- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- asienka87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Ewcia no mówilam, że Kacperki to kosiane chłopaki

a mój synuś chyba najaktywniejszy jest wieczorkiem koło 22-23, bo znów dostałam kilka kopniaków

tak, jak pisałam wcześniej, nie jestem w stanie iść spać wcześniej i właśnie skonczyłam malować moje pazurki metodą ombre

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ann-sunshine
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Mama zostaje u nas do mojego polowkowego a potem przyjedzie za jakies 2 mce, a potem przyjedzie przed porodem.
Katsi przezornosc dobra jest. Oby maluszki jak najdluzej wytrzymaly w brzuszku.
- asienka87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Ann widzę, że Ty też nie możesz spac

- ann-sunshine
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość

- missyy
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 17

Mój chrześniak ma skończone 4 lata, nieziemski łobuz, a wygadany, że hej. Tak ucieszył się na angry birds, że nie mogliśmy od niego wyjść A na żelee

I zazdrosny jest o "żółwika"

Ann dogadaliśmy się jakoś z mężulem. Odezwałam się normalnie jak wrócił z pracy, podałam obiad

Uszykowałam się i trochę podniosłam się na duchu. Tylko jeszcze do fryca się muszę umówić, bo kolor mi już dawno wypłowiał

- midnight
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0

wczoraj wieczorem złapałam takiego koszmarnego doła, że zaczęłam szlochać i nie mogłam przestać - M. kazał mi zmierzyć cukier i wyszedł strasznie niski wynik - ja się przestraszyłam i poryczałam jeszcze bardziej, a M. przyniósł mi lody, tak, żeby cukier mi si szybko podniósł. I bezkarnie zjadłam lody a humor i cukier od razu mi się poprawił.

ann-sunshine między moimi dzieciakami będzie 10 lat różnicy - z jednej strony to dobrze, bo córa jest samodzielna, a z drugiej przez tyle lat miała mnie tylko dla siebie i już jest zazdrosna, potem pewnie będzie tylko gorzej. Na pamiętnik próbuję ją od kilku lat namówić, ale kompletnie nie jest zainteresowana :/
Ale i tak to nic w porównaniu z katsi i jej trojaczkami

Naszły mnie wczoraj takie przemyślenia, że człowiek rodzi dziecko ,stara się mu dać wszystko co najlepsze, stara się wychować według jakiegoś planu i konsekwentnie przekazać dziecku pewne zachowania, wartości itd.. I rośnie taki fajny maluch, który jest mądry, kulturalny, w miarę grzeczny - i ma się takie wrażenie, że wykonało się kupę dobrej roboty..... a potem przychodzi okres dojrzewania i z dnia na dzień właściwie, to samo kochane dziecko zamienia się we wstrętnego trola

TO chyba przez niedobór słońca tak mi się porobiło

- katsi87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
mi dziś mąż na śniadanko robił naleśniki:)
on jest wspaniały: uczę go gotowania wszelkiego, chciał umieć żeby mi do szpitala przynosić

Dziewczynki prośba mega:
potrzebuje pomocy z zaparciami:śliwki, lactulosa, czopki i co JESZCZE????
pomocyyyy;(

boli mnie brzuch codzień przez to:/
- midnight
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 354

Jaaaaaacie jaki tu ruch

Byłam wczoraj odebrać moje wyniki z krwi i moczu i wszystko jest OK. Prawie <?>
Niektóre wartości od poprzedniego badania pospadały trochę, inne się podwyższyły - ale nadal są w normach na szczęście. Tylko powiedzcie mi co to RDW-CV w krwi? bo mam przedział 12-15 i mój wynik to właśnie 15. Napisali że mam podwyższone (H).. No druga rzecz mocz mam ciutkę za lekki, ale to chyba nic złego, nie? Z góry dzięki za odpowiedzi

Zabieram się za nadrabianie

Gburia

Ewcia witaj! U mnie również na 7mego termin

asienka a ja od dwóch ponad tygodni słodycze jem tylko w soboty

witaj andzelinek

Ann mi normalną glukozę określano na pierwszych badaniach i wyszła dobra - ciekawe czy dostanę skierowanie na tę z obciążeniem

natalia hahahhaha

missyy dziecko czuje nerwowość mamy i jak jesteś nerwowa to wcale mu tym nie pomagasz

serduszko musisz mocno zmniejszyć zdjęcie bo tutaj wchodzą tylko takie poniżej 150kb
midnight no kurcze coś w tym jest że mówią że małe dzieci mały problem.... masakra jakoś nie wyobrażam sobie że mały słodki bobas może zmienić się w małego manipulanta i humorzastego dzieciaka

Gąska hehehehehe z tym zapełnianiem dobre

Ann Marta tylko pomóc chciała hahahah

katsi

midnight nie ma to jak pudło lodów na smutki

No nic czas coś posprzątać, obiadek nastawiony

a jak tam wizyty która kiedy ma?? ja idę 1.04
I pokazywać brzusie bo ciekawa jestem

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- missyy
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 17

Kurcze, czasami jak się najem to brzuch mam większy od ciebie

Byłam sobie dziś na zakupach. Mąż w Praktikerze sobie siedział, a ja tak se chodziłam bez celu. upolowałam sobie tuniczkę w Orsay:
store.orsay.com/bluzka-odcie--r--u---.ht...l&productId=62070324
Fajna, z przodu satynka, a z tyłu jest bawełniana i ładnie się układa i spokojnie jeszcze mi na trochę starczy

Tyl sobie tylko trochę skrócę, bo dziwnie wygląda, troche długi

A w HMie kupilam sobie legginsy, takie a la bryczesy

www.hm.com/pl/product/21614?article=21614-A
I kasa poszła w mig

- ann-sunshine
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
- katsi87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
pogoda u nas jest piekna bylismy nad zalewem.na spacerku;)ale mnie boli brzuch i tez wc odwiedzilam i oddalam obiad.mam nadz ze wymioty nie wroca na dobre;(
Aggi zazdroszcze ukladania na poleczkach po remocie;)tez sie nie moge doczekac tego;)
milego popoludnia;)
- nataliaa87
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Przeczytałam wszystko, co napisałyście od wczoraj, ale rzeczywiście coraz ciężej jest wszystko spamiętać

Byłam dzisiaj jednak na tej szkole rodzenia. Jak mi to nie wystarczy, to może jeszcze gdzieś się wybiorę. Dzisiaj były wykłady o ciąży, porodzie, wrocławskich szpitalach itp. Jutro będziemy kąpać, przewijać i w ogóle pielęgnować lalki

Katsi ja jestem strasznie przewrażliwiona na punkcie zaparć, bo strasznie się ich boję, a w sumie jeszcze bardziej hemoroidów. Na szczęście jak na razie udaje mi się ich uniknąć. Przede wszystkim musisz dostarczać organizmowi dużo błonnika. Polecam owsiankę ( chociaż co drugi dzień, a najlepiej codziennie dopóki Ci nie przejdzie), a poza tym otręby owsiane i siemię lniane, które można dosypać do jogurtu lub choćby trochę na kanapkę. Jem też śliwki, dużo owoców no i ważne jest też picie dużej ilości wody. Mi jak do tej pory to wszystko pomaga.
Aggi śliczny brzusio

- GburiaFuria
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Co do wizyty u ginekologa to idę w poniedziałek, będę rozmawiać na temat zwolnienia, zobaczymy. Badania moczu i krwi zrobione miejmy nadzieję,że wyniki będą ok.
Mój dzisiejszy dzień spędziłam na działeczce w lesie, słoneczko przyjemnie grzalo, a ptaszki śpiewały. Jednym słowem pełen relaks.

Też zazdroszczę końca remontu, bo u mnie końca nie widać, ale na szczęście do sierpnia jeszcze trochę czasu więc jest nadzieja

Dołączam zdjęcie brzuszka z dzisiejszego leniwego dnia

Kurcze za duży rozmiar,a nie wiem czy się da go zmienić w moim telefonie.
Pokombinowałam trochę i udało się

- Inna607
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Jestem tu nowa, widze ze tu dyskusja pelna parą

Mnie do swojego grona

Właśnie zaczęłam 22 tydz ciąży, sierpień jest bardzo bliski mojemu sercu ponieważ sama jestem urodzona w sierpniu i moja ukochana Córeczka tez ma przyjsc na swiat w sierpniu termin mam na pierwszego

Kochane mamusie powiedzcie mi kiedy zamierzacie przygotowania do narodzin dziecka np kupować ubranka, przyrządzać pokoik łóżeczko i takie potrzebne rzeczy ?