BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #844457 przez ann-sunshine
Jakas weekendowa cisza u nas nastala.

Z niecierpliwoscia juz czekam na wiosne i mlode warzywa i ziemniaki i nowalijki. Powiedzcie ze to juz niedlugo.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #844475 przez missyy
cichoszaa :P

Ann też już marzą mi się nowalijki :blush: Co prawda jedni piszą, że trochę niezdrowe, bo to są jednak nawożone. Ale i tak czekam na nie:P
Wczoraj byłam na targu zrobić zakupy, warzywka na obiad. Ale to nie to;P Brakowało mi wyboru
Wiosną warzywa aż się uśmiechają :P i potem sezon na truskawwyy:cheer: :lol: :lol: Juz czekam

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

10 lata 10 miesiąc temu #844621 przez katsi87
dziewczynki wszystkie wekendują:D dlatego taka cisza:D
co do nowalijek: sama uwielbiam ponad wszystko świeżutko zerwane sałaty, rzodkiewki, szczypiorki, pomidorki i ogóreczki: niestety to co teraz jest w sprzedaży nie smakuje moim bobaskom: smaki metaliczne, albo żadne: to nie jest to. Czekam również na wiosenne pychotki i świąteczną rzeżuchę;p to już za niecałe 7 tygodni:D i kolejne świąteczne obżarstwo;p
Mam nadzieje, że zima w tym roku już się nie pojawi i naprawdę już niedługo będziemy mieć typowo wiosenną aurę:D
u mnie wymioty dalej tak jak były,jestem wykończona;/ na wadze tylko 59,5 kg: czyli wracam do wagi przed ciążą(57/58)pewnie to przez żołądkowe problemy. Teraz już samo zaglądanie do lodówki mnie odrzuca;/ za to zachcianki smakowe mam co chwilę: kebab, ostre chipsy czy subway:) i to codzień rano:D:D:D:D ale nie spełniam ich przynajmniej narazie:D
Pojawiła się u mnie bezsenność: budzę się w środku nocy i do 8/9 nie mogę zasnąć: za to później mam coś do załatwienia i chodzę jak zombie;(
Jutro mam wizytę u mojego lekarza: jestem z nim w stałym kontakcie telefonicznym- powiem Wam, że bardzo mnie to uspokaja:)
Miłego niedzielnego wieczorku:D

10 lata 10 miesiąc temu #844831 przez missyy
katsi87 Też nie lubię kupować w sklepach warzyw, a tym bardziej w supermarketach. Jak tylko mam wolną chwilę wybieram się na targowisko, kupuje warzywa i owoce tylko tam. Mam już nawet sprawdzonych sprzedawców :)którzy maja w okolicy gospodarstwo, wiec wiem skąd te warzywa są. A jak w sklepie czasami kupie na sałatkę czy coś, to w ogóle smaku nie dają. :S
Już nie mogę się doczekać młodziutkich warzyw :lol: Może w końcu zacznę warzywka wcinać, bo póki co nie mam na nie ochoty.

Jakbym w ogóle miała na coś ochotę, tyłka nie chce mi się nigdzie podnieść :P :P

Weekend minął więc drogie sierpniówki, rozwijać wątek, rozwijać :silly:

A ja idę robić pomidorówę na obiad ;)

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

10 lata 10 miesiąc temu #844838 przez nataliaa87
Witam po tym pięknym słonecznym weekendzie:)
Dziewczyny ja też już z niecierpliwością czekam na wiosnę i kanapki kilkuwarstwowo przekładane sałatą i całą resztą warzyw!
Wczoraj chyba z 4 h spacerowałam po lesie:) Nie poddam się kręgosłupowi :)

A tak poza tym, to mam pytanie do tych z Was, które już są mamami. Chodzi mi o ruchy maleństwa. Czy jest szansa żeby pomylić ruchy z czymkolwiek innym? Naczytałam się, że kobiety, które są po raz pierwszy w ciąży mogą poczuć ruchy dziecka dopiero ok. 20 tyg. A ja już kilka razy poczułam coś , czego nigdy wcześniej nie czułam :D Ciężko nawet opisać, co to za uczucie:) Intuicja podpowiada mi, że to już właśnie to, ale ciągle nie mam tej pewności.

10 lata 10 miesiąc temu #844890 przez kakadu
natalia87 jak jestes szczupła to możesz wcześniej poczuć, to na początku są takie muśnięcia jakby motyla,albo tak jakby coś ci się w brzuchu przekładało :) u Ciebie to już 18 sty tydzien wiec jak najbardziej mozesz czuć

Również witam po słonecznym weekendzie:( Poniedziałek też słoneczny, ale to zawsze poniedziałek

10 lata 10 miesiąc temu #844969 przez MAniula
Eh wiosna to chyba najlepsza pora roku;) nowalijki i zieleń i kwiaty ;)
Ja tu w śród was najmłodsza ciążowo jestem i mam wrażenie, że czas się wlecze, tygodnie ledwo się zmieniają na paseczku..., jakaś niecierpliwa jestem ;), termin do lekarki dopiero na 17 marca, ale może wtedy maluch pokaże z kim się spotkamy na świecie ;)

10 lata 10 miesiąc temu #845092 przez ann-sunshine
Natalia gilanie, smyranie od srodka, albo bulgotanie. Mysle ze to juz to :-)

Ja tez juz ukladam dlonie na brzuchu i wyczekuje.

Maniula to ja mam wizyte 18tego marca ale to bedzie za wczesnie na polowkowe wiec pewnie dowiem sie pozniej niz ty.

10 lata 10 miesiąc temu #845101 przez nataliaa87
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi :)
Teraz myślę, że to już na pewno to i jeszcze bardziej radość mnie przepełnia:)
Ann dziwne, że piszesz że 18go będzie u Ciebie za wcześnie na połówkowe.. Ja mam już za tydzień i to będzie u mnie początek 19go tygodnia.. Moja lekarka twierdzi, że powinno się zrobić to badanie między 18 a 22 tygodniem, ale z tego co widzę ile ludzi tyle opinii :)

10 lata 10 miesiąc temu #845262 przez ann-sunshine
U mnie polowkowe robia miedzy 20 i 24 tc.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #845315 przez MAniula
u mnie to jeszcze na połówkowe będzie za wcześnie.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Widać różnicę? zdj1 ok 8/9t zdj2 12t6d
Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu #845376 przez asienka87
Witam się po weekendzie :)
balam się, ze będzie dużo nadrabiania, ale chyba wszystkie miały intensywny weekend albo niechcenie do pisania :)

Kakadu oj, trzech chłopaków, to już niezła ekipa do ogarnięcia :laugh:

Katsi jeszcze raz gratuluje Kochana ;) :kiss: trzymaj się cieplutko i dbaj o siebie :) i pisz cały czas co się zmienia w Twoim ciele, samopoczuciu, dolegliwościach.. jesteś pewnego rodzaju zagadką :laugh: no i zdjecia oczywoście wklejaj :laugh:

Ann faktycznie cisza ogromna przez ten weekend :P oj, ja też już czekam z niecierpliwością na wiosneeee... :)

Natalia tez czekam na pierwsze ruchy :) szwagierka mi powiedziała, że pierwsze czula w 18 tyg, ale takie niepewne, a takie już pewne w 20 tyg :)

a ja mam coś takiego , że jak patrze na mój brzuch to wydaje mi sie , ze rusza sie tak jakby pulsował... tak jakby widać było jak dziecku bije serduszko... dziwne :)i jak dotknę ręką, to pod nią tez to czuje...takie drgania... czy to faktycznie serduszko mojego maleństwa tak mocno bije? :)

Maniula taka bardzo delikatna :) ale nic sie nie przejmuj, ja zrobiłam w 14 tyg i później w 17 tyg, i doszliśmy z mężem do wniosku, ze żadnej różnicy nie ma i zrobie dopiero koolo 20 tyg :)

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #845476 przez nataliaa87
Asienka z tym pulsem tez tak mam, ale wydaje mi się, że to raczej nasz puls odczuwany w ręce. To chyba raczej niemożliwe żeby tak małe serduszko tak mocno biło.
Ale tak jak już pisałam czuję już raczej ruchy maluszka. Chociaż jeszcze parę dni i przekonam się czy to oby na pewno to :)
Do 20 tyg. dużo nam już na szczęście nie brakuje. :D

MAniula widać bardzo delikatną różnicę. Zaczynasz teraz II trymestr wiec brzuszek właśnie teraz zacznie szczególnie rosnąć :)

10 lata 9 miesiąc temu #845572 przez aggi
Witam po kilku dniach nieobecności trochę zawijasów życiowych miałam - m.in. babcia wylądowała w sobotę w szpitalu :( , ja się nie najlepiej czułam, ciśnienie mi skakało.. nie odpalałam w ogóle kompa.. Postaram się Was nadrobić, nie bijcie :kiss:

10 lata 9 miesiąc temu #845608 przez aggi
No to teraz Was ponadrabiam i idę coś porobić w domku póki już normalnie funkcjonuję :kiss:

katsi no to trzyjajowe trojaczki będą - każde inne, oryginalne :D Cudnie ! Gratulacje że wszystko wporządku :kiss: Jakoś wierzę Ci że nie umiałaś spać i nie dowierzasz - ja bym chyba nie wiem... pięknie, oby zdrowe były to najważniejsze :)

missyy ale smaków na truskaweczki mi narobiłaś :S :S :S

MAniula ale chudzinka z Ciebie :) Troszkę brzuszek się zaokrągla, ale szczuplutka jesteś - jak modelka :) ja robię co 5tyg zdjęcia bo fajnie różnicę widać - powolutku się powiększa :)

no to byłoby tyle. Powiem Wam jeszcze że również czekam na świeże warzywa i owoce - doczekac się nie umiem bo uwielbiam :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka