- Otrzymane podziękowania: 17
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- missyy
- Wylogowany
- gadatliwa
czasu brak. Weekend minął raz, dwa. A teraz jeszcze przez cały tydzień opiekuje się siostrzeńcem, bo jest chory i do przedszkola nie ma co go puszczać. Padam na pyszczek
A tak ogólnie to weekend udany, impreza też. Siora w międzyczasie mnie namówiła na małe zakupy Takie śliczności powybierała, że aż dech zapiera
Tyle rzeczy muszę zrobić a nie mam kiedy. W tym tygodniu na pewno do fryzjera wbijam. Włosy mi się już tak przetłuszczają i wypadają, że aż błagają o farbę
A na usg 3d/4d chyba umowie się dopiero za 4 tygodnie. Muszę jakoś wytrzymać jeszcze
Temat wózków sobie zostawię jeszcze i po tym prenatalnym, które będę mieć 16stego, zabiorę się za poszukiwania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Ja dziś risotto z kurczakiem, porem, pieczarkami i zieloną pietruchą
Natalia poczekaj, zobaczysz jak fajnie wymyśla się obiady jak jeszcze dziecko do tego dochodzi, które coś zje, a coś nie ;-/
Dziulka, ja nie birę żadnych witamin, ale dziewczyny też po różnych źle się czuły.
Czerwone tako są ładne i funkcjonalne (nie widać brudu tak szybko, koleżanka ma już przy drugiej dzidzi)
Meble jakoś klasyczne bardziej do mnie przemawiają, ale to dlatego, że wolą proste i klasyczne linie
Missy to roboty masz full, jak to przy dziecku. Ja w końcu teraz do fryzjera nie idę, pójdę tuż przed porodem, teraz mężu niech się nacieszy długimi, póki mam ładne i grube i błyszczące.
- MAniula
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 15.12.2012 {*}
- Otrzymane podziękowania: 5
- dziulka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 6
MAniula świetne te zwierzaki
Dziulka ja brałam w I trymestrze Pharmaton- wymiotowałam po nim strasznie.. Tydzień temu próbowałam wrócić do tych witamin, bo myślałam, że wtedy I trymestr miał też na moje samopoczucie wpływ, ale niestety znów strasznie wymiotowałam..Może dlatego, że te tabletki są duże, a może mają coś w osłonce, co źle jakoś wpływa na żołądek. Nie wiem, wiem tylko, że już do nich nie wrócę. Biorę teraz LadeeVit.
A co do przybrania na wadze, to nie wiem jak teraz, bo ważę się tylko u lekarza. W 20 tyg. miałam 2,5 kg na plusie.
Jeśli chodzi o mebelki, to mi też bardziej podobają się klasyczne.
- dziulka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Co do tabletek to pokusiło mnie dziś aby wziąć ostatnią tabletkę Pharmaton żeby się przekonać, że mi szkodzą no i już wiem... Całe śniadanie zwymiotowałam. Nawet w pierwszym trymestrze nie wymiotowałam a dziś jakiś koszmar.... wracam do moich starych witamin Pregnaker. Zdecydowałam się zmienić tabletki bo nasza dzidzia jest bardzo malutka, tydzień temu miała dopiero 300 g . Myślałam że tableki z kawasami omega będą lepsze i zacznie przybierać. Zresztą moja waga też nic nie podskoczyła. Nawet mam mniej kg niż przed ciążą i zaczynam się martwić że nie przybieram.
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
Ja jutro na wizytę, ciekawe jak tam mały Kropek
marsi a spróbuj na internecie poszukać albo podzwoń po innych IKEAch czy mają na magazynie. Może akurat Ci się uda
Ann ja bym nie wytrzymała w kinie przesiedzieć całą noc kusisz obiadem mmm
MAniula mi czasem twardnieje brzuch ale jak mam problem z wypróżnieniem to się na brzuchu odbija i się twardy robi a odkąd jem tabletki z żelazem to mam ciągle problemy w kibelku Ale takiego czegoś jak Ty to nie mam. U nas się na te ziemniaczki pieczonki mówi zjadłabym ale takie z ogniska właśnie zdolniacha z Ciebie tyyle zwierzaczków zrobić własnymi rękami szacun!
natalia super tort wygląda BARDZO smakowicie mniam
Ja gotuję ogórkową na rosołku którego mi trochę zostało z niedzieli mmm aż mi już ślinka cieknie bo lubię na kwaśno zjeść
dziulka dla większości z nas ciąża to zupełna nowość wózek świetny ale dla mnie cenowoooo łał ale czerwony bardzo fajny a co do mebelków też świetne ale jak dla dziewczynki to ja bym poszalała z tymi serduszkami bo śliczne Ale niestety my tylko łóżeczko maluchowi kupujemy bo na cały zestaw nie mamy miejsca ja przytyłam 3,5kg od samego początku.
missyy mi też weekend tak minął szybko że szok.
Miłego dnia
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
Aggi ja też zaczynam odczuwać, że kondycja spada. Ciekawe co będzie dalej Na którą masz wizytę? Znów relacje zdasz nam dopiero na następny dzień? Ja muszę czekać jeszcze do poniedziałku...
- kakadu
- Wylogowany
- pierwsze słowa
dziulka co do wagi to na razie nic nie przytyłam, ale staram się pilnować wagi i zdrowo odzywiać.
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
kakadu w ogóle nic nie przytyłaś?? 0kg na plusie masz ??? co na to lekarz?? Ja miałam do 14tc tę samą wagę, lekarz mówił że póki co dziecko ma to co najważniejsze i mam się nie martwić, ale po 14tc zaczęłam przybierać powoli
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
- Ewcia87
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
MAniula Piękne są te Twoje zwierzaczki zazdroszczę talentu
nataliaa87 Ja również biorę witaminy LadeeVit. Czuję się po nich bardzo dobrze. Ich jedyny minus to wielkość są trochę duże
aggi Ja również mam jutro wizytę trochę się denerwuje, ale ja tak mam przed każdą wizytą. Mam nadzieję, że moja dzidzia rozłoży w końcu swoje śliczne nóżki i pokaże co między nimi ma
dziulka Moja waga z wizyty na wizytę, czyli średnio co 3 tygodnie wzrasta o 1,5 kg aż się boję co będzie dalej, ale faktycznie apetyt to mam spory.
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
- serduszko20
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
w sobotę byłam na połówkowym i mam piękne zdjęcie że to na pewno chłopiec wszystko idealnie pokazał ale za to twarzy nie chciał no i mam dziś zadzwonić do swojego ginekologa bo ten nie zauważył żołądka niby z początku był później go nie widział i na razie mam się tym nie martwić ale skontrolować to mam a wizytę mam dopiero 16kwietnia to mi powiedział że za długo mam teraz to ze swoim ginekologiem obgadać ale na razie myślę pozytywnie mały ma 399g i jak to lekarz stwierdził jest bez wstydu po tacie:)więc czekam dziś na tą 20 żeby zadzwonić do mojego gina żeby się umówić
więc sobota zleciała szybko a wczoraj byliśmy na deserach lodowych później niespodziewany grill u szwagra a i tak po weekendzie:)
ja biorę witaminy pregna plus a co do wagi to się nie wypowiadam bo tydzień temu jak się ważyłam to w przeciągu tygodnia przytyłam 2kg a przecież muszę się zmieścić w suknię ślubną a to jeszcze 4tygodnie:) na dole załączam dowód że będzie synek Filip