BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 9 miesiąc temu #860700 przez Ewcia87
asienka87 Moje maleństwo również uwielbia dawać o sobie znać w późnych godzinach wieczornych, wczoraj to o 23.30 dostałam taką serię kopniaczków :) ale przyznam szczerze, że czekam na nie jak nie wiem na co ;)
ann-sunshine Masz rację takie przywiązanie nie jest najlepsze. Mój synek to z tatusiem nie zaśnie musi być mama, aż się boję co będzie jak ja będę musiała jechać do szpitala :dry: No ale u mnie jest taka sytuacja, że on praktycznie całymi dniami przebywa tylko ze mną bo mąż w pracy, a cała nasza rodzina niestety na drugim końcu Polski, więc jesteśmy skazani tylko na siebie :) Jeśli chodzi o jedzenie to na szczęście synek również często tata gania po kuchni, żeby mu coś przyrządził.
aggi Witaj! No to się chyba bardzo rzadko zdarza, żeby rodzeństwo miało taką samą datę urodzenia, no ale pożyjemy zobaczymy :) Ja z synkiem termin miałam na 11.08 a urodziłam go 08.08. Również mam wizytę na 1.04. Nawet śmiałam się do mojego męża, żeby z naszej "chyba" dziewczynki na prima aprilis nie zrobił się chłopiec ;)

[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #860724 przez ann-sunshine
Witaj Inna juz dopisuje do listy.

Gburia sluczny brzus

Aggi a twoj nie za duzy.

Ewcia jak mnie nie ma w domu to jest ok i Marta rozumie i robi wszystko z tata, ale jak juz jestem w domu to tylko mama i mama :-( no nic musimy sie nastawic na ciezkie chwile.

A tak w ogole to dzien dobry niedzielnie

10 lata 9 miesiąc temu #860731 przez midnight
Dzień dobry wszystkim porannie:)

Fajne dziewczyny macie brzuszki, ja może też się zmobilizuję i się obfotografuję;)
Mi w tej ciąży strasznie brzuch wywaliło i jest wielgachny (przynajmniej tak mi się wydaje, chociaż w skarbówce ostatnio załatwiałam sprawę bez kolejki, bo Pani z okienka mnie wywołała ;D - więc chyba na prawdę jest konkretny)

W pierwszej ciąży nie było po mnie widać właściwie nic , mieściłam się we wszystkie normalne ciuchy, a teraz od miesiąca tylko w spodniach ciążowych, ale to pewnie kwestia tego, że moja córa miała całe 1540 gram, a i ja mniej ważyłam :) Mam nadzieję, że Kacperek będzie rósł duży i siedział w brzuszku odpowiednio długo :lol:

BTW, ciekawa jestem, na ile trafnie nasi lekarze określili płeć i na ile się to wszystko sprawdzi - w sumie sprzęt do USG jest o niebo lepszy niż 10 lat temu, ale np. moja Oliwka do ostatniego dnia przed cesarką była wg. lekarzy chłopakiem. dopiero na ostatnim usg lekarz stwierdził, że widzi dziewczynę :) Ja wtedy strasznie chciałam mieć córeczkę, i mówiłam do fasolki jak do dziewczynki, więc może to przez to ;) Teraz niby dwa razy wyszło, że będzie Kacperek, nawet lekarz zrobił specjalną fotkę dla mojego M. (na której widać klejnoty) ale dalej nie mam 100% pewności :)

Wybieracie się na usg 3D/4D? tak, żeby mieć na pamiątkę? bo najlepiej wychodzi podobno w okolicach 24 tygodnia...

Witaj Inna :)

10 lata 9 miesiąc temu #860738 przez missyy
Witam się i ja niedzielnie :blink:

Pogoda do dupyy :dry: A tak było wczoraj ładnie :( Humor nieco lepszy, tylko migrena mnie męczy :blush:

Na 3d/4d pójdę na bank :)

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

10 lata 9 miesiąc temu #860739 przez Gąska
Witajcie dziewczyny z rana :)
wczoraj nie miałam siły dowlec się do komputera ;) także dziś miałam mega zaległości :)
Nie spamiętałam wszystkich postów więc ogólnie:

Fajnie,że nasze pociechy już kopią, mój synek jest najbardziej aktywny w czasie jazdy samochodem,ale tylko wtedy kiedy ja prowadzę ;) Myślałam,że może mu się nie podoba jazda z mamą,ale koleżanka mnie pocieszyła,że na pewno z radości tak fika ;)
Niestety wieczorne kopanie przesypiam, nie daje rady dłużej wytrzymać niż do 22 :side:

GburiaFuria ale zazdroszczę leżakowania na słońcu :woohoo: zdjęcie super :D

Inna607 Witaj :) skąd jesteś?

Ewcia87 moja koleżanka i jej siostra są z jednego dnia, wydaje mi się, że kolejna pociecha urodziła się również tego samego dnia lub blisko tego dnia :blink:

ann-sunshine nie martw się, Marta na pewno powoli będzie stawać się samodzielna. Mój siostrzeniec tez taki rzepik do mamusi, ale odkąd skończył 3 lata, poszedł do przedszkola powoli się odzwyczaja, dalej jest synek mamusi,ale też tatusia babci i dziadka... i wiadomo cioci :) Niestety mimo,że "gotuje dla dzidzi kaszkę" to bywa,że powie,że dzidzia jest brzydka.Często też każe pokazać dzidzie ;)
Ale głaszcze mój brzuszek, przykłada uszko - słucha dzidziusia :) Zapytaliśmy go jak chce żeby jego kuzyn miał na imię - wybrał Mirek ;)

midnight chyba muszę przestać ukrywać brzuszek i bardziej go eksponować to uniknę może tych wstrętnych kolejek ;) Co do płci - ja czułam,że będzie dziewczynka, M. było bez różnicy, byle zdrowe. Pani doktor powiedziała,że raczej widzi synka, bo widzi jajka, ale drugi raz nie mogła zobaczyć:D 3 kwietnia kolejna wizyta, 15 kwietnia prenatalne więc może coś więcej będzie nam wiadomo :D Może synek okazać się córeczką :)

Na usg 3d/4d wybieramy się w 22tc przy okazji badań prenatalnych, właśnie na pamiątkę. W święta będziemy torturować współbiesiadników filmem z usg :lol: :lol: :lol:

10 lata 9 miesiąc temu #860863 przez Inna607
Hejcia Mamusie w tą słoneczną niedziele :)
Dziękuję za dopisanie a tym samym przyjęcie mnie do Waszej grupy :)
Fajnie móc mieć kontakt z innymi brzuszkowymi mamusiami przynajmiej internetowo :)
Gąska ogólnie rzecz biorąc jestem z Warmii lecz od roku mieszkam za granicami naszego pięknego Państwa obecnie w Irlandii hmm ale myślę że do końca roku uda mi się wrócić do kraju. :)

Co do USG 3D/4D tez chcialabym zrobic lecz moja corcia chyba nie za bardzo lubinjak ja sie ogląda hehe zwykle chowa buzke heh pani doktor stwierdziła że się wstydzi :)
A co do brzuszków pod kurtka albo płaszczem mojego w ogóle nie widać a tak bez kurtki to jakbym za dużo sie najadla :)

10 lata 9 miesiąc temu #860994 przez asienka87
Witam sie niedzielnie :)
Niestety pogoda sie sprawdziła... u nas dziś deszczowo :( Za to wczoraj był spacer po parku w Pszczynie , lody, mniam :) i grill u rodziców ;) miodzio :)

Ann racja, ja chociaż mam możliwość drzemki w dzień :) chociaż rzadko śpię w ciagu dnia :) za to wczoraj tak się wymęczyłam, że dzisiejsza noc super przespałam do 10.00 ;)

Missy to bardzo dobrzę, że już miła atmosfera w domku ;) a ja włoski farbowalam w piątek, od razu samopoczucie sie poprawiło ;)

Midnight wydaje mi sie, że nie ma na to reguły... mimo że starasz się wychować dziecko jak najlepiej, to jednak ono ma swoją osobowość, swój charakter, no i tez róznych znajomych, tak więc nigdy nie wiesz jakie wartości będą dla niego ważniejsze i jaką droge obierze w życiu... my juz nie mamy na to wpływu..

Katsi ja jak zapytałam mojego gina co na zaparcia, to polecił mi przede wszystkim pić dużo wody... oczyszcza organizm i jest lepiej... zresztą woda jest dobra na wszystko :)

Aggi co do wyników nie pomogę, ale to najlepiej swojego lekarza zapytać, czy wszystko ok :)
Byliśmy wczoraj na lodach, byliśmy :laugh: mój Ł wziął jedną gałkę, a ja trzy :laugh: ale pychotka, na samą myśl mi slinka pociekła :laugh:
a co do słodyczy, to ja już całe szczęście zjadłam, co było w domu i powiedziałam mojemu L , aby nic slodkiego na zapas nie kupował, bo tylko chodze, szukam i jem :P a jak nie ma, to nie chce mi sie do sklepu isć :)
a wizytę mam na 2 kwietnia, chyba za każdym razem mam dzień po Tobie :)

Inna witaj :) kolejna dziewczynka :) ja póki co, piorę i pracuje ubranka od szwagierki po jej synku :) a tak, to narazie myśle o remoncie sypialni w kiwetniu,a potem powoli jakieś łóżeczko i inne rzeczy :)

Ewcia dokładnie, ja też czekam z utęsknieniem na kopniaczki :blush: wczoraj tez dostyałam kilka wieczorem, a potem koło 4.00 w nocy, jak sie obudziłam :) a w dzień spokojnie :) pewnie śpi ;)

Midnight no to faktycznie mialas drobinkę tą córeczke.. i zaskoczyłas mnie tą zmianą chlopca na dziewczynke :) zazwyczaj pomyłka jest w drugą stronę :) no , ale tak jak piszesz, to było dawno, może dlatego :) u nas też na 90% jest Kacperek :laugh: a co do zdjec 3d/4d to chciałabym zrobić :) moja szwagierka dostała zdjecia i filmik na płytce :)

10 lata 8 miesiąc temu #861147 przez katsi87
hejka dziewczynki;)
dziekuje za rady,niestety przetestowane wszystkie;)a co do wody to Ja pilam duzo przed ciaza a teraz pije tak 4/4.5L dziennie spokojnie i w nocy z pol litra;)
My odpoczywamy tez:niedziela piekna dop woeczorkiem popadalo ale jakie teraz powietrze:super!;)
dobrej nocki;)

10 lata 8 miesiąc temu #861258 przez Inna607
Mamusie macie jakies lekarstwo lub złoty środek na sen w nocy ? bo w dzień moge spac caly dzień tylko wiadomo ze trzeba jakos funkcjonować a gdy przychodzi noc i pora spać to najpierw krece sie z boku na bok ale gdy juz zasne spie okolo 5 godzin max oczywiscie w miedzy czasie milion pobudek np do toalety, wstaje rano jak ważka i nie mam ani ochoty ani siły kompletnie na nic :(
Pomocy !!!

10 lata 8 miesiąc temu #861311 przez missyy
Inna607 mam ten sam problem co Ty :) Próbuje się jakoś wyciszać, nie myśleć za dużo, ale i tak nie zawsze pomaga. Czasami meliska :P hihi Ogólnie wstaje zawsze, jak w zegarku, o 1 i po 3 do toalety. I tak non stop. Czasami to już na pól zamknięte oczy mam i idę na pamięć :lol: . A potem ze snu nici, bo ciężko znowu zasnać.
I tak już chyba zostanie, a potem będzie dzidzia i znów wstawanie :lol:

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #861325 przez ann-sunshine
Dzień dobry,

Inna tak już w ciąży jest, chyba organizm przyzwyczaja się do sytuacji po porodzie kiedy wstaje się na karmienie B)

Ogranicz spanie w dzień, zmęcz się, wieczorem meliska i może choć trochę pomoże.

Widzicie podpis pod moim żółwiem? :lol: półmetek :ohmy:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 8 miesiąc temu #861352 przez missyy
Żółwik śmiga, że hej Ann :lol: :lol: :lol:
Sama się dziwie jak ten czas szybko leci ;)

10 lata 8 miesiąc temu #861410 przez nataliaa87
Hej :)

Matko co za noc :D Spałam prawie 12 h :D Wstyd się przyznać, ale zasnęłam wczoraj o 19 :D
Pól dnia spędziłam w szkole rodzenia. Kąpaliśmy i przewijaliśmy lalki :) O dziwo mojemu Ł. szło to dużo lepiej niż mi ( co mnie w sumie bardzo cieszy). Wiadomo kto będzie kąpał małego.
Wczoraj zaliczyliśmy tez kolejny postęp :D Pierwszy raz widziałam jak mały kopał tak, że bluzka mi podskakiwała :D Nie mogłam się napatrzeć :)

Ann Pięknie widać jak domek maluszka rośnie :) A czas strasznie szybko leci. Już bliżej niż dalej do porodu :)

missyy a Ty jutro masz wizytę? Rano czy po południu?

Inna607 jedynym lekarstwem na sen jest chyba tylko porządne zmęczenie.. Mnie usypia poza tym tylko deszcz :) Chyba dlatego udało mi się dzisiaj, bo we Wrocławiu pogoda deszczowa.

Katsi podziwiam za te 4/4,5 litra wody! Ja mam problem żeby 1,5 wypić :)

10 lata 8 miesiąc temu #861425 przez missyy
nataliaa87 tak, jutro. :P Pierdolca dostane, bo dopiero na 19:40. Czytaj, wejdę pewnie dopiero po 20tej :( wrrrrrrr :S

Ann ładny domeczek :lol:

10 lata 8 miesiąc temu #861445 przez nataliaa87
missyy wytrzymasz. Niedawno pisałaś, że jeszcze tydzień :) Zaplanuj sobie najlepiej jakoś cały dzień :D Wymyśl obiad, którego zrobienie zajmie Ci kilka godzin i będzie dobrze :D
Tez nie cierpię mieć wizyt tak późno, ale co zrobić.. Ja mam dopiero 7 kwietnia..Mi to się dopiero dłuży.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka