BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #890931 przez wiolcia1004
malgorzatawalak dobry sen plasterek heheheheh

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #890935 przez wiolcia1004
Malgorzatawalak dobry sen hehehe

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #890939 przez misiana
Juz po wizycie się melduję :)
mimo, że nie z najlepszymi wiadomościami. Połozna stwierdziła ze mam nisko brzuch, lekarz powiedział to samo. Jak zaczął badanie, dotknął brzucha a brzuch jak kamień, chyba poczuł ze ktos obcy go dotyka hehe A mój lekarz jak widzi takie brzuchy to od razu na kilka dni kieruje do szpitala.. rozwarcia nie mam, a szyjka bez zmian, nie chce sie skracac ;/ Także idziemy sobie na kilka dni polezec do szpitala, dostane sterydy na rozwiniecie plucek ale nie zamierzam jeszcze rodzić ! :) Powiedział kilka dni wiec maks 5 i ani dnia dluzej ;D Torby do rodzenia nie zamierzam zabrac jeszcze spakuje tylko potrzebne rzeczy do mniejszej hehe

Także mamy zjeść obiadek i sobie spokojnie jechać ;) Po południu zrobi nam usg,ktg i jak mi sie uda z tel napisać to dam wam znac ile mały wazy ;)

Magduska wiem cos na temat takich tesciowych ;/ mam podobnie.. Teraz juz nas nie odwiedza zbyt czesto, chyba zauwazyla ze jest nie mile widziana.. Nie tylko mnie swoim gadaniem denerwuje ale takze i mojego M.

malgorzatawalak haha sen świetny ! i ten motyw z plasterkiem hehe uśmiałam się :)

Trzymajcie sie :*
Niedługo sie odezwe jeszcze w dwupaku ! :)

10 lata 10 miesiąc temu #890951 przez magduska
No tak tesciowe,tesciowymi :angry: ,a wiekszosci szarpia nerwy.Ja staram sie czasami nie brac tego do siebie,co ona mowi,ale jak z kumuluja mi sie nerwy,to wtedy juz nie recze za siebie. Moj wie,jaka ona jest i tez stara sie trzymac czasami jezyk za zebami.Ostatnio jak skwitowala ze zrobilismy taras nie z plytek tylko z kostki brukowej i meble mamy w kuchni ciemne,ze blat powinien byc bialy,powiedzialam jej,ze to nam ma sie podobac,bo my urzadzamy ten dom i my w nim bedziemy tworzyli wlasna historie,to sie zamknela :P dodatkowo przygryzlam jej na takim malym spotkaniu rodzinnym,gdzie wiekszosc mnie poparla,a jej widok miny BEZCENNY hehe :laugh:

misiana bedzie dobrze,trzymam kciuki- ja tez mam wrazenie,ze brzuch mi lekko opadl,ale wizyte mam w poniedzialek,wiec dowiem sie wiecej

malgorzatawalak sen cudowny hehe

Marzena jak tam obrona? ;) pewnie 5 jest i to morowana

agni milo,ze pamietasz o nas,a widze ,ze u ciebie wczasy sie udaly super, pozazdroscic

milego dnia Piatku 13-tego

10 lata 10 miesiąc temu #890957 przez wiolcia1004
Misiana głowa do góry kochana sprawdza cie tam od gory do dolu i bedziesz o wielle spokojniejsza o maleństwo:)

10 lata 10 miesiąc temu #890968 przez rewelka1312
Czesc dziewczyny! a ja dzis wyjatkowo dobrze palam wstalam jak zwykle po 3 ciej do toalety a pozniej sapalm jak susel do 8 i pozniej do 10 jak zwykle:) ja nie wiem jak ja tam spie jak ja bede przy malej spała to dla mnie tragedia z tym spaniem mam nadzieje ze mi to minie bo teraz to bym tylko spała i spała:)
Temat tesciowa-temat rzeka:) pare z nas tez ma tutaj problemy.. a co do imienia to mojej tesciowej sie podoba ale jej mamie(czyli babci Mojego narzyczonego) to ta skomentowala ze jakies ruskie imie czemu nei kasia czy basia, ja mowie srasia a nie kasia haha. Myslelismy ze bedzie chlopak moj to od razu mowil ze syn i juz mielismy imie Majk, Pablo albo Stantiago i powiedzielismy ze to my wybieramy imie i chcemy oryginalne to dopiero bylo by gadanie, ale jest Lenka to imie czeskie i nam sie podoba:) to najwaznijesze.
Mnie denerwuje ze moja tesciowa troche za blisko mieszka a ja lubie spac do 10 a ona czsesto jak podjedzie rowerem to rani=o jak ja jescze zaspana jestem i jakos tak sie dziwnie czuje bo sami mieszkamy ale ja czuje jakby ona tez tutaj dogladala, to przyjdzie jak anczynia sa to mi pozmywa bo przeciez jej synek lubi czysto... i czasami zle sie czuje bo np nie mam ochoty teraz zmywac a sie zastanawiam czy ona mi nie wparuje i tak czlowiek wyluzowac sie u siebie nie moze

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 10 miesiąc temu #890977 przez gabi28
Dzień dobry.

ja już po badaniach,niestety trafiłam na praktykantkę i wbijanie igły nie było takie miłe. Pewnie i będzie siniak.

Magduśka.. no wreszcie sie odezwałaś :)

Misiana trzymam kciuki aby było wszystko dobrze. .. chyba jednak czas się powymieniać numerami tel ,bo róznie to bywa w szpitalu. a tak to będziemy na bierząco ze wszystkimi kobietkami.

upałów nie ma i odrazu człowiekowi chce się żyć. :)

10 lata 10 miesiąc temu #890980 przez elmirka_20
Malgosiawalak, fajny sen :) Heh :)
To widzę, ze wiele z Was miało teraz bardzo wyśnioną noc ? ;) Ja nie pamiętam, by mi się coś śniło, ale może to i lepiej, bo jak już coś mi sie śni to raczej złego, więc wolę bez takich :)

Misiana, trzymaj się w tym szpitalu! Wszystko będzie dobrze a i czekamy na dalsze wieści ;) I szybko stamtąd wydź! :)

Idę na spacerek :) Miłego dzionka! :)

10 lata 10 miesiąc temu #890985 przez Cania
ktoś tu pisal o dosypianiu... musiałam się polozyc na chwileczkę :D :) I już mi lepiej heh :)

Wiolcia dobrze slyszec ze z mala wszystko dobrze :) I ze nigdzie się jej nie spieszy :D :)

Ali powinnam bronic się w 2010 ale jakos mi zeszlo do stycznia 2011 :D :) Nie mogłam się zebrac do pisania pracy :D :) heh. Ale na porodówce się widzimy :D :) Taki jest plan! :)

misiana trzymaj się dzielnie, jeszcze nie pora! A jeśli pora to niech maly sie określi. Trzymamy kciuki za Was. Jeśli CI się uda to oczywiście dawaj nam znac, ale najważniejsze teraz jest to zebys odpoczywala i żeby sie wszystko wyjasnilo. Jestesmy z Toba! nie siedz tam długo! :)

magduska i słusznie, takie drobne docinki może w końcu jej dadza do myslenia, ze nie jest alfa i omega :D :) Na szczęście moja tesciowa sie nie miesza ani w sprawy z dzieckiem, ani w urządzanie naszego mieszkania. Owszem, interesuje sie, ale w takim zdrowym znaczeniu, natomiast nie wtraca 'cennych' rad :) Niestety Ty nad swoja musisz sporo popracować, żeby tego nie robila...

Rewelka mojej babci by sie pewnie imie podobalo :D Bo jest Czeszka :P :)

10 lata 10 miesiąc temu #890996 przez wiolcia1004
Elmirka wsomnialas ze twoje piersi juz dzialaja a u mnie do tej pory nic, czy mam sie martwic???

10 lata 10 miesiąc temu #891001 przez agnieszka89
wiolcia u mnie z piersiami tez nie ma rewelacji tez nie ma Leci czasem i to tylko psre kropli tyle o ile zwlaszcza po ciepłej kąpiel, ale mam nadzieję ze pokarm będziemy mialy
misiana trzymaj sie i namow mala żeby jeszcze chwilkę czekała :P
co do teściowej to znam ten bol, chociaż jak przy załatwianiu slubu tak mnie wkur... ze wyszłam trzaskajac drzwiami, bo jak tak to caly rok załatwienia nie spytała czy cos pomoc a potem dopiero swoje 3gr wtrąca, i od tamtej pory sie pilnuje i stara się byc mila (co nie zawsze jej wychodzi, no ale doceniam starania) sle awers juz został
do mnie w koncu posciel doszła i kolderka, oczywiscie juz poprane, jak wyschnie to nie omieszkam sie pochwalić
Za 1-2 tyg wozek ma byc do odbioru, niestety z zamówieniem musieliśmy długo czekac bo mamy metraż nie za duzy i nie chcieliśmy zagracac niepotrzebne

10 lata 10 miesiąc temu #891021 przez Cania
Elmirka, u mnie z piersi tez tak tylko trochę leci, po kapieli zwlaszcza. ale chyba nie az tak jak u Ciebie.
Wiolcia u wszystkich w swoim czasie :) Nic sie nie martw :)

Agnieszka koniecznie sie pochwal! :)

10 lata 10 miesiąc temu #891058 przez ggabii
Chwila przerwy w prasowaniu :) Jeszcze tylko bodziaki i część jasnego prania z głowy ;)
Jeżeli chodzi o mnie to ja nic nie zauważyłam żeby jakaś siara wypływała. Ale to nie reguła, że przed porodem coś musimy mieć. Położna mówiła że mleko może się pojawić dopiero po porodzie i też nie musi od razu. Więc spokojnie kochane nie ma co panikować :cheer:
Agnieszka jak tylko wszystko będzie gotowe to zdjęcie tutaj zamieszczone to Twój obowiązek hihihihi :) Ja tak uwielbiam oglądać te wasze pokoiki, kąciki i w ogóle. Sama radość jak można popatrzeć jakie te nasze maluszki to szczęsciarze :)

10 lata 10 miesiąc temu #891060 przez rewelka1312
Cania fajnie miec rodzine z innego kraju:)
Mi tez ta siara wycieka, pierwsyz raz to ok 25tyg i wtedy mnie bolala piers a ostatnio rano wstalam i mialam cala bluzke w plamach i dzisiaj idziemy do sklepu bo w piateki u nas sklepy do 21 sa wiec mozna sobie pochodzic, i chce kupic jeden biustonosz bawelniany do karmienia bo widzialamz e u nas w miasteczku sa tylko boje se o rozmiar bo najwiekszy byl chyba rozmiar D a ja potrzebuje F albo E :(
mam problem z biustem mam nadzieje ze pozniej szybko zmaleje jak juz nie bede karmic, bo zamierzam chociaz przez pol roku akrmic ale sciagac mleko i z butelki
Tez juz dzisiaj poprasowalam ale to najgorsze jest etraz dla mnie bo tylko 5 min poprasuje i tak mnie bola plecy i msuze co chwile siadac, jedno pranie prasuje na raty...

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 10 miesiąc temu #891062 przez elmirka_20
Wiolcia, nic się nie martw! :) Lekarz mówił, że u różnych kobiet różnie z tymi piersiami ;) Ja mam lekkie brudzenia staników już od 17 tygodnia, dzisiaj wyjątkowo miałam aż mokrą plamę na koszulce, ale lekarz mówił, że u niektórych mam to się zaczyna od np. 20-30 tygodnia, albo tuż przed porodem a u innych nawet po porodzie, ale się zaczyna! ;) A to, że wcześniej może nie być brudzeń bielizny, to nie świadczy wcale o tym, że piersi nie pracują. One pracują tylko jedne w ukryciu a inne (jak moje) ostentacyjnie! :D :) To żaden powód do zmartwień !!! :) Cania i Gabii mają rację! :)
Moje cycki chyba lubią robić zadymę :) ....

Wiecie.... Wydrukowałam wlaśnie - w przerwie w prasowaniu - dwie rzeczy:
1) prośbę do męża na czas porodu i po porodzie: podczas porodu, by pilnował bym nie zaciskała szczęki i ust, bo to może hamować poród - z oczami to zależy otwarte czy zamknięte, bo zdania są podzielone, więc będzie pilnował jak poradzi obecna przy porodzie położna ;) A jak bedziemy z dzidzia w szpitalu, co ma zrobic w domu i co nam przywieźć :)
2) wykaz chorób/objawów i leków przyjmowanych podczas ciązy z uwzględnieniem w jakich to bylo tygodniach (kazała położna przygotwać dla neonatologa, by wiedzial na co zwrócic szczególną uwage potem przy badaniu dzidziusia, jak bedzie znał dokładny przebieg ciązy i podejmowanego leczenia).

Wracam do bodziaków i prasowania :/ Blech, niech to się wreszcie skończy a tu końca nie widać :D :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka