- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- MAniula
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 15.12.2012 {*}
Marsi witamy i przyjmujemy z otwartymi rękami
Co do tsh i leków to ja od 3 tyg biorę 1x88mg, wolała dać na początek więcej i będziemy schodzić z dawki w miarę spadku tsh. W sumie powinnam zrobić sobie już badania, 17 mam usg u swojej ginki a 18 u endokrynolog więc zobaczymy co i jak.
A mam pytanie. Czy wy wyczuwacie macicę? ja jestem w mniejszym zaawansowaniu od was, ale jak leżąc pomacam brzuch to na dole czuję czasami taką kulkę szerszą i dość spiętą, czy to to? czasami odpuszcza a czasami jest spięta i dość twarda.
Miłego dnia, ja dziś na 12 do pracy i posiedzę do 20 chyba ze się uda kogoś wcześniej przyjąć..., jeszcze piątek i dwa dni wolnego
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- marsi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
A wy już znacie płeć dziecka?
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 6
Część z nas zna już płeć. możesz sobie zerknąć na pierwsza stronę i pierwszy wpis. Ja poznałam już w 15 tygodniu. Termin masz na początek sierpnia czyli jest duża możliwość, że urodzisz w lipcu.. Z resztą myślę, że ja też w lipcu będę już ze swoim maluszkiem Czas pokaże.
MAniula co do tej macicy, to dobrze czujesz. Mi teraz ciężko to sprawdzić, bo brzuch jest jednak już trochę duży, więc wszędzie mam dużo i twardo
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
- marsi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Swoją waga nie martw się, jeszcze zapewne zdążysz przytyć. Ja do 17 tygodnia przytyłam zaledwie 2 kg, a dodam że nie wymiotowałam wcale. Więc teoretycznie powinnam przytyć więcej.
- missyy
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 17
Ann ale pyszny torcik, pewnie węgierski co? mniamii
- kakadu
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
Ponowie pytanie , bo kiedys pytalam, ale teraz to bardziej na czasie. Czy ktoś robił wynik białka AFP ( alfa fetoproteina )?
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
kakadu ja nic takiego nie robiłam, mimo że mam wrażenie, że moja lekarka każe mi robić dużo za dużo wszystkiego. W sumie, to nawet nie słyszałam o takim białku
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Kakadu nie wiem co to za badanie o które pytasz.
Marsi, niby w przedszkolu nie pracuję, ale mam małe dziecko i właściwie też trzeci raz jestem chora w ciąży, tylko tamte dwa razy to niegroźne przeziębienia, a tym razem na poważnie mnie rozłożyło i skończyło się antybiotykiem.
Wagą się nie martwię, bardziej irytuję, bo już odzyskałam apetyt, już przestałam mieć mdłości i zaczęłam się cieszyć jedzeniem i ta paskudna choroba mi to odebrała. Zwyczajnie nie mam apetytu, na nic ale liczę, że za dwa trzy dni będzie lepiej.
Natalia przytyłam chyba z pół kilograma, potem schudłam, potem przytyłam kilogram, ale właściwie cały czas waga waha się między 57, a 58 kg.
A tort, to też raczej oczami zjem, bo na słodkie też nie mam ochoty, a jak już zjem kawałek czekolady, to potem mi nie jest za dobrze.
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
Missy dokładnie u mnie bedzie właśnie synek mamusi już nie mogę się doczekać, kiedy go utulę my własnie myślimy o dwójce...no a trzecie to wpadka nie chcę , aby synek był jedynakiem... moja siostrzenica już 11 lat jest jedynaczką i neistety w jej przypadku , nie wychodzi to na dobre ja mam czwórkę rodzeństwa mój mąż dwójkę i jakoś nie chcielibyśmy, aby nasz synek wychowywał się bez rodzeństwa
kakadu ja póki co nie mysle o porodzie znajoma mnie pocieszyła zresztą, że wszyscy ją nastraszyli , a wcale nie było tak źle spodziewała sie, ze bedzie gorzej ja nie mam żadnych wskazań do cesarki, wiec chciałabym rodzić naturalnie
co do szkoły rodzenia, to własnie jakoś nie mogę sie zmobilizować, aby poszukać w mojej miejscowości ale chciałabym się zapisać
Natalia niestety nie znam sie na interpretacji wyników, więc nie pomogę
Co do słodyczy... ja na początku ciąży pochłaniałam słodycze, wszyscy mówili, ze pewnie to dziewczynka, a okazało sie ze chłopak tak wiec nie ma reguły
Ann dołączam sie do życzeń zdrówka, radości, miłości, zadowolenia z zycia, spełnienia wszystkich marzeń i bezbolesnego i szybkiego porodu oraz zdrowej dzidzi, bo to najważniejsze
Aggi ja do
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
też nie mam blisko.. niecałe 30 km no a
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
na miejscu- jakieś 2 km ale nie wiem, czy nei wole jechac dalej i byc spokojniejsza.. ape pewnie okaże sie w trakcie, w jakim będę stanie i na jakim etapie
a Ty Kochana odpoczywaj więcej, zeby brzuszek mniej bolał...
marsi Witaj miło, ze do nas trafiłaś czyli jesteś z terminem dzień przede mną i ja tez myslę, że urodze w lipcu jak sie czujesz? ja też po cichu liczylam na dziewwczynke, a mam chłopca i ciesze sie bardzo ja połówkowe prawdopodobnie będe mieć w środe, ale nam już powiedział ostatnio , ze na 90% chłopak no i ja też miałam antybiotyk na początku ciąży.. ale z dzidzia jest wszystko ok póki co, na pewno wszystko będzie dobrze
Maniula tak, to to ja już ta kulke mam sporą i wyczuwam ją w każdym momencie, no ale dzidzia rosnie
- marsi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A jeśli chodzi o poród, nie myślę o tym, po co. By bać się i przejmować zawczasu. Wiadomo, że urodzić trzeba będzie, pomęczyć się troszeczkę też i poboli to tak optymistycznie.
Jedyne moje myśli co do porodu to takie, że napewno chce urodzić naturalnie.
U mnie połóżna obstawia, że urodzę na tydzien przed terminem, czyli też pod koniec lipca. Jak dla mnie to może i lepiej, przynajmniej szybciej mogłabym wziąć maluszka na ręce
- jusia
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 41
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna