BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

11 lata 2 tygodni temu #858261 przez asienka87
Ann no widzisz, kopniak z grubej rury :laugh: a to pewnie już nie możesz doczekać sie tej wizyty, zeby juz dowiedzieć sie płci ;) a co do nieporozumień z meżczyznami i różnych pogladów na pewne tematy to normalne :) ważne aby mieć swoje zdanie i nie dać sie stłamsić bo to też niezdrowe :) my z moim Ł też mamy rózne poglądy na pewne tematy , ale jesteśmy przecież róznymi ludżmi:) trzeba iść na kompromis i tyle ;) jak to sie mówi, Kobiety sa z wenus a mężczyźni z marsa i cos w tym na pewno jest :)

Gąska dokładnie :laugh: ważne, ze mąż mnie ciągle "atakuje' to znaczy , że wciąż mu sie podobam :laugh: zresztą póki co głównie brzuch biodra i piersi poszly do przodu, więc nie jest źle ;) tocząca sie kulką jeszcze nie jestem :laugh:
a co do boli sutków niestety nie pomogę :(

Aggi u nas nadal paskudna pogoda ;/ choć przez moment słoneczko wyszło.. mam nadzieje, że do weekendu sie poprawi, bo odkładamy ciągle spacer po parku... a już tak chce mi sie połazić :) szkoda tylko, że drzewa jeszcze takie gołe i smutne... :)
a co do wydzieliny z piersi, to podobno tzw siara i ponoć to całkiem normalne :) tak więc nic sie nie martw :) i gratuluje kopniaczków już pewnych :laugh: ja mojego Skarba co chwilę czuje jak sie wierci i przewraca :)

Gosia ja cały czas sie zastanawiam nad szkoła rodzenia... podobno ta u mnie w miejscowości nie za dobra opinie ma... musiałabym dojeźdźać do innej około 20 km.. ale mają tam chociaż spotkania weekendowe, bo w tyg to ja nei bardzo dam rade, bo mój pracuje na zmiany.. tylko znów za 2 tyg ma zabieg i L4 2 tyg...wiec o kolejny miesiac sie przeciagnie.. no nic, będę musiała zmobilizować sie w końcu i zadzwonić tam:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 tygodni temu #858317 przez ann-sunshine
20 km to kawalek, ale z drugiej strony wiosna idzie wiec wycieczki mniej uciazliwe beda.

Bardzo juz chce wiedziec, tym bardziej ze mam gore ciuszkow do sprzedania, a gdybym znala płeć to dokladniej moglabym je przebrac.

11 lata 2 tygodni temu #858340 przez serduszko20
no i witam się po dzisiejszej wizycie:)

płeć znana będę mieć synka :) Filipka:) tylko mama mnie nastraszyła że jak się rodzą sami chłopcy to na wojnę się szykuje a wiadomo jak to teraz jest na tej Ukrainie ale jak to mówią to zabobony i nie myślę o tym :)
nie mam jak mam zdjęcię dodać bo nie mam skanera:(

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #858347 przez nataliaa87
Cześć :)

Wpadłam żeby zobaczyć kto dołączył do naszego dzieciaczkowego grona, a tu żadnej wiadomości od serduszka. Może świętuje :D

Ja mam szkołę rodzenia w ten weekend. To jest refundowana szkoła, ale nie działa ona przy żadnym szpitalu. Już jak się zapisałam, to zauważyłam, że chyba zbyt mało godzin to wszystko będzie trwało. To są tylko 2 dni po 4 h, z tym że żadnych ćwiczeń tam nie będzie. Na ćwiczenia itp. można zapisać się osobno. Nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale boję się, że teraz jest już za późno żeby szukać czegoś innego. Pewnie już wszędzie brak miejsc.

A ja od dzisiaj do piątku, odpoczywam u mamy. Mam nadzieję, że jutro w końcu pogoda dopisze i pospaceruję sobie i się doładuję pozytywną energią na jakiś czas :D Jutro podobno ma być 20 stopni :D!

Edit:
Jest i serduszko :D Gratuluję synka :D Czemu mnie ta płeć nie dziwi? :D A tą wojną nie strasz lepiej. Na szczęście ja w zabobony nie wierzę i mam nadzieję, że to wszystko się jakoś ułoży. W końcu w tym roku urodzą się nasze dzieci! To ma być najcudowniejszy rok w naszym życiu :)

11 lata 2 tygodni temu #858351 przez GburiaFuria
Witam Was Mamuski sierpniowych dzieciaszków. :laugh:

U mnie już wiadomo na 90%,że będzie chłopczyk. Pan doktor powiedział,że ręki sobie nie da uciąć,ale o pieniądze mógłby się założyć :blink:

11 lata 2 tygodni temu #858354 przez Gosia 2712
Asienka ja do tej szkoly rodzenia bede dojezdzac ok 17km ale wydaje mi sie ze warto isc na takie cos :) moze sie czegos dowiem ciekawego :D

Ann tez juz bym chciala wiedziec kto tam u mnie siedzi :) w srode za tydznien mam wizyte i moj gin powiedzial ze jak bedzie chlopak to bedzie juz widac a jak dziewczynka to moze byc za wczesnie...

Serduszko gratuluje synka :) a zdjecie mozesz zrobic komorka(zdjecie-zdjeciu usg) i przez usb przeslac na kompa (ja tak zawsze robie bo tez skanera nie mam ) :)

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

11 lata 2 tygodni temu #858356 przez nataliaa87
Serduszko mówię mojej mamie właśnie, o tym, że na forum na 11 potwierdzonych płci jest 10 chłopców, a ona wyskakuje mi z tym samym tekstem co Twoja mama.. Tragedia

Witaj GburiaFuria !
I kolejny chłopak :D Gratulacje :)

11 lata 2 tygodni temu #858362 przez GburiaFuria
A dziękuje bardzo :)

Chłopaki górą !!! :kiss:

P.S. Wśród moich koleżanek same dziewczynki :)

11 lata 2 tygodni temu #858363 przez marsi
Hej dawno mnie tu nie było, ale poczytałam sobie zległości :) Widzę, że sierpien rzeczywiście nalezy do chłopkaów hehe :) ja do szkoły rodzenia zaczynma chodzic od kwietnia. Jest refundowana przez nfz i dodatkowo mam co miesięczne wizyty połoznej w domu i po porodzie chyba z 5 wizyt jeszcze. Jest to nasze pierwsze dziecko więc zero praktyki, mam nadzieje że na szkole czegoś fajnego sie dowiemy.
W sobotę wybralismy wózek dla Antosia,a w tą sobotę jedziemy szukać łóżeczka.
W tym tygodniu mam duzo pracy, dostałam od siostry ubranka dla maluszka więc piorę i prasuje na zmianę. Ale bardzo mnie to cieszy bo już kilka pierwszych ciuszków dla maluszka mamy, zaczynamy kompletować wyprawkę. A wy tez już kompletujecie?

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #858364 przez GburiaFuria
UGG wyśle wkrótce, jak mi się uda :)

Następna wizyta 16 kwietnia

11 lata 2 tygodni temu #858368 przez GburiaFuria
U nas też to pierwszy dzidziuś i też prawdopodobnie będzie Antoś, jeszcze Kubuś nam chodzi po głowie.

Tak się zastanawiam czy już się zapisywać do szkoły rodzenia czy to nie za wcześnie?

Te wizyty położnej fajna sprawa czy przysługują one każdym rodzicom?

11 lata 2 tygodni temu #858378 przez marsi
Kubus tez mi sie podoba ale mam siostrzeńca o tym imieniu :(
jeśli chodzi szkole rodzenia to polozna juz mi sama zaproponowala. Polozna przysluguje kazdemu kto jest ubezpieczony, musisz tylko poszukac w swoim mieście poloznej na kontrakcie z nfz

11 lata 2 tygodni temu #858381 przez Gosia 2712
Gburia ja sie dzisiaj zapisalam a mam dopiero 16tc. Kobitka wziela ode mnie nr tel i po 20tyg jak im sie grupa uzbiera to bedzie dzwonic i podawac termin :) Zeby miec ta szkole za darmo musialam podpisac deklaracje ze chce od nich polozna po porodzie :)

U nas jak bedzie chlopczyk to bedzie Piotrus a dziewczynka bedzie albo Zosia albo Iga ( mojemu M. nie bardzo sie te imiona podobaja)

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

11 lata 2 tygodni temu #858402 przez GburiaFuria
Dzięki dziewczyny za odpowiedź.

Muszę się w takim razie zorientować jak to jest w Łodzi i zacząć się rozglądać za szkołą rodzenia. Najlepsza by była popołudniowa,żebym mogła z narzeczonym uczestniczyć. :)

11 lata 2 tygodni temu #858407 przez GburiaFuria
a co do imion to na dziewczynkę miałam pomysł Marysia albo Gabrysia, ewentualnie Basia :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka