BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #890679 przez Cania
tak wlasnie będzie :) Zakochamy się w naszych maleństwach niektóre od razu niektóre może z czasem, ale to wszystko przyjdzie na pewno :)

Piszecie czasem ze Wasze dzieciaczki sa leniwe... Moja owszem już tak nie kopie jak kopala, ale caly czas się wierci. Zastanawiam się czy ona w ogole spi! Bezustannie się przeciąga i już jej mowie, ze nie dziwne ze mam tyle rozstepow, skoro ona tak się strasznie wierci. I ze jak się tak będzie dalej pchalana wszystkie strony to w końcu pekne heh :) Bo naprawdę mimo braku miejsca jest ruchliwa, czasami tak az boleśnie, ze az mnie przeprostuje! Ciasno tej mojej kruszynce to się wierci... Inna rzecz ze ja w lozku zawsze się wierciłam, wiec pewnie będzie mieć to po mnie :D :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #890681 przez wiolcia1004
Ja juz kocham moja córcie jak wytyka mi te stopki to z checia bym zlapala i ja stamtad wydostała. Wiadomo kryszys przyjdzie i to normalne:)

10 lata 10 miesiąc temu #890682 przez staślubania
Hej:)
Z tym ubezpieczeniem to też nie wiem, ale trzeba poczytać i popytać.
Parasolkę miałam razem z wózkiem, nie muszę kupować.
A wczoraj gin zaplanował mi usg w następną środę. Ogólnie dr jest ze mnie zadowolony, pobrał materiał na GBS i wypisał L4 już do terminu porodu. Trzymajcie się kobitki:)

10 lata 10 miesiąc temu #890690 przez wiolcia1004
Caniu to kiedy teraz masz wizyte zeby wiedziec na czym stoisz ????
O to staslubania teraz tylko czekac:)
Ja mam jutro wizyte nie moge sie doczekac:):)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #890694 przez Cania
Wiolcia mam wizyte w PPC w najbliższy wtorek (poradnia przy szpitalu w którym będę rodzila) :) Zobacze co mi tam powiedzą. Mam tez mieć robione KTG i USG. W razie czego wezme torbe gdyby już chcieli mnie z jakiś przyczyn zostawić, z nimi to nigdy nie wiadomo heh. Ale przynajmniej dowiem się co i jak, bo ten lekarz nie chciał mi za wile informacji udzielić poprzednim razem tlumaczac, ze czeka na konsultacje z poradni nadkrzepliwosci. To teraz będzie miał czarno na białym ze ze mna nie tak latwo jakby chciał :D

Zalaczam Wam zdjecie domku Julki :)

Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu #890699 przez wiolcia1004
No Juleczka jaki ma piekny domek:) No to jestes zwarta i gotowa na wszytsko:)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #890701 przez elmirka_20
Wiolcia! Popieram Cię w 100% !!! :) Ja też nie myślę w ogóle o bólu tylko tym, by maluiszek urodził się zdrowy i mi też nic się nie stało! Sam ból, przebieg porodu czy czy to będzie sn do końca czy jednak skończy się cc - nie interesuje mnie to teraz. Po prostu lepiej o tym niey myśleć - i tak będzie co ma być a stres niepotrzebny i "gdybanie" nam nic nie pomoże! Damy radę - jak i miliony innych kobiet na świecie tylko najważniejsze, by dzieci były zdrowe i by nam się nic nie stało! Ot co! :)
Tez już bym złapała małego za te stópki czy rączki, które mi tak namietnie wypycha i wycałowała, przytuliła maluszka.... Aj..... :)

Cania, no to dobrze, że wizyta była po Twojej mysli - ulga, prawda? ;) Jeden stres mniej ;)
I jaki ładny "domek" !!! :) W dodaktu ładne wdzianko! ;) No no... ;)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #890710 przez Agnilla
tos sie Cania wystroila do foty ;) super :)
ja juz sie wykapalam, odswiezylam i teraz czekam na meza. pomoze mi popoludniu dosprzatac wyzsze szafki w kuchni i wicie gniazda oficjalnie zakonczone :)
co do ubezpieczenia, to znalazlam swoj opis. wiec ja mam zwrot na hospitalizacje w przypadku choroby, ale nie mam wyszczegolnione co za ta chorobe jest uznawane. szukalam na forach i dziewczyny pisaly, ze dostawaly zwrot w przypadku cc. byl to zwrot na pobyt w szpitalu, nie za operacje, bo w niektorych wariantach i za to jest zwrot, ale ubezpieczyciele twierdza, ze cc to nie operacja...zakrecilam? :P napisalam tez pytanie do pzu, jak odpisza to dam znac. choc pewnie bedzie tak, ze po prostu zloze wniosek i sie okaze co i jak. aaa no i mowie tu o zwrocie z ubezpieczenia za pobyt w szpitalu powyzej 3 dni, bo dodatkowo mam placone za sam fakt urodzenia dziecka, ja i maz.
w necie pisza roznie, jedne ze dostaly kase za pobyt w szpitalu + za urodzenie dziecka, inne, ze za sam fakt urodzenia. czaaaasem mozna wywalczyc tez za fakt cc, jesli bylo wykonywane w celu ratowania zycia, co trzeba oczywiscie im udowodnic
Pola sie rozpycha ide na lewy bok, co ją przepchne ;)

10 lata 10 miesiąc temu #890718 przez kinngga87

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=68710 [/url]
Podziękowania: staślubania, agnieszka89

10 lata 10 miesiąc temu #890723 przez rewelka1312
Fajne macie te sukienki dziewczyny:) Cania nie wiemc zy mi taks ie wydaje czy tak masz i mialas ten brzuszek juz jakby byl nisko , szykuje sie do porodu:) mi wczoraj tato na skype mowil ze mam nisko brzuch ale we wtorek na wizycie mowila ze jescze dziecko jest wysoko wiec jescze sie nie szykuje do wychodzenia:) Ja to czasami mam takie glupowate mysli wiadomo dziecko najwazniejsze ale boje sie zeby nie mie zadnych komplikacji po porodzie zeby nie dostac jakiegos krwotoku tak jak ktoras z was pisala ze u czerwcówek wacik zostawili i zaczal gnic, a u mojego w rodzinie w tamtym roku chyba to tez zle wyczyscili lozysko i jego to chyba ciotka dostala krwotoku tego tez sie martwie ale mysle ze takie mysli sa przejsciowe bo to samo mialam na usg polowkowym modlilam sie tylko zeby mala byla zdrowa zeby bylo wsyztsko ok:) martwie sie i o mała ale tez i o siebie bo to przeciez ja sie bede moja coreczka zajmowac, za 3-4 lata robic kucyki i piec razem ciasteczka i spiewac piosenki:)
a tu dodaje zdejcia domku Lenki i moich widocznym odrostów na pol glowy juz na siebie patrzec nie moge a powiedzialam sobie ze wytrzymam ejscze z 2-3 meisiace bo jednak blond ma to do siebie ze farby maja okropny zapach i wole nie smrodzic małej w brzuchu:) Udalo mi sie jej nie smrodzic papierosami i teraz mojego ganiam to i nie bede smrodzic farbami:)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #890724 przez Cania
Agni a tam do foty... od początku ciąży mowilam, ze nie dam się zapakować w dres i nie będę siedzieć na wersalce przed TV nieumalowana :P także mam szafe sukienek i ostro w nich chodze :D :)

co do faktu urodzenia dziecka to już zależy od warunków ubezpieczenia, kazde jest inne. Mam w pracy płacone przez pracodawcę takie, w którym za sam fakt urodzenia nie placa. Można było sobie wziąć dodatkowe, w którym już placa, ale nie zainteresowałam się tematem odpowiednio wcześnie, a wiadomo, w tym przypadku jest okres karencji. Także to już co ubezpieczenie to inaczej.

Dziewczyny wiadomo ze boimy się porodu, ale opinie matek, które już urodzily pierwsze dziecko sa pokrzepiające: ze jak już nam malucha poloza na piersi to o całym bolu i problemach zapominamy :)

Kinga ciesze się ze z Wami wszystko dobrze, ze mala już jest caly czas z Toba! :) I ze nas tu tak podnosisz na duchu, ze mimo całego bolu porod to piękne i niesamowite przezycie :) Zdrowka dla Was! :)

EDIT:

Rewelka tak, ten brzuch mam już nisko.... tyle ze on zawsze był dosyć nisko :D Wiec wcale tego nie interpretuje jako zblizajacy się porod. Bardziej to, ze mi mala glowka już naprawdę naciska tu i tam i w nocy to az czuje jak mi kosci miednicy chodza, jak probuje się przewrocic z boku na bok. A Twój brzuszek piękny :) zdecydowanie nie możesz się martwic ze maly, tak jak się kiedyś o to martwilas :) Bardzo ladny :)

10 lata 10 miesiąc temu #890731 przez wiolcia1004
Kinga to super ze wszystko jest ok, cieszymy sie twoim szczesciem:) Milo ze na to opisalas :)
Rewelka no no laska z ciebie ze ho ho:)

10 lata 10 miesiąc temu #890735 przez elmirka_20
Kinga! :) Wspaniała wiadomość !!! :) Baaaaardzo się cieszę, że masz już córeńkę przy sobie! ;) I że obie czujecie się dobrze! :) A teraz już razem, to całkiem szybko wydobrzejecie :) Wreszcie :) Super! :) Wszystkiego dobrego Kobietki! ;)

Rewelka, bardzo ładny zgrabny brzuszek ;)

10 lata 10 miesiąc temu #890736 przez Agnilla

Cania napisał: Agni a tam do foty... od początku ciąży mowilam, ze nie dam się zapakować w dres i nie będę siedzieć na wersalce przed TV nieumalowana :P także mam szafe sukienek i ostro w nich chodze :D :)

to mi pojechalas :lol: ale ja juz jestem wykapana, czekam na meza, fakt ze w dresiku, ale miętowym, ktory sam mi kupil. malowac mi sie juz nie chce :P

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #890740 przez Cania
Agni przepraszam, nie miałam tego w planie :P Ale wykapana i w ulubionym kolorze, wiec nie mam się czego przyczepić :) :P Wiesz, ja przed ciaza caly czas chodziłam na elegancko, do pracy zawsze w sukienkach, spódnicach itd. zawsze elegancko... wiec tak mi zostało:D siostra się smieje ze nawet jak jestem na urlopie to musze się odstawić. Jeansy ubieram zawsze od naprawdę wielkiego swieta, doszłam w pewnym momencie do takiego stanu, ze nie miałam zadnych jeansów w szafie :P Bo w pracy nosic nie mogę, a po pracy... jakos tak wyszlo :P :) w ciąży częściej chodze w jeansach niż nomalnie na urlopie :P ale i tak niezbyt często :) tym bardziej jak jest cieplo, to lepiej mi w sukience :D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka