- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- ilona88
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Jak po weekendzie? Ja wstając dziś do pracy miałam łzy w oczach. Nie wiem jak to jest, że w weekend jak sobie pośpię do 9 to nie wymiotuję a dziś wstałam o 7, zdążyłam się tylko ubrać i zwymiotowałam. Najgorsze jest to, że nie mam czym wymiotować i sama żółć mi schodzi...i tak już półtorej miesiąca...do tego brak energii...siedzę w pracy od 30 minut i marzę o tym aby wrócić do domu i położyć się do łóżka.
Jeżeli chodzi o kosmetyki to ja przestałam używać perfum ale to raczej dlatego, że cholernie przeszkadzają mi zapachy...
Co do jedzenia, jem prawie wszystko...raz skusiłam się na pizzę, raz na McDonald's, popijam małymi łyczkami pepsi bo świetnie robi na obolały żołądek, dwa razy jadłam zupkę chińską bo miałam tak potworną ochotę na nią...ale głównie to jem warzywka np. tosty z rukolą, pomidorami i olejem lnianym, sałatki z rukolą i np. tuńczykiem albo kurczakiem grillowanym no i ogórki kiszone oczywiście:)
Zaczynam pękać przed sobotnim badaniem...ostatnie USG miałam robione jak byłam w 7 tygodniu...boję się...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- gabi28
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 33
W domku odpoczełam przez weekend. Czuje się troche lepiej,tylko muszę uważac co jem.Niestety nie mogę owoców.

co do kosmetyków,to też uważam ,żeby nie dac się zwariowac.

a jeśli chodzi o farbę do włosów używam syoss oleo intense -złoty brąz.jak kupiłam pierwszy raz to myślałam,że nie złapie,bo jednak mam troszke ciemniejsze włosy-ale złapał cudownie,zadnych odrostów i długo się trzyma. Raz miałam farbe własnie o ktorej pisałyscie i byłoby ok gdyby po prostu szybko włosy się zrobiły matowe,ale to może tylko w moim przypadku,bo mam cięzkie włosy w utrzymaniu. dzisiaj mam fryzjera,mialam miec tydzien temu ,no ale trafiłam do szpitala i musiałam przełozyc. a jutro wizyta u mojej gin,cieszę się bo mam mnóstwo pytań do niej.
A wiecie w szpitalu dawali mi luteine i jak wyszłam to też mi zapisali i biorę..ale nie rozumiem,skoro wszystko dobrze z ciążą to po co? ktoś mi w szpitalu powiedział że mają taką profilaktyke-chore jak dla mnie.dlatego jutro musze zapytac swojego lekarza czy muszę to brac.
- kasiulaaa77
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- nasze male wielkie szczescie :*** Julisia :)

w pt bylismy u gin wszytsko ok dzidzia machala raczkami i nozkami teraz musze zrobic badania morfologia itd schudlam pol kilo

co do imion to u nas bedzie filip a dla dzieczynki chyba Iga ale to tak wstepnie

ja w pierwszej ciazy tez bylam bardziej przewrazliwiona tego nie jadlam tego nie robilam a teraz jakos nie mysle o tym bo nie mam czasu z julka
ilonkawspolczuje ale niedlugo mdlosci powinny sie skonczyc najgorsze pierwsze 3 miesiace
marzena25 co do antyperspirantu to nie wiem ja uzywam normalnie wszystkiego co mi nie przeszkadza

a co do smarowania sie juz teraz kremami na rozstepy to polecam zwykla oliwke dla dzieci ja zaczelam w pierwszych miesiacach nakladalam na brzuch uda piersi posladki i biodra i powiem wam ze rozstepow nie mam prawie wcaale a brzuch mialam ogromny :)ja wczoraj zaczelam sie smarowac uzywalam teraz taki balsam i zel pod prysznic z rosmana ale nie ma jak to oliwka

- helenne
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- kasiulaaa77
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- nasze male wielkie szczescie :*** Julisia :)

- gabi28
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 33
Helenne ja również miałam infekcje i to grzybiczą(nie wiem skąd to się u mnie wzięło) chociaz moja gin mi powiedziała,że 80% kobiet w ciązy ma i również brałam antybiotyk.Gdy trafiłam do szpitała i byłam badana to lekarka mówiła,że wszystko już ok..ale mi się wydaje,że jednak nie,jutro poproszę gin by sprawdziła cz faktycznie wyleczyłam to okropieństwo. Tez się martwiłam,ze biorę antybiotyk ale niedoleczenie infekcji jakiekolwiek jest gorsze niż antybiotyk.
- Agnilla
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56

o matko, gardło boli a do tego od samego rana głowa mi pęka, chyba ciśnienie spada

Ilonka, ja tez zaczynam się bac piątkowej wizyty, przez te leki jakimi faszeruje się juz od tygodnia, antybiotyki mam stracha. ale tak jak halenne napisała, mój lekarz powiedział to samo, że bardziej zaszkodze dziecku nie lecząc się
ubieram sie i lece do apteki po jakies tabletki do ssania, bo mi tantum verde nie pomaga w sprayu
a co do rozstepow, ja raz dziennie smaruje sie mustela 2w1 a raz dziennie oliwka. ale jak zaczne robic sie wieksza bede smarowac sie mustela 2 razy dziennie, bo mam niestety tendencje do rozstepow, schudlam sporo i mam po tym pamiatke

- ilona88
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Co do kosmetyków to ja się smaruję olejem kokosowym, takim spożywczym nie kosmetycznym bo zawiera tylko olej z kokosa i nic więcej i tak pięknie pachnie:)
Ja Luteinę brałam jeszcze przed ciążą...miała pomóc w zagnieżdżeniu się zarodka i utrzymaniu ciąży. Dziś właśnie mam problem bo została mi jedna tabletka a powinnam przyjąć dwie:( mam za to duphaston i się zastanawiam czy do piątku mogę być na Duphastonie...jak myślicie?
- magduska
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walc
- Otrzymane podziękowania: 17

dzis za to mam lepic pierogi na wigilie

kurcze ja tez zaczynam sie stresowac,a wizyte mam 23.12

- Agnilla
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja mam w piątek wizytę na 15:00 , wolałabym na rano od razu

co do luteiny i duphastonu, to słyszałam, że to jest to samo. ja własnie na zagnieżdzenie i podwyzszenie progesteronu bralam duphaston, inne laski biora luteine. ale nie chce doradzac, czy mozna zamiennie brac, bo nie wiem
- magduska
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

a ja 23.12 mam wizyte dopier o 17.45

- marzena25
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 9

- Agnilla
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

marzena, ja mam tantum verde w sprayu i mi nie pomaga, chyba za szybko wyszlam po tej chorobie z domu w sobote :/ i od wczoraj gardło znowu boli, mam isle do ssania
- marzena25
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 9
- magduska
-
- Wylogowany
- rozmowna
-