BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #891474 przez Lyanka
Cześć dziewuszki :)
I zaczyna się nam kolejny dzionek naszej "przygody ciążowej" ;)
Witam też nową "ciężaróweczke" ") Fajnie, że nas znalazłaś....im nas więcej tym lepiej. Szczególnie jak już będziemy miały nasze maleństwa, to będzie można dzielić się doświadczeniami i wspierać się.

Ja wczoraj miałam baaardzo intensywny dzionek :)
Najpierw sprzątanie, potem obiad u teściowej, a później pojechaliśmy ze znajomymi na zakupy.
Kupiłam kołderkę i poduszeczkę dla Kubusia i dla męża koszulę na imieniny ;)

Ale jak wróciłąm do domu, to poczułam jakiś niedosyt zakupowy i jeszcze po wizycie na Allegro kolejne punkty z "Kubusiowej wyprawki" są zaliczone :laugh:
Szukałam jeszcze jednej pościeli na zmianę no i jakąś zabawke, bo uświadomiłam sobie, że moje dziecko nie ma jeszcze żadnej :)
A oto efekty:

Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #891484 przez elmirka_20
Caniu, z tym USG to chyba nie dojdziemy do ładu :) Przypomniałąś mi o oczodołach! :) U mnie lekarz też na nie zwracał uwagę, natomiast ani na serduszko ani na pępowinę nie zwracał aż takiej uwagi, by analizować "klatka po klatce". Tego na pewno nie bylo tylko tak jak napisałaś: objerzał chwilę i jazda do następnego pomiaru :)

Najważniejsze, że mamy dzieciaczki zdrowe i żadne badania nie wskazywały dotąd na jakiekolwiek nieprawidłowości :)
I ja też chcę urodzić na Dzień Ojca !!! :) A najlepiej do do 21 czerwca, żeby się urodził bliźniaczek a nie raczek ;) U mnie w rodzinie jest przewaga bliźniąt - w tym ja - więc mam sentyment :) Ale tak jak Caniu napisałaś: kto wie, kiedy dzieciaczkowi zechce się przyjść na świat ;) Może akurat będzie miało maleństwo podobne plany do naszych a może zupełnie inne ;) Nie pozostaje nam nic innego jak na nie cierpliwie czekać :)
Ale mocno trzymam kciuki za Twoje plany, bo ślub siostry, to ważne wydarzenie i szkoda by było go opuścić... Także MOCNO WAS DOPINGUJĘ !!! :)

MarzenkaBZ, wiesz... ja też mam takie dziwne uczucie, że urodzę wczesniej niż w terminie.... jakoś tak.... Byłoby super, ale ciekawe na ile to przeczucie jest/będzie autentyczne :)

Lyanka, ładne zakupy :) Ja już czuję maleńki niedosyt, bo niby wszystko kupiłam i tak mi teraz tego kupowania brakuje.... ;)
Będzie synek, to zacznie się na nowo, bo wtedy się okaże czego jeszcze brakuje, co się naprawdę przsyda - życie zweryfikuje ;)

Jej, Ali, 40 godzin.... Strasnie to brzmi - mam tylko nadzieję, że początkowe etapy porodu faktycznie nie były aż tak bolesne... ponoć dopieor przy wiekszym rozwarciu boli silniej... Bo męczyć się tyle czasu.... :/ Ale najważniejsze, że to już dla nich tylko wspomnienie, w dodatku takie, które może już częściowo wyblakło, bo najważniejsze, że mama i dziecko są zdrowe :)

10 lata 10 miesiąc temu #891495 przez elmirka_20
Kobietki.... A mam do Was takie pytanko: czy któraś z Was ma albo miała może kiedyś małe okrągłe biale plamki na skórze? Zauważyłam od pewnego czasu, że mam ich sporo i na rekach (całych), na dekolcie, na nogach mniej.... Jestem wyciapana w białe okrągłe palmki ;) Nie wiem co to ;)
Macie jakiś pomysł? ....

10 lata 10 miesiąc temu #891496 przez rewelka1312
hej dziewczyny ja poranek mam samotny bo moj spi jak nigdy duzo pracowal osttanio spal po 4 godziny i teraz odsypia jak nigdy a to zawsze ja spie w neidziele do poludnia:)
Elmirka ja pamietam jak zaczelam sama pracowac wyprowadzilam sie to zaniedbalam lekarzy bo dostac sie do jakiegokolwiek to byla tragedia a nie mialam az tyle zeby isc prytatnie bo musialam stancje oplacac:/ i teraz dopiero zaczelam wsyztsko robic tutaj na miejscu, jak poszlam do dentysty to na raz musial mi 8 zrobic i teraz jescze 8 mi zostalo ząbków do roboty masakra;/ no ale u nas w rodzinnym miescie dostac sie do dentysty graniczy z cudem a za polowe i tak trzeba doplacac. NO tu jest fajnei bo kazdy jest traktowany na rowni i nie ma tak ze za cos doplace to mi zróbcie, nie da rady isc prytwanie a tak to nie masz kasy to sobie czekaj rok w kolejce...
A kobiety to my kochamy narzekac, jedna ma kuchnie za mala ja mam duza i anrzekaz ze nie praktyczna bo jest duza ale długa i musze latac od szafki dos zafki, a wczoraj moj mi pokazywal jak ustawiac zmywarke bo ja wczesniej nie mialam stycznosci:)
Moja Lennka dzisiaj tez wstalam pozno teraz po jedzeniu troche sie wyciaga, najgorzej jak wyciaga sie w okolicy pepka tam mam taka skore delikatna taka cieniutka teraz ze troche zaboli i taki dziwne uczucie.
Dzisiaj nic nie gotuje wolne, bo na obiad do tesciowej idziemy na rosolek i ruskie pierogi:)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 10 miesiąc temu #891497 przez Cania
Lyanka sliczne zakupy :) bardzo ladna pościel i fajna zabawka :)

Elmirka, masz racje, nie dojdziemy do ladu z tymi badaniami :P :) I trzymaj mocno kciuki zebym na ten slub mogla pojsc :D :) jedyna siostra i to blizniaczka, nie mogę takieg wydarzenia opuscic :)

a co do białych plamek to siostra miała kiedyś cos takiego i leczyla to wyciągiem z dziurawca i miała zakaz opalania. Ale może wartaloby się poradzić jakiejś specjalisty? Biale plamki tylko z tym mi się wlasciwie kojarzą, ja sama takich nie miałam.

MarzenaBZ dobrze ze się odezwalas, bo już się zaczynałam martwic co z Toba :)

10 lata 10 miesiąc temu #891501 przez elmirka_20
Caniu, będę trzymać kciuki nawet u nóg!!! ;) Musisz być na weselu siostry !!! :)

A z plamkami to poczekam na najbliższego lekarza z jakim będę miała styczność i zapytam, a jak to nie zwykłe przebarwienia, jakie możemy mieć podczas ciąży, to po pordodzie zapiszę się do dermatologa. I sie wyjaśni ;)

Kurczę, Rewelka, ja też mam teraz problem z dentystą - muszę zdążyć przed porodem zrobić tzęba, co mi 2 tyg. temu plomba wypadła, bo straszliwie boli i nie mogę gryźć po tej stronie :/ ... Muszę wybłagać termin na najbliższy tydzień, bo potem już mogę nie mieć szansy ... Jakby się synuś pojawił ;)
Czasami naprawdę marzę o sztucznej szczęce :D

10 lata 10 miesiąc temu #891508 przez malgorzatawalak
Dzien dobry :) ja rowniez w dwupaku sie melduje :)
Nie wiem czy juz witalam nowa mamuske wiec teraz sie witam :laugh: ostatnio z moja pamiecia jest tak jakby ktos mi podprowadzil wszystkie komorki z mozgu i zostala tylko jedna ktora sobie nie radzi :laugh: zero pamieci....zazwyczaj to ja o wszystkim pamietalam a teraz to maz za mna chodzi i przypomina...
Dziewczyny ja na usg w 13 i w 20 tc mialam robione takie same pomiary co wy ale tak jak ktoras napisala chwile lekarz popatrzyl i lecial dalej :)
Ja w nocy standardowo wstaje na siusiu 4-5 razy ale dzis to wyjatkowo dobrze spalam...wczoraj tak mnie glowa bolala ze az apap poszedl w ruch a przez cala ciaze nawet tabletki nie wzielam :( bolalo jak cholera nawet zasnac nie moglam bo kazda pozycja byla niewygodna...

Zycze wam milego dnia :) u mnie szaro i ponuro...

10 lata 10 miesiąc temu #891511 przez misiana
Hej mamusie :*
dopiero dzisiaj rano mielismy usg. Maly wazy 2650g ale to komputer oblicza wage wiec moze byc poslizg i wedlug lekarza maly wazy okolo 3kg. Ma jeszcze sobie z 2 tyg posiedziec i moze wychodzic :) wszystkie inne wymiary w normie.

Jak fajnie moc do was napisac, ale juz mam dosc pisania na tel postow bo sie produkuje a je gdzies wcina :/
eh juz chce do domu ale lekarz nic nie powiedzial kiedy nas wypusci. Podejrzewam ze nie predzej niz we wtorek bo oni jako szpital tez maja placone wiecej jakos od kazdej doby pacjenta w szpitalu. Polska Sluzba Zdrowia .....

Witam rowniez nowa mamusie :*

buziaki :* milego dzionka :*

10 lata 10 miesiąc temu #891532 przez Ali
Misiana dobre wieści, że wszystko ok! Mały już się robi całkiem spory :) trzymajcie się tam w tym szpitalu! :)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #891556 przez Cania
Misiana aaaale Cie tam trzymają... Może już będzie tego lezenia? powiedz im ze w domu tez się będziesz oszczedzac :) Dobrze slyszec ze maly ma się dobrze i ladnie rosnie :) Bądź tam dzielna! Trzymam kciuki zebys jednak jutro wyszla, a nie we wtorek.

malgorzatawalak mi się zdarzalo kilka razy brac apap, tyle ze czasami miewam migreny, wiec i tak 'kilka razy' uważam za sukces. Mam silniejsze srodki, ale w ciąży odpadają, wiec apap zostawal :) Nic się nie martw, maleństwu a pewno apap nie zaszkodzi. Szkoda tylko ze się trzeba z bolem glowy meczyc...

EDIT:

od razu widać ze weekend bo niewiele się na forum dzieje :D u mnie dziś pogoda niezbyt ciekawa, zimno i pochmurnie. Także dzis siedze w domu, co najwyżej idziemy później do teściowej na chwile.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #891585 przez marzena25
Witajcie laski, my też meldujemy się w dwupaku, wczoraj wieczorem i dzisiaj rano delikatnie bolał mnie brzuch tak jak na okres i twardniał ale przeszło pewnie to te skurcze przepowiadające w sumie to mam już dość czekania mogło by się zacząć coś dziać :) . Chciała bym już mieć mała przy sobie i zapomnieć o wszystkim.
Pogoda beznadziejna, byliśmy na obiedzie u rodziców i teraz odpoczywamy.. Trzymajcie się ciepło odezwiemy się jutro

Misiana fajnie że wszystko ok :) przynajmniej jesteś spokojna

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 10 miesiąc temu #891594 przez polikaaa1
bardzo dziekuje za mile przywitanie:) jestem z okolic warszawy:) widze ze juz nie mozecie sie doczekac dzieciatek, a ja bym chciala jeszcze ze 3 tygodnie podpasc moja kryszynke, bo na ostatnim usg miala niecale 1900g w 33 tygodniu.

10 lata 10 miesiąc temu #891595 przez kayowu
Witajcie Dziewczyny!
Od jakiegoś czasu podczytuję Was, a teraz postanowiłam się ujawnić ;) Co prawda do porodu zostało nam niewiele czasu, ale po narodzinach naszych Skarbów przecież też będzie mnóstwo tematów do rozmów :)
Krótko o mnie: mam na imię Karolina, lat 26 i jestem w 36 i 5 dniu ciąży - termin na 8 lipca. Czekamy na córeczkę - Mirę :) Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie z otwartymi ramionami ;)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #891596 przez Lyanka
Ja też witam nową mamusie ;)
Fajnie, że co raz więcej nas jest na forum.
Polika a w którym szpitalu planujesz rodzić? Bo ja też jestem z okolic Warszawy ;)

Ja dzisiaj mam leniwy dzień...przyjaciółka mnie odwiedziła i trochę poplotkowałyśmy o starych dobrych czasach, no i tak dzień prawie zleciał ;) Jutro rano idę porobić wszystkie badania do szpitala, a w piątek ostatnia wizyta u gina i fryzjer :)

Misiana to dbają tam o was w szpitalu.....chociaż w domku na pewno byłoby ci wygodniej. No ale siła wyższa...dasz radę ;) No i maluszek już ładnie waży :)

A jeszcze się wam pochwalę jakiego cudownego aniołka dostałam od mojej przyjaciółki (zrobiony z masy solnej) :)

Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #891597 przez kayowu
Ja też jestem z okolic Warszawy. Wcześniej planowałam poród w Wołominie, ale tam nie ma dostępnego znieczulenia zewnątrzoponowego, więc zrezygnowałam. Dziś wybieram między Szpitalem Orłowskiego (tam pracuje mój lekarz prowadzący) i Solcem. Ostatnio byłam tam obejrzeć porodówkę i jest na prawdę bardzo fajnie. Lekarze i położne też super :) - to wiem od osób, które tam rodziły, oddział kameralny i spokojny. W sumie do dziś mam niezłą rozkminkę, ale chyba ostatecznie padnie na Solec.

Lyanka gdzie kupiłaś taką śliczną pościel? Ja mam narazie tylko jeden komplet - uszyła mi go koleżanka, a póki co nie mogę znaleźć w sklepach nic co by mi odpowiadało. A ta pościel ze zdjęcia śliczna :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka