- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
Wiki śliczne masz to zdjęcie..Zazdroszczę. U mnie na połówkowym nic nie było widać i tym samym straciłam szanse na ładne zdjęcie 3d. Mam nadzieję, że po 28 tyg. mój brzdąc będzie bardziej wyrozumiały dla matki i pokaże w końcu swoją twarzyczkę
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
Zjadłam sobie musli z mlekiem i z błonnikiem dodatkowo.
Muszę ruszyć trochę te moje jelita
asienka fajną masz kwotę za wizytę, ja daję okrągłe
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
ja z dekorala jestem zadowolona, cały dom obmalowany mamy dekoralem pokażę ci na zdjęciu z neta bo mi aparat nie umie uchwycić tej zieleni fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ud/pj/nnp8/OIQT30QLYb3ckzlK1X.jpg takie coś, a jak słońce oświeci to jest coś takiego 1.bp.blogspot.com/_KlmDPQsSlMc/TTKm-O75J...muszlimonki1_600.jpg . no ja jestem zachwycona i wcale nie jest oczopląsny
Wiki noo widzisz a tak się martwiłaś o tę glukozę !! no i widzisz wszystko dobrze poszło a rzeczy które najwięcej żelaza mają to żółtka jaj, suszone owoce, szpinak, orzechy, migdały, otręby pszenne, buraki. Tyle znalazłam Ale Twój maluszek słodki, wygląda jakby się uśmiechał i robił 'a kuku'
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
W poprzedniej ciąży dostałam taką listę:
płatki zbożowe
pieczywo ciemne
pieczywo graham
chleb żytni pełnoziarnisty
suszone śliwki i figi, rodzynki
polędwica wołowa
zając
salami
wątróbka
kaszanka
małże
sardynki
łosoś
buraki
szpinak
pietruszka korzeń i nać
kakao
czekolada
migdały
orzechy pistacjowe
orzechy ziemne
witamina c: soki owocowe do posiłku.
wchłanianie utrudniają: kawa, herbata, cola, mleko, produkty bogate w błonnik
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
, więc na połówkowym moze mnie skasować troszke więcej a Twój synek faktycznei rośnie jak na drożdżach smakuje mu mamusi jedzonko śliczne zdjecie to już takie 3d/4d ?? tak wygląda
co do farb.. mówisz, ze przy 7 próbce trafiliście oj, to ja zaczynam sie obawiać tych kolorów
Ann ja mam własnie ciemny pokój i do tego maly, więc chciałam go rozjaśnić, powiększyć
Aggi powiem Ci że ładny kolor, ale w moim pokoiku moze za bardzo przytłaczać muszę raczej iść w bardziej pastelowe , delikatne kolory
u Ciebie słonecznie, a u mnie jakoś pochmurno mam nadzieje, ze jutro będzie lepiej
Widzicie mój suwaczek według tygodni, dziś kończe 5 miesiac, a jutro zaczynam 6 (gdzieś znalazłam, że od 23 tc liczymy szósty miesiac ) ale ten czas leci
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
asienka hehe no to nieźle się im trafiło maleństwo jedno po drugim ja też wyczytałam że od 23tc zaczyna się 6msc Jak ten czas leci
A wiecie co jeszcze mam pytanie co do glukozy z obciążeniem. To jest obowiązkowe badanie? Bo ja na pierwszych badaniach miałam określaną glukozę na czczo. I tam pod wynikami pisze że widełki są 70-99 i jest to prawidłowa glikemia. Ja miałam 76. i niżej na kartce z wynikami pisze "nieprawidłowa glikemia na czczo 100-125mg/dl - wskazane wykonanie testu OGTT". Czyli teoretycznie jak się ma prawidłowe to nie trzeba z obciążeniem robić? czy ja sobie tylko wmawiam że nie będą mnie musieli 3x kłuć ?
- missyy
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 17
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- missyy
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 17
missyy migdały, mleko, cukierki miętowe - to pomaga bratowej męża ja niestety zgagi nie mam
o migdałach właśnie słyszałam. Chyba muszę się dziś w nie obkupić. Dzięki
Aggi, chyba na szczęście, że nie masz. Bo ja mam ochotę się dusić za szyję jak mnei atak weźmie
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
Aggi co do wątróbki to podobno niewielki ilości nie zaszkodzą. Tak mi lekarz mówił, ale nie próbowałam, bo wątróbki nie nawidzę. A tak poza tym to NIESTETY nie masz zgagi?
missyy mnie uczono, że trzeba zjeść coś zasadowego, a więc np. ser żółty albo mleko. Ja na szczęście tego problemu na razie nie mam. Raz mi się zdarzyło i 2 łyki mleka pomogły.
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
ja tam czasem mam ochotę na wątróbkę, ale nie jem jej wagon, tylko kilka sztuk, wtedy raczej nie ma szans żeby przekroczyć dozwoloną dawkę wit. A
Kufa Aggi czy ty sie dobrze czujesz???? Ty kobieto nie chciej zgagi, to gorsze cholerstwo od nudności i wymiotów jest
- serduszko20
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
miało być słoneczko a u mnie nic chmury:(
jutro jadę na połówkowe tak więc zobaczymy oby udało się w końcu zrobić jakieś ładne zdjęcie:)
ja z ciuszkami czekam po ślubie chociaż teraz kusi ale na razie na pierwszym miejscu jest ślub ale jeszcze miesiąc i zamieniamy się pokojami z moimi rodzicami bo mają ciut większy więc nam oddają co do farb to mój M uważa farby z Nobilesa jest malarzem i uważa że te farby są najlepsze:) i zawsze nam się udaję dobrać kolory ja mam 3ściany zielone a jedną jarzębinową i ona nie jest gładka ta ściana tylko chropowata:) a w naszym nowym pokoju nie wiem jakie kolory wybierzemy niech mój przyszły wybierze a ja meble:)
pozdrowionka:)
- marsi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
ja za każda wizyte płacę 100zl a za połówkowe 150zł.
Zgaga od czasu do czasu tez mnie dopada ale tylko w momentach gdy się za duzo najem. U mnie sprawdza sie sposób: jedz mało i mniej więcej co 3 godzinki.
pochwalę się co u mnie. We wtorek byłam odwiedzić swoje maluszki w przedszkolu. Dodam że ostatni raz w pracy byłam po koniec stycznia. Przywitały mnie gorąco i wyściskały. Było mi bardzo miło, że jeszcze o mnie pamiętają. Koleznaki mówiły że cały czas sie pytają kiedy przyjade i mówią ze tęsknią. Szczerze ja tez tęsknie mimo iż w domku mam już sporo pracy. Kompletowanie ciuszków idzie pełna parą, jak do niedawna nic nie maiłam teraz do 3 miesiąca mam już ich sporo. Jutro jedziemy z mężem po szafę i łóżeczko dla Antosia. My z remontami nie mamy problemu bo pół roku temu wprowadzilismy się do nowego mieszkanka. Nasza sypialnia to równiez pokój dla synusia.Kolor fioletowy taki jak milka i taki juz zostanie. Białe mebelki na ocieplenie wnętrza i gotowe Dzisiaj odebrałam przesyłkę z pościelą i wszystkimi bajerami do łóżeczka. Wózek za jakies 2 tygodnie będzie. W szał kupowania i wicia gniazdka wpadłam po połówkowym (20 tygodniu) i ciężko mi przystopować. Troszeczkę też boje się ze moge urodzić szybciej, bo moja mam urodziła 3 dzieci w 7 miesiąca taką miała naturę. Lekarz mówi że mało prawdopodobne bym odziedziczyła to po niej ale przygotować się mam.
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
natalia no 'niestety' bo nie mogę powiedzieć na swoim przykładzie co pomaga
Ann jak wyżej - 'niestety' nie mam w sensie że 'niestety' nie mogę missyy pomóc po sobie co pomaga
serduszko to my poszliśmy w szarości + meble czarno-białe mąż sobie wybrał ale to salonik robiliśmy
marsi jaki wózek wybraliście? Widzę że zakupy pełną parą idą ale zgrabniutki brzusio masz A Antoś chyba spał na sesji fotograficznej
- marsi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- marsi
- Wylogowany
- pierwsze słowa