- Otrzymane podziękowania: 39
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- Lyanka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

I zaczyna się nam kolejny dzionek naszej "przygody ciążowej"

Witam też nową "ciężaróweczke" ") Fajnie, że nas znalazłaś....im nas więcej tym lepiej. Szczególnie jak już będziemy miały nasze maleństwa, to będzie można dzielić się doświadczeniami i wspierać się.
Ja wczoraj miałam baaardzo intensywny dzionek

Najpierw sprzątanie, potem obiad u teściowej, a później pojechaliśmy ze znajomymi na zakupy.
Kupiłam kołderkę i poduszeczkę dla Kubusia i dla męża koszulę na imieniny

Ale jak wróciłąm do domu, to poczułam jakiś niedosyt zakupowy i jeszcze po wizycie na Allegro kolejne punkty z "Kubusiowej wyprawki" są zaliczone

Szukałam jeszcze jednej pościeli na zmianę no i jakąś zabawke, bo uświadomiłam sobie, że moje dziecko nie ma jeszcze żadnej

A oto efekty:
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- elmirka_20
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 65

Najważniejsze, że mamy dzieciaczki zdrowe i żadne badania nie wskazywały dotąd na jakiekolwiek nieprawidłowości

I ja też chcę urodzić na Dzień Ojca !!!

Ale mocno trzymam kciuki za Twoje plany, bo ślub siostry, to ważne wydarzenie i szkoda by było go opuścić... Także MOCNO WAS DOPINGUJĘ !!!

MarzenkaBZ, wiesz... ja też mam takie dziwne uczucie, że urodzę wczesniej niż w terminie.... jakoś tak.... Byłoby super, ale ciekawe na ile to przeczucie jest/będzie autentyczne

Lyanka, ładne zakupy

Będzie synek, to zacznie się na nowo, bo wtedy się okaże czego jeszcze brakuje, co się naprawdę przsyda - życie zweryfikuje

Jej, Ali, 40 godzin.... Strasnie to brzmi - mam tylko nadzieję, że początkowe etapy porodu faktycznie nie były aż tak bolesne... ponoć dopieor przy wiekszym rozwarciu boli silniej... Bo męczyć się tyle czasu.... :/ Ale najważniejsze, że to już dla nich tylko wspomnienie, w dodatku takie, które może już częściowo wyblakło, bo najważniejsze, że mama i dziecko są zdrowe

- elmirka_20
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Macie jakiś pomysł? ....
- rewelka1312
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 23
Elmirka ja pamietam jak zaczelam sama pracowac wyprowadzilam sie to zaniedbalam lekarzy bo dostac sie do jakiegokolwiek to byla tragedia a nie mialam az tyle zeby isc prytatnie bo musialam stancje oplacac:/ i teraz dopiero zaczelam wsyztsko robic tutaj na miejscu, jak poszlam do dentysty to na raz musial mi 8 zrobic i teraz jescze 8 mi zostalo ząbków do roboty masakra;/ no ale u nas w rodzinnym miescie dostac sie do dentysty graniczy z cudem a za polowe i tak trzeba doplacac. NO tu jest fajnei bo kazdy jest traktowany na rowni i nie ma tak ze za cos doplace to mi zróbcie, nie da rady isc prytwanie a tak to nie masz kasy to sobie czekaj rok w kolejce...
A kobiety to my kochamy narzekac, jedna ma kuchnie za mala ja mam duza i anrzekaz ze nie praktyczna bo jest duza ale długa i musze latac od szafki dos zafki, a wczoraj moj mi pokazywal jak ustawiac zmywarke bo ja wczesniej nie mialam stycznosci:)
Moja Lennka dzisiaj tez wstalam pozno teraz po jedzeniu troche sie wyciaga, najgorzej jak wyciaga sie w okolicy pepka tam mam taka skore delikatna taka cieniutka teraz ze troche zaboli i taki dziwne uczucie.
Dzisiaj nic nie gotuje wolne, bo na obiad do tesciowej idziemy na rosolek i ruskie pierogi:)
- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96

Elmirka, masz racje, nie dojdziemy do ladu z tymi badaniami

a co do białych plamek to siostra miała kiedyś cos takiego i leczyla to wyciągiem z dziurawca i miała zakaz opalania. Ale może wartaloby się poradzić jakiejś specjalisty? Biale plamki tylko z tym mi się wlasciwie kojarzą, ja sama takich nie miałam.
MarzenaBZ dobrze ze się odezwalas, bo już się zaczynałam martwic co z Toba

- elmirka_20
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

A z plamkami to poczekam na najbliższego lekarza z jakim będę miała styczność i zapytam, a jak to nie zwykłe przebarwienia, jakie możemy mieć podczas ciąży, to po pordodzie zapiszę się do dermatologa. I sie wyjaśni

Kurczę, Rewelka, ja też mam teraz problem z dentystą - muszę zdążyć przed porodem zrobić tzęba, co mi 2 tyg. temu plomba wypadła, bo straszliwie boli i nie mogę gryźć po tej stronie :/ ... Muszę wybłagać termin na najbliższy tydzień, bo potem już mogę nie mieć szansy ... Jakby się synuś pojawił

Czasami naprawdę marzę o sztucznej szczęce

- malgorzatawalak
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 25

Nie wiem czy juz witalam nowa mamuske wiec teraz sie witam

Dziewczyny ja na usg w 13 i w 20 tc mialam robione takie same pomiary co wy ale tak jak ktoras napisala chwile lekarz popatrzyl i lecial dalej

Ja w nocy standardowo wstaje na siusiu 4-5 razy ale dzis to wyjatkowo dobrze spalam...wczoraj tak mnie glowa bolala ze az apap poszedl w ruch a przez cala ciaze nawet tabletki nie wzielam

Zycze wam milego dnia

- misiana
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 34
dopiero dzisiaj rano mielismy usg. Maly wazy 2650g ale to komputer oblicza wage wiec moze byc poslizg i wedlug lekarza maly wazy okolo 3kg. Ma jeszcze sobie z 2 tyg posiedziec i moze wychodzic

Jak fajnie moc do was napisac, ale juz mam dosc pisania na tel postow bo sie produkuje a je gdzies wcina :/
eh juz chce do domu ale lekarz nic nie powiedzial kiedy nas wypusci. Podejrzewam ze nie predzej niz we wtorek bo oni jako szpital tez maja placone wiecej jakos od kazdej doby pacjenta w szpitalu. Polska Sluzba Zdrowia .....
Witam rowniez nowa mamusie :*
buziaki :* milego dzionka :*
- Ali
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96

malgorzatawalak mi się zdarzalo kilka razy brac apap, tyle ze czasami miewam migreny, wiec i tak 'kilka razy' uważam za sukces. Mam silniejsze srodki, ale w ciąży odpadają, wiec apap zostawal

EDIT:
od razu widać ze weekend bo niewiele się na forum dzieje

- marzena25
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 9

Pogoda beznadziejna, byliśmy na obiedzie u rodziców i teraz odpoczywamy.. Trzymajcie się ciepło odezwiemy się jutro
Misiana fajnie że wszystko ok

- polikaaa1
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 2
- kayowu
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Od jakiegoś czasu podczytuję Was, a teraz postanowiłam się ujawnić

Krótko o mnie: mam na imię Karolina, lat 26 i jestem w 36 i 5 dniu ciąży - termin na 8 lipca. Czekamy na córeczkę - Mirę

- Lyanka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Fajnie, że co raz więcej nas jest na forum.
Polika a w którym szpitalu planujesz rodzić? Bo ja też jestem z okolic Warszawy

Ja dzisiaj mam leniwy dzień...przyjaciółka mnie odwiedziła i trochę poplotkowałyśmy o starych dobrych czasach, no i tak dzień prawie zleciał

Misiana to dbają tam o was w szpitalu.....chociaż w domku na pewno byłoby ci wygodniej. No ale siła wyższa...dasz radę

A jeszcze się wam pochwalę jakiego cudownego aniołka dostałam od mojej przyjaciółki (zrobiony z masy solnej)

- kayowu
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Lyanka gdzie kupiłaś taką śliczną pościel? Ja mam narazie tylko jeden komplet - uszyła mi go koleżanka, a póki co nie mogę znaleźć w sklepach nic co by mi odpowiadało. A ta pościel ze zdjęcia śliczna