BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 8 miesiąc temu #866188 przez missyy
witam się :)

czasu brak. Weekend minął raz, dwa. A teraz jeszcze przez cały tydzień opiekuje się siostrzeńcem, bo jest chory i do przedszkola nie ma co go puszczać. Padam na pyszczek :blush: :blush:
A tak ogólnie to weekend udany, impreza też. Siora w międzyczasie mnie namówiła na małe zakupy :blush: :blush: Takie śliczności powybierała, że aż dech zapiera ;)
Tyle rzeczy muszę zrobić a nie mam kiedy. W tym tygodniu na pewno do fryzjera wbijam. Włosy mi się już tak przetłuszczają i wypadają, że aż błagają o farbę :silly:

A na usg 3d/4d chyba umowie się dopiero za 4 tygodnie. Muszę jakoś wytrzymać jeszcze :)

Temat wózków sobie zostawię jeszcze i po tym prenatalnym, które będę mieć 16stego, zabiorę się za poszukiwania :blink:

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #866233 przez ann-sunshine
Ziemniaków na kuchence nigdy nie prażyłam, czasem piekę w piekarniku :-)

Ja dziś risotto z kurczakiem, porem, pieczarkami i zieloną pietruchą :-)

Natalia poczekaj, zobaczysz jak fajnie wymyśla się obiady jak jeszcze dziecko do tego dochodzi, które coś zje, a coś nie ;-/

Dziulka, ja nie birę żadnych witamin, ale dziewczyny też po różnych źle się czuły.

Czerwone tako są ładne i funkcjonalne (nie widać brudu tak szybko, koleżanka ma już przy drugiej dzidzi)

Meble jakoś klasyczne bardziej do mnie przemawiają, ale to dlatego, że wolą proste i klasyczne linie :-)

Missy to roboty masz full, jak to przy dziecku. Ja w końcu teraz do fryzjera nie idę, pójdę tuż przed porodem, teraz mężu niech się nacieszy długimi, póki mam ładne i grube i błyszczące.

10 lata 8 miesiąc temu #866301 przez MAniula
Pokaże wam moje nowe filcowe wielkanocne zwierzaczki ;) ale mnie to wkręciło, jutro wracam do pracy więc nie będę miała już tyle czasu ale powolutku uzbieram menażerie do stroika ;)
Załączniki:

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #866315 przez dziulka
Dziewczyny ile już przytyłyście od początku ciąży?

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #866327 przez nataliaa87
Ann nie strasz :) Pewnie wtedy nie będę miała czasu na wymyślanie i może szybciej będę działać :D

MAniula świetne te zwierzaki :)

Dziulka ja brałam w I trymestrze Pharmaton- wymiotowałam po nim strasznie.. Tydzień temu próbowałam wrócić do tych witamin, bo myślałam, że wtedy I trymestr miał też na moje samopoczucie wpływ, ale niestety znów strasznie wymiotowałam..Może dlatego, że te tabletki są duże, a może mają coś w osłonce, co źle jakoś wpływa na żołądek. Nie wiem, wiem tylko, że już do nich nie wrócę. Biorę teraz LadeeVit.
A co do przybrania na wadze, to nie wiem jak teraz, bo ważę się tylko u lekarza. W 20 tyg. miałam 2,5 kg na plusie.
Jeśli chodzi o mebelki, to mi też bardziej podobają się klasyczne.

10 lata 8 miesiąc temu #866371 przez dziulka
nataliaa87 no mi też się podobają chyba bardziej te klasyczne :)
Co do tabletek to pokusiło mnie dziś aby wziąć ostatnią tabletkę Pharmaton żeby się przekonać, że mi szkodzą no i już wiem... Całe śniadanie zwymiotowałam. Nawet w pierwszym trymestrze nie wymiotowałam a dziś jakiś koszmar.... wracam do moich starych witamin Pregnaker. Zdecydowałam się zmienić tabletki bo nasza dzidzia jest bardzo malutka, tydzień temu miała dopiero 300 g . Myślałam że tableki z kawasami omega będą lepsze i zacznie przybierać. Zresztą moja waga też nic nie podskoczyła. Nawet mam mniej kg niż przed ciążą i zaczynam się martwić że nie przybieram.

10 lata 8 miesiąc temu #866373 przez aggi
Cześć :) Jak minął weekend? My w sobotę grillowo u teściów, taaak nie chciałam jechać :dry: mąż się załatwił, jak małe dziecko normalnie - dobrze że bez cyca i bez płaczu zasnął :S haha. A wczoraj spędziliśmy dzień łóżkowo przed tv z krótkim wyskoczeniem na spacer nieco ponad 1godzinny - ale powiem Wam że takie dystanse już mi gorzej się pokonuje, aż trudno uwierzyć kiedy wcześniej po kilka km chodziłam :S

Ja jutro na wizytę, ciekawe jak tam mały Kropek :S

marsi a spróbuj na internecie poszukać albo podzwoń po innych IKEAch czy mają na magazynie. Może akurat Ci się uda :)

Ann ja bym nie wytrzymała w kinie przesiedzieć całą noc :D kusisz obiadem mmm :)

MAniula mi czasem twardnieje brzuch ale jak mam problem z wypróżnieniem to się na brzuchu odbija i się twardy robi :dry: a odkąd jem tabletki z żelazem to mam ciągle problemy w kibelku :dry: Ale takiego czegoś jak Ty to nie mam. U nas się na te ziemniaczki pieczonki mówi :S zjadłabym ale takie z ogniska właśnie :S zdolniacha z Ciebie tyyle zwierzaczków zrobić własnymi rękami szacun! :blush:

natalia super tort wygląda BARDZO smakowicie mniam :woohoo:

Ja gotuję ogórkową na rosołku którego mi trochę zostało z niedzieli :S mmm aż mi już ślinka cieknie bo lubię na kwaśno zjeść :blush:

dziulka dla większości z nas ciąża to zupełna nowość :) wózek świetny ale dla mnie cenowoooo łał :P ale czerwony bardzo fajny :) a co do mebelków też świetne ale jak dla dziewczynki to ja bym poszalała z tymi serduszkami bo śliczne :) Ale niestety my tylko łóżeczko maluchowi kupujemy bo na cały zestaw nie mamy miejsca :) ja przytyłam 3,5kg od samego początku.

missyy mi też weekend tak minął szybko że szok.

Miłego dnia :)

10 lata 8 miesiąc temu #866405 przez nataliaa87
Dziulka to dziwne, że nic nie przybrałaś..Co na to lekarz? A kwasy omega 3 zawsze możesz brać osobno dodatkowo. To chyba nawet ważne, jeśli te Twoje tabletki ich nie zawierają.

Aggi ja też zaczynam odczuwać, że kondycja spada. Ciekawe co będzie dalej :) Na którą masz wizytę? Znów relacje zdasz nam dopiero na następny dzień? :D Ja muszę czekać jeszcze do poniedziałku...

10 lata 8 miesiąc temu #866407 przez kakadu
witam po dłuższej nieobecności:)

dziulka co do wagi to na razie nic nie przytyłam, ale staram się pilnować wagi i zdrowo odzywiać.

10 lata 8 miesiąc temu #866415 przez aggi
natalia ja na wizytę wieczorem dopiero bo mój lekarz przyjmuje 19-20 ale ja się z nim umawiam że przed 20 jestem ostatnia żeby nie siedzieć i nie czekać :) Tak zapewne relacja będzie na drugi dzień :P Jak Wy mnie dobrze znacie hehe :woohoo: a do poniedziałku szybko zleci :kiss:

kakadu w ogóle nic nie przytyłaś?? 0kg na plusie masz ??? co na to lekarz?? Ja miałam do 14tc tę samą wagę, lekarz mówił że póki co dziecko ma to co najważniejsze i mam się nie martwić, ale po 14tc zaczęłam przybierać powoli :)

10 lata 8 miesiąc temu #866419 przez nataliaa87
Kakadu mnie też dziwi ta waga. W końcu nie przybieramy na wadze, bo tyjemy, tylko już nawet dziecko, wody, łożysko i macica swoje ważą. Dziwne..

10 lata 8 miesiąc temu #866423 przez Ewcia87
Witam po dłuższej nieobecności! :) Mieliśmy w mieszkaniu mały remont, więc nie miałam zbytnio czasu wymiana mebli i malowanie. Uff jak dobrze, że to już za mną ;) Mój kręgosłup nieźle dawał mi o sobie znać w nocy to nawet nie mogłam przewrócić z boku na bok tak mnie bolał.
MAniula Piękne są te Twoje zwierzaczki zazdroszczę talentu :)
nataliaa87 Ja również biorę witaminy LadeeVit. Czuję się po nich bardzo dobrze. Ich jedyny minus to wielkość są trochę duże :laugh:
aggi Ja również mam jutro wizytę trochę się denerwuje, ale ja tak mam przed każdą wizytą. Mam nadzieję, że moja dzidzia rozłoży w końcu swoje śliczne nóżki i pokaże co między nimi ma :silly:
dziulka Moja waga z wizyty na wizytę, czyli średnio co 3 tygodnie wzrasta o 1,5 kg aż się boję co będzie dalej, ale faktycznie apetyt to mam spory.

[/url]

10 lata 8 miesiąc temu #866428 przez aggi
Ewcia mnie tak kręgosłup bolał w sobotę po wielkim sprzątaniu, jak się położyłam na chwilkę to myślałam że nie wstanę :ohmy: no to zaciskam kciuki żeby maluch pokazał kim jest :) :)

10 lata 8 miesiąc temu #866445 przez nataliaa87
Ewcia LadeeVit są duże? Musiałabyś zobaczyć Pharmaton :D Czekamy na relacje z wizyty. Masz chociaż trochę wcześniej nic Aggi?? Bo zaraz się okaże, ze dwie wizyty jutro, a żadnych wieści nie będzie :D

10 lata 8 miesiąc temu #866463 przez serduszko20
witam po weekendzie:)

w sobotę byłam na połówkowym i mam piękne zdjęcie że to na pewno chłopiec wszystko idealnie pokazał ale za to twarzy nie chciał:( no i mam dziś zadzwonić do swojego ginekologa bo ten nie zauważył żołądka niby z początku był później go nie widział i na razie mam się tym nie martwić ale skontrolować to mam a wizytę mam dopiero 16kwietnia to mi powiedział że za długo mam teraz to ze swoim ginekologiem obgadać:( ale na razie myślę pozytywnie mały ma 399g i jak to lekarz stwierdził jest bez wstydu po tacie:)więc czekam dziś na tą 20 żeby zadzwonić do mojego gina żeby się umówić

więc sobota zleciała szybko a wczoraj byliśmy na deserach lodowych później niespodziewany grill u szwagra a i tak po weekendzie:)

ja biorę witaminy pregna plus a co do wagi to się nie wypowiadam bo tydzień temu jak się ważyłam to w przeciągu tygodnia przytyłam 2kg a przecież muszę się zmieścić w suknię ślubną a to jeszcze 4tygodnie:) na dole załączam dowód że będzie synek Filip :)
Załączniki:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka