BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 8 miesiąc temu #862936 przez missyy
Dzień dobry ;D Oj dobry :lol: :lol: :lol:

Odetchnęłam z ulgą :lol: Jestem happy, wiadomo ;)
Oczywiście weszłam na wizytę z ponad 30 min opóźnieniem. Lekarka była zadowolona z wyników badań.Dostałam zlecenie na glukozę :S :S To z tych nieprzyjemnych rzeczy :P
Bobo rośnie, Naoglądałam się pleców, znowu. więc zdjątka nie mam :(
Chwilkę udało się uchwycić jak bawiło się rączkami, kosi, kosii :woohoo:
Nóżki uparciuch na krzyż. Po kilku podejściach pozostaje dziewczynką. Miesiac temu też tak samo lekarka powiedziała:)
Oczywiście zostawiam sobie jakiś %, że może okazać się jeszczze chłopak. Ale chyba się nie zanosi :)

Aż marzy mi się jechać do smyka i kupić cokolwiek:lol:

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #862973 przez midnight
katsi87 Ty to masz atrakcje :) zastanawiałam się, jak określacie, który bobas na usg jest który... bo przecież zamieniają się miejscami pewnie itd.. :huh:

missyy Super! Cieszę się, że rośnie zdrowo i wszystko ok:)
Ja wczoraj chodziłam po sklepach i tak mnie strasznie korciło, żeby coś kupić, ale na razie jeszcze się boję ... (strasznie strachliwa w tej ciąży jestem). tak z ciekawości - określała ci lekarka szacunkową wagę bobasa? pytam, bo mamy niedaleko siebie termin i ciekawa jestem :lol:

Wczoraj objadłam się truskawek, przechodziłam obok straganu i tak pachniały, że ślinotoku dostałam i nie mogłam się powstrzymać(a jakie były dobre :cheer: )a dzisiaj pokutuję za to
- mam całą rękę w swędzącej wysypce... :/ masakra

10 lata 8 miesiąc temu #862977 przez Wiki
Witam Dziewczynki :)

Byłam wczoraj na tej glukozie ale wyniki dopiero na dziś Chociaż już jestem prawie pewna na 100 % że cukrzyca jest bo mam w domu glukometr i jak po trzecim pobraniu wyszłam to sobie zmierzyłam w samochodzie i było 166 więc nie ma lekko :( Jutro idę na połówkowe więc zobaczę co i jak dalej.

Jeśli chodzi o pracę to ja po macierzyńskiem wracam a moja mama wybiera się na emeryturę więc sobie posiedzi z wnukiem :laugh: Nawet jest chętna. Mąż ze względu na pracę nie wchodzi w grę z ojcowskim a by mu się przydało posiedzieć i zobaczyć jak to jest :angry:

serduszko, Aggi fajne macie te brzuszki żadne tam wielkie Ja mam wrażenie że mój jest wielki mama już 92 w pasie :laugh:

Missy super, że badanie wyszło dobrze i z dzidzią wszystko w porządku To chyba jak nic będzie dziewczynka. Możesz coś iść już kupić cos takiego bardziej uniwersalnego a napewno frajdę będziesz miała z zakupów :)

Katsi87 U Maluszków wszystko dobrze i to jest najważniejsze. Nie zdziwię się jak ta Wasza Niespodzianka zostanie nią do porodu :laugh: Współczuję tych wymiotów ale może w końcu przejdą bo wiadomo mało to komfortowe i dodatkowy stres.

Maniula Owieczka bomba. Zdolniacha z Ciebie. Możesz dla Maleństwa całe zoo zrobić bo do porodu jeszcze sporo zostało :)

Życze Wam miłego dnia Kochane i żeby było cieplej bo W-wie tylko 4 stopnie tylko brrrr

10 lata 8 miesiąc temu #862982 przez Wiki
midnight ja byłam na usg przy 18 tygodni i 2 dni i mój Maluch warzył 409 g Lekarz mówił, że o tydzień wyprzedza swój wiek ale może to przez tą cukrzycę Nie wiem i bardzo jestem ciekawa ile jutro będzie ważył po tych 3 tygodniach :)

10 lata 8 miesiąc temu #862984 przez missyy
midnight Waży tak około 300 g :woohoo:

dziś rocznica ślubu, lecimy na kawkę, deser, a potem śmigamy do Smyka :lol: ;D

Tyle sobie odmawiałam, chociaż coś dziewczeńskiego kupie :P

10 lata 8 miesiąc temu #862987 przez nataliaa87
Witam się słonecznie:)

missyy mówiłyśmy, że wszystko będzie dobrze. teraz masz już zakaz jakiegokolwiek zamartwiania się :) Fajnie, że masz szanse na dziewczynkę :) W końcu worek z płcią piękną rozwiązał się na naszym forum :D
Teraz tylko czekamy na wieści kogo Annnosi w brzuszku.

Dziewczyny śliczne te Wasze domki maluszków :)

midnight ja też wczoraj dopadłam się do truskawek. Na szczęście ja żadnych skutków ubocznych nie zaobserwowałam.

A tak poza tym to jakie witaminy bierzecie?
Ja na początku ciąży brałam
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
, potem musiałam odstawić, bo źle na mnie wpływał i teraz znów wróciłam, bo miałam pół opakowania i niestety strasznie wymiotuję po tych tabletkach. Musze je wymienić na coś równie dobrego. Możecie coś polecić??

10 lata 8 miesiąc temu #862991 przez midnight
Ja byłam na ostatnim usg w 16,4 tyg a pokazało wielkość na 17,2 (więc trochę do przodu), a wagę 199 g :) ale teraz już jest o 2 tygodnie większy.. ciekawe czy mój też już taki duży jak Wasze :)
missyy udanej rocznicy! daj znać co kupiłaś :)
Wiki przy cukrzycy przynajmniej usg powinno być co miesiąc, więc będziesz mogła bobasa często podglądać :)

10 lata 8 miesiąc temu #863000 przez Wiki
nataliaa87 ja biorę Femibion dzienna dawka skałada się z dwóch tabletek jedna to witaminy a druga kwasy omega Toleruję je dobrze

midnight Ja mam lekarza w szpitalu i on ma taką zasadę że robi usg na każdej wizycie bo powiedział że lepiej zawsze sprawidzić czy wszystko w porządku :) mi to jak najbardziej odpowiada

10 lata 8 miesiąc temu #863011 przez midnight
w Piasecznie chodzisz?

10 lata 8 miesiąc temu #863015 przez Wiki
tak w Piasecznie :)

10 lata 8 miesiąc temu #863160 przez ann-sunshine
Dzień dobry,

obudziło nas śliczne słoneczko, teraz już niestety za chmurami, ale i tak jest nieźle.

Missy śmigaj na zakupy i ciesz się nimi

Midnight ale jeszcze nic a nic nie kupiłaś dzidzi? Ja nie wytrzymałam i kupiłam dwie pary półśpiochów w cudnych żywych żółtym i zielonym kolorach (bo ja te kolory i dla chłopca i dla dziewczynki używać będę)

Wiki, no cóż najwidoczniej taka twoja uroda, ważne że będziesz pod opieką lekarzy i będą o ciebie dbać. Popatrz na to z tej strony, że przynajmniej za dużo nie przytyjesz, skoro dieta wymuszona będzie. Czekamy na relację z połówkowego.

Wiki mam tyle samo w pasie co ty.

Natalia ja witamin nie biorę, tylko kwas foliowy, bo mam dobre wyniki więc nic nie biorę, bo boję się że dzidzia za duża urośnie, ponoć jest taka zależność.

10 lata 8 miesiąc temu #863166 przez aggi
Dzień dobry :)

Witam się słonecznie, ale chłoooodno .
Dopiero co wywlekłam się z łóżka !
Ale ja to ja.. Grzecznie wstałam o 6 z mężem
(ani jednego wstawania na siku w nocy - szał :D )
i spowrotem do łoża poleżakować jeszcze ;)

Ann śmietana kwaśna, woda, duuuużo przypraw, trochę mąki i już sos gotowy :) tak naprawdę nie lubię kombinować i z najprostszych rzeczy wolę robić :)

asienka no wyśmienita to ona była, ale zdrowa napewno nie :P haha.

missyy hoho no że zdrowe to wiadomka, ale dziewczynka ? :cheer: :cheer: fajnie u nas ich malutko :blush: :blush: na ile % Ci powiedział ? do smyka powiadasz :D poka poka co kupiłaś później :D

Gąska leżakuj leżakuj póki możesz :)

katsi na Twoje posty chyba czekamy najbardziej zawsze :D pokaż brzuszek nam :D :D i staraj się jeść malutkie posiłki ale częściej :) no i lekkostrawne :) Może pomoże :) Trzymaj się i czekamy znów na Ciebie :D

midnight ja w niedzielę truskawki wcinałam, pyyycha choć to jeszcze nie te letnie 100% truskawy :S

Wiki nie martw się, dawaj nam jutro znać po wizycie co i jak :) ja mam około 80-85 w okolicach pępka

Właśnie dziewczyny gdzie mierzycie brzuch? :S :S :S

natalia ja przed ciążą brałam różne witaminy, magnez itd ale zaraz na pierwszej wizycie u gina kazał mi wszystko odstawić i tylko kwas foliowy jeść, a później kwas foliowy zmienił mi na żelazo+kwas foliowy. A tak to nic kompletnie nie biorę

10 lata 8 miesiąc temu #863187 przez Wiki
aggi ja mierzę brzuszek w najgrubszym miejscu tak przy pępku :laugh:

10 lata 8 miesiąc temu #863212 przez Suzanna
Hej dziewczyny :) Dawno nie pisałam, sledziłam wszystko na bierząco ale miałam strasznego lenia i brak siły by pisac :P Mam nadzieje że wybaczycie :) Wracam z nową siłą i energia:) Wstałam rano o 6 razem z moim T , on wyszedł do pracy a ja wpadlam na genialny pomysł - zrobiłam przemeblowanie i posprzatałam :) A teraz odpoczywam bo plecy o sobie przypomniały. Co do brzuszków to ja nie robiłam zdjec, teraz żałuje strasznie:( Wy za to macie sliczne brzuszki, mój jakiś taki nie wymiarowy :( Co do witamin to mi lekarz kazał ich brac cała mase :O Magne B6 + Omegamed Pregna+ femibion 2 + od 2 miesiecy Tardyferon Fol( ze wzgledy na słabe wyniki krwi- niskie HCT ,HGB,RBC) dodadtkowo do tej pory brałam duphaston.

ann-sunshine mówisz ze od brania witamin , bobaski za duzo rosną:P? to mój powinien byc wielki a w 17 tyg na usg miał 150g, lekarz powiedział że malutki jest:P

10 lata 8 miesiąc temu #863213 przez missyy
Aggi Raczej dziewczynka, sama tak czuje ;) Na poprzedniej wizycie dr też powiedziała, ze dziewczynka, ale jeszcze chciała to potwierdzić. Co prawda bobas się kręcił i zwijał nóżki na krzyż i wiesz, musiała kilka razy do tego podchodzić. Pokazywała mi taką kreseczkę :P A potem mówiła, że nic tam nie odstaje :P , a to już raczej by widziała.

Termin porodu na tą chwilę 15.08. Data pamiętna :dry:

Także Ann-sunshine dopisz na pierwszej stronce DZIEWCZYNKA :lol:

Najwyżej z Mai zrobi się Adaś B) B)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka