BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

11 lata 3 tygodni temu #854585 przez aggi
asienka to my zaczęliśmy już kupować pierwsze ciuszki, akcesoria itd bo niestety tych najmniejszych nie mamy od kogo dostać. Za to od 62-86 mam dziecko ubrane bo mam pudło ciuszków od koleżanki :) Zawsze coś, a większośc w idealnym stanie bo takie małe dziecko co najwyżej może pobrudzić. Też może je dzisiaj przejrzę i rozmiarami posegreguję chociaż :) na te smoczki to się napatrzeć nie umiem :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #854586 przez nataliaa87
Cześć :)

Asienka dobrze, ze z maluszkiem wszystko ok :)Ja też na kolejną wizytę muszę zrobić to obciążenie glukozą :) Mam nadzieję, że nie padnę w poczekalni :D

Ann super, ze upewniłaś się, że wszystko dobrze z maleństwem. Myślałam, że poznamy dzisiaj płeć Twojego dzieciątka :)

Aggi ja mam na razie kilka ubranek, czapeczkę i wczoraj zakupione skarpetunie :) Moja mama czasem coś kupi wnusiowi i podobno teściowa zaczęła już szaleć z ubrankami, więc na razie musze zobaczyć czego mi jeszcze będzie brakować. Od kilku dni szukam łóżeczka i jakiś mebelków i nic nie mogę znaleźć :/ Wózki to na razie dla mnie czarna magia, bo kompletnie się nie orientowałam.
Aggi a Twoje łóżeczko jest firmy Klupś? Bo widziałam też podobne innych firm. Byłam zdecydowana na to Klupsiowe, ale coś nie ma ono za dobrych opinii.
Aaaa, a smoczki przesłodkie! Musze się też się wziąć porządniej za tą wyprawkę :D

Maganna zdrówka życzę!

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #854591 przez ann-sunshine
Aggi zdjęcia masz na poprzedniej stronie fotelik gondolę i spacerówkę :lol:

11 lata 3 tygodni temu #854604 przez Wiki
Aggi smoki super Też będę musiała sie zaopatrzyć bo to jednak duża wygoda :) Ja sporo rzeczy dostanę od bratowej ale z doświadczenia wiem że przy moim pierwszym synku który jak sie urodził i miał 57 cm to w tych ubrankach na 56 pochodził raptem 2 tyg i przeskoczył w te 62 i te już się na dłużej przydały Więc więcej takich kupuj :) Nawet pieluchy 1 wyszło nam tylko 1,5 opakowania i przeskoczył w 2 :)

Asienka87 supe, że z Maluszkiem wszystko w porządku. Ja połówkowe mam na 27 i już się nie mogę doczekać Wcześniej też muszę zrobić glukozę i wybieram się w nast sobotę Na samą myśl robi mi się niedobrze ale zabiorę cytrynę i słomkę i będę piła z zatkanym nosem Jakoś muszę dać radę. Ja od bratowej dostanę trochę rzeczy tyle że ona miała 2 dziewczyny więc musi mi przebrać to co się dla chłopca nadaje :) ale wózek, łóżeczko i komodę, huśtawkę-kołyskę , jakieś maty dla malucha i elektroniczną nianię i ściągaczkę do pokarmu ma mi dać :) zawsze to mniejsze wydatki.

Maganna wspólczuję przeziębienia bo też się męczę. Najpierw gardło przez dwa dni mnie bolało więc kupiłam sobie takie drażetki do ssania dla ciężarnych malinowe i przeszło a teraz czuję że katar mnie bierze i zła jestem bo dbam o siebie ubieram się i nie wiem skąd to się przywlekło :angry: A jeśli chodzi o wózek to dostanę od bratowej Nie wiem jakiej firmy ale taki 3 w jednym z dużą gondolą i fotelikiem do samochodu więc to będzie wygoda bo tylko stelaż trzeba będzie wrzucać do bagażnika :) Wózek po jej córkach ale na szczęcie czarno zielony a nie jakiś różowy :)

Ann To się stresu nabawiłaś przez tą położną Ale najważniejsze że wszystko o porządku. Córeczka śliczna i bardzo fotogieniczna :)

11 lata 3 tygodni temu #854637 przez aggi
Ann widziałam zdjęcia fajny wózek :) Mówisz że polski, a powiedz ile Marta w nim przejeździła?? i jak jego stan na dzień dzisiejszy? Bo w sumie ważne by był wytrzymały :) ja też planuję kupić 3w1 nawet mam wybrany i też polska firma, tylko mąż sobie kolor musi wybrać bo się waham między zielonym a niebieskim :S

natalia to łóżeczko co ja kupiłam nie jest Klupsiowe, ale bardzo podobne. Wiesz co moja koleżanka ma właśnie firm Klupś serię z żyrafką i mały 2,5 roku w tym spał i stan nadal idealny - ja nie czytałam opinii, ale też chciałam żyrafkowe bo sprawdzone - ona chwaliła i widać że cieszą się zainteresowaniem. Jednak u nas padło na to z pieskiem. I w sumie wyjęliśmy z paczki poszczególne elementy i widać że porządne i stabilne. I materac też mamy od nich :) Zaraz podeślę Ci link skąd go mam.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Ja się już wzięłam za wyprawkę - odhaczam po kolei wszystko ;) Ale coś nie ubywa mi tych rzeczy do kupienia :)

Wiki wiem wiem dlatego tylko niewielkie ilości tych 56 będę kupowała - reszta już na 62 :) Nie ma sensu kupować miliona najmniejszych ciuszków - które po miesiącu i to jak dobrze pójdzie - są do wyrzutu. A pampersy też będę kupować dwójki, może coś z trójek. Jedynki tylko do szpitala i na sam początek to może z dwie paczki.

Okno umyte tamdadam :woohoo: masakra jakaś ociężała i ospała jestem :S to pewnie przez tego kuriera . no kto widział ciężarną o 9 z łóżka wyciągać :P
Spadam dokończyć obiad i później jedziemy z mężem tam do jego rodziców rozeznać się co i jak po tym wypadku..

Udanego dnia :)

11 lata 3 tygodni temu #854640 przez Gosia 2712
Ja narazie nic nie kupuje troche jeszcze za wczesnie i nawet nie wiem kto siedzi w brzuszku... ALE jak tylko sie dowiem i na polowkowym wyjdzie wszystko ok to zaczne szalec po zakupach hehe :P Tylko wspolczuje sprzedawca hehe :P troche miedzi im zaniose :P (mamy skarbonke z mezem i tam wrzucamy same po 5 i po 2 zl heh nazbieralismy juz dosyc sporo tego i pojdzie to na wyprawke dla maluszka :)

Wiki mnie tez przeziebienie meczy :S a najbardziej katar :S spac przez niego nie umie :S

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

11 lata 3 tygodni temu #854643 przez nataliaa87
Aggi śliczne te łóżeczka :) Zarówno Twoje jak i pozostałe. Szkoda tylko, że nie mają innych mebli z tej serii. Choćby jakiejś komody z przewijakiem :) Jak nie znajdę nic innego to może rzeczywiście zostanę przy tych Klupsiowych :) Się okaże :)

Lecę na jakiś długi spacer dla lepszej kondycji :D Miłego popołudnia :D

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #854645 przez kakadu
jak dla mnie to za szybko na zakupy, stanowczo, będę kupować na końcówce albo po ale chetnie ogladam co tam ładnego wybieracie :) i po internecie też troszke buszuje, ale nie ukrywam, że u mnie to już trzeci raz, więc aż takiego podekscytowania z kupowania nie ma :):)))

11 lata 3 tygodni temu #854649 przez asienka87
Aggi a ja smoczki dostalam od znajomej ostatnio, jak u nas byla:) 2 :) a szwagierka tez chyba mi jakieś szykuje, bo jej Blanka w ogóle nie chce smoczków :P i jej zostały :)Moja szwagierka jak urodziła małą to miała 56 cm i tez tych małych ubranek praktycznie nie założyła, 1 pampersy tylko 1 paczke zużyli, 2 też nie dużo, od razu w 3 skoczyli, bo to mały pulpecik jest :laugh:

Natalia damy rade :laugh: mnie Pani w Labo powiedziała, zebym jakąs gazete albo ksiażke sobie zabrała , bo 2 godz trzeba siedzieć :)

Wiki no to chyba takie najkosztowniejsze rzeczy dostaniesz :laugh: fajnie :) nam jeszcze nosidełko szwagierka ma dać, bo jej córa już pewnie do tego czasu z niego wyrośnie :)

Gosia no to ładnei sie sprzedawcy naliczą :laugh: ale drobne tez sie przydadzą , a pieniądz to pieniadz :) a kiedy masz połówkowe ?

11 lata 3 tygodni temu #854658 przez Gosia 2712
Asienka87 wizyte mam 26go ale bede miec dopiero 18tc,a na polowkowe jade do Katowic na takie porzadne badanie na dobrym sprzecie :) Ale dopiero umowie sie po tej wizycie jak dostane skierowanie :) Hehe dokladnie drobne tez sie im przydadza :P

Aggi tez podobaja mi sie te lozeczka i juz pare razy je ogladalam :)

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

11 lata 3 tygodni temu #854659 przez missyy
Aggi tak, masz rację tylko ty :P :P :P :P :P , wpadłaś już w szał zakupowy. Ja na razie siedzę cicho w kącie i się nie wychylam z niczym :P
Już się chyba nie wsłuchuje w żadne ruchy, bo powoli zaczynam sobie je roić :S.
Potem jakies demony mi po głowie chodzą i straszne myśli nachodzą do głowy jak nic nie czuje:angry: A do wizyty dalekoo :S

Ann-sunshine Ooo matko, to się polożna spisała :dry: Musiałaś mieć niezłego stracha, ja bym chyba padła na zawał.
A wózek jak znalazł ;) Jest i śliczna modelka :lol: Tylko mamuśki brak :P :side:

Ja planuje wózek albo z Bebetto, Navingtona albo Fyn. Okaże się po jeździe testowej :silly:

Dostałam wyniki z labo. Krew, mocz, kiła, hiv, cmg wszystko ok. Glukoza nawet w normie :lol: 77 uffff
Te słodkie to i tak mi w tyłek i uda idą powolii.. AAAAAAAAAaaaaaa :S Świeże owoce mogłyby się pojawiać, to bym może skończyła ze słodkim.

Eeee, trochę czytania było i teraz nie wiem czy o czymś nie zapomniałam, jak tak to sorry.

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

11 lata 3 tygodni temu #854670 przez ann-sunshine
Aggi gondole uzywalam dlugo bo lubilam posadzic w niej marte i wrzucic zabawki i tak sobie smigalysmy jeszcze na jesieni, czyli do ok 8-9 miesiaca, a ze spacerowki wyrosla jak miala ok 1,5 roku moze rok i 7-8 miesiecy. Najkrocej fotelik bo do 10 kg a u nas to szybko bylo. Teraz jeszcze spacerowke parasolke za 100 pln uzywamy, ale tylko do porodu

11 lata 3 tygodni temu #854737 przez Suzanna
Tylko chwilkę mnie nie było a tu tyle do czytania i nadrabiania :)
nataliaa87 Ja z Warszawy jestem :) może ktoś jeszcze ze stolicy?

Ann-sunshine dzieki za dopisanie do listy :) , mam nadzieje ze mój synek nie zmieni się w Córeczke po połówkowym .

asienka87 5, 5 to nie tak dużo , ja to sie boje ze zaraz skoncze jak wieloryb przy tym apetycie który teraz mam :)

aggi Ja czekam z kupowaniem do połówkowego żeby miec 100% pewnosci dla kogo mam kupowac, ale rozglądam sie i czasem mam wielka ochote kupić milion tych ślicznych ciuszków:) Moja mama za to nie czeka i już nakupowała skarpeteczek , spodenek i bodziaków:) Smoczki już tez mam 2 , podobne do tych co na zdjęciu, w takich własnie kolorkach :)

11 lata 3 tygodni temu #854799 przez katsi87
Hej przyszłe mamusie;)
strasznie dużo nadrabiania miałam, rozpisałyście się koleżanki:) witam nowe przyszłe mamusie:):):)
u naszej piątki właśnie dziś zakończył się weekend: bo tak jak mówiłam mój B jak w poniedziałek wróci wieczorem to w czwartek wyjeżdża więc jesteśmy zaabsorbowani sobą i przygotowaniami do przyjścia bobasków na świat. Teraz znowu sama do poniedziałku:(
ale później mój B bierze sobie wolne: aż tydzień więc nie mogę się doczekać:)!
W poniedziałek razem z mężem przyjechały prezenty od przyjaciela z Anglii: mamy masę nowiutkich ubranek czapeczek body oraz przepiękne zabaweczki dla dzidziusiów:)I Ja też dostałam prezent na dzień Kobiet: torebkę i portfel w kwiaty:mmmmmmm piękne!!! Kocham mojego męża:)
We wtorek jeździliśmy od rana oglądać domy różne, jak również po bankach i urzędach: cały dzień byliśmy zalatani:) a w środę B zabrał mnie najpierw na mini zakupy: też kupiliśmy kilka malusich ciuszków dla wcześniaczków, a potem na wycieczkę do Zamościa:)Byliśmy w ZOO: ostatni raz byłam w ZOO jak miałam 9 lat więc byłam zachwycona:) pospacerowaliśmy sobie, potem na starówce wypiliśmy kawkę i zjedliśmy lody: chyba dzieciaczkom się podobało bo poczułam wczoraj pierwszego kopniaczka:)
czekam na więcej:)

11 lata 3 tygodni temu #854800 przez katsi87
Pogoda w LBN piękna a II trymestr dla mnie łaskawy bardzo: czuje się coraz lepiej, ciekawe czy jak jutro zrobię wyniki będą tak samo optymistyczne:)
Odwiedzam ostatnio dentystę często, robię sobie porządek z ząbkami bo nie powiem te ciągłe wymioty również na uzębieniu pozostawiły ślad, ale jeszcze dwie wizyty i z głowy:)
W sobotę idę na kolejne usg: może dzidziusie pokażą kim są:)
Imiona mam po dwa dla dziewczynek i chłopców: wierzę, że będzie mixxx:)
Mam ostatnio pełno energii: dzisiaj spacer z koleżanką zajął nam dwie godzinki i ładny dystansik pokonałyśmy:)
Jak po usg sobotnim i jutrzejszych wynikach będzie dobrze to dostaje pozwolenie na basen od poniedziałku:)))
Aggi: smoczki są CUDOWNEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!
U Nas poród jest przewidziany na ostatni tydzień czerwca lub najpóźniej pierwszy tydzień lipca: czas teraz leci jak wściekły:)nie mogę się doczekać jak poznam nasze perełki:)
Miłego wieczorku dziewczynki:) Ja wieczór z ananasem arbuzem i magdą gessler:):):)
P.S: Mimo przyrostu wagi u mnie dalej niecałe 5 kg jedynie brzuszek rośnie codzień:)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka