- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- Ewcia87
- Wylogowany
- gaworzenie
ann-sunshine Masz rację takie przywiązanie nie jest najlepsze. Mój synek to z tatusiem nie zaśnie musi być mama, aż się boję co będzie jak ja będę musiała jechać do szpitala No ale u mnie jest taka sytuacja, że on praktycznie całymi dniami przebywa tylko ze mną bo mąż w pracy, a cała nasza rodzina niestety na drugim końcu Polski, więc jesteśmy skazani tylko na siebie Jeśli chodzi o jedzenie to na szczęście synek również często tata gania po kuchni, żeby mu coś przyrządził.
aggi Witaj! No to się chyba bardzo rzadko zdarza, żeby rodzeństwo miało taką samą datę urodzenia, no ale pożyjemy zobaczymy Ja z synkiem termin miałam na 11.08 a urodziłam go 08.08. Również mam wizytę na 1.04. Nawet śmiałam się do mojego męża, żeby z naszej "chyba" dziewczynki na prima aprilis nie zrobił się chłopiec
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Gburia sluczny brzus
Aggi a twoj nie za duzy.
Ewcia jak mnie nie ma w domu to jest ok i Marta rozumie i robi wszystko z tata, ale jak juz jestem w domu to tylko mama i mama no nic musimy sie nastawic na ciezkie chwile.
A tak w ogole to dzien dobry niedzielnie
- midnight
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Fajne dziewczyny macie brzuszki, ja może też się zmobilizuję i się obfotografuję
Mi w tej ciąży strasznie brzuch wywaliło i jest wielgachny (przynajmniej tak mi się wydaje, chociaż w skarbówce ostatnio załatwiałam sprawę bez kolejki, bo Pani z okienka mnie wywołała ;D - więc chyba na prawdę jest konkretny)
W pierwszej ciąży nie było po mnie widać właściwie nic , mieściłam się we wszystkie normalne ciuchy, a teraz od miesiąca tylko w spodniach ciążowych, ale to pewnie kwestia tego, że moja córa miała całe 1540 gram, a i ja mniej ważyłam Mam nadzieję, że Kacperek będzie rósł duży i siedział w brzuszku odpowiednio długo
BTW, ciekawa jestem, na ile trafnie nasi lekarze określili płeć i na ile się to wszystko sprawdzi - w sumie sprzęt do USG jest o niebo lepszy niż 10 lat temu, ale np. moja Oliwka do ostatniego dnia przed cesarką była wg. lekarzy chłopakiem. dopiero na ostatnim usg lekarz stwierdził, że widzi dziewczynę Ja wtedy strasznie chciałam mieć córeczkę, i mówiłam do fasolki jak do dziewczynki, więc może to przez to Teraz niby dwa razy wyszło, że będzie Kacperek, nawet lekarz zrobił specjalną fotkę dla mojego M. (na której widać klejnoty) ale dalej nie mam 100% pewności
Wybieracie się na usg 3D/4D? tak, żeby mieć na pamiątkę? bo najlepiej wychodzi podobno w okolicach 24 tygodnia...
Witaj Inna
- missyy
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 17
Pogoda do dupyy A tak było wczoraj ładnie Humor nieco lepszy, tylko migrena mnie męczy
Na 3d/4d pójdę na bank
- Gąska
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
wczoraj nie miałam siły dowlec się do komputera także dziś miałam mega zaległości
Nie spamiętałam wszystkich postów więc ogólnie:
Fajnie,że nasze pociechy już kopią, mój synek jest najbardziej aktywny w czasie jazdy samochodem,ale tylko wtedy kiedy ja prowadzę Myślałam,że może mu się nie podoba jazda z mamą,ale koleżanka mnie pocieszyła,że na pewno z radości tak fika
Niestety wieczorne kopanie przesypiam, nie daje rady dłużej wytrzymać niż do 22
GburiaFuria ale zazdroszczę leżakowania na słońcu zdjęcie super
Inna607 Witaj skąd jesteś?
Ewcia87 moja koleżanka i jej siostra są z jednego dnia, wydaje mi się, że kolejna pociecha urodziła się również tego samego dnia lub blisko tego dnia
ann-sunshine nie martw się, Marta na pewno powoli będzie stawać się samodzielna. Mój siostrzeniec tez taki rzepik do mamusi, ale odkąd skończył 3 lata, poszedł do przedszkola powoli się odzwyczaja, dalej jest synek mamusi,ale też tatusia babci i dziadka... i wiadomo cioci Niestety mimo,że "gotuje dla dzidzi kaszkę" to bywa,że powie,że dzidzia jest brzydka.Często też każe pokazać dzidzie
Ale głaszcze mój brzuszek, przykłada uszko - słucha dzidziusia Zapytaliśmy go jak chce żeby jego kuzyn miał na imię - wybrał Mirek
midnight chyba muszę przestać ukrywać brzuszek i bardziej go eksponować to uniknę może tych wstrętnych kolejek Co do płci - ja czułam,że będzie dziewczynka, M. było bez różnicy, byle zdrowe. Pani doktor powiedziała,że raczej widzi synka, bo widzi jajka, ale drugi raz nie mogła zobaczyć 3 kwietnia kolejna wizyta, 15 kwietnia prenatalne więc może coś więcej będzie nam wiadomo Może synek okazać się córeczką
Na usg 3d/4d wybieramy się w 22tc przy okazji badań prenatalnych, właśnie na pamiątkę. W święta będziemy torturować współbiesiadników filmem z usg
- Inna607
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 5
Dziękuję za dopisanie a tym samym przyjęcie mnie do Waszej grupy
Fajnie móc mieć kontakt z innymi brzuszkowymi mamusiami przynajmiej internetowo
Gąska ogólnie rzecz biorąc jestem z Warmii lecz od roku mieszkam za granicami naszego pięknego Państwa obecnie w Irlandii hmm ale myślę że do końca roku uda mi się wrócić do kraju.
Co do USG 3D/4D tez chcialabym zrobic lecz moja corcia chyba nie za bardzo lubinjak ja sie ogląda hehe zwykle chowa buzke heh pani doktor stwierdziła że się wstydzi
A co do brzuszków pod kurtka albo płaszczem mojego w ogóle nie widać a tak bez kurtki to jakbym za dużo sie najadla
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 6
Niestety pogoda sie sprawdziła... u nas dziś deszczowo Za to wczoraj był spacer po parku w Pszczynie , lody, mniam i grill u rodziców miodzio
Ann racja, ja chociaż mam możliwość drzemki w dzień chociaż rzadko śpię w ciagu dnia za to wczoraj tak się wymęczyłam, że dzisiejsza noc super przespałam do 10.00
Missy to bardzo dobrzę, że już miła atmosfera w domku a ja włoski farbowalam w piątek, od razu samopoczucie sie poprawiło
Midnight wydaje mi sie, że nie ma na to reguły... mimo że starasz się wychować dziecko jak najlepiej, to jednak ono ma swoją osobowość, swój charakter, no i tez róznych znajomych, tak więc nigdy nie wiesz jakie wartości będą dla niego ważniejsze i jaką droge obierze w życiu... my juz nie mamy na to wpływu..
Katsi ja jak zapytałam mojego gina co na zaparcia, to polecił mi przede wszystkim pić dużo wody... oczyszcza organizm i jest lepiej... zresztą woda jest dobra na wszystko
Aggi co do wyników nie pomogę, ale to najlepiej swojego lekarza zapytać, czy wszystko ok
Byliśmy wczoraj na lodach, byliśmy mój Ł wziął jedną gałkę, a ja trzy ale pychotka, na samą myśl mi slinka pociekła
a co do słodyczy, to ja już całe szczęście zjadłam, co było w domu i powiedziałam mojemu L , aby nic slodkiego na zapas nie kupował, bo tylko chodze, szukam i jem a jak nie ma, to nie chce mi sie do sklepu isć
a wizytę mam na 2 kwietnia, chyba za każdym razem mam dzień po Tobie
Inna witaj kolejna dziewczynka ja póki co, piorę i pracuje ubranka od szwagierki po jej synku a tak, to narazie myśle o remoncie sypialni w kiwetniu,a potem powoli jakieś łóżeczko i inne rzeczy
Ewcia dokładnie, ja też czekam z utęsknieniem na kopniaczki wczoraj tez dostyałam kilka wieczorem, a potem koło 4.00 w nocy, jak sie obudziłam a w dzień spokojnie pewnie śpi
Midnight no to faktycznie mialas drobinkę tą córeczke.. i zaskoczyłas mnie tą zmianą chlopca na dziewczynke zazwyczaj pomyłka jest w drugą stronę no , ale tak jak piszesz, to było dawno, może dlatego u nas też na 90% jest Kacperek a co do zdjec 3d/4d to chciałabym zrobić moja szwagierka dostała zdjecia i filmik na płytce
- katsi87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
dziekuje za rady,niestety przetestowane wszystkie;)a co do wody to Ja pilam duzo przed ciaza a teraz pije tak 4/4.5L dziennie spokojnie i w nocy z pol litra;)
My odpoczywamy tez:niedziela piekna dop woeczorkiem popadalo ale jakie teraz powietrze:super!
dobrej nocki;)
- Inna607
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 5
Pomocy !!!
- missyy
- Wylogowany
- gadatliwa
I tak już chyba zostanie, a potem będzie dzidzia i znów wstawanie
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Inna tak już w ciąży jest, chyba organizm przyzwyczaja się do sytuacji po porodzie kiedy wstaje się na karmienie
Ogranicz spanie w dzień, zmęcz się, wieczorem meliska i może choć trochę pomoże.
Widzicie podpis pod moim żółwiem? półmetek
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- missyy
- Wylogowany
- gadatliwa
Sama się dziwie jak ten czas szybko leci
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
Matko co za noc Spałam prawie 12 h Wstyd się przyznać, ale zasnęłam wczoraj o 19
Pól dnia spędziłam w szkole rodzenia. Kąpaliśmy i przewijaliśmy lalki O dziwo mojemu Ł. szło to dużo lepiej niż mi ( co mnie w sumie bardzo cieszy). Wiadomo kto będzie kąpał małego.
Wczoraj zaliczyliśmy tez kolejny postęp Pierwszy raz widziałam jak mały kopał tak, że bluzka mi podskakiwała Nie mogłam się napatrzeć
Ann Pięknie widać jak domek maluszka rośnie A czas strasznie szybko leci. Już bliżej niż dalej do porodu
missyy a Ty jutro masz wizytę? Rano czy po południu?
Inna607 jedynym lekarstwem na sen jest chyba tylko porządne zmęczenie.. Mnie usypia poza tym tylko deszcz Chyba dlatego udało mi się dzisiaj, bo we Wrocławiu pogoda deszczowa.
Katsi podziwiam za te 4/4,5 litra wody! Ja mam problem żeby 1,5 wypić
- missyy
- Wylogowany
- gadatliwa
Ann ładny domeczek
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
Tez nie cierpię mieć wizyt tak późno, ale co zrobić.. Ja mam dopiero 7 kwietnia..Mi to się dopiero dłuży.