BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 9 miesiąc temu #850217 przez nataliaa87
missyy dobrze radzę nie nastawiaj się tak bardzo na dziewczynkę :) Życzę Ci oczywiście aby Twoje marzenie się spełniło, ale pamiętam, że moja przyjaciółka też się tak nastawiła, a jak się dowiedziała, że to chłopak to normalnie się rozpłakała. Oczywiście potem było jej strasznie ciężko z tym i miała wyrzuty wobec synka :) Teraz jest kilka dni przed porodem i mówi, że nie oddałaby go za żadną dziewczynkę :)
Co do moich wyników to czekam. Będą po południu. Po miesiącu brania leków moje tsh i tak było wysokie. Zobaczymy jaka jest sytuacja po dwóch miesiącach faszerowania się. :D

A ubranka rzeczywiście śliczne! Padłam jak zobaczyłam to:
www.ffmoda.com/pl/products/wiosna-2014/d...-chlopcy/bl41215899/ :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #850222 przez aggi
Hej dziewczyny, przypełzłam tu ledwie do tego kompa :dry: wiecie w nocy jakoś się źle przeciągnęłam bo telefon nagle zadzwonił i się wystraszyłam.. i od rana boli mnie dół brzucha, caaałe pod pępkiem :( Boję się że coś maluchowi zrobiłam :( Boli bardzo przy chodzeniu i dół brzucha taki twardszy jakby mam :dry: tak sądzę że to przez te noc bo przecież raczej nic ciężkiego nie nosiłam wczoraj ani nic... echh i się teraz martwię :(

kakadu zimy porządnej nie było i zarazków nie powybijało, to teraz trochę słońca trochę wiatru i każdy niestety choruje :( zdrowiej :kiss: do piątku szybko zleci :) Ja dopiero we wtorek wizyta..

asienka dokładnie o tym szpitalu mówię. I wiem że mój lekarz jest świetnym specjalistą, ale o szpitalu jak tylko słyszę to mi słabo :dry: moja mama niemal poszła na drugi świat jak ją tam 'leczyli'.. dopiero w
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
ją już na umarciu na operację wzięli i uratowali :dry: U mnie znów są podzielone opinie o porodówce tam. Jedne koleżanki które bez problemów miały poród to bardzo miło wspominają pomoc i w ogóle potem pobyt na oddziale. Ale te które już jakiś problem miały to znów mówią że tragedia tam jest.. Chwalone jest Bielsko i Mikołów. Ostatnio też słyszałam bardzo dobre opinie o Tychach. Sama nie wiem najchętniej bym w domu rodziła :dry: :dry: :dry:

Ann my dopiero zaczynamy wielkie remontowanie, najpierw porządkowanie, a od jutra mąż będzie drapać, gipsować, malować :) I w końcu skręcimy meble :) A babcia no cóż.. wiek robi swoje, choć w szpitalu uznali że nic jej nie jest.. no dziwne że drugi raz już w tym roku tam wylądowała :dry: echhh

missyy
a byłam w tesco przedwczoraj i widziałam te ciuszki BOSKIE SĄ :cheer: :cheer: :cheer: chyba fortunę tam zostawię jak na 100% po wizycie będziemy wiedzieć że chłopak :D szkoda że z tych najsłodszych maluch najszybciej wyrasta :P

natalia dobrze że się dowiedziała że jednak chłopak, moja koleżanka do końca była pewna że dziewczynka bo jej to dwóch lekarzy niby potwierdziło :D A tu chłopak się urodził :P

10 lata 9 miesiąc temu #850236 przez nataliaa87
Aggi połóż się na lewym boku i poleż trochę. Lepiej żebyś nie chodziła jeżeli cokolwiek Cię boli. Też tak czasami mam, ale leżenie na szczęście pomaga.

A tak w ogóle, to Katsi się coś nie odzywa kilka dni. Miała mieć wizytę w poniedziałek..Ciekawe jak tam jej trójeczka :)

10 lata 9 miesiąc temu #850265 przez aggi
natalia no dzisiaj postaram się więcej leżeć bo jakoś jak chodzę to mnie boli :(

właśnie też się dzisiaj zastanawiałam co u katsi :) Daj znać kochana!!

10 lata 9 miesiąc temu #850284 przez missyy
nataliaa87 Wiem, wiem :P Dlatego sobie póki co patrze na chłopięce jak i dziewczęce.
Mąż też się śmieje, że do następnego badania jest dziewczynką, a potem on będzie wiwatowac, że jednak chłopiec.
Okaże się w swoim czasie, czy jedno czy drugie i tak się będę cieszyć, bo trochę sie czekałam na tą chwilę :)
Na te kolekcje chłopięcą też patrzyłam i też fajniutka nie powiem :lol:

Co do tabletek, one mają powolne i stopniowe działanie, tak by w spokojny sposób ustabilizować tarczycę i pozostawić na normalnym poziomie, gwałtowny efekt nie byłby wskazany.

Aggi Nie martw się, poleż trochę i rozluźnij się. Przejdzie. :kiss: Maluszkowi na pewno nic nie jest. :kiss: A mnie jak boli jak tylko wstaje z łóżka, kłuje na maxa. Albo mi wychodzi pod koniec dnia jak dużo chodziłam i się "wyginałam" przy pracach domowych.
Też tak samo czekam i potem wiooo do tescoo B) B)
Oj tam, oj tam, wyrasta. Jak się dobrze poszuka to i na później boskie ciuszki się wynajdzie. Instynkt łowcy B) B)

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

10 lata 9 miesiąc temu #850292 przez asienka87
Natalia daj znać jak po badaniach i po wizycie poniedziałkowej :) kolejna jest Aggi, a potem ja :)

Missy Natalia ma racje, lepiej sie tak nie nastawiać :) bo ja też cały czas myslałam, że to dziewczynka, a w moim brzuszku rosnie chłop jak dąb :laugh: i absolutnie nie żałuje :) mój kochany synuś :) a na dziewczynkę przyjdzie pora :laugh:

Aggi
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

a co do bóli brzucha.. to ja tez tak czasem miewam.. głównie jak zmęczona jestem;/ i mozliwe , że przez to, iż telefon Cię przestraszył, maly tez jakoś to odreagował... ale moze nie ma sie co martwić na zapas ... daj znac, czy przeszło..

10 lata 9 miesiąc temu #850313 przez missyy
asienka87 no to wówczas będzie synek mamusi. Nie ma problemu :lol: :lol:
Marzy mi się dwójka :P Ale muszę zejść na ziemię, na jednym się skonczy. Chyba, że wpadka :lol:

10 lata 9 miesiąc temu #850375 przez kakadu
Dziewczyny a myślałyście już o porodzie ? jak rodzicie? Czy któraś ma wskazania do Cesarki?>
Czy któreś decydują się prywatnie zrobić cc? jak to u Was wygląda?
a szkoła rodzenia? chodzi ktoś?

10 lata 9 miesiąc temu #850441 przez nataliaa87
kakadu jeśli chodzi o poród, to ja na razie myślę tylko o tym, że się go boję :) Jeżeli tylko wszystko będzie w porządku, to będę rodzić naturalnie. A co do szkoły rodzenia, to ja mam w weekend 22-23.03. Mam nadzieję, że trochę mi tam rozjaśnią w głowie, bo wiele rzeczy mnie jakoś przeraża :)

Odebrałam swoje wyniki. TSH- 2,74 więc chyba nadal trochę wysokie mimo brania leków. Bardziej martwi mnie podwyższone aTPO - 77 przy normie <34. Nie wiem czy mam zacząć się już martwić. Może któraś z Was się orientuje.. Do endokrynologa udało mi się dopiero zarejestrować na wtorek.

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #850502 przez ann-sunshine
Natalia przykro mi ale sie nie znam.

Kakadu do szkoly rodzenia chodzilam i chce znow chodzic chyba ze mnie nie przyjma z braku miejsc.

A co do porodu to licze na kolejny naturalny, bez znieczulenia bo nie ma takiej opcji.

Missy srednio wizytowo sie czuje ale ale sie zbiore w kupe jak sie zapowiadasz.

Aggi jak brzuch?

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #850819 przez missyy
nataliaa87 Przeciwciał tarczycowych lekarka nigdy nigdy mi nie zleciła, także w tej kwestii nic nie powiem. Co do TSH to faktycznie jeszcze jest powyżej normy, dlatego pisałam ci wczesniej, że tabletki obniżają poziom tyroksyny, ale dość wolno, miesiąc czy dwa to trochę mało. Powiedz mi jeszcze tylko, ile bierzesz tabletek? Ja zaczęłam od dawki 1x 25mg, gdy poziom był jeszcze wysoki, to wówczas dostałam pół dodatkowej dawki więcej, 1,5x 25 mg. I potem znów kontola za ok 2 miesiące.
Tymi przeciwciałami póki co sie nie stresuj, moja endo nawet nie bierze ich pod uwagę, dla niej liczy sie tylko tsh, a potem patrzy na ft3, ft4. Chyba, że podejrzewa niedoczynność z objawami choroby Hashimoto czy Graves-Basedowa. Wówczas aTPO jest ich wyznacznikiem.
Poczekaj cierpliwie, na razie bierz leki jak dotychczas. :)

Ann Spoko, innym razem :lol: Nie stresuj się i wykuruj się :blink: . Wykorzystaj te wolne dni, żeby wyzdrowieć, a potem doładuj akumulatory. Ja to rozumiem, bo sama jak ściereczka do podłogi się czuje :woohoo:.

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #850836 przez nataliaa87
Dzień dobry :)

To ja może zacznę od rzeczy miłych.. :D

Ann

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Przede wszystkim dużo zdrowia dla Ciebie i maleństwa, radości oraz spełnienia wszystkich marzeń! :D

missyy ja przez pierwszy miesiąc brałam 0,5x 50 mg, a przez drugi już 1x50mg. Zobaczymy we wtorek, co tam mi powie lekarz. Na razie się nie stresuję. Maluch zdrowy, ciągle się rusza więc chyba sobie radzi.
Załączniki:

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #850849 przez missyy
Ale ze mnie gapcioo :P :blush:

Wszystkiego najlepszego Ann Duuuuużo zdrówka, szczęścia, wszystkiego naj naj :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

natalia87 Grunt, że się nie denerwujesz, to podstawa. ;) Lekarz pewnie zwiększy ci dawkę leki i tyle :P .

Ciągle coś mi się przypomina. Skleroza totalna :S

Aggi, jak się czujesz?? Porządki na bok, nic mi tam nie tykaj! :P :P Odpoczywaj

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #850867 przez aggi
Hej mamuśki :kiss: wyleżałam wczoraj ten ból, ale dzisiaj też czuję napięcie w dole brzucha - mniejsze, ale czuję ... :dry: poleżę jeszcze dzisiaj może całkowicie zniknie. Wczoraj to ledwie chodziłam :(

Sto lat dla naszej ANN
:kiss: :kiss: :kiss:

asienka ja Cię rozumiem bo
A tak najogólniej to Ci powiem,że ja na sam widok i myśl o szpitalach mdleję i mi niedobrze więc znając mnie to będzie szybka akcja - jechanie do szpitala w ostateczności :dry:

kakadu odnośnie porodu to ja tylko wiem że napewno urodzić będę musiała :P a tak poza tym to się w ten temat nie zagłębiam póki co, jakoś mnie to przeraża i mdli na samą myśl, ale ja panicznie boję się szpitali :dry: . Jak to będzie to w moim przypadku chyba okaże się 'w praniu' :S

natalia
niestety nie pomogę bo się nie znam na tych wynikach kompletnie

idę leżeć :dry: udanego dnia :kiss:

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #850893 przez marsi
Cześć dziewczyny :) Pierwszy raz jestem na Waszym forum, nazywam się Marcelina i tak samo jak Wy spodziewam się maleństwa. Przewidywana data porodu to 1 sierpień :) Jest to moje pierwsze dziecko więc jestem strasznie szczęśliwa. Postaram się dołączyć do Was i być w miarę na bieżąco. Dodam, że nigdy nie uczestniczyłam w tego typu dyskusji, bo pracowałam. ale teraz gdy jestem na zwolnieniu mam czas, chętnie podzielę się z Wami swoim odczuciami i jeszcze chętniej dowiem się czegoś od Was.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka