- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
- jusia
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 41
- jusia
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 41
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
- katsi87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
nie odzywalam sie ale oczywiscie zagladalam:D
po 1: sto lat Annn:D tort piękny i smakowity:D
po 2: witaj marci:)
u mnie dziewczynki standardowo dzieje się dużo przy całej trójce, pozatym mąż był od poniedziałku a jak mówiłam szukamy domu więc zajęci. U lekarza byłam w poniedziałek i środę, a teraz idę jutro.
W poniedziałek mnie ochrzanił, czy wogóle coś jjem: podobno źle wyglądam: mam brzuszek ale pozatym jestem wykończona i wycieńczona. Ja z wagi 57/58 ważę teraz 61,5 więc i tak już mam troszkę na plusie. Jutro idę zajrzeć do dzieciaczków, zobaczę co u nich to się uspokoje na kolejny tydzień
Dostałam świetny prezent od koleżanki: monitor serduszka: więc podsłuchuje maluszki i ich serduszka, ale rozpoznać ich nie mogę: jutro jak zajrzymy na usg to zobaczę gdzie są ułożone to będę dopiero wiedzieć
Pozatym to jestem troszkę zbulwersowana wizytą u kierowniczki kliniki w Lublinie: nie spodziewałam się, że lekarze mogą być TAK WREDNI. Najważniejsza jest kasa: jak nie posmarujesz i nie zapłacisz to możesz spadać na drzewo i jak powiedział mój B. rodzić w domu w wannie nawet ośmioraczki.
Wiecie jakie są wydatki przy jednej ciąży: żeby wszystko skompletować a razy trzy to pewnie też możecie sobie wyobrazić: niestety dowiedziałam się, że jak odpowiednio nie DOCENIĘ ww kierowniczki to mogę sobie pomarzyć o odpowiedniej opiece. Idę jutro do mojego lekarza również po to, żeby z nim porozmawiać na temat dalszego prowadzenia ciąży i co Ja mam zrobić w tej sytuacji: oczywiście wolałabym pieniążki przeznaczać na rzeczy dla dzieci czy do szpitala, ale jeśli nie ma innego rozwiązania to będę musiała płacić 500/600zł za wizytę raz w tygodniu... Słabe zwłaszcza, że chcemy kupić i przygotować dom...
Co do porodu: dowiedziałam się, że moje dzidziusie będą na świecie w ostatni tydzień czerwca lub pierwszy tydzień lipca.. Przeraża mnie to, że tak wcześnie ale lekarz powiedział, że nie można ryzykować ósmego miesiąca. Nie wiem, Ja nie myślę o tej cesarce, bardziej o dzieciach, że będą takie malusieńkie i pewnie będę płakała codziennie, że zamiast być przy mnie są w inkubatorkach.
No ale, grunt żeby były zdrowe moje kropeczki:D
Czekam teraz na jutrzejsze usg, pozatym posadziłam sobie w niedziele różne roślinki i pilnuje mojej małej hodowli, żeby zająć głowę
Ja czuje teraz jakby mi w brzuszku pływały rybki, a jak długo poleżę na lewym boczku to czuję COŚ: ale nie wiem czy to już kopniaczki: za to na tym monitorze serca słychać jak się kręcą czy podskoczą
Lekarz mówi, że za jakieś maks dwa tygodnie zaczną kopać
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Wiem ze latwo sie mowi o jedzeniu, gorzej to wykonac. Czyli porod w 32 tygodniu?
Jusia, ja jeszcze ruchow nie czuje, ale licze na to ze za tydzien juz cos bedzie.
Tez nie wierze w slodycze i plec, bardziej w moment zaplodnienia, czy przed czy po owu.
- marsi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
A co do smaku macie zachcianki? Bo ja nie, ciekawe czy jeszcze bede miała? Ruchy dziecka, czuje już od 18 tygodnia. Niby dla pierworódki to szybko, bo słyszałam że około 17-18 tygodnia zaczynają czuć ruchy matki rodzące drugie dziecko.
Katsi87 gratuluje trojaczków już znasz płeć maluszków? A co do szpitala i opieki to skandal szczerze to powinnaś być traktowana na specjalnych warunkach. Wiadomo , tak jak piszesz finansowo musicie się przygotować mnożąc wydatki razy trzy.
Ja osobiście chodzę prywatnie do ginekologa bo państwowo slyszałam, że maja cie gdzieś i kiepski sprzęt. Moją bratową wprowadzili w błąd mówiąc, że to ciąża pozamaciczna. Wiecie co ona przeżyła. Poszła prywatnie za dwa dni i co wszystko oki. Mała ma już 2 miesiące a ciąża przebiegała bezproblemowo
- missyy
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 17
katsi87 smutna rzeczywistość, nawet dobrej opieki nie można być pewnym Kurcze, ale na pewno nie wszędzie mają takie procedury. Gdzie tu zapłacić za wizyty, wyprawkę itd. Jeszcze najchętniej lekarzy i połozne opłacić
Co do płci, mam podobne zdanie co Ann, bardziej wierzę w moment zapłodnienia przed, w trakcie, po owulacji, niż w określone żywienie przy starankach czy już dalej w ciąży.
My próbowaliśmy tej metody i wkrótce okaze się co zmajstrowaliśmy i czy teoria jest słuszna hehe
Wczoraj popołudniu załapałam strasznego doła, poryczałam się, łzy mi leciały jak grochy. Z ojcem znów problemy zdrowotne, badania, lekarze i te sprawy. Czasami już nie mam sił. Zdołowałam się, zaczęły mi krzyże dokuczać.Tu zabolało, tam zakłuło, leżałam cały czas. Czułam się okropnie.Aż się o maluszka bałam.Dziś już lepiej się czuje .
Jutro w drogę, więc pewnie odezwę się dopiero w poniedziałek Piszcie, piszcie, bym miała co poczytać
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
Asienka mój szkrab tez szaleje Teraz już czuję go bardzo dużo, więc już jest tak fajnie ;d A Ty uwierz w końcu, że to są ruchy! ( przecież czegoś takiego nigdy pewnie wcześniej nie czułaś).
Jusia ja takie pewne ruchy też poczułam ok. 19 tygodnia, chociaż zdarzyło mi się poczuć je też już nawet w 16 tygodniu (Dużo słabsze i rzadsze). Wtedy tylko nie wierzyłam, że to jest możliwe. A jednak..
Katsi fajnie, że się w końcu odezwałaś. O Ciebie martwimy się potrójnie
To co piszesz, jest rzeczywiście straszne. W ogóle czasami tak mnie dołuje służba zdrowia w tym kraju. W ogóle Polska jako jeden z nielicznych krajów Europy nie refunduje szczepionek skojarzonych i dziecko trzeba kuć tyle razy.. W końcu nie każdego stać żeby za wszystko płacić.
Szkoda gadać.. Katsi próbuj walczyć jakoś o swoje prawa.
Marsi chyba wszystkie z nas mają problemy ze snem. Ja też codziennie tak wcześnie wstaję.
Missyy współczuję problemów z tatą. Uwierz mi, że doskonale wiem, co czujesz.. Mój tato ciężko chorował przez 2 lata i w sumie jak sobie teraz przypomnę, to oprócz szpitali, badań i lekarzy, to mało co z tych dwóch lat pamiętam..Nawet nie wiem jak mi się udało studia skończyć, bo ciągle byłam albo w szpitalu albo u rodziców albo w drodze między swoim domem a ich. Życzę Ci z całego serca żeby wszystko się poukładało i tato wrócił do zdrowia. Bądź silna!
Zmykam do garów Siostra wraca dzisiaj po 1,5 miesięcznej podróży do kraju i zażyczyła sobie pierogów Pół dnia pewnie przy nich spędzę, ale co tam Miłego dnia!
- kakadu
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
Katsi niestety tak to jest to jest Polska i dzisiejszy swiat:(
ja melduje się po wizycie, wszystko ok, płeć męska )))) Tym samym jak wszystko pójdzie dobrze w sierpniu przywitam 3 synka :)Miała byc dziewuszka jest chłopaczek No cóż tak ktoś mądrzejszy zdecydował, tak musi być
pozdrawiam serdecznie
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Witaj Marsi Rozgość się u nas na pierwszej stronie jest rozpiska która na kiedy ma termin i co urodzi ja od początku przytyłam 2,5kg - też nie wymiotowałam. Ale na samym początku nie miałam kompletnie apetytu. Też powinnam przytyć więcej tymbardziej że miałam niską wagę startową..
MAniula ja kompletnie nie wiem jak wyczuć macicę Więc nie pomogę
natalia a ja bym się nie obraziła jakbym w lipcu urodziła Bo to fajny miesiąc ja natomiast mam napady słodyczowe zawsze lubiłam słodycze, a teraz muszę naprawdę mieć ochotę by zjeść coś słodkiego.
Ann zdrowieeeej zmęczenie napewno jest też przez antybiotyk.. ale napewno na dniach lepiej się poczujesz
kakadu nie robiłam nie pomogę trzeci chłopak Hehe nieźle rodzinka.pl się szykuje
asienka mój S ciągle mówi że mały będzie miał rodzeństwo no zobaczymy, pewnie będzie miał ale kiedy co i jak to nie jestem w stanie na dzień dzisiejszy określić
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
jusia ja na samym początku ciąży pochłaniałam słodycze, a w późniejszych tygodniach mnie odrzuciło od nich i kebaby uwielbiałam i wszystko na słono A jedyne domowe menu to były jabłka i pomidory. Teraz słodycze jem raz na jakiś czas ale muszę mieć ochotę.. I podobno jest chłopczyk na 90% Według mnie to nie ma wpływu chyba ja mam dziś 18t1d i jeszcze nie doczekałam się ruchów albo zwyczajnie nie umiem ich odczytac
katsi wkońcu jesteś Ty się nam tu czasem melduj bo się martwimy z tą kasą to tak jest, lekarze są okropni, szpitale to mordownie I Wy się dziwicie że ja się panicznie szpitali boję masakra ale te 500/600 na tydzień to przesadziła! a jak nie masz tyle to co, wyrzucą Cię? a NFZ? OD czego jest? Składki odprowadzane na ubezpieczenie zdrowotne masakra naprawdę Ann ma rację to się nadaje do zgłoszenia!
missyy przytulam nie martw się będzie lepiej..
Udanego dnia
- kakadu
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
wiec pewne na 100 %
aggi ladna szuczpla dziewczyna z ciebie, brzuzek malutki ale przy pierwszym brzuchy zawsze pozniej rosna
- serduszko20
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
mnie od dwóch dni coś po prawej strony bolało jak się położyłam było ok ale jak siedziałam chwile to masakra dziś jest ok ale powiedziałam sobie że zobacze co bd w weekend jak bd nadal boleć to pójdę do lekarza
a na temat naszej służby zdrowia to może lepiej się nie wypowiadajmy bo szkoda słów na ten temat:( niestety:(
wczoraj zrobiłam wyniki na hiv hcv i miałam powtórzyć tsh i jak by spadło to bym odstawiła leki a mi podrosło z 2.73 do 4.65 i mam zadzwonić do lekarza i tochę się boję tego co on mi powie:(