- Otrzymane podziękowania: 23
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- agnieszka89
- Wylogowany
- budujemy zdania
synek wstał pojadl ale oczy jak 5 zł wcale mi się na spanie nie m
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- staślubania
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 21
- rewelka1312
- Wylogowany
- rozmowna
Ggabi a jak sie podaje twn viburcol caly czopek i ile mozna? Bo ja chce je zamowic.
Mam nadzieje ze dzis bedzie znow w miare taka noc a jutro z mala pierwszy raz sama jade na zakup i z siostra mojego i jedziemy do wiekszego miasta wiec ciekawa jestem jak to bedzie z mala:) wezme mleko ubranko wrazie czego i zobaczymy czy da mamusi zakupy zrobic bo cche jej juz na 68 nakupywac i dla mojego na urodziny bo w poniedzialek staruch 32 lata konczy:)
Agnieszka tez ostatnio taki kombinezonik z misia kupilismy:) tylko nie wiem na jaka pogode go zakladac:)
- ggabii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
Ładna pogoda za oknem. Może i spacer się uda :-D
Agnieszka89 jaki kochany misio!!!!! Wspaniały ten pajac. Jak ja jestem zwariowana na punkcie tych ubranek z uszkami <3 a wczoraj moj pies też się nażarł jak świnia ale nie paskudził nic tylko się ruszać nie mogła baryła jedna i jak leżała na boku to tylko oczami ruszała bo na nic wiecej nie miała siły.
Rewelka na ulotce pisze że jeden czopek na dobe. Tak też daję jak jest taka potrzeba. Nie dziele ani nic bo potem to co zostanie to bedzie ciężko zaaplikowac kolejny raz. On i tak się cały nie rozpuści i wyjdzie z kupą. U nas wystarczy podać raz i jest ulga. Nie muszę przykładowo kolejnego dnia znowu to powtarzać.
- rewelka1312
- Wylogowany
- rozmowna
- rewelka1312
- Wylogowany
- rozmowna
- Ali
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 39
Mały śpi to mam chwilkę
Wczoraj byliśmy znów u pani doktor, bo mały przedwczoraj wieczorem znów zaczął chrypieć. Na szczęście gardełko czyste, chrypa jest z jego darcia. przedwczoraj był taki niespokojny, że spał po max 15 minut i cały czas chciał być na moich rękach (tylko!). Myślałam, że oszaleje. Ale wieczorem padł i spał bardzo ładnie w nocy. Pani doktor przepisała mi też te czopki Viburcol, doraźnie po pół czopka, a jak nie poskutkuje to cały. Mały dostał tez kropelki na te te płynne kupki, bo juz ponad 3 tygodnie to trwa. I jeszcze rano wyskoczyła mu wysypka to dostał syropek, cos na bazie wapna odczulającego. Chyba moja wina, bo skusiłam się na ptasie mleczko ehhh.. Dziewczyny, które karmią piersią, czy trzymacie tak bardzo dietę? Bo ja tak, czasem jakiś grzeszek popełnię tylko, ale już mnie mdli na takie jedzenie i marzę o czekoladzie albo smażonym kotlecie Włączacie coś stopniowo do jadłospisu? Bo ja chyba pomału zacznę...
MarzenaBZ odnośnie laktacji, ja piję tylko herbatkę laktacyjną z hipp. Pokarmu mam dużo, mały się najada, aż zwraca za każdym razem, niestety troszkę przepadlisty jest Kuzynka doradziła mi też serki danio, chociaż nie przesadzam z tym , jeden dziennie wystarczy.
Misiana trzymam kciuki, żeby dziurki zniknęły! Głęboko w to wierzę! Ggabii zresztą służy za przykład:)
Rewelka wiem, co czujesz.. ja już też ledwo daję radę, ale cóż trafiły nam się takie wymagające dzieciaczki. Mój Andreas to wogóle czasem ma tak, że nawet u babci nie chce być na rękach, tylko u mnie. Taki mamin synek też uczę go spać w łóżeczku i jest coraz lepiej, ale na noc zabieram go do siebie. Mojego nie ma jeszcze z nami, to może spać
Misiana świetny kombinezon! Zresztą jak cała garderoba Twojego Igorka
Lyanka, MarzenaBZ, Agnieszka89, Rewelka śliczne maleństwa Wszystkie kudłate jak mój Gabi28 Oluś przecudny w tym bujaczku a jakie ma duże oczęta Ggabii Ty szczęściaro, Twój skarb taki samodzielny
A my wczoraj poznawaliśmy się z naszym psem, nawet Andreas zagrał z nim (i z mamą) w piłkę
Załącznik nie został znaleziony
- misiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 34
nasza noc tez nie nalezala do najpiekniejszych. Mały jak zasnął po 18 to do rana 4 pobudki co 2-2,5 h ;(
Lyanka Dobrze, że małemu juz nic nie dolega Andreasek taki słodki ! A ty laska niczego sobie, nie widac zebys rodzila kiedys hehe Co do diety powiem Ci ze ja jem wszytsko. Każdego dnia coś i patrze czy malem nic nie jest. Ostatnio miałam chęc na coś gazowanego a w domu nic innego oprocz puszki energetyka nie mialam i wypilam polowe.. bardzo sie balam ale nic malemu nie bylo. Wiem ze to nic zdorwego dla niego ale to bylo silniejsze ode mnie.. ostatnio jadlam ogorka malosolnego, boje sie jeszcze sprobowac kwasnej kapusty np. Winogrono, cola (w umiarze, pol szkl dziennie max), czekolada czy kilka chipsow, ostatnio nawet frytki-naszczesci malemu nic nie jest. Próbuj sobie powoli tez diete uozmaicac i obserwuj malego
Rewelka Lenka jak ładnie juz patrzy tymi swoimi wielkimi oczkami niepotrzebnie sie martwilas !
Miłego dnia ! ;*
- agnieszka89
- Wylogowany
- budujemy zdania
A to co wygladalo na trądzik niemowlęcy okazalo sie zapaleniem skory najprawdopodobniej od plynu do kapieli zjaja wczesniej uzywalam Oilan i bylo ok Ale jak po odstawieniu zjaji jak nie przejdzie to zmieniamy mleko Po za tym mam masc przepisana i kropelki Mam nadzieję ze szybko przejdzie
- misiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 34
- MarzenaBZ
- Wylogowany
- rozmowna
- Amor Vincit Omnia
Ja dziś późno się witam, bo dopiero znalazłam czas, żeby siąść przed komputerem.
U nas noc też ok. Pobudka była o 1 i o 6 rano. Oczywiście znowu przemokły mi wkładki, aż dziś poszłam kupić większe i grubsze.
Pogoda dzisiaj u nas cudna więc zabraliśmy małą na długi spacer. Zrobiliśmy zakupy, pozałatwialiśmy jeszcze kilka spraw. Kupiłam sobie bluzkę rozpinaną na chrzciny:) Będzie ładnie się komponować z moją ulubioną spódnicą
Ze spaceru wróciliśmy przed 13 - od 9 więc mała spała i do teraz marudziła. Ale właśnie przysypia mi na rękach, więc może ją zaraz odłożę.
Agnieszka prześlicznego masz syneczka Ja też uwielbiam "uchate" ubranka:)
Ggbii a te czopki są na zaparcia u maluchów???? Bo ja znalazłam na internecie że to jakieś czopki homeopatyczne na uspokojenie dla dzieci... i teraz już nie wiem. Bo to nie są te glicerynowe prawda??? Te z kolei sobie kupię, bo i ja mam teraz problemy, mimo że w trakcie ciąży czy przed nigdy nie miałam zaparć. Podobno po porodzie to norma...
Nie wiem w końcu co z tą kupką, bo Emilka w nocy trochę zrobiła,ale nie dużo...a do tej pory robiła sporo i często...
Ali ja właśnie popełniam grzeszki żywieniowe i teraz się winię za to zatwardzenie u małej. Czasem złapię czipsy czy czekoladę, łyczka coli czy piwa też się napiję, ale nie więcej...boje się zaszkodzić małej... Najbardziej ciągnie mnie do słodkiego, ja po prostu muszę po każdym posiłku przełknąć coś słodkiego, bo inaczej szaleję...straszne to jest!
Aha a co do psów żarłoków, to mój beagiel jest dopiero "świnia". Jeszcze teraz spasła się po sterylizacji (zrobiliśmy operację ze względu na przyjście dziecka). I wiecie, że my musimy kupować jej dosyć drogie karmy, obecnie kupiliśmy taką odchudzającą z firmy Brit! Porażka z tymi rasowymi psami, jeszcze ona ma dosyć wrażliwy żołądek i krzywą szczękę więc łyka powietrze i ciągle pierdzi... Wiecie jaki wstyd. Musimy ją zawiązywać w sypialni do łóżka i tam leży gdy przychodzą goście:D Chociaż ja wszystkim tłumaczę, że ona tak pierdzi, tak na wszelki wypadek, gdyby ktoś nas o to posądzić mia
I tym optymistycznym akcentem żegnam się!
Buziaki i miłego dnia:)
- Lyanka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 39
Synio mi zasnął, to mam chwilę dla siebie.
Dziewczyny, ja nie wiem jak wam udaje się być długo na spacerze. U nas max to 2h i do domu na cyca, bo inaczej krzyk a teraz już pogoda kiepska na karmienie na ulicy...
No i często się zdarza powrót na alarmie
Kolejna sprawa, to z ręką na sercu polecamdo czyszczenia niska Nosefrida. Gruszke wywaliłam, bo tylko synek mi plakal, a tu leży spokojnie i słucha co mu tam robią I ładnie wszystko można wyciągnąć. Przyznam, że na początku dość sceptycznie podchodziłam do tego ustrojstwa, ale teraz jestem bardzo zadowolona
Co do czopkow Viburcol, to nam pani doktor zapisała jako środek uspokajający przy mocnych kolkach. Nic nie wiem o tym, żeby pomagały na kupę.
Rewelja ależ twoja Lenka jest śliczna i jakie ładne oczęta ma będą chłopaki latać za nią hihih
Misiana jak ładnie twój synek uśmiecha się ja już nie mogę się doczekać kiedy i mój zacznie, bo jak na razie uśmiecha się tylko we śnie
- agnieszka89
- Wylogowany
- budujemy zdania
rewelka mój kombineznik nie jest ocieplony w środku a we wtorek była z zimna noc wiec ubrałam go w niego do spania
- MarzenaBZ
- Wylogowany
- rozmowna
- Amor Vincit Omnia
Zapomnialam przedtem napisac- Rewelka sliczota z Twojej corci;)
Lyanka,ja wlasnie tez czytalam ze te czopki sa na uspokojenie przy kolkach. Moze polozna mi doradzi cos z ta kupka. Chociaz czytalam w poradnikach o karmieniu piersia,ze dzieci moga nawet co 2dni robic kupke...wiec juz nie wiem...
Dziewczyny,ile razy byla u Was polozna? Bo ta ode mnie przychodzi dzis juz 3raz i zamierza byc raz w tygodniu do 6tygodnia. Bez sensu bo kogo pytam to byla 2-3 razy. Wydaje mi sie ze przychodzi tak,bo widzi ze jestesmy mlodzi i mieszkamy sami. Co mnie denerwuje bo dziecko jest zadbane itd.
A w ogole dzis zadzwonila,ze musi raz w tygodniu zobaczyc dziecko,wtedy jest spokojna. I jeszcze miala pretensje ze u lekarza nie bylismy. A przeciez bylam w 7dobie zycia bo 8wypadala 15sierpnia. Wkurzyla mnie. Zobaczymy co dzis wymysli. Ile u Was trwa taka wizyta? U mnie za pierwszym razem siedziala 2 i pol godziny. Nawet krocze mi badala. Ostatnio tak powywijala mi dzieckiem ze biedna caly czas wymiotowala,a jeszcze kazala ja do piersi przykladac... troche mnie te wizyty draznia... ale niech jej bedzie:) nic,czekam az mala sie obudzi. A skorzystalam z tej okazji i zrobilam pranie,wysprzatalam mieszkanie itd.
I jeszcze maam pytanie o to poporodowe krwawienie. Ile u Was trwalo? Wszedzie przestrzegajaze jesli nagle ustanie to zle. U mnie jest coraz slabsze,w sumie czasem przez dzien nie ma. Jest lekko przybrudzona podpaska albo jest plamienie jak na koniec okresu. Ale dzis np znow bylo krwawienie,wiec w sumie to nie wiem czy sie konczy czy nie. Ile trwalo u Was? Mi dzis stuknal 3tydzien od porodu.
Pewnie jeszcze wieczorem zagladne tu;)
- agnieszka89
- Wylogowany
- budujemy zdania