- Otrzymane podziękowania: 178
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
Z niecierpliwoscia juz czekam na wiosne i mlode warzywa i ziemniaki i nowalijki. Powiedzcie ze to juz niedlugo.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- missyy
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 17
Ann też już marzą mi się nowalijki Co prawda jedni piszą, że trochę niezdrowe, bo to są jednak nawożone. Ale i tak czekam na nie:P
Wczoraj byłam na targu zrobić zakupy, warzywka na obiad. Ale to nie to;P Brakowało mi wyboru
Wiosną warzywa aż się uśmiechają i potem sezon na truskawwyy:cheer: Juz czekam
- katsi87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
co do nowalijek: sama uwielbiam ponad wszystko świeżutko zerwane sałaty, rzodkiewki, szczypiorki, pomidorki i ogóreczki: niestety to co teraz jest w sprzedaży nie smakuje moim bobaskom: smaki metaliczne, albo żadne: to nie jest to. Czekam również na wiosenne pychotki i świąteczną rzeżuchę;p to już za niecałe 7 tygodni:D i kolejne świąteczne obżarstwo;p
Mam nadzieje, że zima w tym roku już się nie pojawi i naprawdę już niedługo będziemy mieć typowo wiosenną aurę
u mnie wymioty dalej tak jak były,jestem wykończona;/ na wadze tylko 59,5 kg: czyli wracam do wagi przed ciążą(57/58)pewnie to przez żołądkowe problemy. Teraz już samo zaglądanie do lodówki mnie odrzuca;/ za to zachcianki smakowe mam co chwilę: kebab, ostre chipsy czy subway:) i to codzień rano:D:D:D:D ale nie spełniam ich przynajmniej narazie:D
Pojawiła się u mnie bezsenność: budzę się w środku nocy i do 8/9 nie mogę zasnąć: za to później mam coś do załatwienia i chodzę jak zombie;(
Jutro mam wizytę u mojego lekarza: jestem z nim w stałym kontakcie telefonicznym- powiem Wam, że bardzo mnie to uspokaja:)
Miłego niedzielnego wieczorku:D
- missyy
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 17
Już nie mogę się doczekać młodziutkich warzyw Może w końcu zacznę warzywka wcinać, bo póki co nie mam na nie ochoty.
Jakbym w ogóle miała na coś ochotę, tyłka nie chce mi się nigdzie podnieść
Weekend minął więc drogie sierpniówki, rozwijać wątek, rozwijać
A ja idę robić pomidorówę na obiad
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 6
Dziewczyny ja też już z niecierpliwością czekam na wiosnę i kanapki kilkuwarstwowo przekładane sałatą i całą resztą warzyw!
Wczoraj chyba z 4 h spacerowałam po lesie:) Nie poddam się kręgosłupowi
A tak poza tym, to mam pytanie do tych z Was, które już są mamami. Chodzi mi o ruchy maleństwa. Czy jest szansa żeby pomylić ruchy z czymkolwiek innym? Naczytałam się, że kobiety, które są po raz pierwszy w ciąży mogą poczuć ruchy dziecka dopiero ok. 20 tyg. A ja już kilka razy poczułam coś , czego nigdy wcześniej nie czułam Ciężko nawet opisać, co to za uczucie:) Intuicja podpowiada mi, że to już właśnie to, ale ciągle nie mam tej pewności.
- kakadu
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
Również witam po słonecznym weekendzie:( Poniedziałek też słoneczny, ale to zawsze poniedziałek
- MAniula
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 15.12.2012 {*}
- Otrzymane podziękowania: 5
Ja tu w śród was najmłodsza ciążowo jestem i mam wrażenie, że czas się wlecze, tygodnie ledwo się zmieniają na paseczku..., jakaś niecierpliwa jestem , termin do lekarki dopiero na 17 marca, ale może wtedy maluch pokaże z kim się spotkamy na świecie
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
Ja tez juz ukladam dlonie na brzuchu i wyczekuje.
Maniula to ja mam wizyte 18tego marca ale to bedzie za wczesnie na polowkowe wiec pewnie dowiem sie pozniej niz ty.
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
Teraz myślę, że to już na pewno to i jeszcze bardziej radość mnie przepełnia:)
Ann dziwne, że piszesz że 18go będzie u Ciebie za wcześnie na połówkowe.. Ja mam już za tydzień i to będzie u mnie początek 19go tygodnia.. Moja lekarka twierdzi, że powinno się zrobić to badanie między 18 a 22 tygodniem, ale z tego co widzę ile ludzi tyle opinii
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- MAniula
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 15.12.2012 {*}
- Otrzymane podziękowania: 5
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Widać różnicę? zdj1 ok 8/9t zdj2 12t6d
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
balam się, ze będzie dużo nadrabiania, ale chyba wszystkie miały intensywny weekend albo niechcenie do pisania
Kakadu oj, trzech chłopaków, to już niezła ekipa do ogarnięcia
Katsi jeszcze raz gratuluje Kochana trzymaj się cieplutko i dbaj o siebie i pisz cały czas co się zmienia w Twoim ciele, samopoczuciu, dolegliwościach.. jesteś pewnego rodzaju zagadką no i zdjecia oczywoście wklejaj
Ann faktycznie cisza ogromna przez ten weekend oj, ja też już czekam z niecierpliwością na wiosneeee...
Natalia tez czekam na pierwsze ruchy szwagierka mi powiedziała, że pierwsze czula w 18 tyg, ale takie niepewne, a takie już pewne w 20 tyg
a ja mam coś takiego , że jak patrze na mój brzuch to wydaje mi sie , ze rusza sie tak jakby pulsował... tak jakby widać było jak dziecku bije serduszko... dziwne :)i jak dotknę ręką, to pod nią tez to czuje...takie drgania... czy to faktycznie serduszko mojego maleństwa tak mocno bije?
Maniula taka bardzo delikatna ale nic sie nie przejmuj, ja zrobiłam w 14 tyg i później w 17 tyg, i doszliśmy z mężem do wniosku, ze żadnej różnicy nie ma i zrobie dopiero koolo 20 tyg
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
Ale tak jak już pisałam czuję już raczej ruchy maluszka. Chociaż jeszcze parę dni i przekonam się czy to oby na pewno to
Do 20 tyg. dużo nam już na szczęście nie brakuje.
MAniula widać bardzo delikatną różnicę. Zaczynasz teraz II trymestr wiec brzuszek właśnie teraz zacznie szczególnie rosnąć
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
katsi no to trzyjajowe trojaczki będą - każde inne, oryginalne Cudnie ! Gratulacje że wszystko wporządku Jakoś wierzę Ci że nie umiałaś spać i nie dowierzasz - ja bym chyba nie wiem... pięknie, oby zdrowe były to najważniejsze
missyy ale smaków na truskaweczki mi narobiłaś
MAniula ale chudzinka z Ciebie Troszkę brzuszek się zaokrągla, ale szczuplutka jesteś - jak modelka ja robię co 5tyg zdjęcia bo fajnie różnicę widać - powolutku się powiększa
no to byłoby tyle. Powiem Wam jeszcze że również czekam na świeże warzywa i owoce - doczekac się nie umiem bo uwielbiam