. Także niestety żadnych namiarów Ci nie dam.
moja mama sama nie przechodzila porodu SN tylko miała ze mna i siostra cesarkę i mowi to samo, co tato Rewelki

a co do znieczulenia to ja raz miałam w kregoslup wlasie i pamiętam ze miała straszny problem z wbiciem się w ten mój kregoslup, 3 razy było podejście. I nie było to przyjemne, no ale co zrobić. Potem było już lepiej

Ja tez mam jakies grupowe ubezpieczenie... Może sprawdzę, czy tam też coś jest za hospitalizację

I zgadzam się z Agni, żeby dla siebie na później wziąć jednak jakieś ciążowe wdzianko i wygodne, bo tak szybko brzuszki nam nie znikną

- rewelka1312
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
wiadomo ze damy rade ale te leki nie odpuszcza nas do ostatniej chwili:)
- wiolcia1004
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- rewelka1312
-
- Wylogowany
- rozmowna
-