BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 8 miesiąc temu #861451 przez ann-sunshine
Missy, popatrz na to z innej strony, to JUŻ JUTRO :) i dobrze że wieczorem, przynajmniej zanim zasnę, to sprawdzę relacje ;)

Ja dziś obiad skrótem, czyli krem z marchewki z imbirem i gołąbki wyciągnięte z zamrażalnika.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #861458 przez katsi87
hej dziewczynki:)
Ann sunshine: jaki piękny brzusio:) super! Ja i tak ze sprawą do Ciebie: potrzebuje tą listę z wyprawką którą kiedyś wrzucałaś: nie mogę tego znaleźć i nie wiem czy już to kopiowałam i zniknęło gdzieś czy co się z tym stało:)
Proszę Cię bardzo kochana, sprawdzałam inne listy wyprawkowe ale Twoja jednak najbardziej mi odpowiadała:)

Inna: hehe problem ze spaniem jest chyba nagminny w naszym stanie: u mnie też trudność z zasnięciem a potem jak missy: jak wstane siku to potem czasem usnę a czasem czekam na sen jak na zbawienie:)

U mnie wczoraj znów wymioty: wszystko: cały dzień;/ wykończyłam się:(Jutro mamy wizytę żeby podejrzeć bobasy i wtedy może lekarz coś doradzi bo jeśli wymioty wróciły to się załamie:)

Ja dziś wstałam o 7 i wzięłam się za prasowanie: pobudzałam jelitka po syropie żeby zaczęły pracować. U mnie dzieci już duże i chyba dlatego takie problemy, nie wiem.,

natalia: Kochana Ja tak dużo pije od dawna: kiedyś zaczęłam przygodę z różnymi cwiczeniami, siłownia etc i tak mi zostało do teraz,że pije jak szalona:)
Na szczęście chociaż za to lekarz mnie chwali:)

My idziemy z moim B zaraz na dwór na spacer: LBN dziś powitał słońcem ale i chmurki się pojawiają więc wykorzystać pogodę chcę:)

Dziś słuchaliśmy dzieci tym przyrządem o którym Wam kiedyś pisałam: serduszka im ślicznie biją : hehe harcują po całym brzuszku:))
miłego dnia

Ann: czekam z niecierpliwością na info gdzie Twoja wyprawka jest(strona:))

AAAA zgadzam się, że czas teraz leci jak wściekły:):):)

10 lata 8 miesiąc temu #861477 przez ann-sunshine
Katsi proszę bardzo, wysłałam listę w wiadomości prywatnej :)

10 lata 8 miesiąc temu #861486 przez Wiki
Hej dziewczynki

Ja jestem już po badaniu glukozy i jestem wściekła jak diabli bo nie dość że mnie trzy razy kuli, piłam to świństwo i siedziałam w poczekalni 2 godz to po odebraniu wyników wyszła jakaś bzdura bo na czczo było - 76 po 1h - 114 a po 2h - 204 Czyli albo pomylili próbki albo już nie wiem co bo po 2 godz powinno spadać a nie rosnąć wrrrrr :angry: Napisałam do mojego lekarza i kazał powtórzyć badanie i jutro znowu idę się męczyć :( jakaś paranoja ale nie mam wyjścia bo pewnie cukrzyca jest tylko chciałabym dokładnie wiedzieć jakie powinny być wyniki. Ze mną w poczekalni siedziały jeszcze 3 ciężarne z obciążeniem glukozą więc mogła coś pomylić Idę do innej przychodni jutro. W czwartek mam usg połówkowe więc wolę mieć już dobre (sensowne) wyniki. Ale ogólnie to sie spłakałam jak zobaczyłam te wyniki bo jak sobie popomyślę że znowu dieta, wizyty u diabetologa, i to cholerne kucie pare razy dziennie to aż mi się wszystkiego odechciewa :(
Pytanie do tych co już miały robione obciążenie glukozą Jakie miałyście wyniki?

ann-sunshine Brzuszek super Ja już te mam spory i mały często się kreci więc już moje chłopaki też poczuli pierwsze kopniaczki :)

Katsi jestem pod wrażeniem ilości wody którą wypijasz Mi może udaje się ze 2 l pić dziennie i to wszystko więcej nie dam rady

10 lata 8 miesiąc temu #861494 przez ann-sunshine
Wiki, jeszcze glukozy nie robiłam, ale masz rację wynik początkowy masz książkowy, ten drugi w normie, a po dwóch godzinach powinno być mniej niż drugi wynik. Spokojnie, wypij meliskę, nic i tak nerwami nie pomożesz. Przytulam i czekamy na twoje wyniki z jutra, no i relacje z połówkowego :kiss: :kiss: :kiss:

10 lata 8 miesiąc temu #861539 przez midnight
Hejo :)

Wiki Ja miałam na czczo 88, po 1 godzinie 179 po 2 godzinie 166 (i mam cukrzycę a właściwie nietolerancję stwierdzoną) - nie bój żaby, pewnie rzeczywiście pomylili i jutro będą dobre :)

Byłam dzisiaj u diabetologa w przychodni przyszpitalnej na madalińskiego, i wyszłam podbudowana, bo babeczka stwiedziła, że dzielnie sobie radzę i nie muszę nic zmieniać w diecie - kolejna wizyta dopiero za miesiąc:) Jeszcze lepsze jest to, że mam zalecone usg co miesiąc, żeby sprawdzać, czy maluch nie za szybko rośnie, więc będę go mogła często podglądać :) :laugh:

Pamiętam, że któraś ciężarówka na forum miała w planach rodzić na madalińskiego w Warszawie,a albo iść tam na szkołę rodzenia, ale nie mogę teraz tego znaleźć... jest tu taka? :)

10 lata 8 miesiąc temu #861557 przez Wiki
midnight z tego co kojarzę to Suzanna jest z W-wy ale ma rodzić na Inflanckiej Ja uważam że i ten i Madalińskiego są ok ale rodzę w Piasecznie.
A ile razy dziennie się kłujesz? :) Sama sobie dietę stworzyłaś? czy ta diabetolog Ci jakieś przykłady jadłospisów dała?

10 lata 8 miesiąc temu #861575 przez aggi
Dzień dobry mamusie :kiss:

Przybywam po weekendzie :)
Maluch wykopał mnie dziś z łóżka i to dosłownie !
Tak mocno broił że brzuch podskakiwał :blush:
Musiałam wstać i dać mu na śniadanko
dwie truskawki, kanapkę z pomidorem i jabłko :S
No i się uspokoił :P

A na obiad dorsz z ziemniaczkami i suróweczką :S

Zabieram się za nadrabianie bo tu jak w ulu :D

missyy super kompleta se sprawiłaś, zazdroszczę :blush: :blush: wytrzymałaś tyle czasu do wizyty to teraz już dopiero wytrzymasz ten dzień :-)

katsi doczekasz się układania na półkach :) :)

natalia no może akurat na tej szkole się czegoś dowiesz ciekawego a zawsze możesz się jeszcze gdzieś wybrać :)

Gburia hahahno OK niech Ci będzie :D niby tyle czasu do sierpnia ale jak tak się człowiek popatrzy to ile już czasu minęło ! :ohmy: szok :ohmy: fajny malusi brzusio :)

witaj Inna :S :) no kolejną dziewczynkę bardzo miło przyjmiemy do naszego grona gdzie przeważają chłopcy :) Ja już mam część rzeczy pokupowanych, ale ja w gorącej wodzie kąpana jestem :P Muszę wszystko odhaczone mieć żeby się nie martwić że czegoś nie mam :) mój brzuszek tak samo pod kurtką nie widać, ale jak w bluzce samej to jakbym za dużo zjadła :D

Ewcia ja tak samo się śmiałam ! żeby przypadkiem się z naszego syncia dziewczynka nie zrobiła :P

Ann byś go widziała 'po gołemu' jutro takie porównawcze zrobię do serii to wrzucę :) śliczny masz ten półmetkowy brzuś :)

midnight to maleńką córcię miałaś ! i urodziła się w terminie??? ja myślę intensywnie nad 3d/4d.... :S ale to ciągle jest kwestia obgadania z mężem, jeszcze trochę czasu mamy :)

Gąska to u Was wszystko jeszcze możliwe i się okaże co tam chowasz w brzuszku :)

asienka były lody otwarte tak jak mówiłam ? :D My w końcu nie wybraliśmy się do parku bo pogoda była dużo gorsza niż w sobotę :dry: no i zrezygnowaliśmy.. może w przyszłym tygodniu :) teraz mi na samą myśl ślinka cieknie :P smaków mi narobiłaś :D

Wiki no to nieźle Ci zrobili z tymi próbkami :S chyba rzeczywiście najlepiej powtórzyć badanie. Trzymam kciuki :)

No nic kobiety idę trochę poleżakować... z godzinkę :S
i czas zabrać się za obiadek.. i szafki tak mnie wołają do posprzątania
a ja tylko odkładam i odkładam :dry: może jutro...
albo może dziś mnie natchnie?? echhhh....

Udanego dnia :woohoo:

10 lata 8 miesiąc temu #861614 przez Inna607
:) Witam wszystkich ;)

Dziewczynki kurcze gdyby to bylo takie proste ja sie teraz mecze jak stary parowóz heh wiec normalnie nie ma szans bym do wieczora wytrzymać bo wystarczy ze cos porobie ok 2 godz i jestem tak zmęczona jak bym robila to cały dzień pozatym przebywam na zwolnieniu lekarskim ze wzgledu na moje nogi puchna, bolą a ostatnio zauważyłam brzydkie fioletowe rozstepy :( wiec w domu zwyczajnie w swiecie dostaje jobla z nudow :( nawet nie mam tu kolezanek zeby isc poplotkowac ... wiec z nudow pol dnia spie wiem ze to nic dobrego ale ja juz nie wiem co robic w ogóle nic mi sie nie chce bo bez przerwy sprzatac to tez tak nie za bardzo :(

Na temat obciążenia glukoza nawet sie wypowiedź nie moge bo w UK czegoś takiego nie ma ... bynajmiej nic mi do tej pory o tym nie mówili ..

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #861622 przez serduszko20
witam się w ten deszczowy i pochmurny dzień:(

chciałabym żeby znów wyszło słoneczko:) ja teraz w sobotę mam połówkowe i mam trochę stresa bo jadę do innego miasta ,lekarza i nie wiem czego się spodziewać :( brrr

a dziś za 2godz jadę do koleżanki trochę poplotkować:)
wczoraj byłam na hali sportowej bo przyjechał do nas kabaret neo-nówka i tak się naśmialiśmy całe bite 2godz rzadko był taki czas żeby na sali było cicho a najlepsze w takich występach na żywo jest to jak Ci co występują sami się z siebie śmieją i później muszą jakoś ratować sytuację:)

tak mówicie o badaniach z glukozą i nie wiem czy powinnam się martwić bo mi lekarz nic jeszcze nie kazał robić w jakich tygodniach to się robi??

wczoraj dzidzia w jednym momencie kopnęła i chciałam żeby mój przyszły poczuł a nagle cisza i tak już któryś raz z rzędu jak tata chce poczuć kopniaka to cisza...:)

pozdrawiam i wrzucam fotkę choć niewyraźną w końcu udało mi się dodać:)

Załączniki:

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #861632 przez Gosia 2712
Witam dziewczyny :)
Trzymam kciuki za Wasze wizyty i malenstwa :) ja mam w srode wizyte i moze juz sie dowiem co tam w brzuszku siedzi :) juz sie nie moge doczekac :D
Tak Was czasem podczytuje bo jestescie troche z ciaza do przodu niz ja wiec moze czegos sie dowiem ciekawego :D :D

Ann sliczny brzusio Ci rosnie :) A mam tez prosbe moglabys mi wyslac na priv ta liste z wyprawka??

Aggi hehe nie jestes sama ja tez wole miec wszystko wczesniej kupione niz pozniej sie martwic jakie zakupy moj M. zrobi :S dla tego jak tylko w srode sie dowiem czy jest wszystko oki to biore sie za kupowanie :D :D

Inna wspolczuje... heh ja teraz mieszkam u meza 20km od mojego rodzinnego domu i tez w sumie tu nikogo nie znam... i powoli korzenie w domu zapuszczam :S A moze ksiazki zacznij czytac? dla zabicia czasu :P

Ed
serduszko sliczne malenstwo :)

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #861633 przez aggi
Inna oby jak najszybciej zmieniło się Twoje planowanie dnia i żebys mogła spać w nocy ale rozumiem Cię bo ja też jak niemam co robić to poprostu leżę..

serduszko :) No ja byłam na Łowcy.B na żywo i też byłam spłakana a oni sami płakali z siebie :P glukoza chyba 24-28 ale nie jestem pewna, mi lekarz też nic nie mówił póki co o tym badaniu. Fotka taka że za cholerę nie umiem rozszyfrować co przedstawia :P pomocy :D

Gosia no to się cieszę że nie jestem sama bo jeszcze byście mnie tu za wariatkę uznały :D

10 lata 8 miesiąc temu #861681 przez ann-sunshine
Midnight nie ma to jak znaleźć pozytywy, zazdroszczę podglądania co miesiąc i gratuluję trzymania dobrej diety.

Aggi wow ale zdrowo się dziś odżywiasz. A może nie tylko dziś? Jak tak to podziwiam.

Inna, rozumiem, mnie też ciężko się przestawić na siedzenie w domu. Szydełko, druty, rozwijaj pasję kucharzenia w domu, kompletuj wyprawkę, wychodź na kawę do kawiarni z książką, lub na ławkę do parku. Jakoś trzeba sobie radzić. Pooglądaj filmy, które zawsze chciałaś zobaczyć, a brakowało czasu. A na to puchnięcie nóg też nic nie mówią?

Serduszko glukoza 24-28 tydzień.

A co do foty to opis potrzebny, bo też mam problem co gdzie jest.

Gosia wysłałam na priv

10 lata 8 miesiąc temu #861694 przez serduszko20
te zdjęcie to dla mnie też czarna magia jak u lekarza jestem i on mi tłumaczy co gdzie jest to wszystko ok ale przyjdę do domu i pusto w głowie też nie wiem czy to wina jego sprzętu że kiepsko te zdjęcia wychodzą i konkretnie nic nie widać ale w sobotę połówkowe i licze na dobry sprzęt i piękne zdjęcia Filipka:)

10 lata 8 miesiąc temu #861708 przez missyy
serduszko o kurcze:P Też kminie co jest gdzie :P Główka jakby nie cała, miałam podobne. Czy tylko ja widzę łapkę wyciągnięta? Czy to nie to :blush:

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka