BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 9 miesiąc temu #845715 przez ann-sunshine
Maniula jaka ty laseczka jestes :cheer: jak dla mnie to jakbym nie wiedziala ze w ciazy jestes to po brzuchu na pewno bym nie zgadla.

Asienka a moze to dzidzia szaleje. Przwciez nasze dzieci juz dawno sie ruszaja, machaly nam na usg, tylko my dopiero zaczniemy to odczuwac.

Aggi oby z babcia bylo lepiej

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #845762 przez asienka87
Aggi mam nadzieje, że najbliższe dni przyniosą lepsze wieści :kiss:

Ann tylko ja własnie od środka tego nie czuje :) podobno, to może bć moje tetno wyczuwalne.. tak czytałam na necie :) w każdym razie czekam na pierwsze ruchy dzieciątka :)

10 lata 9 miesiąc temu #845884 przez ann-sunshine
Asienka, jezeli od srodks nie czujesz, to masz racje. Pamietam, ze w III trymestrze na pierwszej wizycie polozna podlsczyla sprzecik i sluchalam serduszka, tylko wlasnie najpierw znalazla moje tetno, a dopiero potem serduszko.

Dzieciu sie przebudzilo, utulilam, tylko ja zasnac nie moge i jesc mi sie chce :dry:

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #845959 przez missyy
witam ;)

a mi znów nic się nie chce :ohmy: Matko jedyna, kiedy mi to minie w końcu :dry:

Oto moje dzieciątko B) B)
Niestety nie chciało współpracować i nie pozwoliło mamie nacieszyć się swoim widokiem. Leżało sobie skulone i miałam niedosyt. No to pożaliłam się gince, że ostatnio też za dużo nie widziałam, to wzięła głowicę w ruch i zrobiła takie falowanie po brzuchu, że od razu zareagowało. Zaczęło podskakiwać, machać rączkami i kopać nóżkami, by po paru sekundach znów sobie odpoczywać. Mierzy 10,6 cm. Potem nóżki zaczęla wyciągać i było po mierzeniu :P Psota mała :cheer:
Wg pomiarów, które dostałam EDD(AUA) to termin porodu nie? 13/08 :P Ale zmieni się jeszcze nie raz :side:

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]
Załączniki:

10 lata 9 miesiąc temu #845996 przez asienka87
Missy piękna dzidzia, dratuluje :) nam też ostatnio mały nie chciał się ułożyć do zdjęcia i mamy tylko jedno.. też czułam niedosyt :) może następnym razem będzie lepiej :) kiedy kolejna wizyta?

10 lata 9 miesiąc temu #846003 przez nataliaa87
Misyy bardzo ładne zdjęcie udało się zrobić. U mnie w 15 tyg. było odwrotnie- maluch tak szalał, że ani nie udało się go zmierzyć ani zrobić normalnego zdjęcia:) Także tak źle i tak niedobrze :D

10 lata 9 miesiąc temu #846019 przez missyy
Następna wizyta dopiero za miesiąc 25.03, zagrożenie minęło wiec teraz dłużej sobie poczekam :S Dostałam jeszcze kolejne dwa opakowania luteiny i to już chyba koniec :lol: . Powiem szczerze, że już mam dosyć tego "dawkowania".
Dostałam zlecenie badań labo.
Myślałam, że kolejna wizyta to będzie już badanie połówkowe, a tu duupa. Powiedziała, że najlepiej je zrobić ok 24 tyg jak już wszystkie organy będzie ładnie widzieć :S A wcześniej nie ma sensu, bo jeszcze może mi kazać przyjść później.

Jak już 25.03. psotka mała nie pokaże mi co tam ma to już chyba osiwieje od myślenia. A nic kupić, planować, nic :blush: :blush:

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

10 lata 9 miesiąc temu #846057 przez MAniula
Missyy piękny maluszek :laugh:

A mi dzis brzuch wciągnęło jakby, ale chyba szkrabik siedzi głęboko bo kość ogonowa mnie boli, i ogólnie nie czuje się jakbym była w ciąż niepokoi mnie to...

A poza tym oki, samopoczucie dobre, nawet pracować mi się chcę. Hmm

Miłego słonecznego dnia! :laugh:

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #846122 przez aggi
Hej dziewczyny jak u Was ? Ja nabieram powoli sił, zaraz idę na spacerek, a później może jakieś wiosenne porządki bo remont planujemy z mężem :blush: :blush:

Ann no już drugi raz w tym roku w szpitalu, makabra.. niby ją badają ale jest dobrze wszystko :dry: i weź tu pomóż drugiemu człowiekowi jak niewiadomo co mu jest... :(

missyy
:kiss: :kiss: ślicznotka ta Twoja wyrośnięta fasolka :blush: :blush: Ja z kupowaniem też jeszcze się wstrzymuję póki na 100% nam nie powie ginek :P Bo niby 90% to dużo, ale jakby młody się miał rozmyślić... :D

MAniula nic się nie martw ja też się nie czuję jak ciężarna - oprócz kręgosłupa bolącego :)

Czy któraś może mi jedną rzecz wytłumaczyć? Na ostatniej wizycie zapytałam gina czy może zmierzyć malucha i powiedział mi że mierzy się do 12 tygodnia :S i byłam w szoku, nie wiem ile ma cm... hmm... któraś mi to wytłumaczy ? :S wg mnie CRL spokojnie może zmierzyć... a on powiedział że teraz to może pomierzyć konkretnie nogę, albo wielkość główki itd

Kochane udanego dnia :) !

10 lata 9 miesiąc temu #846127 przez katsi87
hej dziewczynki:*
missy: dzidzia śliczna:D
moje dzidzie na usg różne charakterki mamie pokazały: dzidzia pierwsza spokojnie leżala, machała nóżkami rączkami hihi, druga dzidzia najbardziej ruchliwy bobasek hihi:D:D:D i największy:P a trzecia dzidzia miała w nosie całe badanie:D i nie chciała się mamie pokazać dopiero po masażu właśnie się odwróciła:)
postaram się wrzucić kilka zdjęć ale tak jak mówiłam Ja mam 40 zdjęć z 1 usg;/
maniula: kochana słuchaj Ja miałam tak z 1,5 tygodnia temu, że nic nie czułam, wkręciłam sobie,że coś się stało i wogóle, ale okazało się, że to był poprostu jeden z tych lepszych dni:D
Jak wróci mój B do domu to zrobi mi zdjęcie brzucha to Wam pokaże jak moje fasolki rosną w brzuchu:D
na wadze w dalszym ciągu tyle więcej co ważą bobaski:D 1,5 kg
już dwa dni nie wymiotowałam, prawie nic nie jjem, tylko Zupy i mini porcje: nie mam siły już kontynuować przyjaźni z wc:/
jeśli chodzi o samopoczucie moje: nie mam niestety siły, hehe missy Ty piszesz też, że nic CI się nie chce:D
Ja luteinę biorę 6 razy dziennie: 2x2 dopochwowo, oraz 2x dziennie podjęzykową.
i całą ciążę mam brać:D już się chyba przyzwyczaiłam do tego.
Miłego dnia:D::D:D:D:D:D::D:D

10 lata 9 miesiąc temu #846171 przez MAniula
Karsi czekamy na fotki i już się doczekać nie możemy :silly:

Aggi czytalam gdzieś chyba na parenting.pl . że CRL. się mierzy właśnie do 12tyg w celu diagnostyki czy maluch dobrze rośnie w stosunku do tygodnia ciąży. Nawet są tabele norm. Po tym czasie maluszki rozwijają się indywidualnie jeden szybciej drugi wolniej i crl nie jest miarodajne. Aczkolwiek mógł zmierzyć poprostu dla twojej informacji, żebyś wiedziała jaki duży maluch :)

Ja lutke odstawilam bo mam nystatynę, ale moja gin mówiła że dla mnie to czas na odstawienie. Jakby co mam w domu i mogę aplikować jeśli mnie coś zaniepokoi.

10 lata 9 miesiąc temu #846172 przez nataliaa87
aggi w sumie coś w tym musi być, bo jak ja byłam na wizycie w 15 tyg. i lekarka nie mogła zmierzyć malucha, bo za bardzo "wierzgał", to tez wspomniała mi, że teraz i tak by się już nie dało zmierzyć dokładnie, bo jest za duży. Zmierzyła właśnie tylko obwód główki. Dziwne tylko ze maluszek misyy został zmierzony.

katsi jak zwykle pozostaje nam cieszyć się tylko z Tobą, że u Was potrójnie dobrze :D

10 lata 9 miesiąc temu #846232 przez aggi
no pochodziłam sobie po wsi, powietrze świeże powdychane aż się lepiej czuję :)
obiadek nastawiony, pranie w pralce :) Muszę zrobić porządek w szafkach z ubraniami :S

katsi Ty nam tu chociaż jedno zdjęcie wrzuć bo ciotki chcą zobaczyć maluchy :D

MAniula no to mnie uspokoiłaś, następnym razem poproszę o pomiar taki tylko dla mnie z ciekawości :)

natalia no właśnie ciekawe to.. hmm.. mi też mierzył udo że ma 19mm i główka 20mm. A tak to nie mierzył całego malucha. I się zdziwiłam że tylko do 12tyg

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #846288 przez katsi87
dziewczynki pomocy, nie wiem jak dodać więcej zdjęć niż jedno:D spragnionym ciociom przesyłam zdjęcia: zacznę od tej harmonijki hehe tylko ona jest razy dwa więc nie wiedziałam co z niej wybrać:D pokażę Wam każdego dzidziusia osobny domek,oraz każdego dzidziusia po koleii:)
Załączniki:

10 lata 9 miesiąc temu #846294 przez katsi87
ehh robię po koleii przepraszam, że zarzucam was postami ale nie umiem niestety dołączyć kilku zdjęć:/
to dzidziuś pierwszy który był mierzony: ten pierwszy od góry z prawej strony:)
Załączniki:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka