BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 9 miesiąc temu #857401 przez serduszko20
witajcie:)

jutro wizyta zobaczymy może już w końcu dzidziuś pokaże kim jest bardzo bym już chciała:)
wy macie problemy ze snem ja wprost przeciwnie położę się i mogę od razu spać i całą noc wczoraj poszłam o 21 i spałam chyba dziś do 7 ale później do 8.30 sobie kimałam:)

moja siostra organizuje mi wieczór panieński aż się boję co te moje kobietki wymyślą:)
chciałabym chyba żeby już było po weselu i cieszyć się w pełni ciążą i maleństwem:)a najbardziej nie mogę się doczekać kiedy mój przyszły zamieszka już ze mną co prawda nocuje całe weekendy i jak może to w tygodniu ale jednak to nie to samo jak się mieszka razem:)a po weselu bd remontować sobie pokój moich rodziców a oni dostaną mój bo ich jest ciut większy i można lepiej rozplanować meble i łóżeczko :)

życzę miłego popołudnia :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #857430 przez nataliaa87
seruszko jutro już na pewno dowiesz się kogo nosisz w brzuszku :) Oby tylko maluszek się dobrze ustawił. Daj znać po wizycie :) A kiedy ten Twój ślub? Wyobrażam sobie ile masz teraz na głowie, ale jeszcze troszkę i będziesz miała czas tylko na myślenie o maluszku :)

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #857450 przez serduszko20
nataliaa87- mam 26 kwietnia od razu po świętach wielkanocnych:)

10 lata 9 miesiąc temu #857467 przez asienka87
Witam sie wtorkowo :)

Ann cieszę sie, ze wszystko dobrze, może już na następnej wizycie dowiesz sie, kto u Ciebie mieszka:)i dobrze, że porozmawialiście z mężem.. rozmowy sa bardzo uzdrawiajace, wiem sama po sobie.. jak sie kłócimy, to po paru chwilach siadamy i rozmawaimy, mówimy co nas boli, wysłuchujemy sie nawzajem, potrafimy wzajemnie przyznać sie do błędu, choc oboje jesteśmy tez uparci , chyba ja nawet bardziej :) ale wybieramy kompromis i jest dobrze :) my akurat nalezymy do osob, które nie maja nigdy tzw "cichych dni" nawet "cichych godzi" .. lubimy od razu wszystko wyjaśnić, póki co udaje sie to :)

Gąska super, że chociaż Ty sie cieszysz z dodatkowych kg :laugh: ja sie ucieszę, jak zbyt dużo nie przybiorę ;) a tu znów 1 kg do przodu ;/coś czuje, ze po ciaży będzie co zrzucać :P

Wiki mam podobnie... jedynie w miarę śpie, jak sie pomeczę wieczorem i ide spać póżno... wczoraj np poszłam spać o 00:30 i spałam do około 8-9, z 2 pobudkami na siusiu, w moim przypadku to wielki sukces :) jak ide spać wcześniej 22-23, to niestety mam częstsze pobudki w nocy z kreceniem i wierceniem... i tez ciężko jest mi sie ulozyc, równiez zazwyczaj spałam na brzuchy bądx prawym boku.. wiem , ze wskazane jest spać na lewym boku, ale ja tak długo nie wytrzymuje i tak sie przekręcam na prawy bok.. a na plecach nie dam rady spać bo od razu kregosłup boli ;/

kakadu dobrze , że sprawdziłaś co z dzidzią, bo przy plamieniach trzeba uwazac i cieszę sie, ze okazało sie wszystko w porządku :) a dzidzia rośnie jak na drożdżach :) u mnie w 19t4d synek ważył juz 300 g :) chyba mu pasuje mamusi jedzenie i wcina wody :) no coż, słodkie to pije :P

Missy pomidorowa mówisz :S chyba zrobie jutro ;)

Serduszko to ciesz sie Kochana wysypianiem póki mozesz ;) i daj znać jak tam po jutrzejszej wizycie ;)
a panieńskie to miłe wspomnienia ;) dla mnie sam ślub i wesele były bardziej stresujące, aby wszystko wyszło tak jak byśmy chcieli, a pamieńskie to pełen luz i relaks ;)

a mój rzuszek ma juz 94 cm:P ale ogólnie bioderka mi sie poszerzyły i boczki sie zrobiły :P :)

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #857766 przez ann-sunshine
Serduszko o ktorej wizyta? Trzymam kciuki za to zeby wszystko bylo dobrze i zeby dzidzia sie ujawnila.

Asienka nie ma bata ide prywatnie i nie wyjde dopóki mi gin nie powie płci :-)

Prawie nie wieje :-)

A o 6 rano polozylam sie na plecach z wyciagnietymi nogami i dostalam takiego kopniaczka ze skulilam nogi i sie rozesmialam :-)

10 lata 9 miesiąc temu #857776 przez Gąska
asienka87 kochanego ciałka nigdy za wiele ;)

ann-sunshine wczoraj wieczorem robiłam to samo i nasz maluch kopał o 18:15 i 21 :laugh: Coś cudownego, o 18 były takie mocniejsze kopniaczki, aż mi się łezka zakręciła ze wzruszenia :silly: :)

Mnie od wczoraj pieczący ból lewego sutka, coś strasznego :( ciężko spać, siedzieć, leżeć...
Macie może jakieś sprawdzone metody jak sobie z tym radzić?

10 lata 9 miesiąc temu #857932 przez serduszko20
ann-sunshine - wizytę mam o 13.30:)jak przyjadę to od razu zdam relację i mam nadzieję że tym razem dostanę zdjęcie:)

10 lata 9 miesiąc temu #857987 przez ann-sunshine
Gąska fajne uczucie nie? A co do sutka, to nie mam na to sposobu. Jakiś miesiąc temu moja córcia z całym impetem oparła się o moją jedną pierś i potem przez tydzień mnie bolała :ohmy: ale nic z tym nie robiłam.

Ale jak już o piersiach, to tak zawczasu wam podpowiem żeby nie zapomnieć kremu na sutki do szpitala, no i żeby po karmieniu dziecia nie wycierać sutka do sucha, tylko nasmarować własnym mlekiem, działa cuda :-)

10 lata 9 miesiąc temu #858073 przez aggi
Cześć :kiss:

Pogoda wczoraj była super - tak dzisiaj masakra deszcz walił strumieniami po oknach aż nas obudził przed czasem :dry:

Byłam wczoraj krew upuścić i mocz oddać. No i babcie odwiedziłam, dłuuugo u niej byłam. I jakoś czasu i chęci zabrakło by tu zajrzeć ;)

Ale powiem Wam że jestem pozytywnie zaskoczona oddaniem krwi :ohmy: pierwszy raz w życiu ! I to mówię ja - panikara na widok igieł :silly: ale inna babka mi pobierała i tak szybko hop siup dwie probówki poszły nawet nie wiem kiedy :) Podziękowałam że zmieniła mój światopogląd bo tak to ja mogę krew litrami oddawać :) No i następnym razem również jej będę szukała.. :blush:

aszka zdrowiej :kiss: przy takiej pogodzie łatwo o choroby :dry: no pięknie jedna z nielicznych księżniczek na naszym sierpniowym forum :) Super :) ja dokładnie tak samo - nie chodzę na basen bo zazwyczaj łapałam infekcje niefajne :dry:

asienka
no ledwie wczoraj pogoda była ładna tak dzisiaj tragedia znów :dry:

Ann mąż sobie wybierał meble... ale pociesza mnie fakt że szkło jest wysoko :P

Gąska ja też miałam niską wagę na początku i wg BMI niedowagę graniczącą z wagą prawidłową.. I teraz też każdy cm wydaje mi się taki wielki :P ale też się cieszę że rosnę, tylko martwi mnie co będzie po :P

Wiki ja też mam problem ze znalezieniem pozycji, ale znalazłam fajny sposób na spanie na boku - wkładam poduszkę między nogi i tak mi nie uciska na brzuch - jakoś bardziej komfortowo się czuję i szybciej zasypiam :) o widzę że u ciebie poduszka nie działa :S hmmm to nie wiem :dry: ja też całe życie na brzuchu plackiem spałam.. i teraz nie lada gimnastyka by wygodnie było .. Ja na całe szczęście póki co z tyłu też nadal wyglądam dobrze :P I w brzuch i cycki idzie wszystko :) Choć widzę że trochę uda mi przybrały

missyy dokładnie lepiej zbijać tę tsh niż pozwolić jej na za dużo tymbardziej że takie skoki miewałaś ! będzie dobrze :)

kakadu najważniejsze że to nic poważnego i że maluch rośnie jak na drożdżach :)

natalia wyleż wyleż to :) Zdrówka!

Ann
ja fotkę kolejną robię za 2-3 dni :) A ja jakoś brzucha nie mierzyłam :S hmmm szkoda :P a z mężem szybko dojdziecie do normalnych relacji, ważne że zrozumiał wkońcu że wcale nie jest Ci lekko :kiss:

serduszko trzymam kciuki za poznanie płci :D

asienka ja mam dokładnie to samo z mężem żadnych cichych dni, tylko wyjaśnić od razu wszystko, choć pamiętam jak on czasem miał akcje że sie po prostu nie odzywał dzień czy dwa - jak byliśmy młodsi oczywiście :) Ale przeszło mu to. No i jesteśmy bardzo ugodowymi ludźmi, ja nienawidzę się kłócić :S te kg po ciąży razem zrzucać będziemy :lol:

No dotrwałam do końca nadrabiania :)

Muszę Wam powiedzieć że to co czułam w poniedziałek to teraz już jestem pewna że to ruchy :lol: wkońcu! Wczoraj położyłam się na plecach wieczorem o tej samej porze, ułożyłam rękę na brzuchu i czekałam :) I znów się doczekałam :) kilka zafalowań w różnych miejscach :) I nawet mąż dostał jednego delikatnego kopniaka :blush: Urocze :)

A co do sutków jak już na temat piersi zeszło to ja zauważyłam przedwczoraj że zaczyna mi lecieć z prawego przezroczysty płyn. To chyba nic złego? podejrzewam że to przez to że mam je tak nabrzmiałe i ogromne :S no i hormony szaleją..

Dziś na obiad udka z kurczaka w ziołach z piekarnika z ziemniaczkami i ogóreczkiem mmmmmm nie umiem się doczekać :D

Udanego dnia :kiss:

10 lata 9 miesiąc temu #858101 przez Gosia 2712
Witam :)
Heh jak paskudnie za oknem, szaro buro i ponuro :S nawet sie wychodzic nie chce :S Ale chcac nie chcac musialam jechac krew oddac i mocz do badania :)

Agi chyba bedziesz musiala sie przyzwyczaic do igielek bo w szpitalu tez troche krwi Ci beda pobierac :P hehe dobrze ze ja nie mam problemu z tym... :)

Dziewczyny trzymam kciuki za wasze wizyty i malenstwa :)

A mam takie pytanko czy ktoras z Was bedzie chodzic na szkole rodzenia? Ja sie dzisiaj zapisalam i mam nadzieje ze mi ona pomoze :)

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

10 lata 9 miesiąc temu #858123 przez aggi
Gosia wiesz co tym razem byłam pozytywnie zaskoczona bo nie poczułam kompletnie nic prócz ukłucia ! A ostatnio jak 3 probówki mi inna brała to masakra dłużyło mi się i zawirowało mi przed oczami po wszystkim :( no i ja panicznie boję się szpitali, igieł masakra.. Ale może wczorajsze pobieranie to już krok do lepszego spojrzenia na te igły.. serio tak to ja mogę litrami krew upuszczać :ohmy: nie sądziłam że to kiedyś powiem :)

10 lata 9 miesiąc temu #858132 przez Gosia 2712
Aggi moze po wczorajszym oddawaniu przestaniesz sie juz bac... Wiesz czasami ten strach jest najgorszy bo w rzeczywistosci to nie jest takie zle... :) heh co do szpitali to sie zgadzam ja tam wole szerokim łukiem omijac :S A porodu to sie tak panicznie boje ze szok :S ( Mialam jeden porod w 20tyg i jak sobie przypomne to lezenie i za kazdym razem badanie przez innego lekarz to masakra az mnie ciarki przechodza :S )

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

10 lata 9 miesiąc temu #858162 przez ann-sunshine
Wbrew pozorom my też rzadko się kłócimy, są pewne tematy, które nas różnią, a tak to jesteśmy uważani za jedną z bardziej zgodnych par wśród znajomych.

Aggi :-) wiedziałam że czujesz ruchy.

Missy odezwij się, co u ciebie? Teraz kolej na to żebyś i ty czuła ruchy

Aggi a ten płyn z piersi to siara, normalne u niektórych ciężarnych,

Gosia ja chyba się skuszę na szkołę rodzenia, ale mam wybór albo od 20 tygodnia raz w tygodniu, albo od 30 dwa razy w tygodniu. Jeszcze się waham.

Aggi bo dużo zależy kto pobiera. W tym labo gdzie mnie pobierają jest jedna blondynka która ma ręce anioła, a tym razem jakaś starsza mi pobierała i ręce jej się trzęsły.

A porodu to ja też się boję, a jeszcze bardziej tych 3 dni na oddziale po porodzie. Tego tłumu pielęgniarek, położnych i lekarzy, którzy wchodzą i wychodzą, robią szum, ale nie traktują cię po ludzku.

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #858168 przez aggi
Gosia no mam nadzieję że się wkońcu przekonałam lub wkrótce to nastąpi. Ale ulżyło mi, jakoś szybko poszło i w ogóle zadowolona wyszłam stamtąd :S No ja jestem zdania że do szpitala to w ostateczności :dry: bo opinie i w ogóle to co teraz się w szpitalach dzieje to masakra istna. A o porodzie to ja nawet nie wspomnę bo na samą myśl mi słabo :S

Ann
no właśnie tym razem inna mi krew pobierała i normalnie szok. A tamta to i bardziej zabolało jak się wkłuła i w ogóle strasznie mi się dłużyło to. A teraz tak szybko i miło. Napewno będę jej szukała kolejnym razem - do tamtej już nie pójdę :S

10 lata 9 miesiąc temu #858172 przez Gosia 2712
Ann u mnie zajecia zaczynaja sie po 20tyg jak sie grupa utworzy ale nie wiadomo jak beda spotkania bo to zalezy od poloznej ktora je prowadzi, bo ona jeszcze pracuje w szpitalu i zalezy jak jej zmiany wypadna...

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka