- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- midnight
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Na początku nie wiedziałam całkiem co i jak, ale przebrnęłam przez tony informacji w internecie, dostałam ogólne wytyczne od diabetologa i testuje

aggi moja córa taka malutka, bo to wcześniak "po przejściach"

Tylko przez te poprzednie komplikacje teraz jestem pod specjalnym nadzorem różnych lekarzy i boję się, żeby nie mieć powtórki... :/
ann-sunshine trzeba się czymś pocieszać

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- missyy
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 17

Żeby nie było nudno zrobiłam z posypką cukrową, cukrowo-kokosową i makową

Mąż już na gorące się rzucił. A dziś gości mamy to musiałam szybko robić, bo nie było nic do kawy.

Tyle, że od tego ucierania ciasta to mi kręgosłup wysiadł. A jak się nachylałam, to mi coś strzykło w pośladku i teraz jak chodzę, to zarzucam bioderkiem, bo kłuje nieziemsko.
A tak chciałam dobrze i teraz jeszcze cierpię

Masażystaaaa.......ałć, pilnie potrzebny
- GburiaFuria
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Dzisiaj byłam na wizycie kontrolnej, wyniki wszystkie dobre, luteiny już nie biorę i wszystko jest ok. Dostałam zaświadczenie,że mogę uczestniczyć w zajęciach dla kobiet ciężarnych,bo mam zamiar wybrać się na aquaaerobic,a bez takiego zaświadczenia nie przyjmą.
Pytałam lekarki o wizyty położnej przed porodem, powiedziała,że o niczym takim nie słyszała w Polsce.
Ze zwolnieniem to tak jak mówiłyście, dala mi na 3 tyg,ale powiedziała,że nie jest powiedziane,że da mi do końca ciąży. Więc teraz w sumie wielka niewiadoma,bo na moje miejsce jest już zastępstwo,a nie mam pewności,że na następnej wizycie dostanę zwolnienie. Dodam,że chodzę państwowo.
Swoją drogą jeśli ciąża to nie choroba, to dlaczego większość szkół rodzenia organizuje zajęcia w godzinach pracy, podobnie jest z zajęciami sportowymi dla ciężarnych.
Pytałam się też kiedy najlepiej do szkoły rodzenia powiedziała,że najlepiej 27 tyg,ale zapisać się można już teraz,bo to różnie z miejscami.
katsi87 też podziwiam,za picie takiej ilości wody, ja dzisiaj byłam na badaniach i lekarka powiedziała,że krew mam jak górnik, kazała więcej pić.
missyy mam to samo ze spaniem, jak wstanę na siusiu to już koniec, dlatego chodzę z zamkniętymi oczami i nawet światła nie zapalam,żeby się nie rozbudzić

ann-sunshine super brzusio, czas leci a dzidzia rośnie jak na drożdżach, mój narzeczony stwierdził,że przez weekend mi urósł mi brzuchol

Wiki też miałam obciążenie glukozą i cukier po glukozie wyszedł niższy niż nadczczo, lekarka się ciężko zdziwiła i aż do koleżanki zadzwoniła. Potem robiłam w domu pomiary i było ok wszystko. Więc nie martw się bo z tymi wynikami to różnie bywa

Dodaje zdjęcie mojego chłopczyka,bo się jeszcze nie chwaliłam, następna wizyta 16 kwietnia, już nie mogę się doczekać żeby go zobaczyć.
Pozdrowionka dla wszystkich Mamuś

- nataliaa87
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 6

Gburia śliczne zdjęcie

- katsi87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Ja dzis sliweczki jjem takie z lidla duze 10zl/kg.mniam;)czekamna przepis;)))
- asienka87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 6
Inna niestety mam podobnie i nie mam złotego środka... staram się iść w miarę póxno spać, ale i tak nie zawsze to działa... zazwyczaj, jak mam tak zerwaną noc, to kolejną śpie już dobrze, ale to pewnie dlatego, ze zwyczajnie jestem juz tak zmęczona, ze po prostu śpie dobrze

Ann śliczny brzuszek

Missy juz jutro wizyta, super

Wiki oj, nie wiem, jak z tymi wynikami ma być.. ja będę robić jakoś pod koniec tego tyg bądx na poczatku kolejnego, bo w środe za tydzień mam wizyę u gina.. ale nie martw sie Kochana na zapas, zrób jutro badanie i daj znać, jak poszło

Aggi no my byliśmy własnie w sobotę, więc pogoda cudo, a lody oczywiście otwarte i przepyszne

Serduszko nic sie nie martw, prawidłowo powinno sie robić to badanie miedzy 24 a 28 tc, niektórym, jak np tez mi, lekarz zalecił już teraz, choć nie wiem czemu

Tez nie umiem za bardzo sprecyzoważ zdjecia, ale Piękna dzidzia

Gosia ja też mieszkam 25 km od mojego rodzinnego domu, znajomych, pracy itp, a 15 km od miejsca mojego Ł, gdzie sa moje szwagierki.. mam dwie znajome tutaj u mnie, ale ciągle pracują i nie ma kiedy sie spotkać

Gburia ja mam wrażenie, ze brzuch mi rośnie z dnia na dzień

Śliczny dzidziuś

a teraz dodaje moje zdjecia brzuszka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- GburiaFuria
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

asienka87 nataliaa87 dziękuję za komplement w jego imieniu, przekażę (profil podobno po tatusiu)

Niektórzy lekarze mają podejście "ciąża to nie choroba" i robią problemy,ale podejrzewam,że jakbym zawitała do prywatnego gabinetu to by była inna rozmowa.

missyy mniam mniam,ale mi ochoty na te ciasteczka narobiłaś, ja niestety do pieczenia nie mam ręki, bo nigdy za słodyczami nie przepadałam, za to w ciąży to co innego

- missyy
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

w-spodnicy.ofeminin.pl/Tekst/Przysmaki/5...em--ciasteczka-.html
Zanim posypałam cukrem albo kokosem to posmarowałam ciastka mlekiem. lepiej trzyma
GburiaFuria jakie śliczneie

Brzuszki macie ładne. A ja to jak wieloryb

- GburiaFuria
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Ale luzy w szafie. Fiu fiu.

- Inna607
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 5

ann-sunshine oni tutaj mówią że to normalne oprócz zwolnienia nie dostaje nic nawet jakiejś maści zresztą opieka medyczna w UK pozostawia wiele do życzenia niestety.
- Inna607
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 5
- missyy
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- midnight
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

asienka87 śliczny brzuszek , jakie wy wszystkie na tym forum laskowate jesteście

GburiaFuria - śliczności, moi lekarze wcale się nie starają z robieniem zdjęć - w trakcie usg wszystko pięknie widać a zdjęcia zamazane..

missyynarobiłaś mi smaka tymi ciachami, aż sobie upiekę razową szarlotkę.... bleee

Potrzebuję porady - mój M. ma w czwartek 30 urodziny, a ja nie mam pomysłu na prezent (tzn, jeden już dla niego mam, ale mały i nie czuję się usatysfakcjonowana, a to takie okrągłe święto i raczej dla facetów chyba ważne... :/). Prezenty "w naturze" odpadają, bo od kiedy jestem w ciąży, to strasznie się popsułam i wszystkiego się boję:/. Jakieś pomysły ?? Mi na myśl przychodzą tylko czarne balony (tak dla efektu humorystycznego)

- missyy
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
bosheeeee... pusttkaa
- midnight
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-