BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

11 lata 4 tygodni temu #853031 przez asienka87
Natalia nio, Łukasz, hihihi :laugh: faktycznie, bardzo dużo wspólnego mamy :laugh: nawet ślub mieliście tylko 2 tyg przed nami :P jeszcze mi powiedz, ze jesteś ze stycznia, hihihi :)
ciesze sie, ze z synkiem wszystko w porzadku :) ja sie dowiem w środe.. nio i pocieszyłaś mnie, ze te bóle sa normalne ... :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 tygodni temu #853068 przez nataliaa87
Asienka niestety jestem z czerwca :) Zobaczysz z maluszkiem będzie dobrze :) do środy już niedaleko :)

11 lata 4 tygodni temu #853202 przez ann-sunshine
Czesc.

Jakie plany na dzis? Mnie moze uda sie poszalec i wydac urodzinowa kaske i kupic sobie jakis ciuszek :-)

11 lata 4 tygodni temu #853279 przez marsi
Hej, troszeczke mnie tu nie było, ale nadrobiłam :) jeśli chodzi o poród to przybijam piatke tym które myślą o rodzinnym i o wykupieniu położnej :) normalnie pozazdrościć Wam laski szybkich porodów. nie będe skromna ale też bym sobie życzyła szybkiego porodu. Ja dzisiaj mam połówkowe i może dzisiaj poznamy płeć. jestem strasznie podekscytowana, a do 16 jeszcze trochę godzin zostało. Muszę sobie jakieś zajęcie pożyteczne znaleźć by nie myslec o wizycie u lekarza. chyba rozpoczne wiosenne porządki, słoneczko tak ładnie świeci że nastraja do sprzątania :)

11 lata 4 tygodni temu #853318 przez missyy
dzień doberek

Słonko świeci, pięknie jest :lol:
Ja z rańca byłam u pobrania krwi, a za tydzień pewnie znów. Haha, ja to chyba uzależniona jestem od igły :silly:
Później chyba sobie kwiatki w donice posadzę :)

Annzaszalej, Kochana zaszalej na wiosnę :woohoo: ;)

A mnie krew zaleje do usg, czekanie i czekanie. Jak dobrze pójdzie to za dwa tygodnie płeć poznamy. A póki co już nawet nie wiem czy wyczekiwać ruchów, czy dać sobie z tydzień spokój, bo zwariuje tak się wsłuchując.

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #853327 przez nataliaa87
hej,
ja właśnie wróciłam od siebie z pracy (byłam oczywiście zawieźć tylko zwolnienie). Fajnie było znów zobaczyć znajome twarze :)
A teraz nie wiem za co się wziąć. Taka piękna pogoda, a ja nie mam siły na nic. Głowa mi pęka.
To chyba nie będzie najlepszy dzień.
Dzisiaj dwie wizyty się szykują. Czekamy na relacje :)

Marsi ciekawe czy odskoczysz od większości czy może też będziesz miała chłopca. Swoją drogą byłoby to bardzo dziwne, że jest taka przewaga płci męskiej.
Patrzyłam wczoraj na tabelkę dziewczyn z marca :)--> 14 chłopców i 7 dziewczynek :D

missyy wizytę masz dopiero za 2 tygodnie? Chyba najdłużej musisz czekać na poznanie płci. A przeczucia jakieś masz?

11 lata 4 tygodni temu #853369 przez missyy
nataliaa87 wiem, że ostatnia :S
właśnie jakiegoś przeczucia nie mam :silly: Czekam na fakty. :lol:
Jak byłam 25/02/ to wówczas jeszcze mogło być za wcześnie, lekarka zaglądała między nóżki i nic nie widziała. Więc dziewczynka do potwierdzenia na kolejnej wizycie, albo coś tam już urosło na tyle by obalić tezę :lol:

11 lata 4 tygodni temu #853385 przez marsi
missyy spokojnie, pewnie nie długo poczujesz ruchy maluszka. Ja poczułam w 18 tygodniu i tez strasznie na nie czekałam, teraz maleństwo kopie i kopie. Zastanawiam się co to będzie jak bedzie już końcóweczka ciąży :unsure:

nataliaa87 ja wczoraj myślałam, że głowa mi pęknie i byłam nie do życia: senna, osłabiona. Nawet zaczynałam się obawiać,że jakieś choróbsko mnie łapie - a chorób mam już dosyć. A dzisiaj jak ręką odjąć. Taki nagły spadek formy tłumacze sobie ciążą, czy wy też tak macie?

Z mężem bardzo przeżywamy dzisiejszą wizytę. Jest to nasze pierwsze dziecko i płeć jest obojętna, byle zdrowe było maleństwo. Ale ciekawość zjada :) Wczoraj urządziliśmy sobie małe losowanie. Wynik 3dziewczynka i 1 chłopiec. ciekawe czy się sprawdzi?

11 lata 4 tygodni temu #853394 przez marsi
co do przeczucia to ja cały czas miałam, że chłopiec. Kazdy mi nawet tak wróży. Ale od jakiś 2 tygodni myśle, że dziewczynka. A w moim przypadku lekarz stwierdził, że on ma taką zasadę że o płci informuje dopiero na badaniu połówkowym. Bo do tego czasu to już napewno wszytskie narządy sie wykształcą i o pomyłce nie ma już mowy. dodam że moja bratowa do 7 miesiąca, zyła z myślą ze będzie dziewczynka. Gdy trafiła do szpitala własnie w 7 miesiącu okazało się, że jednak chłopiec :)

11 lata 4 tygodni temu #853430 przez asienka87
Witam sie :)

Ann udanych zakupów życzę :laugh: taka piękna pogoda dziś, że aż chce się z domku wyjść :)

Marsi zobaczysz, do 16.00 szybko minie i zaraz będziesz wychodzić szczęśliwa z gabinetu :laugh: podziel się później płcią, zdjeciami i relacjami z wizyty :)

Natalia moze spokojny spacerek i ból glowy minie :)?

Dziewczyny, a ja znów miałam dzis w nocy atak kłucia :( ruszyć sie nie moglam :( kłuło mnie podbrzusze i głównie znów lewy bok z promieniowaniem do pleców... wzięłam nospe i po jakimś czasie przeszło... czyżby tak intensywnie macica się rozciągała.. ? w sumie gdzieś czytałam, ze od 20 tygodnia macica powiększa sie o ok. 1 cm na tydzień.. jutro mam wizyte, to zapytam lekarza..

11 lata 4 tygodni temu #853451 przez missyy
Asienka87 od kilku dni mam podobną sytuację, czasami pojawia się po jakimś ruchu, albo samo z siebie. Kłuje mnie lewa strona i cierpną mi plecy, za jakiś czas samo mija.
Pomijając moje bóle w pachwinach jak chodzę, bez przerwy, powoli się już do tego przyzwyczajam. Taka moja uroda. :blush:

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #853474 przez aggi
Cześć :kiss:

Piękna pogoda znów, achhhh wiosna ! :cheer:
Która chce ryżu po chińsku? Mam całą patelnię :cheer: :cheer: pycha :blush:

missyy ja w życiu zgagi nie miałam, nawet nie wiem jakie to uczucie :S ja też ruchów nie wyczuwam, albo nie umiem zinterpretować :dry:

kakadu to rzeczywiście expresowe porody :blush: zazdroszczę :D

Ann no ja nie wiem właśnie :S :S jak zapinkalał tak teraz coś zwolnił? :S chociaż patrz budka z wózka jest już niemal na 5 :P pochwal się co kupiłaś :)

asienka no pogoda rzeczywiście idealna, kocham wiosnę :) dam znać, idę dopiero na 20tą, więc odezwę się jutro z wieściami :)

a to u mnie z Dniem Kobiet jest tak że mój mąż kupuje wszystkim kwiaty - mamom, mi, bratowym, szwagierce, babciom :) I również ja dostaję zawsze od teścia, taty, brata, braci od męża kwiaty :) Taki miły gest. Wiadomo że to głupie 'święto', ale miłe :)

natalia no to czyli 100% facet :D twój siedzi po turecku, a mój ostatnio salutował jak prawdziwy stary policjant :P oczywiście po dziadku :P

marsi no to pjona, ja też mam dziś połówkowe :) Trzymam kciuki za poznanie płci :) Ty czekasz do 16, ja do 20 :P my też się niecierpliwimy na tę wizytę :) moja koleżanka szła na porodówkę z pewnością że będzie dziewczynka - a urodził się chłopak :P dwóch lekarzy się pomyliło :ohmy:

missyy to zajdź za mnie oddaj bo ja się igieł boję :S

No to ja zmykam jakieś pranie zrobić, a jutro zdam Wam relację z wizyty :) bo dopiero na 20 jedziemy :S trzymać kciuki !

11 lata 4 tygodni temu #853517 przez serduszko20
witam Was dziewczynki:)

trzymam kciuki za kobietki, które mają dziś wizyty ja mam dopiero za tydzień w środę i może w końcu będzie widać co jest między tymi nóżkami:)a połówkowe mam 29 marca bo muszę jechać do innego lekarza nie wiem dlaczego mój tego nie robi pewnie ma z tamtym umowę i swoje pacjentki mu odsyła zobaczymy jak tam będzie:)

pogoda rzeczywiście rewelacyjna ale niestety ponoć tylko do piątku więc cieszmy się nią póki jest:)

w niedziele byłam u mojego chrzestnego i zaproponował żebyśmy do ślubu jechali eskortą 12 motorów i jakoś tak się cieszę bo to musi być fajny widok i ponoć jak wyjdziemy z kościoła to puszczą nam muzykę zabiorę Cię właśnie tam.... ach

pozdrawiam Was słonecznie:*

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #853521 przez nataliaa87
Aggi każesz nam czekać do jutra na relacje?? No wiesz.. :D

Mnie czeka jeszcze dzisiaj wizyta u endokrynologa..ale to po 17. Na razie nadal głowa mi pęka..Nawet na spacer nie mam siły.

A tak poza tym, to każda osoba, z którą rozmawiam pyta mnie o imię młodego. A ja nigdy nie miałam takiego dylematu. Kiedyś myślałam, że to fajna sprawa wymyślać imię dla dziecka, a dzisiaj nic mi się nie podoba.. :D

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #853531 przez ann-sunshine
Marsi już prawie 16ta :-)

Missy wyniki jutro?

Ale dzień miałam fajny, połaziłam po sklepach, bez spinki, na luzaku, potem kawkę wypiłam, urodzinki mogę tak spędzać.

Aggi tylko nie daj nam czekać na info z wizyty dwa dni co?

Asieńka dzidzia i macica mocno teraz rosną, jedne z nas czują to bardziej niż inne, dla spokojności popytaj jutro.

Missy ja też już wariuję bez czucia ruchów, po kij mówią, że w drugiej ciąży czuje się szybciej :angry: tylko się denerwuję.

Mykam po dziecko do żłobka, a tu macie moje zakupy :-)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Serduszko, niezapomniane chwile przeżyjecie, a jak tak przez miasto przejedziecie ułaaaa super :woohoo:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka