- Otrzymane podziękowania: 178
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
Asienka a moze to dzidzia szaleje. Przwciez nasze dzieci juz dawno sie ruszaja, machaly nam na usg, tylko my dopiero zaczniemy to odczuwac.
Aggi oby z babcia bylo lepiej
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 6
Ann tylko ja własnie od środka tego nie czuje podobno, to może bć moje tetno wyczuwalne.. tak czytałam na necie w każdym razie czekam na pierwsze ruchy dzieciątka
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Dzieciu sie przebudzilo, utulilam, tylko ja zasnac nie moge i jesc mi sie chce
- missyy
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 17
a mi znów nic się nie chce Matko jedyna, kiedy mi to minie w końcu
Oto moje dzieciątko
Niestety nie chciało współpracować i nie pozwoliło mamie nacieszyć się swoim widokiem. Leżało sobie skulone i miałam niedosyt. No to pożaliłam się gince, że ostatnio też za dużo nie widziałam, to wzięła głowicę w ruch i zrobiła takie falowanie po brzuchu, że od razu zareagowało. Zaczęło podskakiwać, machać rączkami i kopać nóżkami, by po paru sekundach znów sobie odpoczywać. Mierzy 10,6 cm. Potem nóżki zaczęla wyciągać i było po mierzeniu Psota mała
Wg pomiarów, które dostałam EDD(AUA) to termin porodu nie? 13/08 Ale zmieni się jeszcze nie raz
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
- missyy
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 17
Dostałam zlecenie badań labo.
Myślałam, że kolejna wizyta to będzie już badanie połówkowe, a tu duupa. Powiedziała, że najlepiej je zrobić ok 24 tyg jak już wszystkie organy będzie ładnie widzieć A wcześniej nie ma sensu, bo jeszcze może mi kazać przyjść później.
Jak już 25.03. psotka mała nie pokaże mi co tam ma to już chyba osiwieje od myślenia. A nic kupić, planować, nic
- MAniula
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 15.12.2012 {*}
- Otrzymane podziękowania: 5
A mi dzis brzuch wciągnęło jakby, ale chyba szkrabik siedzi głęboko bo kość ogonowa mnie boli, i ogólnie nie czuje się jakbym była w ciąż niepokoi mnie to...
A poza tym oki, samopoczucie dobre, nawet pracować mi się chcę. Hmm
Miłego słonecznego dnia!
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
Ann no już drugi raz w tym roku w szpitalu, makabra.. niby ją badają ale jest dobrze wszystko i weź tu pomóż drugiemu człowiekowi jak niewiadomo co mu jest...
missyy ślicznotka ta Twoja wyrośnięta fasolka Ja z kupowaniem też jeszcze się wstrzymuję póki na 100% nam nie powie ginek Bo niby 90% to dużo, ale jakby młody się miał rozmyślić...
MAniula nic się nie martw ja też się nie czuję jak ciężarna - oprócz kręgosłupa bolącego
Czy któraś może mi jedną rzecz wytłumaczyć? Na ostatniej wizycie zapytałam gina czy może zmierzyć malucha i powiedział mi że mierzy się do 12 tygodnia i byłam w szoku, nie wiem ile ma cm... hmm... któraś mi to wytłumaczy ? wg mnie CRL spokojnie może zmierzyć... a on powiedział że teraz to może pomierzyć konkretnie nogę, albo wielkość główki itd
Kochane udanego dnia !
- katsi87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
missy: dzidzia śliczna:D
moje dzidzie na usg różne charakterki mamie pokazały: dzidzia pierwsza spokojnie leżala, machała nóżkami rączkami hihi, druga dzidzia najbardziej ruchliwy bobasek hihi:D:D:D i największy:P a trzecia dzidzia miała w nosie całe badanie:D i nie chciała się mamie pokazać dopiero po masażu właśnie się odwróciła:)
postaram się wrzucić kilka zdjęć ale tak jak mówiłam Ja mam 40 zdjęć z 1 usg;/
maniula: kochana słuchaj Ja miałam tak z 1,5 tygodnia temu, że nic nie czułam, wkręciłam sobie,że coś się stało i wogóle, ale okazało się, że to był poprostu jeden z tych lepszych dni:D
Jak wróci mój B do domu to zrobi mi zdjęcie brzucha to Wam pokaże jak moje fasolki rosną w brzuchu:D
na wadze w dalszym ciągu tyle więcej co ważą bobaski:D 1,5 kg
już dwa dni nie wymiotowałam, prawie nic nie jjem, tylko Zupy i mini porcje: nie mam siły już kontynuować przyjaźni z wc:/
jeśli chodzi o samopoczucie moje: nie mam niestety siły, hehe missy Ty piszesz też, że nic CI się nie chce:D
Ja luteinę biorę 6 razy dziennie: 2x2 dopochwowo, oraz 2x dziennie podjęzykową.
i całą ciążę mam brać już się chyba przyzwyczaiłam do tego.
Miłego dnia:D::D:D:D:D::D
- MAniula
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 15.12.2012 {*}
- Otrzymane podziękowania: 5
Aggi czytalam gdzieś chyba na parenting.pl . że CRL. się mierzy właśnie do 12tyg w celu diagnostyki czy maluch dobrze rośnie w stosunku do tygodnia ciąży. Nawet są tabele norm. Po tym czasie maluszki rozwijają się indywidualnie jeden szybciej drugi wolniej i crl nie jest miarodajne. Aczkolwiek mógł zmierzyć poprostu dla twojej informacji, żebyś wiedziała jaki duży maluch
Ja lutke odstawilam bo mam nystatynę, ale moja gin mówiła że dla mnie to czas na odstawienie. Jakby co mam w domu i mogę aplikować jeśli mnie coś zaniepokoi.
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
katsi jak zwykle pozostaje nam cieszyć się tylko z Tobą, że u Was potrójnie dobrze
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
obiadek nastawiony, pranie w pralce Muszę zrobić porządek w szafkach z ubraniami
katsi Ty nam tu chociaż jedno zdjęcie wrzuć bo ciotki chcą zobaczyć maluchy
MAniula no to mnie uspokoiłaś, następnym razem poproszę o pomiar taki tylko dla mnie z ciekawości
natalia no właśnie ciekawe to.. hmm.. mi też mierzył udo że ma 19mm i główka 20mm. A tak to nie mierzył całego malucha. I się zdziwiłam że tylko do 12tyg
- katsi87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- katsi87
- Wylogowany
- pierwsze słowa