BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

11 lata 4 tygodni temu #854044 przez gabi28
Aggi,chłopak.. super :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 tygodni temu #854053 przez aggi
Wiki ja chciałam Filipa albo Dominika, ale mężowi się nie widzą takie imiona. Narazie jeszcze nie zatwierdzone ale może będzie Maksymilian, bo coś kiedyś mąż zagadywał to chyba jedyne z jego propozycji co są normalne i nie zrobią dziecku krzywdy :S

gabi no wiedziałam na 90%, a teraz już na 100% :) same chłopaki u nas w sierpniu :blush:

11 lata 4 tygodni temu #854081 przez Gosia 2712
Witam dziewczyny :)
Ale Wam sie posypalo chlopakow :P GRATULUJE !!! ciekawe co ja bede miec :) Bo jak dzidzi sie bedzie spieszyc to wyjdzie na koniec sierpnia :P Juz ostatnio na badaniach prenatalnych termin mi sie z 04 na 03 wrzesien przesunal :)

Co do imion to u nas jak bedzie chlopczyk to bedzie Piotrus a jak dziewczynka to...hmmm i tu jest problem bo mi sie podoba albo Iga albo Zosia ale moj M. troche kreci nosem :S heh ale sam pomyslu nie ma...

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

11 lata 4 tygodni temu #854094 przez aggi
Gosia to ja natomiast mogę w lipiec wpaść bo mi maluch o 3 dni wyprzedza wiekiem z USG wiek z OM :) czyli by z 7sierpnia na 4 wypadało. Ale zobaczymy :) Wolę wcześniej urodzić niż przenosić i się męczyć :) Zosia ładne imię też brałam pod uwagę jakby dziewczynka była :)

11 lata 4 tygodni temu #854099 przez Gąska
Cześć dziewczyny :)
Dołączyłam dziś do forum, jako sierpniówka 2014.
Termin porodu przypada nam na 17 sierpnia i będzie to CHŁOPAK :)
Pozdrawiam

11 lata 4 tygodni temu #854101 przez Gosia 2712
aggi w sumie tez racja lepiej troche wczesniej niz po terminie :) Mam tylko nadzieje ze bedzie dlugo ladnie zeby z maluszkiem na spacerki pochodzic :)

Dziewczyny to jest moja trzecia ciaza (pierwsza stracilam w 6tc a druga w 20tc) i tak sie zastanawiam jak bedzie z ruchami dziecka kiedy poczuje.... Moja coreczke w 20tc poczulam tylko raz (w szpitalu na pozegnanie) i teraz nie wiem czy liczyc ta ciaze jako kolejna czy jako pierwsza... Ale to zawile napisalam :S A kiedy Wy poczulyscie ruchy?

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #854110 przez nataliaa87
Aggi jestem pewna, że nie jedna z nas w lipiec wskoczy :D To normalne :D
Cieszę się, że Twój maluszek już jest na 100% mężczyzną :) Jak tak dalej będzie, to nasi synowie będą mieli problem ze znalezieniem żon, bo kobiet zabraknie w podobnym wieku :lol:

Gąska witaj :) Rozgość się u nas :D Swoją drogą 3 nowe osoby w jeden dzień. Tego jeszcze nie było :D Aaaa i kolejny chłopczyk :D

Gosia z tymi ruchami tak naprawdę nie ma chyba reguły. To moja pierwsza ciąża, a teraz już wiem, że ruchy czułam w 16 tygodniu (nawet wierzyć nie chciałam, że to to). Pewności nabrałam w 19 tygodniu. Od tego czasu maluch ciągle szaleje :) Część z nas już czuje ruchy, część jeszcze nie, mimo że to już 18 czy 19 tydzień. Nie martw się. Maleństwo na pewno da o sobie znać jak tylko przyjdzie na to pora :)

11 lata 4 tygodni temu #854116 przez aggi
witaj Gąska rozgość się ! :) Macie imię wybrane?? :)

Kolejny sierpniowy chłopak :blush: szał jakiś u nas panuje ! :lol:

Gosia ja liczę na taką pogodę jaka nas raczy od września - idealnie ciepło, słoneczko, zero zimy.. no żyć nie umierać :D ja ruchów jeszcze nie poczułam, tzn no albo nie czuję albo zinterpretować nie umiem, a już mam 19tydzień. Choć lekarz wczoraj powiedział mi że za tydzień poczuję :)

natalia dokładnie :) nie ma szans żeby idealnie w terminie urodzić - tymbardziej w terminie obliczanym z OM ;) ale mi tam lipiec pasuje :blush: No dokładnie w tym roku jakiś szał na chłopaków :D U mnie koleżanki co teraz rodziły niedawno to też samych synów! jedna dziewczynka się szykuje.. ale pamiętam czasy jak do szkoły chodziłam i na 15 dziewczyn był jeden chłopak :P teraz będzie odwrotnie :P

11 lata 4 tygodni temu #854128 przez Gąska
nataliaa87 czekałam do ostatniej niemalże chwili z rejestracją, jakoś w ciąży zapał do czegokolwiek jest strasznie znikomy ;)

aggi dotychczas głównie skupialiśmy się na imionach żeńskich, od wczoraj wiemy,że będzie chłopak. Przez chwilę pokazał co ma schowane, po czym uciekał i się obracał- wstydzioch:blink: Wczoraj podobało mi się imię Mateusz, dziś już bardziej Oktawian ;)
a M chyba bardziej Mateusz :laugh:

Ogólnie wydaje mi się,że czuje już pierwsze ruchy od 5 marca, jest to uczucie wcześniej mi nie znane, więc to chyba to :) Teraz czekamy na coś mocniejszego :)

11 lata 4 tygodni temu #854135 przez ann-sunshine
Liste uzupelnilam :-)

Czytam was jednym okiem, ale chore dziecko w domu zaprzata mi glowe.

Ale nas duzo i sami chlopcy.

Jak juz bedziemy miec imiona to moge je na liste wciagnac :-)

Chyba od dzis czuje ruchy delikatne :-)

11 lata 4 tygodni temu #854140 przez nataliaa87
Ann no to cieszymy się razem z Tobą :) Oczywiście z ruchów maluszka. A tak w ogóle, to nie ma szans żeby w takim sierpniowym towarzystwie okazał się dziewczynką :D Córuni szybkiego powrotu do zdrowia życzę..

Suzanna,Wiki,Gąska z których rejonów Polski jesteście??

11 lata 4 tygodni temu #854144 przez Gosia 2712
Ann gratuluje pierwszych ruchow :) hehe ja juz sie nie umie doczekac :P

Gaska skad ja to znam :P ostatnio na nic sily nie mam heh mimo ze siedze w domu caly dzien ale jakos tak brak zapalu na co kolwiek :S

Mi sie zawsze podobalo imie Octavia, ale jak komu kolwiek je powiem to sie smieja z tego imienia bo im sie kojarzy w autem skoda :S

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

11 lata 4 tygodni temu #854149 przez missyy
a ja nadal nic nie czuje i powoli wariuje z nerwów :dry:

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

11 lata 4 tygodni temu #854159 przez Wiki
Nataliaa87 ją jestem z Piaseczna koło Warszawy. Może któraś z Was też?

Missyy nie martw się ją przy pierwszej ciąży ruchy
poczułam dopiero w 20 tygodniu a teraz już ok 17 tygodnia ale nie są jeszcze tak mocne żeby mąż je wyczuł Także głowa do góry niedługo napewno poczujesz:-)

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #854195 przez ann-sunshine
Missy ja jestem tydzien do przodu, a wczoraj jeszcze nic nie czulam.

Wiki mam rodzine w twojej okolicy. A dziecko masz w jakim wieku?

Natalia nie zdziwilabym sie gdyby wsrod tych chlopakow moja bedzie dziewucha

Gosia nawet nie wiedzialam ze jest takie imie

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka