BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 9 miesiąc temu #846298 przez katsi87
tamto była główka z noskiem:), kolejny dzidziuś: ten jest największy i jest tym dzidziusiem na dole, który był mierzony jako drugi:)
najpierw nóżki hehe i brzuszek:)
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #846300 przez katsi87
to Wam wyślę jak bije serduszko mojego trzeciego bobaska bo tam słabo widać : zdjęcie mi nie wychodzi; na usg widać w porządku, ale mi aparat naświetla
Załączniki:

10 lata 9 miesiąc temu #846303 przez katsi87
a to połowa harmonijki ze zdjęciami: mam mieć podobno co tydzień lub dwa usg więc dokumentacja ogromna:)aaa mój B wrócił i robi obiad więc po wrzucę fotki brzuszka:)
Załączniki:

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #846412 przez missyy
nataliaa87 Ginka podała mi taką szacunkową wielkość maluszka +/- jak był spokojny, ale jak wiadomo crl mierzy się mierzona od czubka głowy do kości ogonowej dziecka. Wtedy jeszcze dziecko leży jak fasolka spokojnie można tak mierzyć. A wraz z zaawansowaniem prostuje nóżki i wygina. Więc taki pomiar jest mało konkretny.
Nawet na usg jak zobaczycie nie ma tam oznaczenia crl, tylko dyst. 104,9 mm. :P :P
A po tym już tylko zajmowała się pomiarami brzuszka, główki, kości ogonowej.

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

10 lata 9 miesiąc temu #846473 przez MAniula
Katsi najpiękniejsze dla mnie to zdj z 3-pakiem, jak ty to kobieto zrobilas, że trzy jajeczka owulowały :lol: respekt!!!

Możesz cały album założyć dla swojej ciąży ;)

Ja dziś po pracy gołąbki zrobiłam:) a jutro tłusty czwartek :ohmy: ja już od dwóch dni wcinam pączki z lukrem na rozgrzewkę! Pychota!

Miłej nocki ;)

10 lata 9 miesiąc temu #846661 przez missyy
Dziś Pączusie :P :P

wysłałam męża po pracy niech jakieś kupi, pewnie będę tego żałować :blush: heh
W cycki nie pójdzie tylko poniżej pasa :angry:
Ale i tak po ciąży trzeba zrzucić i tak :lol: :lol:

idę powcinać ogórki małosolne,nawet nie wiedziałam, że już są, mniamiii, pychotka :woohoo:

10 lata 9 miesiąc temu #846735 przez nataliaa87
misyy ogórki+ pączki..myślisz, że to niczym nie grozi? :D żartuję oczywiście :D
Ja nie mam na szczęście ochoty na pączusie..mam nadzieje, że mężulek nie kupi i nie zmusi mnie po południu :D

katsi śliczne zdjęcia..i ta ilość..wow :D masz co oglądać ;) Rzeczywiście tak jak pisała Maniula zdjęcie całej trójki bije wszystkie :) Pewnie dlatego, że pierwszy raz mam okazję takie zobaczyć :)

10 lata 9 miesiąc temu #846757 przez missyy
nataliaa87 napisał:

misyy ogórki+ pączki..myślisz, że to niczym nie grozi? :D żartuję oczywiście :D
Ja nie mam na szczęście ochoty na pączusie..mam nadzieje, że mężulek nie kupi i nie zmusi mnie po południu :D

katsi śliczne zdjęcia..i ta ilość..wow :D masz co oglądać ;) Rzeczywiście tak jak pisała Maniula zdjęcie całej trójki bije wszystkie :) Pewnie dlatego, że pierwszy raz mam okazję takie zobaczyć :)

Od wczoraj ten zapach za mną chodzi, nic nie poradzę. Zjadłam już sobie chlebek z ogóreczkiem i szynką. A pączusia to pewnie dopiero zjem o 18 jak mąż wróci, więc spoko loko :P Dam radę B)

10 lata 9 miesiąc temu #846907 przez kakadu
Witam serdecznie, katsi87 jakie urocze maluszki :))) Ci co nie wierzyli niech teraz zobaczą :))
co do tłustego czwartku to ja zjadłam jednego z rana, bo w przedszkolu rodziców częstowali;) jednego się skusiłam ale więcej nie, bo staram się dbać o ilość jedzenia żeby nie jeść niepotrzebnych KALORII, bo nic nie dają a tylko w d*** idą ;)

czas leci jutro ostatni dzień miesiąca lutego i zaczynamy marzec.

Pozdrawiam

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #847186 przez ann-sunshine
Czytam was ale nie mialam ani sily ani czasu odpisac.

W srode wieczorkiem paczusie serowe smazylam :laugh: ale jedzenie tez ograniczam.

Katsi kolekcja zdjec pokazna. A jak jeszcze pomnozysz przez ilosc wizyt to chyba szafke musisz zarezerwowac. Cudo, dolaczam sie do zdania dziewczyn. 3 fasolki to niesamowity widok.

Missy spokojne dziecie o lagodnym usposobieniu sie szykuje?

10 lata 9 miesiąc temu #847199 przez asienka87
Aggi my jak byliśmy na ostatniej wizycie, to próbował zmierzyć nam malucha,ale nie bardzo się dało, bo jakiś taki skulony był.. a poza tym jest coraz większy i ciężko zmierzyć :) udało mu sie na 82 mm, ale powiedział, zeby sie tym nie sugerować bo już pewnie ma jakieś 14 cm, ale własnie nie da sie zmierzyc :) natomiast mierzył nam główkę, i brzuszek.. tak wiec nic sie nie martw :) po prostu nie da się jednoznacznie podać ile nasze Skarby mają już cm :)

Katsi jakie piękne bobaski :) a to zdjecie z trzema na raz to cudo :blush: nigdy nie widziałam takiego :blush: ehh, pięknie:)

ja też dziś tylko jednego pączusia zjadłam:) ale ogólnie nie jadam pączków, więc dla mnie to i tak dużo :laugh:
Dziewczyny też tak macie, że jak za dużo rzeczy zrobicie, jakieś porządki, pranie, gotowanie itp to jesteście szybko zmęczone i boli Was brzuch? ja zauwazyam, ze jak tak dłuższy czas coś robie bez odpoczynku, to właśnie dół brzucha mnie boli... myślicie , Ze dzidzia upomina sie o odpoczynek?

wczoraj chyba poczułam mojego Skarba :blush: ale jeszcze nie jestem na 100% pewna :) takie smyranie od środka..ale ono dosć wysoko było.. tak po prawej stronie poniżej żeber.. myślicie że dzidzia sie obróciła i nóżkami mnie posmyrała :blush: ??

10 lata 9 miesiąc temu #847266 przez ann-sunshine
Czesc. Powiem wam ze juz ledwo daje rade w pracy. Myslalam ze w II trymestrze bedzie latwiej, ale nie jest. Po 6 godzinach w pracy juz nie mysle i ledwo siedze. A kosc ogonowa bardzi daje mi sie we znaki.

Asienka dzidzia upomina sie o odpoczynek, ciebie boli brzuch a mnie kosc ogonowa.

A to smyranie to chyba dosc wysoko

10 lata 9 miesiąc temu #847303 przez missyy
Ann Zobaczymy B) może faktycznie dziewczynka :cheer: :cheer: , na tym badaniu maluch był spokojny, to była chyba pora drzemki:P Jak będzie po mamusi taki spokojna to stary z nami nie wytrzyma. Hihihi. Tzn. jestem taka, ale jak wybuchnę to z grubej rury :blush: :blush: :blush:
A Ty Ann chciałaś jeszcze trochę popracować nie? ehh. Nie dziwie się, że czasami nie masz sił coś pisać. Wiadomo pieniądze zawsze potrzebne, a tu taki dylemat z tą pracą :dry: .

asienka87 ja też niestety bardzo szybko się męczę, porobie coś, potem idę chwilę odsapnąć i wracam znów. Nawet przy garach. :blush: Mnie akurat męczy ból pachwin jak dużo chodzę, upierdliwe. Już zapomniałam, że można chodzić bez bólu. :S

10 lata 9 miesiąc temu #847373 przez nataliaa87
Asienka ja cierpię tylko na silny ból kręgosłupa jak poszaleję trochę w domu z porządkami i tą całą resztą:) Widzę, że w sumie każdej z nas coś dolega..

Ann a Ty nie masz możliwości pójścia na L4? W sumie pieniążki te same, a przynajmniej mogłabyś odpocząć i nacieszyć się w spokoju ciążą.. Bez sensu żebyś się tak męczyła.

10 lata 9 miesiąc temu #847381 przez aggi
Cześć dziewczyny :) Ja tu teraz tak wpadam jak po ogień, nie bądźcie złe, ciągle problemy z babcią a niema kto się zająć tym wszystkim za bardzo :dry: Ale przynajmniej pogoda nastraja pozytywnie :)

katsi
no pięknie nam maluchy rosną B) cudaki! :kiss: :kiss: :kiss: jaaaaacie ale harmonijka :) No ale wszystko po to by wiedzieć na 100% że z maluchami jest OK :) Super! Ale ten Twój B miał armię :P

MAniula
ja zaledwie trzy pączki zjadłam, ale tak sobie przybrałam na wadze że szok :ohmy: chyba ostatnio mi apetyt wrócił i to nadmiernie :P mówię to wcinając chipsy :dry: masakraaaa...

kakadu ja też się staram nadmiernie nie przejadać, ale masakra mam takie niepohamowane teraz ochotki na wszystko że szok :ohmy:

asienka
a ja się zmartwiłam że mi nie pomierzył malca :) A teraz już wiem dlaczego jak mi wytłumaczyłyście ! :) z tym bólem to może tak być, za bardzo Ci się przy wysiłku wszystko napina i może boleć. Może rób sobie przerwy na leżenie chociaż z 15minut? Mnie znów boli kręgosłup strasznie po pracowaniu w domu

Ann to chyba czas będzie pomyśleć o jakimś zwolnieniu? A może udogodnienie jakieś - da radę się dogadać z szefem że nie będziesz 8h pracować tylko 4 ?

Zrobiliśmy z mężulem pierwszy zakup :S kupowaliśmy meble do salonu i zostało nam trochę kasy - kupiliśmy łóżeczko :) Póki co będzie w pudle na strychu by się nie kurzyło niepotrzebnie, ale cieszę się jak dziecko :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka