- Otrzymane podziękowania: 41
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- ggabii
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Kolejna ciężka noc za mną. Mały ciągle wołał o jedzenie a potem nie spał 2,5 godziny. Dla mnie to już męczące bardziej psychicznie bo o mnie to niech je ile da radę no ale przy mm tak nie wolno. A nie mam serca patrzeć jak ciągle pcha rączki do buzi i się denerwuje

Właśnie fajna ta karuzelka choć droga bardzo, z Fisher P też nie tania, ale z kolei ta pierwsza jest na długo można ją przerobić na lampkę nocną, a ta druga to tak tylko do miesiąca, więc chyba zainwestuję w droższą.
MarzenaBZnie pomogę bo ja karmię mm ale mój miś ma też strasznie często czkawki. Rzadko kiedy po jedzeniu jej nie ma. Daję mu wtedy trochę do popicia i przechodzi.
Misiana wspaniały prezent dostał Twój maluszek. To duże odciążenie finansowe. Tobi też dostaje pełno prezentów. Są to przeważnie ciuszki rozm 68 więc jeszcze trochę poczeka zanim je założy ale lepiej większe dostać niż za małe

Dobrego dnia Kochane

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- magduska
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walc
- Otrzymane podziękowania: 17
nie tylko u mnie noc ciezka,widze,ze u ggabii i lyanki tez

misiana z tymi prezentami,to wlasnie dobrze, ja naszczesie nie musze kupowac chodaczka i krzeselka do karmienia,bo mam po moim chrzesniaku,ktory malo go uzywal

mam pytanie czopki,zeby maly zrobil kupke sa na recepte,czy nie? i jak sie nazywaja,bo jak maly dzis nie zrobi,to musze mu kupic w aptece

martyska jak ty to robisz,ze twoj maluszek tyle wypija, moj wczesniej pil prawie 100,a teraz jak wypije 10-20 przez caly dzien,to super, tez mam herbatke z Hummana na brzuszek,ale tylko zabarwiam wode,bo tam jest laktoza

a tu moj szkrab,jak spi na cycu mamusi:
Załącznik nie został znaleziony
- rewelka1312
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 23
- rewelka1312
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 23
Moja mala to ja nie wiem ja juz chwilami nie mam sil... Placze ciagle z nia a czasem krzykne bo juz nie wiem co temu dziecku dolega, w nocy co zasnie poloze ja to sie prezy zaczyna stekac i sie wygina i placz.. Ma te zaparcia napewno i ja nie wiem co mam robic bo tu debile tacy ze nic nie powiedza, w pl pewnie by kazali mleko zmienic ale ja nawet nie wiem na jakie...

A poza tym ciagle sie denerwuje bo gdyby mala w nocy spala to moglabym zaczac cwiczyc mialabym sily i czas a tak to nie dosc ze jestem zla bo nie moge w lustro patrzec to jeszcze bezradna no juz nie wiem jak malej pomoc:(
A co do tego krohmalu jak to sie robi woda z maka i do wanienki? Ale ile tej maki ile wody bo ja sie nie znam a dzis ja tak wykapiemy
- ggabii
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Rewelka dzięki za info. Mi się też wydaje. że Tiny love jest lepszy niż FP. Tylko że na allegro nie ma używanych więc jestem zmuszona kupić nową. A jak z tą mąką ziemniaczaną to Ci nie pomogę, bo jak położna mi tak kazała wykąpać małego to nie wiedziałam za bardzo jak to zrobić i kupiłam nadmanganian i w tym wykąpałam bo to tylko pastylkę trzeba było lekko rozpuścić we wodzie i tyle a też fajnie pomogło. Haha wygodna ze mnie matka

- MarzenaBZ
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Amor Vincit Omnia
Kochana jeśli chodzi o krochmal to ja robię tak że łyżeczkę kopiastą mąki ziemniaczanej mieszam w odrobinie wody i zalewam wrzątkiem. Staram si, żeby nie zrobił się kisiel, bo za pierwszym razem to łyżka stała, takie gęste zrobiłam i nie miałam jak przemyć tym buźki. maka osiada mi na dnie miseczki ale mieszam i biorę wacikiem z dna i tak przemywam. Do kąpieli można to wlać, ale też czytałam że można po prostu wrzucić garść mąki ziemniaczanej do wanienki.
Są też w Polsce gotowe saszetki z krochmalem. Mam jedną ale jeszcze nie używałam, za to w aptece nam to polecali.
Oto fotka: może przez Allegro zamówisz albo u Was poszukasz.
W Internecie piszą: "Rozpuść skrobię w pojemniku zimnej wody, następnie dolej ją do wanny i dobrze wymieszaj.Nie spłukuj ciała ze skrobi".
Ale nadmanganian też jest ok - mi położna mówiła, żeby robić lekko różową wodę na potówki. Rewelka a próbowałaś Oilatum??????
Kochane ja mam jeszcze pytanie: CZY UŻYWACIE CZEGOŚ ŻEBY ZWIĘKSZYĆ LAKTACJĘ???? BO Z WCZEŚNIEJSZEGO POSTU DOWIECIE SIĘ DLACZEGO MAM WĄTPLIWOŚCI CO DO PRAWIDŁOWEJ ILOŚCI POKARMU W MOICH PIERSIACH.... MOŻE POWINNAM COŚ PIĆ: JAKIEŚ HERBATKI CZY BAWARKĘ???????? Ze szkoły rodzenia pamiętam że nie trzeba niby i że jeśli regularnie przykładam dziecko to pokarmu naprodukuje się odpowiednia ilość...ale skąd w takim razie te nerwowe krzyki i wypuszczanie piersi z buźki podczas karmienia???? Poradźcie coś proszę...

- marzena25
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 9

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- malgorzatawalak
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 25

Ja właśnie korzystam z okazji ze mały śpi, obiad mi sie grzeje i chwilkę mam dla siebie

Ggabii nie wiem czy tak można dziecko karmić. Mój synuś jak przeszłam z cycka na mm to tez non stop był głodny i by jadł co chwila ale na mm musi być minimum w 1 mc co 3 godziny bo to mleko gorzej sie trawi niż matki i mogą być problemy z brzuszkiem i kupkami. W 2 i 3 mc życia przerwy są jeszcze dłuższe bo minimum 4 godziny i wtedy na jedno posiedzenie synuś mi zjada 100-120 wiec jest ok

A i super ta karuzela tez bym taka synkowi sprezentowała ale jak na razie inne wydatki wiec sie wstrzymam

Rewelka nasz smyk tez miał na początku zaparcia i był wielki płacz jak kupa nie chciała iść. Musisz dopajac i do bardzo dużo. Mnie pediatra powiedziała ze jak nie ma upałów to nie dopajac i jeden dzień nie poilam i to był mój błąd. Potem trzy dni sie mocowalismy z małym zeby mu ulżyć. Próbowałaś może termometrem i mydelkiem coś podziałać? Mnie kiedyś pomógł i synuś raz dwa sie załatwił. Zreszta tu dziewczyny mi podpowiedziały ten sposób

Magduska odnośnie glukozy to my tez nie chcieliśmy dopajac woda slodzona ale jak kiedyś musiałam małego oszukać bo tez by jadł i jadł to trochę mu poslodzilam. Mojemu mężowi sie to nie podoba i mnie tez raczej nie wiec teraz mały pije herbatki rumiankowa i kopru włoskiego i przegotowaną wodę i jeśli jest głodny a jest jeszcze trochę do jedzenia to wypija i często zasypia przy butli

Miłego dnia wam życzę dziewczyny i maluszki

- ggabii
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- martyska
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- skarbek nasz kochany:*:*:*:*
No i mój skarb waży uwaga 6300!! No masakra nie wygląda on jest po prostu duży i silny jak to lekarz powiedziała

A nocka u nas jak zwykle jedna pobudka w nocy i jedna nad ranem

- gabi28
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 33
- ggabii
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- malgorzatawalak
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 25

Więcej dopajac woda

Ja jak przeszłam na mm to nie wiedziałam jak karmić mm bo tak to podasz pierś i jest wszystko a tu i dopajac i trzymać sie godzin ...masakra

Proszę ggabii jak twój synuś sobie sam radzi

- martyska
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- skarbek nasz kochany:*:*:*:*

Dziś mi też już cały dzień śpi z małymi przerwami i tak co dzień od kiedy się ochłodziło aż się zastanawia czy to normalne

Musicie dać rade dziewczyny wszystko się unormuje my tez na początku myśleliśmy o zmianie mleka bo były problemy ale przetrzymaliśmy synek się przyzwyczaił do mleka i teraz na pewno bym nie zmieniła
Co do trądziku to nie pomogę bo mój mały nie ma ale jak miał potówki to krochmal pomógł także tak... no nic IDE sobie jakieś jedzonko zrobić miłego wieczorku

AAA i taką fajna Wodę morską kupiłam Igorkowi bo ma katarek jak psikam to tak fajnie delikatnie leci jest małe ciśnienie i synek się nie boi i ta końcówka którą wkłada się do noska jest fajnie wyprofilowana

- staślubania
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 21
Chociaż padam na twarz, postanowiłam napisać choć kilka słów. Staś waży 5629. Ostatniej nocy tak mu sie zachciało rozmawiać , że teraz ledwo patrzę na oczy. Właśnie zasnął, dlatego korzystam z okazji;) Od położnych dostałam pieluche ortopedyczną do szerokiego pieluchowania. Agni, u mnie nawet aktywność powiek spada

Jeju, piękne zdjęcia ślicznych dzieciątek

Marzena, fajna sukienusia na chrzciny, ale nie dla Stasia:(
Dobrej nocki