BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #890879 przez misiana
Hej :*
Wiolcia Ja mam wizytę na 9:15
ale dzisiejsza noc byla tak meczaca i straszna dla mnie ze juz po 5 nie spałam. Ani sie no bok przekręcić, ani jak mi się chłodno przykryć się-taki ból mam w okolicy żeber po prawej stronie od wczorajszego poranka ze szok ;( ale najgorsze jest to, ze przy kazdej czynnosci boli ;( w 29tc też tak mialam, wtedy przez 4 dni brałam czopki Butapirazol i do wczoraj mialam z tym spokój ;(

Ide się szykować, odezwe się później :)
Miłego dnia :*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #890883 przez Agnilla
Otwieram listę obecności po nocy z pełnią ;)
ja się melduje 2w1 :)
Miłego dnia :)

10 lata 10 miesiąc temu #890884 przez staślubania
Cześć Dziewczyny:)
Ja tyż 2w1;)
Kinga, wspaniała wyczerpująca relacja:) super , że znalazłaś czas, żeby nam to wszystko opisać.
Marzena, trzymam kciukasy :cheer:
Miałam dziś marną noc, dokuczały mi i żylaki i ból pleców i miejsca nie mogłam sobie znaleźć... ale co tam, do pracy nie muszę, to dośpię w dzień. Taki luksus trzeba wykorzystać na maksa. Wczoraj synuś przyjechał z wycieczki z Trójmiasta, opowiadał dużo i radośnie, a na koniec ze skarpetek wysypał pamiątkę: plażowy piasek :laugh: Śmiechu było co niemiara. Chwalił jaki to pyszny zjadł na Helu obiadzik z kalmarami i frytkami. Zadziwia mnie swoją odwagą z eksperymentowaniem z jedzeniem:)
Kiecki też wolę jak jest gorąco, a tym bardziej teraz jak mi żylaki dokuczają, to na spodnie patrzę spod byka;)
Milusiego dnia:)
Podziękowania: marzena25

10 lata 10 miesiąc temu #890891 przez Lyanka
Witam się i ja o poranku ;)
Nocka przebiegła w miarę dobrze...tylko głupoty mi się jakieś śniły, no i często nie mogłam sobie miejsca znaleźć...ale to już normalka od jakiegoś czasu u mnie :)
Zaraz zbieram się na bazarek na małe zakupy.
Niestety mąż na weekend nie wróci, więc trochę mi smutno :( No ale jeszcze trochę i od 1 lipca cały miesiąc będzie mój ;)

Dziewczyny, które mają wizyty u ginów....dajcie znać jak sytuacja ;) Bo teraz to już jesteśmy w takim stanie, że nigdy nic nie wiadomo ;)
Ja mam ostatnią wizytę w przyszły piątek i już nie mogę się doczekać :whistle:

Buziaki kochane, miłego i spokojnego dzionka w dwupaku życzę ;)

10 lata 10 miesiąc temu #890893 przez wiolcia1004
Hejka ja tez sie melduje w dwupaku:):) Ja nocke mialam dobra nadzwyczaj dobra dawno tak dobrze nie spalam szok:)ale niestety musialam rano wstac bo do lekarza ale juz sie nie moge doczekac. Misiana powodzonka do spisania:) Milego dnia wam zycze :)

10 lata 10 miesiąc temu #890895 przez magduska
witam dziewczyny :) czytam was prawie na biezaco ;)
trzymam za wszystkie mamuski kcikuki bardzo mocno. Moj synek bardzo rozbrykany,juz nie moge sie doczekac jak bede miala go w ramionach, a z drugiej strony boje sie juz porodu czy dam rade i czy wszystko bedzie dobrze. Na dodatek wszystko mnie wkurza, a najbardziej tesciowwa i jej czasami porady :angry: po co bawisz sie z psem,czemu z wami spi,dlaczego masz ja na kolanach,bo przenosi choroby,czemu tak glosno mowisz, nie krzycz,bo przestraszysz dziecko i tak w kolko,a jakie imie dla malego:mowie,ze Fabian,a ona nie podoba mi sie :angry: no isc i zastrzelic czasami.Ja i tak mowie jej,ze to rodzicom ma sie podobac .Moj Ł. juz nawet czasami woli sie nie oddzywac,zeby nie denerwowac mnie i siebie ;) Moja mama wie,ze jestem nerwowa i nie komentuje glupio.Tesciowa to nawet przychodzi do nas do domu i mowi mojemu,ze tu trzeba dac to,tam to-dekoratorka, to blat w kuchni za ciemny,to lozeczko powinno stac tu,a to tam :angry: szlak mnie trafia. No dobra wyzalilam sie juz starczy

U mnie noc przeszla zaskakujaco dobrze,wyspalam sie jak nigdy,a maly teraz wierci sie w brzuszku. Milego dnie :)

10 lata 10 miesiąc temu #890898 przez Cania
Witam wItam :)

Tez melduje sie w dwupaku :) Dzis od rana mala rozrabia, obudzila mnie o 6 rano wbijając nozke w bok tak, ze az podskoczyłam. I później przez 2 godziny wcale nie chciała przestać :) Maly rozbójnik!

Lyanka ale mnie wczoraj zainspirowalas dżemami :) Bylam już kupic cukier i zelfixy, a po pracy meza jedziemy na gielde po owoce :D Także będą pyszne dzemiki, jeszcze nie wiem z czego, ale stawiam na truskawki :D i może kilka sloiczkow z wisnia? zobaczymy :D

Rewelka no to faktycznie :D Być w brazyli na stadionie a ogladac mecz w tv to raczej nie to samo :P Ale narzeczony musi to jakos przezyc :) jeszcze się najeździ na mecze :)

MarzenaBZ dacie sobie rade, nowe lozeczko tez się pojawi :) A nie da się żeby ktoś się popastwil nad tym, które już macie? Pod biala farba może jest calkiem niezle drewno i daloby się to doprowadzić do ladnego wyglądu :) Tylko to by wymagalo naprawdę sporo pracy. Tak czy inaczej najważniejsze ze Emilka będzie miała swoje miejsce kolo mamy i taty :)

Staslubania spij ile możesz :) ile tylko się da! :) Ja jakos tak nie potrafie w dzień dosypiac... czsami tylko mi się zdarza :) Ale to naprawdę sporadycznie... A kalmary na Helu... raz jadlam rybcie na Helu i była pyszna, wiec kalmary na pewno były tez pyszne :) Ale faktycznie to ciekawe, ze Twój syn się nie bal eksperymentow :) Przynajmniej wie jak smakują :D

magduska a co tesciowa ma do imienia? Jak chce jakiemuś dziecku wymyslec imie to za przeproszeniem niech sobie zrobi kolejne. Nie dajcie sobie wejść na glowe, bo jak się synuś pojawi to będzie tylko gorzej! Dobrze by było żeby Twój Ł usiadł z nią i postawił sprawę jasno. Ty jako synowa to będziesz ta zła, ale syn jak się postawi to zawsze inaczej. W końcu to Was dom i Wasze dziecko, jak będziecie potrzebowali rady, to ją o radę poprosicie :)

10 lata 10 miesiąc temu #890909 przez martyska
Hejka ja tez melduje sie 2w1 chociaz noc do kitu ból podbrzusza i pleców nie dały mi spać:-(

Trzymam kciuki za wizyty ja mam we wtorek czas mi szybko zlecial bo ostatnia wizyte mialam w tamtym tygodniu teraz kazal mi przychodzic ci dwa tygodnie

Milego dnia :-)

10 lata 10 miesiąc temu #890913 przez elmirka_20
Witam się i ja w stanie 2w1 :)

Teraz kończę śniadanko, ale dzisiaj - pierwszy raz od dawien dawna :) - jak mąż wyszedł po 6.00 do pracy ja wskoczyłam z powrotem do łóżka !!! :) Widać potrzebne mi były dodatkowe 2 godzinki snu :) Od razu lepiej :)

Ojej, fuj :/ Wlaśnie widzę, że jedna pierś ruszyła pełną produkcją aż mam koszulkę mokrą! Też Wam się tak już zdarza? .... I tak muszę zaraz iść pod prysznic, to rychło w czas.. :)

Magduska, jak ja Cię rozumiem z tą teściową ...... Teraz teściowa była miesiąc obrażona (z mężem już rozmawia, ale ze mną wciąż nie - chwała Bogu! Ja za nią nie tęsknię) po tym jak wpadła do nas nagle bez zapowiedzi - na dosłownie 3 minuty !!! - wkurzyła mnie, zaraz potem wkurzyła mojego męża i poszła !!! A my siedzieliśmy obok siebie na kanapie nic sie nie odzywając jak te ciecie - i każdemu z nas trzęsły się z nerwów ręce !!! To paranoja jakaś !!! I tego dnia straciłam do tej wrednej krowy resztki cierpliwości i szacunku. To już było za wiele...
Dom to dla mnie azyl, w którym człowiek ma się czuć bezpiecznie, w którym ma mieć pewność, że jest spokój, wsparcie, wzajemny szacunek i tam może się schronić przed wszelkiemi problemami czy w pracy czy rodzinnymi.... A taka menda wpadnie, wku...wi, i pójdzie?? O niee !!! Nigdy więcej jej na to nie pozwolę - powzięłam wtedy decyzję, że skoro ta menda nie szanuje nawet swojego nienarodzonego wnuka, denerwując mnie bez powodu, to niech ona sie trzyma od nas z daleka i nigdy więcej jej na nic takiego albo inne jej wstrętne zachowania już nie pozwolę! Po prostu ją wyprosze z domu jak jeszcze kiedykolwiek przyjdzie i zacznie nas denerwować, a jak będzie oceniać czy pouczać mnie czy męża, to powiem jej by się wreszcie zamknęła, bo nie ma do czynienia z 5-letnimi dziećmi tylko dorosłymi ludźmi i nie jej sprawa kto co nosi, co robi, jak i co mamy w domu - nic jej do tego! Poza tym takimi gadkami podważałaby tylko nasz autorytet jako rodziców u naszego dziecka a nigdy jej na to nie pozwolę !!! Franca jedna, wszystkich by tylko pouczała, oceniała, wyśmiewała (czego głupiec nie rozumie to wyśmiewa) i zmieniała - a zmienić się powinna TYLKO ONA! :/ Blech, menda :/ Ja też się wyżaliłam, przepraszam Kobietki ...... :(

Marzenka, mooooocno trzymam kciukasy za Twoja obronę - już 21 minut ... ;) Bedzie dobrze :) Tyle z nas trzyma kciuki, że jak tam wejdziesz to od razu Ci podziękują i pogratulują i nie będziesz musiała w ogóle na pytania odpowiadać :)

Staślubania, marzenie! :) Dziecko , które tak ładnie je i samo eksperymentuje? Ach, wielu rodziców oddałoby za to wszystko - nawet majty z siebie :) :D Mam koleżankę (babeczka przed emeryturą, która późno miała dziecko - teraz syn ma 11 lat) a NIC nie chce jeść. On nic nie lubi, jest taki problem, że ja nie wiem w końcu jak on żyje, bo ponoć lubi tylko pomidorówkę i tylko to ta babeczka mu gotuje ... Żadnych warzyw, owoców, nic :/ Bieda straszna! Na szczęście masz całkowicie odwrotną sytuację - aż naprawdę miło czytać! :) Oby nasze maluchy nie były tak skranie niejadkami jak ten synek koleżanki....

Miłego dnia Mamusie!:) Idę pod prysznic i trzeba odhaczyć obowiązkowy spacer :)

10 lata 10 miesiąc temu #890922 przez agnieszka89
Tez 2 w 1
dziewczyny js tez jak o 3 wstałam to do 6 dpac nie moglam ale jak padlam w końcu to się dopiero obudziłam A takie głupoty cala noc mi sie śniły ze masakra

10 lata 10 miesiąc temu #890924 przez Agnilla
Madzia, no nie wierze :) Czy mnie oczy myla?? ostatnio wlasnie pisalam, ze jestem ciekawa co u Was..Ciebie, Ilony, Helenne
Odpisali mi z pzu, oczywiscie maslo maslane i nic z tego nie wiem. napisalam do nich czy w przypadku mojego pakietu i pobytu w szpitalu zwiazanego z proodem zakonczonym cc nalezy mi sie zwrot na "pobyt w szpitalu w przypadku choroby"
odpisali: Pani ubezpieczenie grupowe obejmuje w swym zakresie wystąpienie leczenia szpitalnego, natomiast decyzja o wypłacie świadczenia podejmowana jest przez likwidatora na podstawie dokumentacji medycznej, dlatego proponuję zgłosić roszczenie (każda sprawa dotycząca cesarskiego cięcia rozpatrywana jest idywidualnie).
mądrale

10 lata 10 miesiąc temu #890925 przez ggabii
Witam :)

Ale mi się dziś smacznie spało. Ciut chłodniej się zrobiło i od razu to było odczuwalne. Ale za to jakie głupoty mi się śniły ojojoj..... ;) I oczywiście od samego rana koparka za oknem i hałas. No ale jakoś trzeba to przeżyć. Od dziś zaczynają się u mnie dni miasta więc na rynku imprezy. Mam nadzieję że mój M zostanie na weekend bo wraca dziś w nocy ale nie wiadomo czy jutro znów w trasę nie wyruszy. Co ja to jeszcze chciałam napisać hmmm. Jak czytałam Wasze wpisy to starałam się wszystko zapamiętać a tu wyszło jak zawsze :unsure:

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty u lekarzy, mam nadzieję, że będzie wszystko ok. No i za Marzenkę. Z pewnością będzie jak najbardziej ok bo to przecież formalność tylko....

10 lata 10 miesiąc temu #890926 przez wiolcia1004
Witam ja juz po wizycie melduje ze z mała wszystko ok ułożona głowka w dól i waży 2,5 kg :):) U mnie szyjka ok zadnego rozwarcia, ujscie zamkniete:)
Magduska imie Fabian bardzo fajne nowoczesne:) A tesciowa niech sie pocaluje w nos i jak tu ktoras z dziewczyn pisala niech sobie sama moze dziecko zrobi i da mu na imie jak chce!!!! Teraz czekamy na Misiane.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #890927 przez Ali
Dzień dobry dziewczyny!
Witam i ja nową koleżankę! :)
Moja noc też nie należała do najlepiej przespanych, 4 razy wstawałam na siku :S ale przynajmniej nie miałam problemów z zaśnięciem, bo szczerze to chodziłam jak zombie do łazienki z pół otwartymi oczami, także nie rozbiło to mojego spania.
Czekamy na relacje dziewczyn z dzisiejszych wizyt! :)
Cania broniłaś się wtedy co ja, idziemy rodzić do tego samego szpitala, jeszcze się okaże, że koleżanki ze studiów jesteśmy hehe :) no ale cały czas trzymam się tej opcji - spotkania na porodówce ;)
Marzena jak obrona? Miałaś wejść o 10 to może już jest po! I możemy oblewać soczkiem ;)
Staślubania fajna pamiątkę Was synek przywiózł :laugh: a co do kalmarów, ja uwielbiam! Także nie dziwię się, że mu zasmakowało :)
Magduśka nie przejmuj się teściową, imię jest bardzo ładne! Jeszcze zmieni zdanie, jak zobaczy Twojego aniołka i odtąd jego imię będzie się podobać. Znam duzo sytuacji kiedy ktoś wyrażał, że nie podoba mu się imię wybrane dla dziecka, a teraz chwali, że bardzo fajne ;)
Wiolcia super wieści! :kiss:
To miłego 13tego dziewczyny! :)

10 lata 10 miesiąc temu #890929 przez malgorzatawalak
Hej dziewczynki :)
Ja rowniez melduje sie w dwupaku :laugh: ale noc mialam masakra...plecy mnie strasznie bolaly i moglam spac tylko na lewym boku :( dziewczyny wczoraj tak zle sie czulam ze myslalam ze zaraz sie zacznie...przelezalam na kanapie caly wieczor ;)
Ach i musze sie pochwalic a raczej pochwalic mojego mezusia boskonczyl malowanie lozeczka i wczoraj juz je przywiozl i skrecil :lol: wyglada superasnie :laugh:

Snilo mi sie dziewczyny ze moj synus sie przeciagal i zrobil mi od pepka dziure w brzuchu...moglam go zobaczyc przez ta dziure ale byl w worku owodniowym...dziure na brzuchu zakleilam sobie plastrem...sluchajcie jakby to powiedzial moj maz niezla schiza... :huh:
Chyba juz rzeczywiscie psychika dziala inaczej ...
Moj synus jakis dzis malo aktywny :dry: troche zaczynam sie juz martwic...choc wczoraj byl az nadto wiec moze odsypia...?
Marzenka ja rowniez trzymam za ciebie mocne kciuki, napewno bedzie dobrze a nawet bardzo dobrze :)

Milego dnia dziewczyny :laugh:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka