BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #852838 przez nataliaa87
Kakadu ehhh to mnie podłamalaś, bo na Brochów się nastawiałam.. Ja mam rzut beretem na Chałubińskiego (jakbym się uparła to i na pieszo bym doszła), ale tu chyba warunki nie są najlepsze.. Kurcze, a więc nadal nic nie wiem, bo do tej pory najwięcej pozytywów miał Brochów..
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #852840 przez kakadu
natalia 87 nie mozna powiedziec ze na Brochowie jest źle na pewno jeżeli zdecydujecie się na porod rodzinny bedzie fajnie, bo bedziesz miala dużą sale z piłką i prysznicem dla siebie, nie polecam tylko tej głownej sali porodej

ponadto sale na połoznictwiem, gdzie pozniej idziesz z dzieckiem są nawet 8 osobowe, a więc zawsze ktores placze jak bedziesz miala szczescie to moze trafisz tam gdzie sa 4 lozka

koszt ja wiem 600 zl chyba, ale na 100 % Ci nie powiem

11 lata 4 tygodni temu #852849 przez nataliaa87
My planujemy poród rodzinny, więc może tak jak mówisz nie będzie źle. Zbieram informacje dalej :) Dzięki za Twoje :)

11 lata 4 tygodni temu #852859 przez aggi
Hej mamusie :) Ja dopiero dzisiaj bo od soboty do wczorajszego wieczora zasiedzieliśmy się u moich rodziców - tata miał urodziny i była impreza :S Pogoda u mnie pięęękna, napawa optymizmem :) No i dzisiaj wkońcu małż zacznie malować pokój, cieszę się strasznie :)

kakadu no to pięknie na 100% pewny Igorek :) ile h trwał twój pierwszy poród? :S

serduszko nic się nie bój, lekarz napewno coś zaradzi :kiss:

natalia niestety ja do Wrocławia mam 230km :P

asienka u mnie tak jak mówię ze szpitalem to pewnie będzie pełny spontan :S leż i odpoczywaj mi ten mój ból podbrzusza przeszedł po dwóch dniach leżenia..

maganna wkońcu jesteś ! :blink: jesteśmy dobrej myśli i zaciskamy kciuki za Twoje maleństwo :kiss: :kiss: :kiss:

katsi kochana lekarz nie miał prawa inaczej się zachować ! Jest po prostu normalnym uczciwym człowiekiem :) Dobrze że mu opowiedziałaś, bo to co ta kobieta próbowała z Wami zrobić to skandal.

MAniula a mnie kość ogonowa jakby przestała boleć :) Może przez to że w sumie mniej chodzę :S

Ann jeszcze wszystko jest do rozwiania :D Zobaczymy. :S

missyy ja też nie umiem rozpoznać ruchów, leżę obserwuję, wsłuchuję się ale NIC :dry: obciążenie glukozą to masakra jak dla mnie.. tzn samo wypicie to tam nic bo ja to bym nawet siuśki wypiła byle by mnie 3 razy nie kłuli :( Makabra..

Która kiedy ma wizytę? :S ja jutro wieczorem rozstrzygające płeć USG - połówkowe swoją drogą podobno :D Ale wieści Wam napiszę w środę rano :)

w ogóle śniło mi się że miałam ślicznego synka małego :) Ale niestety dziwnie jakoś bo go nie rodziłam tylko mi go mąż przyniósł :P Opowiedziałam mu to rano a on powiedział że mu się śniło że dziewczynkę mieliśmy :S taaak hormony przed jutrzejszą wizytą szaleją :)

11 lata 4 tygodni temu #852883 przez ann-sunshine
Słoneczko dziś chyba wszędzie :)

Katsi, jakoś nie obchodzę w domu dnia kobiet, mąż się irytuje, że o dniu mężczyzny, czy chłopaka nie pamiętam, to dlaczego on ma o dniu kobiet pamiętać.

Ciekawa jaka będzie u Ciebie Katsi konfiguracja chłopców i dziewczynek.

A ja już się zastanawiam czy to ciągle mdłości mnie męczą czy może już przerodziły się w zgagę. W każdym razie wcale mi nie jest lepiej w tym drugim trymestrze.

Missy kaska na wózek fajna sprawa. Ja w weekend 4 prania odwaliłam. Miały być dwa, ale Martucha nam na kołdrę nasikała. Po domu często już biega bez pieluchy, tylko jak się złości lub jest zaaferowana zabawą, to nie pamięta o tym żeby na nocnik siąść.

Missy to że jesz słodycze wcale nie musi o niczym świadczyć. Mój tata miał cukrzycę i mama przywiozła mi taki domowy aparacik do badania poziomu cukru. Mimo, że jestem pies na słodkie, to poziom na czczo mam niski :-)

A tej z obciążeniem też się boję, widziałam w labo, że cały kubeł dają do wypicia.

Kakadu, czyli rodzina w komplecie będzie już w nowym domu? Fajna sprawa.

Natalia daj znać jak po wizycie. Ja ruchów wciąż nie czuję, też już świruję.

Asienka, może tak spałaś, że dziecię ci nerwy przygniotło i stąd ten ból od rana.

Wiecie kobieta ma przechlapane, bo już od momentu pozytywnego testu zaczyna się martwić i niepokoić. I jak tu się ciążą cieszyć?

Aggi ja też szybko urodziłam. Od sączenia wód płodowych i pierwszych delikatnych skurczy do momentu aż przytuliłam Martę minęło tylko 6 godzin :-) ale miałam podaną oksytocynę, żeby wywołać skurcze silniejsze.

A mnie przez naszą Katsi śniło się że miałam trojaczki i mówiłam mężowi kolejność: chłopak, dziewczynka, chłopak.

Aggi ja idę w czwartek lub piątek i bardzo liczę na to, że gin się zlituje i da mi zwolnienie (bo to od rodzinnej mam do niedzieli). Nie wiem, czy już mi zrobi połówkowe, czy da tylko skierowania na badania i każe przyjść za dwa tygodnie. Zobaczymy.

11 lata 4 tygodni temu #852901 przez aggi
Ann ja dokładnie jak Ty nie czuję NIC :( i zaczynam świrować.. 6h mówisz :cheer: to dla mnie i tak abstrakcyjny czas masakra jakoś sobie tego nie wyobrażam :S no to trzymam kciuki za wizytę i za zwolnienie:)

11 lata 4 tygodni temu #852908 przez missyy
Mnie niestety męczy zgaga, codziennie, ledwie zjem coś wymyślnego czy ostrzejszego, to od razu przełyk rozdziera :dry: wrrrr...

Do do ruchów czekam i czekam, denerwują mnie pytania typu "jeszcze nie czujesz ruchów? :angry: " Chryste, jeszcze mam czas, może niedługo poczuje :dry:
Próbuje wyczuć je wieczorem, leże na boku, bo wtedy niby najczęściej się ujawniają. Do tego kawałek czekolady, by podnieść cukier, dziecko wyczuwa i może pofigluje :P
Wczorajszy efekt to tylko perystaltyka jelit :unsure: chyba Zobaczymy co dalej

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #852910 przez kakadu
Co do porodu to u mnie od momentu pęknięcia pęcherza ( czyli odejścia wód,) do momentu przyjścia Igorka na świat 2h starszy Olek 2:30

jeżeli chodzi o ruchy to przy pierwszej ciąży to ruchy dopiero po 20 tygodniu, ja i przy drugiej czułam coś dopiero po 20 stym

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #852911 przez ann-sunshine
Missy ta perystaltyka jelit może się okazać dzidzią.

No mnie tylko burczy z głodu, to na pewno nie to :angry:

Asieńka patrz co znalazłam: Możesz poczuć bóle podbrzusza i boków są one wynikiem rozciągania się więzadeł podtrzymujących macicę.

Kakadu ekspresówka z ciebie :laugh:

Aggi coś twój wózek z suwaczka się ociąga, czy to nie powinien już być 5 miesiąc :unsure:

11 lata 4 tygodni temu #852915 przez missyy
Ciężko mi to odróżnić, bo albo jestem wzdęta po jedzeniu, albo co innego.
Ann, najczęściej słychać, że coś tam mi się kręci, a takich pierwszych ruchów nie słychać chyb co? Nie umiem nawet tego wyjaśnić... aaaaa tępa jestem :lol:

11 lata 4 tygodni temu #852921 przez asienka87
Aggi juz teraz całe szczęscie jest ok, wypiłam rano nospe i po jakimś czasie minęło... a dziś taka piękna pogoda, ze jak mój Ł wróci z pracki, to an spacerek się wybierzemy, dotlenie się n na pewno lepiej sie poczuję :)

Ja mam wizytę w środe, tez może bede miec połówkowe, choć nic mi o nich nie powiedział na ostatniej wizycie.. wszystko okaże sie za 2 dni :) daj znać Aggi jak po Twojej wizycie :)

Ann dziękuję bardzo za cenne informacje, uspokoiłaś mnie :) też mnie sie tak wydawało, ze małuch teraz intensywnie rośnie i wszystko sie rozciaga, stąd te bóle... ale obawy zawsze są :(

a co do Dnia Kobiet, to mój Ł też nie obchodzi tego święta, uważa, ze to wielka komercja, ktora napędza tylko popyt.. a wielbić kobietę powinno sie cały rok, a nei tylko w Dniu Kobiet :laugh:

11 lata 4 tygodni temu #852923 przez missyy
Co do dnia kobiet zawsze dostawałam coś od mężula, gdzieś tam zawsze poszliśmy zjeść. Jak chciał, to co :P Nie odmówie:P
W tym roku powiedziałam, że zamiast kwiatów i kolacji ma dać stówkę w naszą kopertę wyprawkową B) I tak zbieramy grosz do grosza. :silly:
Kwiatki dostałam od teścia i od szwagra i starczy :P :P

Jak moja połówka wróci, ot chyba podjedziemy sobie do ogrodniczego, bo chciałam posadzić na ogródku i przed domem trochę bratków ;) Jak da się facet namówić :side:

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #852950 przez nataliaa87
Ja już po wizycie. W sumie z małym wszystko w porządku. Siedział sobie po turecku, więc pierwsze co zobaczyłam jak tylko lekarka przyłożyła głowicę, to dwie skrzyżowane pięknie nóżki i to co między nimi. Standardowo wystawił, to co najbardziej męskie :D A tak poza tym, to pięknie rośnie i podobno może już nieźle przywalić, bo nóżki ma pokaźne (po tatusiu chyba). Kazała mi tylko łykać nospę i magnez na bóle brzucha i tyle..

Kakadu rozmawiałam z moją lekarką o wrocławskich szpitalach.
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

W tym tygodniu trochę wizyt się szykuje, więc pewnie trochę płci poznamy :) Ann pewnie Ty już się dowiesz :)Ja już po wszystkim, więc teraz tylko czekam na Wasze relacje :)

Asienka weź mi jeszcze powiedz, że Twój mąż też ma na imię Łukasz :D Coś my mamy za dużo ze sobą wspólnego :D Kiedyś jak analizowałam pierwsze wpisy, to zauważyłam, że nawet w ten sam dzień zrobiłyśmy test ciążowy :D AA i nie martw się bólami. Ja też miałam silny ból w boku, a potem już wszędzie i niby wszystko jest ok. Może rzeczywiście wszystko się zaczyna rozciągać.

Pięknie dzisiaj! Wracałam spacerkiem od lekarza i gotowałam się normalnie :D

11 lata 4 tygodni temu #852975 przez kakadu
natalia87 zgłosze się do Ciebie po ten namiar z pewnościa gdzieś w czerwcu.:)
na pewno bedzie to ktos godny polecenia

buziaki i milego po 16:00 zycze

11 lata 4 tygodni temu #853008 przez ann-sunshine
Natalia usmialam sie z tego siedzenia po turecku :-) ciesze sie ze wszystko gra

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka