BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #891258 przez rewelka1312
Ja czuje sie jak len przy was:) juz posprzatane konfitury zrobione a ja dopiero zjadlam sniadanie i leze na kanapie przed tv:) wstaje o 9-10 a o 11 znowu chce mi sie spac:( musze czekac do 12 szykuje mojemu sniadanie i wyrusze do sklepu zwrocic biustonosz bo nie pasuje:( za 2 tyg jedziemy na wieksze zakupy do miasta to wstapie do h&m moze faktycznie tam znajde ale tez wstapie do sklepu ciazaowego tam napewno maja duże rozmiary:) zaraz musze mieso na obiad wyciagnac, dzis pogoda super chyba dlugie spodnie musze zalozyc i moze tez cos sprzatne jak mi sie zechce:)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #891261 przez gabi28
Dzień dobry,

Wstałam o 7 ale zjadłam śniadanie i znowu wskoczyłam do łóżka.
Noc nienajlepsza. Obudzilam się gdzieś koło 1 na siku ,potem wróciłam do łóżka i zacząl się ból brzucha..był cały napięty,wrecz jakby się stawiał do tego ból krzyża. Nie było to przyjemne. :( Ale zauważyłam,że jak leżę to często tak mi się dzieje. Wiem,że to może głupie ale boje się żeby wtedy małemu nic się nie stało. Dobrze,że wizyte mam już we wtorek.

Zaraz wskakuje w dres T i pomalutku posprzątam łazienkę a jak nie opadne z sił to i całe mieszkanie.

10 lata 10 miesiąc temu #891264 przez gabi28
aaa... Marzena25 ja również gratuluję :)

Cania,no te słoiczki robią wrażenie. :) podziwiam za zapał.

Wiecie,ja bym od dwóch tyg jadła tylko nektarynki i brzoskiwinie. Koszyczek kilowy starcza na niecałe dwa dni. No mam obsesje na ich punkcie i co gorsza nie wyobrażam sobie,zeby mi ich w domu zabrakło.Więc dzisiaj znowu będę musiała podjechac do sklepu i kupić z 2 kg aby do poniedziałku starczyło :)
Podziękowania: marzena25

10 lata 10 miesiąc temu #891268 przez agnieszka89
Mialam wstawić więc wstawiam ;)

Załącznik nie został znaleziony

Dziewczyny smaruje sie jak szalona a mimo to codziennie nowe pęknięcia A szkoda bo cala ciążę ładnie bylo a na sam koniec taki psikus

Mój synek im blizej konca tym bardziej szaleje czasami az krzyknę z bólu jak x jednem strony dupke wypycha a z drugie nóżki, no ale jak ma potrzebę się przyciągać to co poradzę

marzena gratuluje obrony
Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #891273 przez marzena25
martyska faktycznie przepraszam musiałam Cię źle odczytać.
Dobra dziewczyny nie nakręcam się, jest dobrze, musi być nie ma i9nnej opcji tego się będę trzymać bo faktycznie sfiksuje zanim urodzę zresztą jakby było coś nie tak lekarz zwrócił by mi na to uwagę . Koniec kropka. :)
A nie pisałam Wam jak byliśmy na tej szkole rodzenia na ostatnich zajęciach z pielęgnacji noworodka i każda para musiała wykapać i przewinąć lalkę zdecydowanie były to najlepsze zajęcia, :) dużo się dowiedziałam takich praktycznych rzeczy, zapłaciłam 80 zł za wszystkie wykłady i dostaliśmy dyplom :) i jeszcze butelek antykolkową z avent 125 ml także mimo wielu braków to było ogólnie ok.

10 lata 10 miesiąc temu #891275 przez wiolcia1004
Witam sie i ja rowniez w dwupaku:)
Misiana i co wiadomo co ijak kiedy wyjdziesz itd, co lekarze mowia???
Agnieszka slodki Kubus Puchatek i biale łożeczko wasze tez niczego sobie ehhehehe:)
Podziwiam was dziewczynki za te sloiki:):)
Elmirka ja tez chyba wywolalam wilka z lasu poniewaz juz drugi dzien odczuwam takie jakby bole przepowiadajace ale trwaja krotko wiec jest ok do zniesienia:)
U mnie pogoda raz pada raz słonce, ale dobrze przynajmniej jest czym oddychac:P

10 lata 10 miesiąc temu #891286 przez elmirka_20
Jestem z powrotem ;)
Byłam w mieście na dłuuugim spacerku, oddałam wypożyczone filmy, wróciłam autobusem :) Kupiłam warzywa i truskawki :> ..... Kurczę, ale sie teraz nawtryniałam! Aż ledwo zipię! :) Mój mąż niedojada, bo mi nakłada więcej obiadu niż sobie, bo jak widzi, ile ja teraz mieszczę (od jakiś 2 tygodni), to sam jest pod wrażeniem i mówi, że wpierdzielam wszystko jak kombajn : / :) No cóż ..... :) To dzidiza! :D
Śniadanie dzisiaj jadłam (spore) po 7.00, teraz jak wróciłam znowu zjadłam i poprawiłam michą truskawek - no co? Dziecku trzeba witaminek, prawda Mamusie? :) A ja muszę mieć siły, bo dzisiaj sobota - zaraz będę sprzątać :)

Cania, te Twoje truskaweczki w słoiczkach naprawdę robią wrażenie! :) Ja to jestem zła na siebie, że do kuchni to ja taki leser :/ ..... Pasuje tu powiedzenie: ŻEBY MI SIE CHCIAŁO TAK JAK MI SIĘ NIE CHCE.... :)

Cania i Wiolcia ... Bóle przepowiadające..... :) No niby chciałam i miałam, ale tak króciutko! ... Najpierw jak poczułam to pewnie gdybym się mogła wtedy zobaczyć, to bym widziała błysk w oku i figielek, ale zaraz mi radość przeszła, bo było to krótko.... :( Ale pocieszam się tym, że mama moja mówiła, że przy obu ciążach nie miała żadnych takich bóli/skurczów przepowiadających, dlatego trochę mnie podniosła na duchu, bo ja mogę mieć tak samo a wcale to nie znaczy, że tam się synuś nie czai już do wyjścia :) ....

Gabi28, jak mi się tak brzuszek stawia, to mi sie synuś tak wypina maluch jeden! :) I wtedy brzuch naprawdę staje się napięty i sterczy do góry az ciągnie... Może u Ciebie też to dzidzia a nie typoe skurcze? ...

Agnieszk89, slicznie wygląda Twoje łóżeczko a ten mały Kubuś Puchatek jest naprawdę słodki! ;)

Marzenka25, racja - nie przejmuj się tym USG ! Gdyby cos miało być wykryte to już by było, a ja też miałam na ostatnim USG pewne odstępstwa, bo chudego maluszka - ok 2300 zamiast 2500 gram- a poza tym kośc udowa 2 tygodnie w plecy bo 33 tydzień zamiast 35, coś tam inne 34 tydzień więc też tydzień w tył..... Nie mysle nawet o tym. Skoro lekarz dał mi wizytę nastepna za 3 tygodnie !!! i on sie nie martwi, a jest doswiadczony i widział wiele więcej niż my słyszałyśmy różnych opowieści, to ja tym bardziej nie będę się sama wpędzać w jakieś smuty. Główki nasze do góry i czekamy na nasze zdrowe Kochane Maleństwa! ;)

Dooobra, czas na gary, obiad, podogi, łazienka, pranie i prasowanie cd :) Tyle tego a czasu coraz mniej.... :)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #891291 przez marzena25
agnieszka89 ładniutka ta pościelka :)
elmirka_20 Cania Lyanka no tego mi było trzeba dziękuje :)

Ogarnęłam się trochę i wzięłam się za sprzątanie, męż ma mi później pomóc i oko umyć w pokoiku małej.
Trzymajcie się cieplutko buziaczki

10 lata 10 miesiąc temu #891295 przez Agnilla
Po 1 dzien dobry
po 2 Marzena gratuluje obrony :)
po 3.....2 laski z 10, z mojej grupy w szkole rodzenia juz urodzily :ohmy: maz mowi do mnie, ze od dzis leze, ze on nie jest jeszcze gotowy i jutro jedzie specjalnie dp pracy nadgonic troche robote i powoli szykowac sie na odejscie na dluzszy urlop :P yeah, teraz to sie bede opierdzielac :P dzis dokonczymy sprzatanie i nie robie juz nic :) kupilam sobie gazetke i jak on bedzie ogladal mecze to ja bede czytac. moze jakos sie skusze na te gazetki dzieciowe ;)
a teraz powoli czas na moja codzienna drzemke ;)
Boze scielimy juz lozeczka, meldujemy sie codziennie....to juuuuuuuz? :ohmy: ;)

10 lata 10 miesiąc temu #891297 przez rewelka1312
agnieszka fajny ten kubus, mi sie podobaja wlansie akcenty z kubusiem puchatkiem myszka miki:) fajnei to wyglada takie przypomnienie dziecinstwa:)
Dziewczyny jak ja czytam jak wy smigacie tu na zakupy juz od 8 rano tu lazienka wysprzatana to mysle ze cos ze mna nie tak, wstaje 9-10 o 11 znowu ide na godzinke spac jescze w pizamie siedze nie wiem co sie ze mna osttanio dzieje jestem taka wykonczona ciagle bym spala jak na poczatku, do 3 meisiaca potrafilam ciagle spac po 15-18 godzin;/ tak organizm moj pracuje a teraz gdy jescze ciezar wiekszy to mzoe potrzebuje wiecej regeneracji.. martwie sie bo widze ze tylko ja taka zmeczona jestem

10 lata 10 miesiąc temu #891298 przez gabi28
Elmirka,widzę,że nie tylko ja mam ochotę na jedzenie :)

co do stawiania brzuszka,to własnie sama nie wiem czy to mały czy skurcze... tak to jest jak się jest w pierwszej ciązy :)nic się nie wie :)

łazienkę ogarnęłam. Teraz idę kuchnię ogarnąć. Póki mi się chce :) na zakupy pojade popołudniu. Zrobię też babeczki,tzn babeczki kruche są gotowe,tylko wypelnię czymś,pewnie budyniem,dodam owoce ,może galaretkę i będzie :) a wieczorem może chamburgery-ale takie domowe-zawsze to mniej kalorii :)

Dziewczyny... no pochwalę się,w poniedziałek idziemy do USC ustalić datę ślubu. To śłub tylko dla nas,bez rodziny... ja jak i T byliśmy już w małżenstwie,duże weselicha też były,potem rozwody. Teraz chcemy aby ślub był tylko dla nas.My i świadkowie. Wszyscy dowiedzą się doiero po fakcie.
Mam nadzieję,że uda nam sie jakis wolny termin na początek lipca. (jakieś tam znajomości T ma,wiec jakby co to je urochomi) Najbardziej śmieszy mnie fakt,że będę wyglądała jak słonica :) ale co tam :)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #891299 przez Cania
gabi28 pojdziesz na wizyte to się poradzisz co do tych boli. Choc pewnie usłyszysz ze na koncowce to tak wlasnie już będzie. Mi się poki co najlepiej lezy na plecach, ale jednak staram się zasypiać na boku. A co do owocow to ja z kolei mam caly czas smaka na jabłka i banany :D i mogłabym je po prostu pochlaniac :) i gratuluje decyzji o slubie :) Daj znac co udało się Wam zalatwic w usc :) raz bylam świadkiem na takim wlasnie malym slubie :D Jeśli taka jest Wasza decyzja to wszyscy ja musza przyjąć do wiadomości i zaakceptować i koniec! :)

agnieszka89 jaka cudna ta pościel! :) Przesliczna :) a co do rozstpow to niestety przezywam to samo, codziennie widze cos nowego, mimo ze smaruje jak mogę... i to najbardziej w tych miejscach, w które mala się pcha.

marzena25 moje ostatnie zajecia w szkole rodzenia tez tak wlasnie wygladaly :D ze kazda para miała do przewiniecia lalke i do wykapania :) Bardzo pouczające zajecia :)

elmirka_20 to chyba maleństwo powdrowalo trochę w dol, skoro już CI tak nie ciśnie na zoladek i tyle pochłaniasz :D :) a synuś gdzieś tam się na pewno czai i w swoim czasie da znac o sobie :)

a co do tych pomiarow z USG to nawet jak sobie 'dobrze zmierza' i za drugim razem im wyjdzie to samo, to te pomiary i tak sa obarczone bledem. Inna rzecz ze zalezy kto jak mierzy. Mojej malej zmierzyli raz 1700 a za 2 tygodnie 2300 co raczej jest niemożliwe, bo maleństwo rosnie 200g na tydzien :) wiec to trzeba naprawdę brac przez palce.

10 lata 10 miesiąc temu #891302 przez rewelka1312
gabi no to super z tym slubem taki kameralny, nas rodzina do takiego namawiala zebyz robic maly tylko slub skromny tylko dla nas a potem chcieli spraszac gosci co nam sie wogole nie kaukulowalo wiec ze slubem czekamy jak sie mala Lenka urodzi i zrobimy za 2 lata slub z weselem bo to nasze pierwsze wiec wesele musi byc a jkabym 2 raz za maz wychodizla to penwie tez juz bym weselea nie robila:) a tak to coreczka nam obraczki poniesie:)
Mi wogole nie meirza malej i tez jest dobrze bo tutaj twiersdza ze nie ma potrzeby straszyc mam bo kazde dziecko na tym etapie rozwija sie swoim rytmem i przez samaym porodem juz sie wsyztsko normuje:)

10 lata 10 miesiąc temu #891305 przez wiolcia1004
Rewelka moglabys opisac jak wygladaja u ciebie takie badania kontrolne???
Elmirka ja tez chlone jak odkurzacz jak nigdy heheh

10 lata 10 miesiąc temu #891308 przez rewelka1312
u mnie sama rozmowa, mierza moje cisnienie wage i jak bije serduszko malej, jak puls jest ok(tak jak w przypadku ktg) to bagadaj tylko ulozenie rekami jak jest ulozona nie wiem jak oni to widza ale wiedza czy glowka w dol i czy jest duza, jakby byla za duza to wtedy by mnie na usg wyslali i mogli by wywolac wczesniej porod. Duzo tutaj wynika z rozmowy pytaja jak sie czuje jakie objawy . wiadomo jakbym krwawila czy cos by bylo nei tak to od razu nawet do domu przyjada a jak nic sie nie dzieje to tak bez stresu, mzoe tym spokojniem sprawiaja ze dzieci sie dobrze w brzuszkach chowaja, na poczatku jak tu przyjechalam troche mnie to denerwowalo wsyztsko na spokojnie bez pospiechu w sklepie w urzedzie ale to jest naprawde faje czlowiek tak sie nie denerwuja tutaj zyja jakby kazdy bym ta marichuana legalna smierdzaca napalony haha

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka