- Otrzymane podziękowania: 17
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- magduska
- Wylogowany
- rozmowna
- W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walc
Ali dzieki za informacjie,musze podjechac do galerii
Lyanka Kubus przeslodki , ja uzywalam wczesniej Benilon 1 i malemu smakowalo to mleko,pil chetnie,a teraz mu daje tez Bebilon tylko,ze HA ze wzgledu na skaze ochydne to mleko,ale nawet dziwie sie mojemu synkowi,ze je pije,strasznie gorzkie,ale moze ma to po mamusi ktora nie slodzi nic i uwielbia gorzka czekolade hehe
martyska pisalas,ze malemu unormowalo sie z kupami i z kolka,co tak magicznego stosowalas??? ja podaje swojemu Biogaje i Sabsimplex i mam tylko 1kupke dziennie,ale za to mega smierdzącą i mega ogromną ,ze wszystko do prania,ostatnio,to nawet posciel
Co do papmersow,to ja tez uzywam Dade i Pampersa na przemiennie,bo idzie ich troche, trzeba przyznac,ze sa tez inne wydatki Narazie na Dade nie narzekam,ale ja tak jak Ali w upaly Pampersa uzywalam,a Dada w chlodniejsze dni
Agnieszka89 moj maly tez ma tradzik niemowlecy- w sumie to juz koncowke,ale Ali poradzila mi kiedys przemywac woda przegotowna i rumiankiem i pomagalo teraz smaruje kremem specjalnym Emolium i widze,ze juz zanika calkowicie,jeszcze pojedyncze kropeczki,ale te krem,to zze wzgledu na skaze,po niej nasililo sie i mi pomogl
Cania super,ze juz w domku jestescie i wszytsko ok
Moj synek wczoraj nie spal prawie caly dzien,nie liczac 3 lub 4 drzemek 15 minutowych w ciagu dnia, marudny byl caly czas i glodny,to cyc,to butla i tak caly dzien,zasnal wieczorem okolo 22, obudzil sie na karmienie o 2, potem po 5 i sapl mi do 10 bylam w szoku,ale smialam sie do meza,ze odsypia poprzedni dzien zadziwia mnie czasami moj syncio
ciekawe jak tam Agni,czy przeszla jej ta jelitowka i jak Pola sie czuje
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Magdalen
- Wylogowany
- rozmowna
- Wszystko sie kręci wokół Was moje maleństwa !
- Otrzymane podziękowania: 20
Lyanka no fajniusi Puciuś ' ładnie wygladacie
Gabi Szczescia na Nowej Drodze Życia:) Fajna z Was parka i zdjecia swietne;D
Ja na poczatku uzywalam bialych pampersów teraz Dady 2 alke juz male sa...;/ teraz wieksze pol paczki jeszcze mam ale juz jak sie skoncza 3 wezme. a nam idzie tez kolo 10 szt, napewno spooro.;/ dobrze ze te dady tanie sa i nienajgorsze jak dla Niny
Ali to mały fajnie wazy i dobrze ze juz po chorobie
CaniA ja takie akcje to czesto mam i czesto jestem okupkiwana heeh noorma
Ja mleKA NIe mam zadnego jeszcze ale juz sie chyba zabezpiecze bo cos mleka mam coraz mniej...;/ eh Amelka od 2 msc piła bebiko 1 i bylo doobrze ale nie wiem jak ta zareaguje na te ...;/
Oooo i moja Misiana z przystojniakiem . ślicznie kochaana !!!!! .
- martyska
- Wylogowany
- rozmowna
- skarbek nasz kochany:*:*:*:*
- Otrzymane podziękowania: 41
Mój też robi jedna dziennie ale położna powiedziała że to wystarcza bo jeśli dziecko jest spokojne to widocznie nie musi więcej i tylko ciągle mi powtarza ze przy sztucznym mleku poić poić i jeszcze raz poić żeby kupka dała rade wyjść a wtedy nie ma zaparć a co za tym idzie kolek a karmie Nan pro 1
- ggabii
- Wylogowany
- budujemy zdania
Położna już dzwoniła do mnie, że będzie w czwartek. Musimy omówić jeszcze szczepionki.
Jestem po kolejnej walce o sen. A oto efekt (oby dwa moje śpiochy )
Załącznik nie został znaleziony
- malgorzatawalak
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 25
U mnie noc minęła pod znakiem zabawy...mój synuś jak obudził sie o 2.30 na jedzenie tak zasnął około godziny 7 po kolejnym jedzeniu ja go lulam a on oczy jak 5 złoty i sobie posiedzieliśmy razem żeby maz spokojnie mógł pospać i rano pospać z godzinke i pózniej znowu to samo dobrze ze zdążyłam kawę sobie zrobić i śniadanie naszykowac to jedna ręka jadłam czasem mnie już to wykańcza. A pręży sie od dwóch dni przy jedzeniu i zjeść do końca nie może i tak w kółko
Dziewczyny jakie fajniusie te wasze pociechy mój tez jest kochany ale czasem doprowadza już matkę do łez... to wszystko dlatego ze czasem naprawdę nie wiem czemu marudzi albo płacze
My używamy pieluch dada nr 2 choć już zastanawiam sie czy nie używać 3 bo w nocy mały miał tak przesiusiana pieluszke ze wydawało mi sie ze piżamka tez była odrobine mokra...
Dziewczyny mówicie o pieniądzach ile wydajecie na pieluchy i mleko...ja zaczęłam sie już gubić z pieniędzmi i zaczęłam zbierać paragony bo coś zaczęło mi ubywac z portfela i naprawdę kupa kasy idzie. Mały je bebiko 1 takie w żółtym opakowaniu, w biedronce kupujemy i takie mleko 350 g paczka starcza na półtora dnia. Pieluch dziennie idzie 10-14 zależy jak małego przebieram i zależy od dnia.
Mój synuś tez ma pare krostek na buziuni. Ale tylko z jednej strony i z tego co piszecie to ze wasze dzieciaczki tez takie maja wnioskuje ze może to ten trądzik niemowlęcy. Mój syn zaczął dojrzewac
No dobra dziewczyny spadam już bo mały właśnie zasnął. Opatulam go ciasno jak kiedyś mówilyscie i tak zasypia choć dzies coś marudzi przez sen...
Miłego dnia dziewczyny dla was i waszych slodziakow
- Kropka123
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Kurcze zaczynam się martwic bo co słyszę to wszystkie maluszki przedstawiły się na jedną dwie kupy dziennie , a mój tylko takie malutkie żółte wodniste , raczej to bardziej kleksy niż kupy i przy każdej zmianie pieluszki są.
No i mały uparciuch nie chce spać w dzień , uspi się przy cycu , odkładam do wózka . Pospi 5 minut i koniec ,nawet nie mam jak cokolwiek zrobić. Może macie jakiś patent ?
- Ali
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 39
Co do pampersów to małe sprostowanie, mojego Andreasika akurat oryginalne Pampersy odparzały podczas upałów. Na Dadę nie mogę na razie narzekać.
Kropka mój mały też robi wodniste kupki, już chyba 3 tydzień. Czasem, aż mu się wylewa. A przy każdej zmianie pampersa ma takie kleksy z gazów
Misiana ale macie ładne zdjęcie z małym
- staślubania
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 21
Gabi28, gratuluję serdecznie:)
Jeśli chodzi o temat pieluch to też na przemian zakladam, pampersy dady i babydream z rossmanna. I szczerze zazdroszczę, ze Wasze dzieci często robią kupki, mój Staś raz na 5 dni, czasami 6. Lekarz nic na to nie zalecil. Połozne mówią, że do 5 dni to norma na cycu, ale ja sie martwię, bo widzę jak sie męczy. A tzyzmam dietę, dużo piję, więc nie wiem o co chodzi. Dziś podałam mu viburcol, może to coś pomoże.
Juz płacze, spokojnego wieczoru
- martyska
- Wylogowany
- rozmowna
A to mój robaczek kochany jak zwykle ciekawy wszystkiego z mamą kocmołuchem :-/ (słaba jakość bo z telefonu
Załącznik nie został znaleziony
- martyska
- Wylogowany
- rozmowna
A to mój robaczek kochany jak zwykle ciekawy wszystkiego z mamą kocmołuchem :-/ (słaba jakość bo z telefonu
)
- elmirka_20
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 65
Witam Cię Kropka !!! Fajnie, że jest nas więcej szczególnie, że i u nas nieco ucichło forum - sama tez się do tego niestety przykładam :/ ...
Moje dziecko tez robi wodniste kupki - taką "musztardową" kupką raczy nas średnio raz na dzień, a cały dzień przy siusiu widac i wodę bardziej żółtą lecz jednak z pupki.... Mąż oczywiście panikuje że dzieciko chore a ja wiem, że to normalne - zresztą widział taką "kupkę-wodę" lekarz i nic nie powiedział, to dla mnie jasny komunikat, ze to nic niepokojącego.
Mamusie.... Ale macie ładne zdjęcia Ja musze robić zdjęcia sama - męża ciągle nie ma i nawet sobie i synkowi robię sama więc są na jedno kopyto - bardzo podobne do siebie bo na długość mojej ręki wszystkie.... :/ Ale cóż - lepsze takie niż zadne
A dzieci niesamowicie się zmieniają!!! Napatrzeć się nie mogłam
Gabi28 - serdeczne gratulacje !!! Wszystkiego NAJ Rodzinko!
Synek dzisiaj mocno uderzył się główką w mojego zęba - tak mu tak główka poleciała niefortunnie Ja mam wyrzuty sumienia i serce mi sie krajało a teraz on śpi a ja mam doła Starsznie mi go żal, biedactwo moje ........ A tk ładnie mi dzisiaj zacieszał w leżaczku i gaworzył "Auu", "Uuu" i się śmiał a potem ten mój cholerny ząb ... I płacz Tomusia Biedny .....
Lecę pod prysznic, chciałabym więcej napisać ale to jak starczy mi czasu zanim się synek obudzi.
P.S. Misiana, naprawdę synek mi spał w tych samych godzinach co Tobie A wczoraj miałam 5 godzin spokoju od 20.30 do 1.30 i wtedy juz zasnął dopiero o 4.00 bo był super-wyluzowany i się uśmiechał zamiast zasnąć po cycu
- agnieszka89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 23
- meniado
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Powtórka z rozrywki!
- Otrzymane podziękowania: 53
ostatnio rzadko się pojawiam bo mała znowu dużo płacze a jak mam tylko chwilę spokoju to idę na spacer albo robię coś w domu albo szukam rzeczy do naszego remontu. Staram się Was czytać w miarę na bieżąco - ale z odpisaniem to ciężko. Od wczoraj zmieniliśmy mleko na nutramigen i zobaczymy jak Helenka będzie się zachowywać.
Dziewczyny jak któraś chce to ja też mam nan pro 1 - całą 400g paczkę nieotwartą i 5 buteleczek z gotowym pokarmem takie jak Agnieszka pisze - która pierwsza na priv napisze adres to wyślę bo mi to leży i denerwuje bo mała i tak jadła teraz bebilon pepti.
Miałacm coś jeszcze napisać ale mała już płacze -
- Lyanka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 39
Mój synek śpi po drugim porannym karmieniu, a ja korzystając z okazji klikam do was
Ogólnie dzisiaj mieliśmy fajną nockę, bo tylko dwie pobudki....ale myślałam, że cyce mi eksplodują
Dziewczyny nie wiem jak u was, ale u nas strasznie zimno się zrobiło dzisiaj Wczoraj na wieczór też już się ochłodziło i jak kąpałam Kubusia, to chyba mi zmarzł, bo zaczął płakać i aż bródka mu się trzęsła starałam się jak najszybciej go ubrać, ale to nie jest takie proste jak się dziecko wierci i kręci we wszystkie strony. Macie na to jakiś patent?? Bo ja już się zastanawiam, czy jakiś mały ogrzewacz nie kupić
Dzisiaj wreszcie odbieram PESEL synka ale chyba teściową ściągnę, żeby z nim posiedziała, bo nie mam serca wyciągać go na taki ziąb, bo u nas tylko 11 stopni jest. Może po południu się polepszy, to gdzieś wyjdziemy.
Kolejny problem mam z ręcznikami dla synka nie wiem jak u was, ale u nas jak nie kupa wyląduje po kąpieli na ręczniku to się zsika i można codziennie ręczniki do prania wrzucać. Już wczoraj nawet pieluchę tetrową do środka włożyłam, to przynajmniej przed kupą może by ochroniło, no to mi się zsikał....ech
Macie jakiś patent na takie sytuacje? Czy po prostu więcej ręczników używać?
Gabi28 wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!!! Dużo szczęścia dla waszej rodzinki i miłości!!! Ślicznie wyglądałaś
Martyśka ale super fotka a synek jak ci się "wygiął"...ciekawski jaki hihih A ty żaden kocmołuch tylko fajna mamuśka
Dobra, uciekam kochane, bo już mój "szef" mnie wołą
Buziaki na udany i spokojny dzionek
- MarzenaBZ
- Wylogowany
- rozmowna
- Amor Vincit Omnia
Widze ze wiekszosc z nas ma problem z tradzikiem. Kochane zastosujcie krochmal. Mojej Emilce pomoglo - krostki przygasly,nie sa czerwone i jest ich coraz mniej. A rozpuszczam lyzeczke skrobii ziemniaczanej w odrobinie wody i zalewam goraca woda. Tym przemywam rano i wieczorem. Mozna tez do kapieli dodac na potowki. Naprawde pomaga i nue zaszkodzi.
Musze tez zaopatrzyc sie w mleko na czarna godzine bo roznie moze byc. A mala strasznie placze od rana. Cyca wypuszcza. Ja juz czasem nie wiem co robic...
Wczoraj mielismy gosci. Kolezanki z liceum mojego meza.,z ktorymi do dzis sie przyjaznimy. Mala dostal pelno prezentow m.in. drrwniane krzeselko do karmienia 2w1 ktoro chcielismy kupic jej. Wiec super niespodzianka.
Jej koncze i ide lulac moje rozwrzeszczane malenstwo.
Milego dnia!