BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

11 lata 2 tygodni temu #858468 przez Gąska
asienka87 najważniejsze żeby sobie samej się podobać :) No i M wiadomo... :)
serduszko20 GburiaFuria wielkie gratulacje, witajcie w chłopięcym klubie, myślę ,że już mamy drużynę piłkarską :)
zabobonami z wojną nie ma się co przejmować

Już prawie połowa, faktycznie trzeba się zapisać do szkoły rodzenia. Jeżeli chodzi o położną to tak jak pisała marsi położna z NFZ przysługuję każdej
ciężarnej, bodajże od 20 tc lub 22tc. Moja lekarka rodzinna znalazła mi położną sama i mnie z nią umówiła na połowę kwietnia. Plusem jest to,że wybrała naprawdę świetną i fachową położną :D

U nas dziś o 13 były takie brzuszkowe wybryki,co raz mocniejsze. Wspaniałe uczucie.
Cały czas mam chęć na kebab, pizze i cole :( dlatego żeby pogodzić fakt zdrowego odżywiania i fast food, 3 dzień z rzędu pizza domowa :D
Żeby nie było na owoce też mam apetyt, głównie króluje banan, jabłko ( najlepiej zielone), ananas i kiwi. Jak to kobieta w ciąży lubi robić czasami na przekór
mam ogromną chęć zalać te owoce galaretką - niestety jak wiadomo w tym zestawieniu nie stężeje, ale wytłumacz to zachciankom :)

Macie dziewczyny jakieś zachcianki żywieniowe?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 tygodni temu #858504 przez GburiaFuria
Oj ja Ci powiem,że też mam wielką ochotę na fast foody,pizza króluje,a ostatnio mam wielką chrapkę na zelki owocowe :silly:

P.S. Również gratuluję :laugh:

11 lata 2 tygodni temu #858518 przez asienka87
Serduszko gratuluje :laugh: kolejny chłopak, wow :laugh: Filipek, ładnie :) siostrzeniec mojego Ł ma tak na imie wiec w naszym przypadku odpada :) mówimy na niego Fifi :laugh: a co do zdjecia, to ja też nie mam skanera :) robie zdjęcie aparatem i wrzucam na forum ;)

Gburia gratuluję synka ;) no i witam u nas :)

Gosia no własnie musze w końcu zadzwonić do położnej :) a to masz zajęcia sama czy z partnerem ?

Marsi witaj po długiej nieobecności :) ja dostałam ubranka od szwagierki i też piorę, prasuje i kompletuje :) ale oprócz tego jeszcze nic nie mamy, najpier poczatkiem kwietnia chcemy zajać sie remontem sypialni, a potem myśleć o wyprawce :)

Gąska dokładnie :laugh:
co do zachcianek... to niestety słodycze :angry: staram sie ograniczac :) a tak, to jabłka górują :) jem je codziennie po kilka:) czasem banan, czy mandarynka :)

11 lata 2 tygodni temu #858529 przez Gosia 2712
Asienka ta kobitka u ktorej sie zapisywalam to sie mnie pytala czy z kims bede chodzic ale jej mowie ze zalezy bo moj M. pracuje na zmiany i zalezy czy bedzie mu pasowac... Powiedziala ze nie jest wymagane ze moge jak cos to sama chodzic a jak bedzie mezowi pasowac to w te dni moze tez przychodzic... Widze ze tez najpierw robicie sypialnie a pozniej wyprawka :P hehe u mnie tak samo bedzie :P

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #858604 przez ann-sunshine
Dzien dobry, juz wiem dlaczego wieczorem nie moglam wejsc na forum, bo ruch tu jak w ulu :-)

Witaj GburiaFuria jezeli chcesz to dopisze cie do naszej listy tylko podaj date porodu

Serduszko, szczerze to myslalam ze przelamiesz te chlopieca passe. Gdzie te nasze chlopaki zony znajda? Gratuluje Filipka.

Szkola rodzenia zawsze po 20 tygodniu wiec to najwyzszy czas sie zapisac.

Natalia szukaj innej szkoly rodzenia, moze znajdziesz gdzies miejsce.

Z ta wojna to nie straszcie.

Co do urzadzania to sie nie wypowiadam bo mnie tylko lozeczka brakuje, ale musze jeszcze corke do jej pokoju przeniesc.

Zachcianek nie mam wcale.

Kopniaki w dzien, cieszcie sie bo to niby wrozba aktywnosci dziecka. Mnie moje kopie o 6 rano i wieczorem o 21.

Podpowiem wam jeszcze zeby poszukac pediatry bo tuz po porodzie musicie w szpitalu powiedziec kto bedzie lekarzem dziecka. U mnie w miescie po porodzie przysylaja polozna wlasnie z przychodni gdzie zapisuje sie dziecko.

Missyy ponawiam nawolywania, gdzie jestes???

11 lata 2 tygodni temu #858616 przez Gąska
GburiaFuria właśnie, żelki ! Ostatnio wyjadłam siostrzeńcowi trochę żelek i stwierdził,że mi więcej nie da, bo dzidzia nie lubi żelek tylko kaszkę! :silly:

asienka87 miałam problem ze słodyczami na początku, ale jak się naczytałam jakie to złe i niedobre w ciąży ;) przerzuciłam się na mięso, owoce, warzywa. Teraz wyniki mam lepsze niż przed ciążą. Wcześniej w takiej porze przesilenia zimowo-wiosennego miałam zawsze lekką anemię, a teraz morfologia książkowa i żelazo lekko ponad normę :)

Odkryłam wczoraj,że synek jest bardzo aktywny w trakcie jazdy samochodem albo mu się tak podobało albo był zły, że co chwilę podskakuje :blink: Przed snem o 21 lekkie 3 kopniaczki i 21:20 spaliśmy już oboje :silly:

Dziś pierwszy dzień astronomicznej wiosny, oby było ciepło :)

11 lata 2 tygodni temu #858623 przez GburiaFuria
Ann ja też nie mogłam się dostać wieczorem na forum. Termin mojego porodu to 27.08.2014.

Co do położnej do dzięki za info, niebawem się przeprowadzam, więc muszę się rozejrzeć za jakąś dobrą poradnią w okolicy.

Widzę,że nie tylko u mnie remont w toku, najpierw sypialnia potem pokoik dla Dzidzi. Ubranka dostałam od koleżanki-zacznę prać i prasowac po remoncie. Wózek dziadki obiecaly, więc o to też narazie się nie martwię :laugh:

A jak macie dziewczyny z pracą, bo ja jeszcze pracuje,ale myślę po woli o zwolnieniu bo siły i koncentracja już nie ta.

Co do ruchów synka to jeszcze słabo wyczuwalne,ale czekam cierpliwie :)

11 lata 2 tygodni temu #858629 przez GburiaFuria
Gąska mądrego masz tego siostrzenca, ma rację,ale co zrobić jak czasem zachcianki silniejsze :silly:

Córeczka siostry mojego narzeczonego stwierdziła,że jak będzie duża to też będzie miała dzidziusia,bo jej się wtedy zmiesci :laugh:

11 lata 2 tygodni temu #858638 przez ann-sunshine
GF zaraz cie dopisze do listy. Jedna podpowiedz mozesz edytowac swoje posty, latwiej sie przez to przekopac wtedy.

Ja juz na zwolnieniu od poniedzialku bo po dniu pracy w pracy i w domu nie dawalam rady

11 lata 2 tygodni temu #858645 przez midnight
witam przyszłe mamuśki :)
Od jakiegoś czasu Was podglądam i chyba czas na coming out ;)
Mam termin na 24 sierpnia, więc to środek 18 tc i u mnie, jak u większości z Was ma być chłopaczek (na 90%) :) Mam już prawie nastolatkę w domu, więc będzie miła odmiana. Kilka tygodni temu okazało się, że mam cukrzycę ciążową, więc walczę z dietą i glukometrem i nie mam już pomysłu na smaczne jedzenie - chce mi się głównie owoców i słodyczy, ale oczywiście nie wolno :(

11 lata 2 tygodni temu #858654 przez ann-sunshine
Witaj Midnight :-) mamy juz w gronie mamuske z podobna roznica wieku wsrod dzieci ale jak nas czytasz to wiesz :-) dopisalam cie do listy

11 lata 2 tygodni temu #858663 przez Wiki
Witam Koleżanki w ten wiosenny dzień - jednak w W-wie wieje i jest niezbyt przyjemnie przynajmniej z rana :)

Co do szkoły rodzenia to z pierwszym dzieckiem jak byłam w ciąży to chodziliśmy z mężem ale jakoś specjalnie dużo nas tam nie nauczyli ale wiadomo zawsze warto. Przy drugim dajemy sobie z tym spokój :)
Mój synek też jest dość aktywny najbardziej z rana tak ok 8.00 i potem 18.00 i przed samym spaniem :laugh: ale uczucie super Ja już odczuwam całkiem nieźle te ruchy ale moje chłopaki zawsze jak przyłożą rękę to przestaje się ruszać :laugh:
Pokoiku dla małego nie szykujemy jeszcze choć mamy wolny pokoik specjalnie dla niego co prawda narazie robi jako tzw roboczy czyli jakieś tam regały z książkami biurko i klatka ze świnka morska urzęduje :) ale przez pierwsze 1,5 roku dla wygody żeby nie biegać między pokojami mały będzie z nami w sypialni tam wstawimy łóżeczko i komodę z przewijakiem Będzie pod ręką w razie płaczu itp i chodzi też o to żeby starszego nie budził w nocy :)
W sobotę idę robić test obciążenia glukozą 75 g Przeraża minie to choćby dlatego że 3 pobrania krwi Siedzenie w przychodni 2 godz a że pierwszej ciąży miałam cukrzycę ciążową to jeszcze 90 % pewności że teraz też będzie :( a wyniki pewnie dopiero na poniedziałek będą

Aggi gratuluję ruchów Maleństwa

Marsi ja też powoli wezmę sie za ubranka które dostaliśmy Pranie prasowanie i zobaczę co by się jeszcze przydało dokupić :) to akurat przyjemne zajęcia :)

Gąska ja też już słodycze odstawiam - przynajmniej sie staram :) ale owoce bym jadła non stop W zasadzie wszystkie Ale boję się że będe tak jak w pierwszej ciąży miała cukrzycę ciążową i nawet owoce będę musiała ograniczyć :(

serduszko20 gratuluję Filipka :) Kolejny synek Normalnie męski sierpień będzie :)

Gburia Witam w naszym gronie i gratuluję synka. Jeśli chodzi o pracę to ja jeszcze pracuję i narazie dobrze się czuję więc nie wiem do kiedy Może do wielkanocy a może do maja Ale jak tylko bym sięźle poczuła to z miejsca idę na zwolnieni, które lekarz chce mi dać na każdej wizycie :) W pierwszej ciąży miałam lekarkę bardzo fajną ale nie do zwolnień bo mówiła tylko że ciąża to nie choroba Wkurzało mnie to bo wtedy już wcześniej chciałam iść i na koniec ją zmieniłam ze wzgledu na te zwonienia

A jeśli chodzi o takie dziecięce teksty to mój synek jak był w przedszkolu to u niego w grupie dużo dzieci miało mamy w ciąży i wtedy pani się go spytała " Karolku a ty kiedy będziesz miał braciszka? a on na to- Ja nie będę miał braciszka bo moja mama miała mleko tylko dla jednego dziecka" :laugh:

Miłego dnia Wam życzę i dużo słoneczka :)

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #858685 przez nataliaa87
Dzień dobry :)

Tyle nas tu, że przestaję nadążać :D Przeczytałam wszystko i zapamiętałam tylko post Ann :D Pewnie dlatego, że do tych postów się już przyzwyczaiłam.
Aaaa i nie ominęła mnie informacja, że dołączył do nas z nową mamą kolejny chłopczyk :D
Witaj midnight!

Ann dałaś mi do myślenia z tą szkołą. W sumie ona ma bardzo dobre opinie, ale chyba 8 godzin to niezbyt dużo jak kobieta jest w ciąży po raz pierwszy. Zastanawiam się czy pójscie w ten weekend na tą szkołę zablokuje mi możliwość skorzystania z innej, gdybym znalazła..
Aa i tam podpisałam już deklarację wyboru położnej i to może być też problem.

A tak poza tym, to w końcu można odżyć! Dolny Śląsk skapany od rana w słońcu :D Czekam na te 20 stopni i biegnę się wyspacerować, bo spacerowanie po miejskich chodnikach to nie to samo co spacer po lasach i łąkach :D

Miłego dnia:)

11 lata 2 tygodni temu #858694 przez ann-sunshine
Natalia nie wiem jak to jest z tymi deklaracjami, czy ktos to sprawdza, bo ja niby tez wypelnialam to w szkole rodzenia, a potem druga w przychodni i ta polozna z przychodni do mnie przychodzila.

Przypomnijcie prosze kiedy robi sie krzywa cukrowa? Lekarz mi nie zlecil i nie wiem czy zapomnial czy za miesiac dopiero

11 lata 2 tygodni temu #858698 przez Agnilla
huhuhu ja widze, ze moja córa to będzie miała w czym wybierać, oby ostatecznie stara panna nie została ;) widze, ze i u was sam testosteron wisi w powietrzu ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka