- Otrzymane podziękowania: 23
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- agnieszka89
- Wylogowany
- budujemy zdania
Witam również nowe mamusie
misiana dobrze ze do domu chca Cie puscic w koncu w domu najlpeiej
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ewa1001
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 18
Doczytałam was po kilku dniach nieobecności...
Witam nowe mamusie
Od kilku dni coś fatalnie się czuję... bardzo twardnieje mi brzuch i boli tak na samym dole. W piątek byłam pobrać wymaz na badanie GBS u mojego ginka to mówi, że w tak wysokiej ciąży to już normalne bóle i że mam nic nie brać na to... W piątek 21 czerwca mam ostatnią wizytę i ostatnie USG. Mały ponoć bardzo duży jest więc lekarze ma zadecydować czy nie skończy się przypadkiem na cc.
Marzena, gratuluję obrony! Pisałaś chyba, że w tym tygodniu masz nareszcie mieć wózek..., Pochwal się koniecznie jak już dojdzie
Elmirka, ja też jestem z Dolnego Śląska. Mieszkam pod Wrocławiem.
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96
Dobrze slyszec ze u Magdalen wszystko dobrze dawno jej tu nie bylo.
Misiana dobrze ze juz beda chcieli Cie wypuscic
Ewa mnie tez wszystko na dole boli, ale to podobno tak ma byc. Mala glowka uciska no i inaczej nie bedzie... Trzymam kciuki za kolejna wizyte, jak juz cos bedziesz wiedziala co do tej ewentualnej cesarki to daj znac.
Zdecydowalismy z mezem ze za tydzien przeniesiemy sie na chwile do mojej siostry do krakowa do czasu porodu, zeby bylo blizej do szpitala. Przeraza mnie ze to juz jest ten etap, kiedy trzeba o takich rzeczach myslec a we wtorek jedziemy razem do poradni przy szpitalu, wiec w koncu maz obczai droge do szpitala
- kayowu
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 2
Ja odliczam dni do porodu - ostatnio lekarz mówił,że będzie dobrze jak wytrzymam jeszcze miesiąc. Jutro miną trzy tygodniu, a Dzidzia nadal w brzuszku. Jutro wizyta, zobaczymy, co tam się dzieje... Wolałabym teraz nie rodzić, bo mój mężczyzna wyjeżdza służbowo na trzy dni będę sama zdana na pomoc sąsiadów. Strasznie boję się, że zacznę rodzić w tych dniach, kiedy będę sama... i mojego "męża" (męża piszę w cudzysłowie, bo nie mamy jeszcze ślubu ) nie będzie w trakcie porodu... Chyba bym oszalała
- martyska
- Wylogowany
- rozmowna
- skarbek nasz kochany:*:*:*:*
- Otrzymane podziękowania: 41
Witam nowe mamusie;-) zycze dobrej i spokojnej nocki
- rewelka1312
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 23
MAgduska mi tez dzisiaj skacze cisnienie, bylam u tesciow na obiedzie i zaczelo mnie tak bolec czolo ze wzielam paracetamol, zmierzylam cisnienie mialam 135/50 te dolne niskie i od tego napewno bol glowy i sennosc ale zrobilam sobie mocnna herbate i mialam juz 125/70 wiec w normie:)
Ewa jestes juz chyba najblizej koncówki to napewno juz niedlugo bedzie dzidzius z wami stad tez te bole, ja tez ostatnio dziwnie sie czuje, ciagle jestem senna boli mnie czesto glowa, mala jedngo dnia daje popalic innego leniwa ze sie martwie.
Misiana a Magdalen kiedy bedzie miala internet? tak sie tutaj wypowiadala czesto i teraz kazda sie o nia wypytuje:)
a wlasnie ja juz nie pamietam kto z jakiego rejonu jest jest ktos z lubelskiego?
- gabi28
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 33
Pewnie zaraz do łóżka pójdę,albo potowarzyszę T oglądając z nim mecz.
Witam nową mamusię lipcową
Misiana super,że będziesz w domku.
Pomimo,że u mnie dopiero 34tc to trochę mnie martwią te napinania brzucha.Twardnieje mi i przynajmniej 2 razy dziennie czuję jakby skurcze połączony z bólem krzyża,.Dobrze,że we wtorek mam już wizytę.
A dzisiaj mój T pomimo,że niedziela to wymalował jeden pokój.Już ustawiliśmy wszystko w nim jak ma być.Została tylko sypialnia z kącikiem dla Olka...więc już coraz bliżej końca remontów.
Jeszcze jak się jutro uda ustalić date ślubu to będe już całkiem happy
Uciekam jednak do łóżka-zmęczenie mnie bierze.
dobranoc dziewczynki. bądźcie grzeczne
- sabina211
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Jutro dopiszę więcej, a dziś już dobranoc, dobrej nocy!
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96
Dzis slonce za oknem, ma być ciut ladniej i cieplej niż wczoraj, ale tez bez upalow, wiec ja się pisze na ta pogode Dzis mam w planie troszkę posprzatac, ale tez bez szaleństw bo człowiek ze tak powiem coraz bardziej niemocny Jak się gramole rano z lozka to mowie do meza, ze starość nie radość
nie wiem co było wczoraj z ta pogoda, od polowy dnia mnie cmilo, ciśnieni niby ok, ale już wieczorem przed snem musiałam wziąć tabletke apapu i przykleić plasterek chlodzacy, bo było marnie. I z tego co czytam nie tylko mnie glowa meczyla. Mam nadzieje ze dziś będzie lepszy dzień pod tym względem
kayowu odpoczywaj i się nie stresuj, a na pewno maleństwo kilka dni na Twojego lubego poczeka no kto to widział tak rodzic się bez tatusia! Trzymam kciuki, żeby wszystko było po Twojej myśli
no wlasnie, zniknely nam meniado i ggabii. Już nie wspomnę o osobach, które nam chwile temu przepadly. Dziewczyny, odezwijcie się
- Ali
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 39
Melduję w dwupaku i jeszcze się pochwalę - dziś ostatni dzień leżenia od jutra mogę być znowu aktywna, oczywiście w granicach rozsądku chociaż przy moim lenistwie pewnie i tak nic nie będę już robiła, ale chociaż nie będę zmuszona leżeć cały czas
No i zobaczymy co mój mały na to powie
Miłego dnia dziewczyny!
- marzena25
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 9
Ewa1001 no dzisiaj ma być wózek, dostałam sms od kuriera że jedzieeeee ale nie wiem o której będzie
Humor mi się poprawił ostatnio, postanowiłam nie zamartwiać się na zapas, a wicie co znalazłam swoją książeczkę zdrowia i jak się urodziłam to tez miałam o cm główkę mniejszą od brzuszka i 10 na 10 punktów, więc to mnie uspokoiło bo myślałam że zawsze musi być na odwrót z tymi wymiarami.
Ja dzisiaj mam w planie skończyć plan porodu, posprzątać trochę i poczytać coś jeszcze bo mam poradnik który tylko przeglądnęłam ale jego grubość mnie zniechęca może się uda .
Piszecie że Was bolała wczoraj głowa, mnie ominęło na szczęście ale mąż mówi że go napiernicza więc chociaż raz jakieś dolegliwości ciążowe wziął na siebie
- malgorzatawalak
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 25
Ja juz od rana jakos mam przyplyw energii i dobrze bo ostatnio slabo ze mna bylo zreszta pogoda tez ostatnio do d..y byla wiec wszystko szlo w parze...
Ja wczoraj usiadlam z mezem i spakowalismy torby dla mnie i malego do szpitala bylam zdenerwowana bo w sumie nie wiem czy dobre ubranka spakowalam dziewczyny co pakujecie do ubrania dla maluszkow w szpitalu? Pakujecie koszulki czy body? Ja wczoraj mialam nie maly dylemat...
Bierzecie koszulki/body z dlugim czy krotkim rekawem? Rozmawialam o tym z polozna ze szpitala w ktorym bede rodzic i mowila by wziac koszulki badz body i spioszki ale rozmawialam z siostra ktora tez tam rodzila i mowi ze polozne i tak mi zdejma spioszki i najlepiej zebym miala tylko koszulki ale ona rodzila zima wiec nie wiem juz co robic...
Ach witam kolejne nowe mamuski milo ze jest nas coraz wiecej
Ja zabieram sie za sniadanko i lece do fryzjera bo pozniej moze byc problem milego dnia mamuski
- Agnilla
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56
ja nadal tez w jednej calosci, choc wczoraj wieczorem to juz cykora mialam. bo i flaki mnie bolaly i plecy i to klucie na dole, polecialam szybko pod prysznic, mowie jak mam jechac do szpitala to zebym wystrojona byla maz dzis w pracy ma zakomunikowac, ze to prawdopodobnie jego ostatni tydzien pracy, bo w sumie moze byc i tak, ze w piatek na wizycie dowiem sie, ze w srode 25go cc. no jak nie wtedy to 2.07 dopiero...planowe. bo jesli chodzi o nieplanowe, to tylko Pola zna termin
ciesze sie, ze mamy juz mieszkanie na tip top wysprzatane, perfekcyjna pani domu moze wpadac no zostalo okno w kuchni, ktorego niestety ja juz nie tkne ale to jest chwilunia.
nie wiem czy pisalam, ze dowiedzialam sie, ze u mnie ze szkoly rodzenia juz 3 urodzila. tzn moze i wiecej, ale z tymi mam kontakt. a bylo nas 10...
moj maz totalnie wszystkiego mi zakazuje, a najbardziej go trzesie jak wracamy do domu i musze wejsc po schodach na 3 pietro dzis oprocz jednego prania nie mam zamiaru robic nic po 12 przyjedzie po mnie siostra i jade do niej, bo obiecalam blizniakom, ze kiedys pojde z nimi na drzemke poobiednia mi to na reke a po pracy maz mnie odbierze ooo musze jeszcze dopakowac wyniki do torby szpitalnej. tez mialam problem co spakowac dla malej, ale wzielam tylko bodziaki zapinane kopertowo, zeby nam wygodniej bylo i pajace, tez zapinane po calosci. nic wkladanego przez glowe, zadnych koszulek/kaftanikow zeby nie razily o pepuszek i nie podwijaly sie na gore. mowia, ze taki niemowlak i tak potrzebuje ciepla, wiec wzielam bodziaki z dlugim rekawem i pajace to samo. no i skarpetki i czapeczki
a co do pochodzenia....ja jestem z pomorskiego
miłego dnia!
- marzena25
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 9
Wiecie co jeszcze dzisiaj rano miałam taki skurcz że myślałam że się zaczyna, zaczęło mnie bardzo mocno bolec/ kłuć w dole brzucha i w krzyżu jakby tak mnie ktoś ścisną obiema rękami, właśnie taki uścisk opisywała położna na szkole rodzenia. Trwało to może 30 sekund i przeszło.
Nie wiem czy u Was do znieczulenia zewnatoponowego trzeba robić badania na krzepliwość krwi ale u mnie trzeba i chcą żeby te badania były świeże max 1 tydzień i teraz nie wiem kiedy je zrobić bo chyba do 4 lipca to nie dotrwam
- gabi28
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 33
Agni coś czuję,że to teraz kolej na Ciebie.
Boziu,Olek mi się dzisiaj tak wypina,tak rusza,że brzuchol to mnie boli.
Mam dzisiaj troszkę pracy,ale to na spokojnie zrobię ile się da,nic na siłę.
Nie wiem czemu,ale troszkę się denerwuje przed jutrzejszą wizytą.Może dlatego że mojej gin nie bedzie tylko jakiś inny lekarz. I mam nadzieje,że anemi już nie mam.
edit... Odnośnie tych białych plam. Mam coś takiego jak Marzena i dokładnie w tych samych miejscach. Gdzieś słyszałam ,że to z niedoboru witamin-ale jakich? nie mam pojęcia. Ale fakt,też mam zimne stopy i dłonie-ale to przez moją chorobę. Chyba jutro zapytam o to na wizycie.