BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 9 miesiąc temu #851293 przez nataliaa87
asienka to pomogłyśmy koleżance bardzo :D
Jak tam Twój mężczyzna?? Szaleje w brzuszku? :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #851342 przez asienka87
Natalia no dokładnie :laugh: ja jadłam słodycze, Ty nie, a obie mamy chłopaków :laugh: a mój dzis szalał, bo po pierwsze rozbijałam tłuczkiem kotlety i nie za bardzo mu sie to podobało, a po drugie zabrałam sie za porządki i podłóg juz nie umyłam, bo mały się wiercił... przynajmniej ja tak czułam :) a u Ciebie jak tam :)?

10 lata 9 miesiąc temu #851347 przez jusia
heheheh czyli wsumie nei ma co szukac domyslow :) w poprzedniej ciazy wogole nei jadlam mimo ze przed uwielbialam slodkosci i mam coreczke :)

10 lata 9 miesiąc temu #851348 przez jusia
a od kiedy czujecie swoje maleństwa? czy tak jak pisza 18-20 tydzien czy wczesniej?

10 lata 9 miesiąc temu #851355 przez asienka87
Jusia ja poczulam poczatkiem 19 tygodnia.. aczkolwiek do tej pory nie jestem pewna, czy to własnie to:) ale chyba tak :)

10 lata 9 miesiąc temu #851370 przez katsi87
hej dziewczynki:)
nie odzywalam sie ale oczywiscie zagladalam:D
po 1: sto lat Annn:D tort piękny i smakowity:D
po 2: witaj marci:)

u mnie dziewczynki standardowo dzieje się dużo przy całej trójce, pozatym mąż był od poniedziałku a jak mówiłam szukamy domu więc zajęci. U lekarza byłam w poniedziałek i środę, a teraz idę jutro.
W poniedziałek mnie ochrzanił, czy wogóle coś jjem: podobno źle wyglądam: mam brzuszek ale pozatym jestem wykończona i wycieńczona. Ja z wagi 57/58 ważę teraz 61,5 więc i tak już mam troszkę na plusie. Jutro idę zajrzeć do dzieciaczków, zobaczę co u nich to się uspokoje na kolejny tydzień:)
Dostałam świetny prezent od koleżanki: monitor serduszka: więc podsłuchuje maluszki i ich serduszka, ale rozpoznać ich nie mogę: jutro jak zajrzymy na usg to zobaczę gdzie są ułożone to będę dopiero wiedzieć:)
Pozatym to jestem troszkę zbulwersowana wizytą u kierowniczki kliniki w Lublinie: nie spodziewałam się, że lekarze mogą być TAK WREDNI. Najważniejsza jest kasa: jak nie posmarujesz i nie zapłacisz to możesz spadać na drzewo i jak powiedział mój B. rodzić w domu w wannie nawet ośmioraczki.
Wiecie jakie są wydatki przy jednej ciąży: żeby wszystko skompletować a razy trzy to pewnie też możecie sobie wyobrazić: niestety dowiedziałam się, że jak odpowiednio nie DOCENIĘ ww kierowniczki to mogę sobie pomarzyć o odpowiedniej opiece. Idę jutro do mojego lekarza również po to, żeby z nim porozmawiać na temat dalszego prowadzenia ciąży i co Ja mam zrobić w tej sytuacji: oczywiście wolałabym pieniążki przeznaczać na rzeczy dla dzieci czy do szpitala, ale jeśli nie ma innego rozwiązania to będę musiała płacić 500/600zł za wizytę raz w tygodniu... Słabe zwłaszcza, że chcemy kupić i przygotować dom...
Co do porodu: dowiedziałam się, że moje dzidziusie będą na świecie w ostatni tydzień czerwca lub pierwszy tydzień lipca.. Przeraża mnie to, że tak wcześnie ale lekarz powiedział, że nie można ryzykować ósmego miesiąca. Nie wiem, Ja nie myślę o tej cesarce, bardziej o dzieciach, że będą takie malusieńkie i pewnie będę płakała codziennie, że zamiast być przy mnie są w inkubatorkach.
No ale, grunt żeby były zdrowe moje kropeczki:D
Czekam teraz na jutrzejsze usg, pozatym posadziłam sobie w niedziele różne roślinki i pilnuje mojej małej hodowli, żeby zająć głowę:)
Ja czuje teraz jakby mi w brzuszku pływały rybki, a jak długo poleżę na lewym boczku to czuję COŚ: ale nie wiem czy to już kopniaczki: za to na tym monitorze serca słychać jak się kręcą czy podskoczą:D
Lekarz mówi, że za jakieś maks dwa tygodnie zaczną kopać:)

10 lata 9 miesiąc temu #851465 przez ann-sunshine
Witaj Katsi. Bulwersujace to co piszesz, no i ta kwota z kosmosu! A jak cie nie stac na taki wydatek, to co? To opieka sie nie nalezy? Gdzies to przydaloby sie zglosic, w koncu jest cos takiego jak prawa pacjenta.

Wiem ze latwo sie mowi o jedzeniu, gorzej to wykonac. Czyli porod w 32 tygodniu?

Jusia, ja jeszcze ruchow nie czuje, ale licze na to ze za tydzien juz cos bedzie.

Tez nie wierze w slodycze i plec, bardziej w moment zaplodnienia, czy przed czy po owu.

10 lata 9 miesiąc temu #851537 przez marsi
Hej witam Was, ostatnio jestem rannym ptaszkiem. O 6 rozpoczyna się mój dzień :) To co jemy w ciąży i czy wymiotujemy wydaje mi się, że mają mało wspólnego z płcią dziecka. Moja bratowa zarówno w pierwszej jak i drugiej ciąży nie wymiotowała. a tu raz chłopak a raz dziewczynka. Słodycze zarówno w obu ciążach zajadała ze smakiem.
A co do smaku macie zachcianki? Bo ja nie, ciekawe czy jeszcze bede miała? Ruchy dziecka, czuje już od 18 tygodnia. Niby dla pierworódki to szybko, bo słyszałam że około 17-18 tygodnia zaczynają czuć ruchy matki rodzące drugie dziecko.
Katsi87 gratuluje trojaczków :) już znasz płeć maluszków? A co do szpitala i opieki to skandal :angry: szczerze to powinnaś być traktowana na specjalnych warunkach. Wiadomo , tak jak piszesz finansowo musicie się przygotować mnożąc wydatki razy trzy.
Ja osobiście chodzę prywatnie do ginekologa bo państwowo slyszałam, że maja cie gdzieś i kiepski sprzęt. Moją bratową wprowadzili w błąd mówiąc, że to ciąża pozamaciczna. Wiecie co ona przeżyła. Poszła prywatnie za dwa dni i co wszystko oki. Mała ma już 2 miesiące a ciąża przebiegała bezproblemowo :)

10 lata 9 miesiąc temu #851551 przez missyy
Melduje się i witam :)

katsi87 smutna rzeczywistość, nawet dobrej opieki nie można być pewnym :( Kurcze, ale na pewno nie wszędzie mają takie procedury. Gdzie tu zapłacić za wizyty, wyprawkę itd. Jeszcze najchętniej lekarzy i połozne opłacić :dry:

Co do płci, mam podobne zdanie co Ann, bardziej wierzę w moment zapłodnienia przed, w trakcie, po owulacji, niż w określone żywienie przy starankach czy już dalej w ciąży.
My próbowaliśmy tej metody i wkrótce okaze się co zmajstrowaliśmy i czy teoria jest słuszna :woohoo: hehe

Wczoraj popołudniu załapałam strasznego doła, poryczałam się, łzy mi leciały jak grochy. Z ojcem znów problemy zdrowotne, badania, lekarze i te sprawy. Czasami już nie mam sił. Zdołowałam się, zaczęły mi krzyże dokuczać.Tu zabolało, tam zakłuło, leżałam cały czas. Czułam się okropnie.Aż się o maluszka bałam.Dziś już lepiej się czuje .

Jutro w drogę, więc pewnie odezwę się dopiero w poniedziałek :P Piszcie, piszcie, bym miała co poczytać :lol:

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #851618 przez nataliaa87
Dzień dobry wszystkim :D

Asienka mój szkrab tez szaleje :) Teraz już czuję go bardzo dużo, więc już jest tak fajnie ;d A Ty uwierz w końcu, że to są ruchy! :D ( przecież czegoś takiego nigdy pewnie wcześniej nie czułaś).

Jusia ja takie pewne ruchy też poczułam ok. 19 tygodnia, chociaż zdarzyło mi się poczuć je też już nawet w 16 tygodniu (Dużo słabsze i rzadsze). Wtedy tylko nie wierzyłam, że to jest możliwe. A jednak..

Katsi fajnie, że się w końcu odezwałaś. O Ciebie martwimy się potrójnie :)
To co piszesz, jest rzeczywiście straszne. W ogóle czasami tak mnie dołuje służba zdrowia w tym kraju. W ogóle Polska jako jeden z nielicznych krajów Europy nie refunduje szczepionek skojarzonych i dziecko trzeba kuć tyle razy.. W końcu nie każdego stać żeby za wszystko płacić.
Szkoda gadać.. Katsi próbuj walczyć jakoś o swoje prawa.

Marsi chyba wszystkie z nas mają problemy ze snem. Ja też codziennie tak wcześnie wstaję.

Missyy współczuję problemów z tatą. Uwierz mi, że doskonale wiem, co czujesz.. Mój tato ciężko chorował przez 2 lata i w sumie jak sobie teraz przypomnę, to oprócz szpitali, badań i lekarzy, to mało co z tych dwóch lat pamiętam..Nawet nie wiem jak mi się udało studia skończyć, bo ciągle byłam albo w szpitalu albo u rodziców albo w drodze między swoim domem a ich. Życzę Ci z całego serca żeby wszystko się poukładało i tato wrócił do zdrowia. Bądź silna!

Zmykam do garów :D Siostra wraca dzisiaj po 1,5 miesięcznej podróży do kraju i zażyczyła sobie pierogów :D Pół dnia pewnie przy nich spędzę, ale co tam :D Miłego dnia!

10 lata 9 miesiąc temu #851670 przez kakadu
Witam sierpniowe dziewczyny :)

Katsi :) niestety tak to jest to jest Polska i dzisiejszy swiat:(

ja melduje się po wizycie, wszystko ok, płeć męska :))))) Tym samym jak wszystko pójdzie dobrze w sierpniu przywitam 3 synka :)Miała byc dziewuszka jest chłopaczek :) No cóż tak ktoś mądrzejszy zdecydował, tak musi być

pozdrawiam serdecznie

10 lata 9 miesiąc temu #851674 przez nataliaa87
Sierpień będzie należał do płci męskiej :D Gratuluję Kakadu :) A to już pewne?? Dobrze, że wszystko ok z maleństwem.

10 lata 9 miesiąc temu #851697 przez aggi
Cześć kobietki :) Dzisiaj już u mnie lepiej, chyba wyleżałam ten ból - dwa dni leżenia i nie boli niemal wcale :) Wkońcu mogę chodzić :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Witaj Marsi :) Rozgość się u nas :) na pierwszej stronie jest rozpiska która na kiedy ma termin i co urodzi :) ja od początku przytyłam 2,5kg - też nie wymiotowałam. Ale na samym początku nie miałam kompletnie apetytu. Też powinnam przytyć więcej tymbardziej że miałam niską wagę startową..

MAniula ja kompletnie nie wiem jak wyczuć macicę :P Więc nie pomogę :)

natalia a ja bym się nie obraziła jakbym w lipcu urodziła :P Bo to fajny miesiąc :blush: ja natomiast mam napady słodyczowe :P zawsze lubiłam słodycze, a teraz muszę naprawdę mieć ochotę by zjeść coś słodkiego.

Ann zdrowieeeej :kiss: zmęczenie napewno jest też przez antybiotyk.. ale napewno na dniach lepiej się poczujesz :)

kakadu nie robiłam nie pomogę :S trzeci chłopak :D Hehe nieźle rodzinka.pl się szykuje :D

asienka mój S ciągle mówi że mały będzie miał rodzeństwo :blush: no zobaczymy, pewnie będzie miał ale kiedy co i jak to nie jestem w stanie na dzień dzisiejszy określić :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

jusia ja na samym początku ciąży pochłaniałam słodycze, a w późniejszych tygodniach mnie odrzuciło od nich i kebaby uwielbiałam i wszystko na słono :P A jedyne domowe menu to były jabłka i pomidory. Teraz słodycze jem raz na jakiś czas ale muszę mieć ochotę.. I podobno jest chłopczyk na 90% :) Według mnie to nie ma wpływu chyba :) ja mam dziś 18t1d i jeszcze nie doczekałam się ruchów albo zwyczajnie nie umiem ich odczytac :S

katsi wkońcu jesteś :) Ty się nam tu czasem melduj bo się martwimy :) z tą kasą to tak jest, lekarze są okropni, szpitale to mordownie :( I Wy się dziwicie że ja się panicznie szpitali boję :dry: masakra ale te 500/600 na tydzień to przesadziła! a jak nie masz tyle to co, wyrzucą Cię? a NFZ? OD czego jest? Składki odprowadzane na ubezpieczenie zdrowotne :unsure: masakra naprawdę Ann ma rację to się nadaje do zgłoszenia!

missyy
przytulam :kiss: nie martw się będzie lepiej.. :kiss:

Udanego dnia :kiss:
Załączniki:

10 lata 9 miesiąc temu #851765 przez kakadu
Nataliaa87 sama widzialam na wlasne oczy tego siurka malego :) wiec pewne, nie mam watpliwosci tym bardziej, ze dokladnie tako samo zdjecie z z usg mam z igorkiem
wiec pewne na 100 %

aggi ladna szuczpla dziewczyna z ciebie, brzuzek malutki ale przy pierwszym brzuchy zawsze pozniej rosna

10 lata 9 miesiąc temu #851810 przez serduszko20
witajcie:)

mnie od dwóch dni coś po prawej strony bolało jak się położyłam było ok ale jak siedziałam chwile to masakra dziś jest ok ale powiedziałam sobie że zobacze co bd w weekend jak bd nadal boleć to pójdę do lekarza
a na temat naszej służby zdrowia to może lepiej się nie wypowiadajmy bo szkoda słów na ten temat:( niestety:(
wczoraj zrobiłam wyniki na hiv hcv i miałam powtórzyć tsh i jak by spadło to bym odstawiła leki a mi podrosło z 2.73 do 4.65 i mam zadzwonić do lekarza i tochę się boję tego co on mi powie:(

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka