- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- Gąska
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

serduszko20 GburiaFuria wielkie gratulacje, witajcie w chłopięcym klubie, myślę ,że już mamy drużynę piłkarską

zabobonami z wojną nie ma się co przejmować
Już prawie połowa, faktycznie trzeba się zapisać do szkoły rodzenia. Jeżeli chodzi o położną to tak jak pisała marsi położna z NFZ przysługuję każdej
ciężarnej, bodajże od 20 tc lub 22tc. Moja lekarka rodzinna znalazła mi położną sama i mnie z nią umówiła na połowę kwietnia. Plusem jest to,że wybrała naprawdę świetną i fachową położną

U nas dziś o 13 były takie brzuszkowe wybryki,co raz mocniejsze. Wspaniałe uczucie.
Cały czas mam chęć na kebab, pizze i cole

Żeby nie było na owoce też mam apetyt, głównie króluje banan, jabłko ( najlepiej zielone), ananas i kiwi. Jak to kobieta w ciąży lubi robić czasami na przekór
mam ogromną chęć zalać te owoce galaretką - niestety jak wiadomo w tym zestawieniu nie stężeje, ale wytłumacz to zachciankom

Macie dziewczyny jakieś zachcianki żywieniowe?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- GburiaFuria
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0

P.S. Również gratuluję

- asienka87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 6

Gburia gratuluję synka

Gosia no własnie musze w końcu zadzwonić do położnej

Marsi witaj po długiej nieobecności

Gąska dokładnie

co do zachcianek... to niestety słodycze

- Gosia 2712
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 141

- ann-sunshine
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178

Witaj GburiaFuria jezeli chcesz to dopisze cie do naszej listy tylko podaj date porodu
Serduszko, szczerze to myslalam ze przelamiesz te chlopieca passe. Gdzie te nasze chlopaki zony znajda? Gratuluje Filipka.
Szkola rodzenia zawsze po 20 tygodniu wiec to najwyzszy czas sie zapisac.
Natalia szukaj innej szkoly rodzenia, moze znajdziesz gdzies miejsce.
Z ta wojna to nie straszcie.
Co do urzadzania to sie nie wypowiadam bo mnie tylko lozeczka brakuje, ale musze jeszcze corke do jej pokoju przeniesc.
Zachcianek nie mam wcale.
Kopniaki w dzien, cieszcie sie bo to niby wrozba aktywnosci dziecka. Mnie moje kopie o 6 rano i wieczorem o 21.
Podpowiem wam jeszcze zeby poszukac pediatry bo tuz po porodzie musicie w szpitalu powiedziec kto bedzie lekarzem dziecka. U mnie w miescie po porodzie przysylaja polozna wlasnie z przychodni gdzie zapisuje sie dziecko.
Missyy ponawiam nawolywania, gdzie jestes???
- Gąska
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

asienka87 miałam problem ze słodyczami na początku, ale jak się naczytałam jakie to złe i niedobre w ciąży

Odkryłam wczoraj,że synek jest bardzo aktywny w trakcie jazdy samochodem albo mu się tak podobało albo był zły, że co chwilę podskakuje

Dziś pierwszy dzień astronomicznej wiosny, oby było ciepło

- GburiaFuria
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Co do położnej do dzięki za info, niebawem się przeprowadzam, więc muszę się rozejrzeć za jakąś dobrą poradnią w okolicy.
Widzę,że nie tylko u mnie remont w toku, najpierw sypialnia potem pokoik dla Dzidzi. Ubranka dostałam od koleżanki-zacznę prać i prasowac po remoncie. Wózek dziadki obiecaly, więc o to też narazie się nie martwię

A jak macie dziewczyny z pracą, bo ja jeszcze pracuje,ale myślę po woli o zwolnieniu bo siły i koncentracja już nie ta.
Co do ruchów synka to jeszcze słabo wyczuwalne,ale czekam cierpliwie

- GburiaFuria
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Córeczka siostry mojego narzeczonego stwierdziła,że jak będzie duża to też będzie miała dzidziusia,bo jej się wtedy zmiesci

- ann-sunshine
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
Ja juz na zwolnieniu od poniedzialku bo po dniu pracy w pracy i w domu nie dawalam rady
- midnight
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Od jakiegoś czasu Was podglądam i chyba czas na coming out

Mam termin na 24 sierpnia, więc to środek 18 tc i u mnie, jak u większości z Was ma być chłopaczek (na 90%)

- ann-sunshine
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość

- Wiki
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Co do szkoły rodzenia to z pierwszym dzieckiem jak byłam w ciąży to chodziliśmy z mężem ale jakoś specjalnie dużo nas tam nie nauczyli ale wiadomo zawsze warto. Przy drugim dajemy sobie z tym spokój

Mój synek też jest dość aktywny najbardziej z rana tak ok 8.00 i potem 18.00 i przed samym spaniem

Pokoiku dla małego nie szykujemy jeszcze choć mamy wolny pokoik specjalnie dla niego co prawda narazie robi jako tzw roboczy czyli jakieś tam regały z książkami biurko i klatka ze świnka morska urzęduje

W sobotę idę robić test obciążenia glukozą 75 g Przeraża minie to choćby dlatego że 3 pobrania krwi Siedzenie w przychodni 2 godz a że pierwszej ciąży miałam cukrzycę ciążową to jeszcze 90 % pewności że teraz też będzie

Aggi gratuluję ruchów Maleństwa
Marsi ja też powoli wezmę sie za ubranka które dostaliśmy Pranie prasowanie i zobaczę co by się jeszcze przydało dokupić

Gąska ja też już słodycze odstawiam - przynajmniej sie staram

serduszko20 gratuluję Filipka

Gburia Witam w naszym gronie i gratuluję synka. Jeśli chodzi o pracę to ja jeszcze pracuję i narazie dobrze się czuję więc nie wiem do kiedy Może do wielkanocy a może do maja Ale jak tylko bym sięźle poczuła to z miejsca idę na zwolnieni, które lekarz chce mi dać na każdej wizycie

A jeśli chodzi o takie dziecięce teksty to mój synek jak był w przedszkolu to u niego w grupie dużo dzieci miało mamy w ciąży i wtedy pani się go spytała " Karolku a ty kiedy będziesz miał braciszka? a on na to- Ja nie będę miał braciszka bo moja mama miała mleko tylko dla jednego dziecka"

Miłego dnia Wam życzę i dużo słoneczka

- nataliaa87
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 6

Tyle nas tu, że przestaję nadążać

Aaaa i nie ominęła mnie informacja, że dołączył do nas z nową mamą kolejny chłopczyk

Witaj midnight!
Ann dałaś mi do myślenia z tą szkołą. W sumie ona ma bardzo dobre opinie, ale chyba 8 godzin to niezbyt dużo jak kobieta jest w ciąży po raz pierwszy. Zastanawiam się czy pójscie w ten weekend na tą szkołę zablokuje mi możliwość skorzystania z innej, gdybym znalazła..
Aa i tam podpisałam już deklarację wyboru położnej i to może być też problem.
A tak poza tym, to w końcu można odżyć! Dolny Śląsk skapany od rana w słońcu

Miłego dnia:)
- ann-sunshine
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
Przypomnijcie prosze kiedy robi sie krzywa cukrowa? Lekarz mi nie zlecil i nie wiem czy zapomnial czy za miesiac dopiero
- Agnilla
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56