BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 8 miesiąc temu #864109 przez asienka87
Natalia najgorsze jest to, ze teraz patrzylam na palete kolorów duluxa i są całkiem inne niż pokazane w sklepie ;/ tutasj na stornie w ogóle mi sie te kolory nie podobają, które napisałam .. ;/ ja własnie nie chce niebioeskiego, bo też uważam, ze to zimny kolor :) chciałam coś właśnie z żółtego lub z moreli, ewentualnie ładny zielony, ale tak jak napisałam, na stronie duluxa te kolory są całkiem inne ;/ ehhh.. to będzie chyba spontaniczny wybór :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #864122 przez nataliaa87
Asienka najlepiej chyba jest patrzeć w sklepie. Na ścianach przeważnie mają próbki. Ja się sugerowałam tymi kolorami w sklepie i się nie zawiodłam.

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #864143 przez missyy
Sama przejechałam się na próbkach kolorów z gazetki, czy np tych z płytek w marketach. Jeśli np wybierzesz Duluxa, to możesz chyba za 10zł albo trochę mniej kupić tester i sobie w domu przetestować kolor jak już sobie coś upatrzysz. Płytka płytką, a ściana ścianą.
Zachciało mi się kiedyś lawendowego koloru a jak zobaczyłam na ścianie to makabra :P
Odcienie fioletu niy delikatne a ciemno było jak :P :P
Dla chłopaka fajny na pewno beż, ciut ciemniejszy caffe latte, jakiś groszkowy zielony. Niebieski jest faktycznie oklepany :P

Sama jeszcze o tym nie myslałam, bo wiem jaka to męka stac i się zastanawiać który kolor :dry:

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

10 lata 8 miesiąc temu #864172 przez katsi87
hej dziewczynki
Lublin deszczowy ismutny,Ja tez;(plakalam godzine bo moj B znow musial pojechac w trase;(ale dobra wiadomosc jest taka ze od wtorku 1kwietnia zaczyna prace na miejscu od 5.30do 14;)takze to pocieszajace... Wiem ze niby powinnam sie cieszyc ale samotnosc do poniedzialku mnie dobija;(nie chce smucic bobaskow ale smutno mi..

z fajnych rzeczy:wlasnie przyjechalo pierwsze lozeczko z Klupisia z Zyrafka;)plus materacyk i 3przescieradelka oraz przewijaczek z zyrafka;)
oprocz tego zrobilam ciasteczka dzisiaj jak maz byl na miescie,mial mini niespodzianke i wzial w trase;)Ja korzystalam z Missyprzepisu,polewe mialam czekoladowa i mietowa z wiorkami;)pyszne;)sama zjadlam kilka i caly dom pachnie lieknie;)
co do dentysty to Ja bylam robic zeba jakies 2tyg temu i dals mi znieczulenia pol dawki a lekarz pozwolill

Missy Ubranka sa cudowne;)truskaweczka mniam mniam;)swietne! Js tez zagladam codzien do naszych zakupkow,wyciagam spioszki body i dotykam;)ze sa takie malusie piekne;)

hihi Natalka Ty sie bedziesz toczyc w czerwcu a Ja rodzic;)
moj B ma urodziny26lipca a Ja 30sierpnia wiec bedziemy juz wtedy rodzicami;)

kolor sciany Ja mialam zawsze wybrany dla dzidziusia i teraz sie nic nie zmienilo:Brzpskwiniowy pastelowy;)uwazam ze jest cieplusi a niebieskiego tez nie lubie bo zimny. Ogolnie Ja lubie pastele i takie zywe kolorki;)moj maz tez na szczescie;)

Dzis planuje zrobic salatke grecka,wszystko mam juz od wczoraj kupione teraz wypada zrobic;) a teraz atakuje arbuza;)wczpraj mi B kupil calego 3kilogramowego;)

wczoraj zrobilam paznokcie:)kochana ta bratowa;)
Ja usg robie co 7dni:teraz ide we wtorek zajrzec czy Niespodzianka sie nam pokaze;)

z lekow i witamin biore luteiny dopochwowe5xna dzien; 2luteiny doustnie,4magnezy na dzien,2xkwas foliowy;2xrutinoscorbin;)
plus warzywa i owoce razy milioooon;))))

p.s:Dziewczynki macie fajny sprawdzony przepis na sos vinegret?kazdy robi inaczej a mi sie skonczyla musztarda wiec mze jakas inspiracja z Waszej kuchni?

10 lata 8 miesiąc temu #864218 przez aggi
Zrobiłam fasolową na obiadek, mężu ma się spóźnić więc zdążyłam jeszcze elegancko w końcu w półkach rzeczy od dziecia poukładać i policzyć co mam z rozmiaru 62 bo taki wyładowałam do szafki. A w szufladzie mam wszystko 56 i wcale dużo tego nie mam - tyle ile Ann miała napisane na liście :blush: i 56 kupowałam nowe, a 62 już są mieszane - po synku koleżanki i niektóre nówki :) także półki prawie zapełnione, większe rozmiary trzymam w pudle. Ufff wkońcu się zabrałam za to i nie zalega tak wszystko na panelach porozkładane :blush:

Ann prośbę mam jaki proszek/płyn do prania dziecięcych rzeczy najlepszy? Napewno przy Marcie potestowałaś ich trochę. A chciałabym te zakurzone wszystkie przeprać raz, a później przed samym końcem drugi raz :S

missyy dziewczynkę chyba łatwiej wystroić i ta radość z tych słodkich ciuszków, chłopca natomiast chyba wychodzi taniej ubrać :P bo chłopaki to mniej ciuchów zawsze mają :S

natalia no nasz kraj i służba zdrowia pod każdą postacią jest po prostu cudowna..

asienka hahaha no to niezły ten Twój Ł :D A jak zrobisz grochówkę to on co wcina? :P właśnie chyba się nie da wycinać z tła w tym programie :dry: to jest mankament, przynajmniej ja do tego nie dotarłam tam jeszcze. Chyba najlepszy w wycinaniu photoshop ale ciężko go chociażby ściągnąć z netu. ja mam dwa pokoje z moim i malowaliśmy dekoralem - jeden na 'zielone wzgórze', bardzo mi się podobał zawsze ten kolor bo to taki żywy zielony i w tym pokoju będziemy mieli sypialnie razem z maluchem póki co. A drugi pokój mamy w szarościach ('szary platynowy' i 'szary klasyczyny' ) ale to taki salonik do siedzenia + jedna ściana jasna z tapetą w turkusowe kwiaty :) zerknij na tę zieleń może ci przypasuje jest bardzo ciepłym kolorem i uspokaja :)

katsi szybko do poniedziałku minie i B będzie na miejscu już cały czas :) dasz radę :)

10 lata 8 miesiąc temu #864250 przez katsi87
;)mmm salatka zrobiona;)jednak poszlam po musztarde wiec moj vinegret wyszedl pyszny;)))
od jutra znowu ma byc wiosna;))) czekamy z bobaskami;)

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #864267 przez ann-sunshine
Aggi wlasnie wcale nie testowalam proszkow. Kupilam lovele na poczatku a potem balam sie zmieniac bo balam sie alergii. W sumie chyba wszystko jedno jaki dziecięcy proszek lub plyn wybierzesz, wazne zeby nie sypac za duzo i zrezygnowac ze zmiekczacza na poczatku i wlaczac dodatkowe plukanie. Po ok pol roku wlaczylam zmiekczacz, a po roku pralam juz noemalnie w naszym proszku

Katsi nie zdazylam. Vinegret u mnie to oliwa z sokiem z cytryny + przyprawy

A co do kolorow to my sie bardzo bronimy przed niebieskim i rozowym. Pastele do dzieciecego chyba najlepsze

10 lata 8 miesiąc temu #864272 przez Inna607
Ja zamierzam pomalować pokój córeczki na dwa kolory jakiś odcień ładny odcień różowego i coś na zasadzie kawy z mlekiem :) nie mam jeszcze nic konkretnego wybranego ale chyba za chwilę będzie trzeba na poważnie sie zacząć rozglądać :)

Missy truskawki są przecudowne :)

Katsi87 to Ty chyba pół apteki masz do zjedzenia ... ja oprócz jednej tab nie biore żadnych innych leków ani witamin jestem strasznie strachliwa by córci nic nie zaszkodzilo :)

10 lata 8 miesiąc temu #864312 przez aggi
Ann a to psikus a sądziłam że właśnie od Ciebie dowiem się coś na temat proszków :S no to mam dylemat :S

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #864320 przez asienka87
Mam pytanie do dziewczyn, które sa po badaniu połówkowym, bądx do tych które sie orientują :) ile kosztuje to badanie mniej więcej? ja normalnie za wizytę płacę
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
a nie wiem na jaką kwotę przygotować sie na wizytę z badaniem połówkowym :) zapomniałam zapytać lekarza :P

Natalia myślę, ze tak będzie najlepiej :) nie chcę jakiegoś ostrego koloru, więc nawet jak bedzie troche odbiegał od próbnika, to nie będzie tak źle :)

Missy no własnie tego sie obawiam :P ale ja nie chcę jakiegoś konkretnego koloru, jak Twoja lawenda :) raczej morelkowy ciepły kolor, więc może nie będzie tak źle :) nawet jak wyjdzie troche inny, niż sugerowany :) ocieplony caffe latte też może być fajny :)

Katsi głowa do góry :) juz niedługo Twój mąż będzie na miejscu :) będzie lepiej :)i gratuluje zakupów :)
co do koloru pasteloego brzoskwiniowego- tez takie własnie lubie :)
niestety z przepisem na sos nie pomogę..

Aggi grochówki ja nie robie, bo nie lubie :S więc może stad ta jegom nazwa, bo zawsze jest tylko fasolka :laugh: co do kolorow, to własnie czytałam, że zielony tez fajny bo uspokaja, musze przemyśleć :blink: a właśnie my do tej pory malowaliśmy dekoralem, a teraz ta promocja na duluxa , no i sama nie wiem :)
a mogłabys pokazać jak wyglada ten zielony na ścianie :)?

Ann właśnie moja znajoma ma niebieski w sypialni, maja tam swojego synka również, i za każdym razem jak tam wchodze to mi zimno :P nie podoba mie sie kolor niebieski :) a z różowym nei mam problemu przy chłopcu :P

10 lata 8 miesiąc temu #864476 przez nataliaa87
Asienka
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

10 lata 8 miesiąc temu #864567 przez Wiki
Cześć Dziewczynki :)

Trochę mnie nie było więc zacznę od początku :) Jak odebrałam ponownie robiony cukier po obciążeniu 75 to wyszło mi na czczo 76, po h - 150 a po 2h - 137 więc zmieściłam się w normie :) Nie wiem dlaczego glukometr po 2 h pokazywał 166 ale uważam że to laboratoryjne badanie ma większą wartość :)
Ogólnie to trochę żelazo mi wyszło niskie bo 11,9 ale lekarz kazał jeść rzeczy które go najwięcej zawierają Hm ;) czyli co? A jak tak dalej będzie spadać to wtedy mi coś przepisze Pytanie do tych co coś biorą na żelazo jaki miałyście wynik, że lekarz Wam coś przepisał?
Badanie połówkowe na którym wczoraj byłam to płaciłam bez zmian jak za każdą wizytę sto pięćdziesiąt. U mnie w szpitalu wizyty u ginekologa są płatne więc za każdym razem tyle płacę i teraz mimo że badanie było dokładniejsze i trwało dłużej to cena ta sama.
Maluszek cały czas się kręcił podczas badania odwracał się pupką i plecami a twarz zakrywał rączkami :) ciężko było ładne zdjęcie uchwycić ale rośnie jak na drożdżach bo mimo że to był 21 tydz i 2 dni to wymiary ma na 23 - 23,3 tygodnia a waży już 532 g :) Wszystkie części ciała rozwijają się prawidłowo, rytm serca prawidłowy, płyn owodniowy norma, łożysko też ok także jestem spokojna i na 100 % synek.
Następna wizyta przed Wielkanocą :)
Jeśli chodzi o kolory pokoju to mój starszy syn jak był mały to miał na jasny zielony ale taki nie żarówa tylko taki pełen relaks. Bardzo nam się podoba. Ale w te wakacje robiliśmy mu remont i dla odmiany pomalowaliśmy na taki jasny żółty bardzo ciepły. Ale żeby kupić ten właściwy żółty to kupowaliśmy próbki w marketach bo to co oni dają w katalogach i na tych swoich próbnikach ni jak się ma w rzeczywistości Więc warto wydać 5 zł na taką próbkę i maznąć ścianę niż kupić farbę za kilkadziesiąt zł otworzyć i być nie zadowolonym. My chyba dopiero przy 7 próbce zostaliśmy :)

asienka87
te Twoje ciasteczka aż ślinka leci ja zresztą lubię płatki owsiane więc pewnie by mi ciężko było się od nich oderwać :laugh:

MAniula nie przemęczaj się tak bo szkoda dzidziusia i potem te bóle Musisz troszkę zwolnić :)

missyy Twoje zakupy po prostu bomba :) ja też będę musiała przejrzeć niedługo co mam i wybrać się do sklepu :)

Gosia2712 Super zdjęcia Maluszka. Szkoda że wstydzioszek :) Mój też nie chciał współpracować do zdjęć ale klejnoty pokazał :laugh: No i wymiarowo jest też 2 tyg do przodu

Ja wzięłam sobie wolne na wczoraj i dziś więc wykorzystuję ten czas na spotkania towarzyskie Dziś umówiłam się z kumpelą na 11 na ploteczki. Wczoraj kupiłam sobie staniczek bo już się w moich nie mieszczę a biust miałam mały a tu o 2 nr podskoczył i już sama nie wiem czy się lepiej z tym czuję bo jakoś tak dziwnie mi w tym rozmiarze :laugh:

Miłego dnia Wam życzę
Załączniki:

10 lata 8 miesiąc temu #864570 przez Wiki
No sukces dodałam zdjęcie :) myślałam że się nie uda To jedyne co się udało w miarę uchwycić ale machał cały czas rączkami :laugh:

10 lata 8 miesiąc temu #864603 przez ann-sunshine
Dzien dobry.

Wiki fajne zdjecie wyszlo. Popatrz i cukier w normie. A masz go jeszcze kontrolowac?

Dwa lata temu placilam 200 za polowkowe, a teraz zobaczymy.

Co do kolorow to bierzcie tez pod uwage czy pokoj jest bardzo sloneczny, czy nie. Jasny warto na ciemniejszy choc jedna sciane pomalowac.

10 lata 8 miesiąc temu #864609 przez Wiki
Ann -W sumie nie kazał ale mam glukometr więc po większym posiłku tak dla siebie sprawdzam po godz cukier

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka