BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #859365 przez Ewcia87
ann-sunshine Dziękuję za dodanie mnie do listy. Ja własnie mam taką nadzieję, że moje dzieciaczki, będą miały różne daty urodzin, zawsze to dwie imprezki ;)
asienka87 Witaj! Nie ma problemu avatar już zmieniomy :) Jeśli chodzi o samopoczucie to dziękuję bardzo czuję się dobrze, choć przyznam, że początki do najłatwiejszych nie należały. Zwracałam wszystko co zjadłam i wszystko co wypiłam ;) Mój ginekolog mi mówi, że "chyba" dziewczynka, no ale wiadomo jak to nie raz z tym "chyba" bywa :) dlatego jeszcze się nie nastawiam na to, że będę miała córeczkę, choć przyznam bardzo bym chciała :blink: A jak Twoje samopoczucie?
nataliaa87 Witaj! Od 4 lat mieszkam w Goleniowie, woj. zachodniopomorskie. A pochodzę z lubelszczyzny dokładniej z Zamościa, w którym również często bywam :laugh:

[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 tygodni temu #859387 przez asienka87
Ewcia :) u mnie samopoczucie super :laugh: ja w ogóle przechodzę ciążę od początku całkiem dobrze :) w ogóle nie wymiotowałam :) apetyt mialam praktycznie od początku, oczywiście na różne rzeczy :) jedynie mdlości na początku mnie męczyły, byłam zmęczona, ciągle senna, ale to jak wiekszość :) w tym momencie jedynym objawem ciaży jest rosnący brzuszek i kopniaki Kacperka :)no i coraz częścej bolaca część lędźwiowa kręgoslupa :P a tak, to zmęczona nie jestem, mogabyhm wszystko robić, no i czekam na piększniejsza pogodę, aby mozna było częściej na polku przebywać :)

11 lata 2 tygodni temu #859428 przez midnight
andzelinekk u mnie dokładnie to samo - w dzień nie mam z cukrami problemów, jestem w stanie je ogarnąć dietą, ale zaczęły mi szaleć na czczo, czego wcześniej nie było. Więc albo będę się budzić w nocy na dodatowy posiłek - bo to też jest sposób, żeby uniknąć tzw "efektu brzasku", czyli tych skoków porannych albo niedługo czeka mnie insulina na noc :dry: Idę w poniedziałek do diabetologa w przychodni przyszpitalnej(do tej pory chodziłam prywatnie) i zobaczymy, co mi tam powiedzą.:)

asienka87 u mnie też będzie Kacperek :laugh:

11 lata 2 tygodni temu #859430 przez ann-sunshine
Dzien dobry slonecznie.

Ewcia - w koncu jeszcze ktos z zach-pom :-) w goleniowie bywam na lotnisku :P

Midnigh widze ze z ciebie ranny ptaszek.

Wiecie co, nie wiem czy to od kregoslupa czy kosci ogonowej ale boli mnie prawy poldupek. Po przespanej nocy wcale nie przeszlo i to wcale smieszne nie jest bo chodze i wstaje jak kaleka i stara babcia :-(

A nad imieniem zaczniemy myslec jak dowiemy sie dla kogo ma byc.

Missy jak samopoczucie dzisiaj? Buziakuje

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #859432 przez nataliaa87
Dzień dobry :D

Widzę midnight, że z ciebie również ranny ptaszek :) Ja czasami mam wrażenie, że mam jakiś wewnętrzny budzik gdzieś zamontowany :D Punkt 6 oczy się otwierają.

Ja też przez chwilę myślałam nad Kacprem, ale stwierdziłam, że za bardzo popularne jest to imię :) Nawet wśród nas już się dwóch szykuje, a Ewcia z tego co widzę też ma KAcperka :) U mnie to nadal wielka niewiadoma, a każdy z kim rozmawiam mnie o to pyta. wrrr

Pięknie dzisiaj będzie znowu :) Od rana słoneczko cudnie świeci. Ja się powoli zbieram z powrotem do Wrocławia, bo mężuś wraca.

Miłego, słonecznego dnia dziewczynki :D

Edit.
Widzę, że tu same ranne ptaszki:) No może poza Aggi, która wysypia się do południa :D

MAniula, Maganna gdzie Wy się podziewacie??
Katsi nie przywołuję, bo mąż w domu :)

11 lata 2 tygodni temu #859433 przez andzelinekk
Dzień Dobry Wszystkim :)
Mamy taki piękny dzień dziś a ja muszę do pracy iść :( ale tylko do 14 na szczęście :silly:

midnight Ja też kochana mam wizytę teraz ale we wtorek i myślę,że właśnie wtedy dostane insuline, bo mi już na ostatniej wizycie powiedziała że trzeba o tym pomyśleć :angry: Ale to wszysto dla malutkiej :blink:

11 lata 2 tygodni temu #859438 przez nataliaa87
Ann też miałam taki ból przez długi czas.. Niestety potem zaczęła boleć mnie tez druga strona, a potem kręgosłup już tak na maxa. I teraz nadal czuję czasami taki ból jak za dużo pochodzę, ale mam wrażenie, że wszystko przeszło na kręgosłup..Oby Tobie to przeszło.

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #859448 przez midnight
Dzieńdobry bardzo :) W Warszawie też piękna słoneczna WIOSNA!!!!

ann-sunshine jak boli Cię krzyż i schodzi Ci ból na pośladek, to porób sobie dwa proste ćwiczenia (dostałam od fizjoterapeuty):
1. usiądź na krześle, rozstaw szeroko nogi, ręce oprzyj na kolanach i powoli pochylaj się (trzymając proste plecy), tak, żeby brzuch "wchodził" między nogi (10 powtórzeń).
2. siedząc na krześle jedną nogę wyprostuj ma się opierać na pięcie), palce podciągnij do góry i zrób skłon, tak, żeby poczuć jak ciągną Cię więzadła pod kolanem.

Robię tak od paru dni i zaczęłam się ruszać, a przez ostatnie cztery tygodnie bolało mnie tak, że nie mogłam ani chodzić, ani leżeć ani siedzieć, o schylaniu się po cokolwiek nie mówiąc :) Tak i ból w ciąży spowodowany jest zazwyczaj przez ucisk nerwu, który biegnie przez kanał kręgowy w dolnych kręgach lędźwiowych a dalej do nóg. Kiedy rośnie nam brzuch w ciąży, automatycznie plecy odginają się nam do tyłu, powodując ucisk nerwów. I kiedy taki nerw jest podrażniany ciągle w tym samym miejscu,ból się pogłębia. Te proste ćwiczenia powodują, że nerw przesuwa się trochę w tym kanale, więc dajemy odpocząć mu w miejscu, w którym był podrażniany. To się rozgadałam, ale jestem ostatnio w temacie, więc czuję się usprawiedliwiona :P

A ten ból przejdzie sam - po porodzie ;)

11 lata 2 tygodni temu #859462 przez Wiki
Hej Koleżaki :)

Witam z W-wy poranne ptaszki Ja codziennie wstaję o 5.30 bo na 7.00 do pracy jeżdżę :) na szczęcie tylko do 14.00 pracuję Ale w weekend jak mogę pospać to i tak już mam przestawiony zegar i maksymalnie od 7.00 mi się to udaje :)

Witam Angelinekk, Midnight i Ewcia 87 na forum :) super że jest nas coraz więcej

midnight dzięki za rady na bolący pośladek ja czasami mam taki ból popołudniu ale to jak za długo jestem w pozycji półleżącej i wstanę Naszczęście długo nie trzyma. Ja cukier 75 obciążenia robię w sobotę i kurcze nie podoba mi się to Niby na początku ciąży cukier wyszedł dobrze ale w poprzedniej miałam cukrzycę (bez insuliny się obyło) a teraz to badanie takie dziwnie bo to 21 tydzień No nic zobaczę w poniedziałek co wyjdzie jak odbiorę wyniki

Cieszę się, że dziś piątek i w końcu będzie weekend Mój mąż dziś wraca po tygodniowym wyjeździe więc będzie mi łatwiej bo tak wszystko na mojej głowie :)

Buziaki dla Wszystkich i miłego dnia życzę :)

11 lata 2 tygodni temu #859471 przez ann-sunshine
Midnight jestes boska, tzn mam taka nadzieje ze cwiczenia pomoga i bede mogla oficjalnie to stwierdzic

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #859479 przez midnight
heh, dzięki :blush:
Ja od stycznia siedzę na L4 i w zasadzie 2x w tygodniu jestem u jakiegoś lekarza (ciąża to u mnie na prawdę stan odmienny... :/ ) - czuję się jakbym miała 80 lat ;) ostatnio padł mi kręgosłup właśnie i fizjoterapeutka tymi ćwiczeniami postawiła mnie na nogi - a są na tyle proste, że na pewno nie zaszkodzą ;) Ja zaraz zmykam na basen, taka piękna pogoda, że szkoda w domu siedzieć.

11 lata 2 tygodni temu #859490 przez missyy
witam nowe mamusie :kiss: jedna za drugą się ujawnia ;)

Ann-sunshine Samopoczucie ciut lepsze, ale... Wczoraj szukałam chyba wyładowania i wypadło na męża. Nawet zakupów nie mogłam zrobić, oberwało mu się choćby a to, że jest głuchy i nie słyszy co mówie. Pokłóciliśmy się potem w domu, powiedziałam coś, co wiem, że na niego działa i gotowe :S Po jakimś czasie próbował się odezwać, ale jakoś do dziś nie mogę się przemóc i też odezwać.
zobaczymy jak wróci z pracy, to pewnie dostanie mi się, że nadal mam focha.
Z tego wszystkiego wieczorem próbowałam coś wyczuć, jakieś przelewanie albo coś i nic z tego :dry:

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

11 lata 2 tygodni temu #859534 przez nataliaa87
midnight to ja też od dzisiaj ćwicze i również dziękuję za te wskazowki :)

11 lata 2 tygodni temu #859619 przez midnight
Wrrr... pojechałam na basen i pocałowałam klamkę, bo cały był zarezerwowany :(((
a przed wyjściem przemknęło mi przez myśl, żeby sprawdzić na stronie ale oczywiście zapomniałam - mój M. mówi, że przez ciąże IQ dzieli mi się na dwa, i chyba ma rację :/

Co do tych ćwiczeń, to warto je zrobić kilka razy dziennie (nie zajmuje to więcej niż 5 minut). Mam nadzieję, że Wam się lepiej zrobi:)

11 lata 2 tygodni temu #859673 przez Wiki
Ja za to dziewczyny zauważyłam, że mam problemy z pamięcią Normalnie jak idę na zakupy to muszę sobie na karteczkach wszystko pisać bo napewno czegoś zapomnę i tak z wieloma rzeczami A w domu się ze mnie chłopaki śmieją :) Syn mówi żebym się nie martwiła on mi będzie przypominać :) Wczoraj miałam zatankować samochód i wyszło na to że i ja i on zapomniał i przjechaliśmy koło stacji a dziś rano lampka się zapaliła więc nie ma mocnych dziś już trzeba pamiętać :laugh:
Czy Wy też tak macie z tą pamięcią? :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka