BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

11 lata 2 tygodni temu #860216 przez asienka87
katsi miło ze znów sie odezwałaś , bo o Ciebie Kochana martwimy sie potrójnie :laugh: ważne , ze dzieciaczki zdrowe :) a pogoda faktycznie dziś piękna :) a grill też za nami chodzi, jutro myślimy nad rzeczką zrobić :) oczywiście wcześniej spacerek po parku :) bo wedlug pogody od niedzieli deszcz ;/

Ewcia no mówilam, że Kacperki to kosiane chłopaki :laugh:

a mój synuś chyba najaktywniejszy jest wieczorkiem koło 22-23, bo znów dostałam kilka kopniaków :laugh: :blush:
tak, jak pisałam wcześniej, nie jestem w stanie iść spać wcześniej i właśnie skonczyłam malować moje pazurki metodą ombre :laugh: tak na weekend ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 tygodni temu #860252 przez ann-sunshine
Ewcia to niedobre ze nasze dzieci sa tak do nas przywiazane bo pi porodzie bedzie problem. Ja np nie wiem jak przekonac marte ze moze isc spac z tata kiedy ja jestem w domu. Jak cos chce do jedzenia to tez albo mnie ciagnie do kuchni albo jak jest moja mama to ja tez czasem.

Mama zostaje u nas do mojego polowkowego a potem przyjedzie za jakies 2 mce, a potem przyjedzie przed porodem.

Katsi przezornosc dobra jest. Oby maluszki jak najdluzej wytrzymaly w brzuszku.

11 lata 2 tygodni temu #860254 przez asienka87
Witam się z samego rana :)

Ann widzę, że Ty też nie możesz spac :) ja sie chyba od Was zaraziłam :P poszlam spać o 1, a od 4 nie śpie ;/ już nawet pranie załączyłam :) ehh, czuje , że będzie dziś ciężki dzień... choć zapowiada się słonecznie :)

11 lata 2 tygodni temu #860272 przez ann-sunshine
Asienka nie mam wyjscia bo pewna dwulatka budzi mnie o 6 kazdego dnia. A tobie moze uda sie przespac w dzien :-)

11 lata 2 tygodni temu #860298 przez missyy
Ja od 3 nie spałam, jak zwykle wc, a potem znów jak co noc atak kataru :S o 6 może się chwilę kimłam. I tyle ze spania.

Mój chrześniak ma skończone 4 lata, nieziemski łobuz, a wygadany, że hej. Tak ucieszył się na angry birds, że nie mogliśmy od niego wyjść A na żelee :cheer: :silly: Az w końcu jak przyszła pora jechać, to ubrał się sam i kazał tacie spakować klocki i on jedzie z nami. Jaką ryfkę zrobił i się popłakał, bo musiał zostać, bo dziś miał gdzieś pojechać. Sama się głupia poryczałam :(
I zazdrosny jest o "żółwika" :P ucieka od tematu :P haha, to nie dzidziuś, a żółwik :silly:

Ann dogadaliśmy się jakoś z mężulem. Odezwałam się normalnie jak wrócił z pracy, podałam obiad :P :P Kit z tym, że miałam w tym interes, bo chciałam tyłek z chaty ruszyć, ale ciiiii :blush:
Uszykowałam się i trochę podniosłam się na duchu. Tylko jeszcze do fryca się muszę umówić, bo kolor mi już dawno wypłowiał :blush: :blush:

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #860351 przez midnight
Dzień dobry dziewczęta :)
wczoraj wieczorem złapałam takiego koszmarnego doła, że zaczęłam szlochać i nie mogłam przestać - M. kazał mi zmierzyć cukier i wyszedł strasznie niski wynik - ja się przestraszyłam i poryczałam jeszcze bardziej, a M. przyniósł mi lody, tak, żeby cukier mi si szybko podniósł. I bezkarnie zjadłam lody a humor i cukier od razu mi się poprawił. :silly:

ann-sunshine między moimi dzieciakami będzie 10 lat różnicy - z jednej strony to dobrze, bo córa jest samodzielna, a z drugiej przez tyle lat miała mnie tylko dla siebie i już jest zazdrosna, potem pewnie będzie tylko gorzej. Na pamiętnik próbuję ją od kilku lat namówić, ale kompletnie nie jest zainteresowana :/
Ale i tak to nic w porównaniu z katsi i jej trojaczkami :D

Naszły mnie wczoraj takie przemyślenia, że człowiek rodzi dziecko ,stara się mu dać wszystko co najlepsze, stara się wychować według jakiegoś planu i konsekwentnie przekazać dziecku pewne zachowania, wartości itd.. I rośnie taki fajny maluch, który jest mądry, kulturalny, w miarę grzeczny - i ma się takie wrażenie, że wykonało się kupę dobrej roboty..... a potem przychodzi okres dojrzewania i z dnia na dzień właściwie, to samo kochane dziecko zamienia się we wstrętnego trola :angry: , nagle zapomniał o podstawowych zasadach współżycia, ma wszystko gdzieś, na niczym mu nie zależy i ogólnie jest niezadowolony, że ktokolwiek raczy zwrócić uwagę na cokolwiek. I zastanawiam się, czy przy Kacperku, który fika w moim brzuchu będę mogła zrobić coś, żeby było inaczej... :/

TO chyba przez niedobór słońca tak mi się porobiło :)

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #860366 przez katsi87
dziewczynki witam się slonecznie;d
mi dziś mąż na śniadanko robił naleśniki:)
on jest wspaniały: uczę go gotowania wszelkiego, chciał umieć żeby mi do szpitala przynosić:)))
Dziewczynki prośba mega:
potrzebuje pomocy z zaparciami:śliwki, lactulosa, czopki i co JESZCZE????
pomocyyyy;(:(:(
boli mnie brzuch codzień przez to:/

11 lata 2 tygodni temu #860379 przez midnight
Kefir i maślanka są dobre na zaparcia

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #860386 przez aggi
Dzień dobry :)

Jaaaaaacie jaki tu ruch :ohmy: mam problem nadrobić i strzelić na której stronie ostatnio skończyłam :ohmy: no nieźle tego jeszcze nie grali :lol: :silly:

Byłam wczoraj odebrać moje wyniki z krwi i moczu i wszystko jest OK. Prawie <?>
Niektóre wartości od poprzedniego badania pospadały trochę, inne się podwyższyły - ale nadal są w normach na szczęście. Tylko powiedzcie mi co to RDW-CV w krwi? bo mam przedział 12-15 i mój wynik to właśnie 15. Napisali że mam podwyższone (H).. No druga rzecz mocz mam ciutkę za lekki, ale to chyba nic złego, nie? Z góry dzięki za odpowiedzi :)

Zabieram się za nadrabianie ;)

Gburia :P Aha :P Kurcze tak mi głupio tak do Ciebie pisać bo czuję się jakbym kogoś obrażała :P no ale niech Ci jest :S :silly: No cóż z lekarzami jest tak że jedni pytają na każdej wizycie czy chcesz zwolnienie, a innego choć poprosisz to Cię wyśmieje i powie że ciąża to nie choroba.. Moim zdaniem możesz zapytać swojego lekarza czy może wypisać Ci zwolnienie bo np pracujesz przy komputerze więcej niż 4 max zalecane godziny, że boli cię później głowa i kręgosłup, no i że różni ludzie przychodzą tam gdzie pracujesz..

Ewcia witaj! U mnie również na 7mego termin :) Ale mam cichą nadzieję że mały wskoczy w lipiec :woohoo: No nieźle by było jakby w ten sam dzień urodziny mieli :D

asienka a ja od dwóch ponad tygodni słodycze jem tylko w soboty :P I na dobre mi to wychodzi, dzisiaj wzięłam kilka dobroci które się uchowały w szafkach i kurcze nie umiem tego za dużo zjeść :S czyli nawyk 'odkurzania' szafek ze słodkiego chyba zwalczyłam bo po prostu nie umiem w siebie dużo wcisnąć :S Aha mam dobre wieści dla Ciebie - lody na rynku otwarte :lol: :lol: :lol: byłam wczoraj i na własne oczy widziałam :silly: mój maluch też wczoraj miał dzień kopania :ohmy: jak nigdy tak dużo a to szczególnie jak gazetę dla mam czytałam :P Normalnie chyba mu się nie podobało :P

witaj andzelinek ;) No to życzę spokojnej ciąży i zdrowego maluszka bo to najważniejsze :) I jest jedna z nielicznych księżniczek sierpniowych :) Gratulacje! o to niedaleko, w sumie no dość trochę km ale stosunkowo niedaleko ode mnie i asienki

Ann mi normalną glukozę określano na pierwszych badaniach i wyszła dobra - ciekawe czy dostanę skierowanie na tę z obciążeniem :S To ze słodyczami ciąża Ci na dobre wyszła :D ja za to sobie postanowienie zrobiłam że do Świąt słodycze tylko w soboty :S i już ponad dwa tygodnie daję radę :blush: nawet mnie do nich nie ciągnie, a jak dzisiaj skosztowałam parę dobroci to mnie zmuliło :P

natalia hahahhaha :P Ale zostałam wyróżniona nie ma co ! :S :lol: ale ja wstaję raniutko o 6 z mężem posiedzieć, śniadanie mu zrobić zanim do pracy pójdzie i jak on wychodzi przed 7 to ja spowrotem do łóżka :P :P

missyy dziecko czuje nerwowość mamy i jak jesteś nerwowa to wcale mu tym nie pomagasz :( Ja np jak się zdenerwuję to w ogóle nie czuję malucha ! Nie wiem czy się gdzieś chowa czy co, ale nie rusza sie :dry: więcej spokoju kochana :kiss:

serduszko musisz mocno zmniejszyć zdjęcie bo tutaj wchodzą tylko takie poniżej 150kb

midnight no kurcze coś w tym jest że mówią że małe dzieci mały problem.... masakra jakoś nie wyobrażam sobie że mały słodki bobas może zmienić się w małego manipulanta i humorzastego dzieciaka :ohmy: i to chhyba mnie najbardziej przeraża w tym wszystkim :S

Gąska hehehehehe z tym zapełnianiem dobre :P

Ann Marta tylko pomóc chciała hahahah :D Mogłaś jej powiedzieć że teraz może pościągać, włożyć do pralki i za godzinkę znów rozwiesi :D :S

katsi :lol: czas leci szaleńczo, no nie?? Trzy łóżeczka ale rozkosznie brzmi :silly: najważniejsze że maluchy zdrowe ! i tego się trzymaj :) mi na zaparcia pomagała zawsze kawa z dużą ilością mleka, ale w ciąży unikam i też mam problem .... ale owoce suszone, musli, jogurty, duuuużo jabłek.. albo po prostu jem coś co jak wymieszam z innym produktem spowoduje przeczyszczenie..

midnight nie ma to jak pudło lodów na smutki :D ale ja Cię rozumiem ja sama wiem jaka JA byłam i też miałam wybryki, aż się boję co moje dziecko wymyśli bo czasy się zmieniły i pomysły dzieci też :dry:

No nic czas coś posprzątać, obiadek nastawiony :) My dale ogarniamy remontowe sprawy - wczoraj zaczęłam nieśmiało rzeczy na półki układać ale nie chcę 'nasrać' na nich tylko tak malutko postawić żeby było ładnie i nie dużo :S :S

a jak tam wizyty która kiedy ma?? ja idę 1.04

I pokazywać brzusie bo ciekawa jestem :D

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #860432 przez missyy
Aggi Ty chudzielcu :silly: :silly: :silly: hihihi, ślicznie.
Kurcze, czasami jak się najem to brzuch mam większy od ciebie :P :P Masakra :blush: :blush:

Byłam sobie dziś na zakupach. Mąż w Praktikerze sobie siedział, a ja tak se chodziłam bez celu. upolowałam sobie tuniczkę w Orsay:
store.orsay.com/bluzka-odcie--r--u---.ht...l&productId=62070324
Fajna, z przodu satynka, a z tyłu jest bawełniana i ładnie się układa i spokojnie jeszcze mi na trochę starczy :lol:
Tyl sobie tylko trochę skrócę, bo dziwnie wygląda, troche długi :P
A w HMie kupilam sobie legginsy, takie a la bryczesy :lol: Do tuniki w sam raz ;)
www.hm.com/pl/product/21614?article=21614-A

I kasa poszła w mig B)

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

11 lata 2 tygodni temu #860485 przez ann-sunshine
Katsi a ja sie zastanawiam jak rozwiazecie sprawe wozka. Sa potrojne? Czy blizniak + pojedynczy? Czy blizniak + husta lub nosidelko?

11 lata 2 tygodni temu #860489 przez katsi87
Ann wozki sa na zamowienie dla trojaczkow Ja chce taki ze gondolka jedna jest do przodu a dwie sa w moja strone czyli dzidziusie sie patrza na siebie:)te wozki sa sgrasznie ciezkie no wiec miesnie ramion bede miala bez silowni;) 3500zl to cena wozka mniej wiecej:juz z fotelikami do auta i spacerowki. ;)taki wozek moge obsluzyc sama w innych ustawieniach potrzeba jeszcze jednej osiby;/wlasnie dzis samochod do sprzedazy przygotowywalismy i maz teraz wystawia na necie;)
pogoda u nas jest piekna bylismy nad zalewem.na spacerku;)ale mnie boli brzuch i tez wc odwiedzilam i oddalam obiad.mam nadz ze wymioty nie wroca na dobre;(
Aggi zazdroszcze ukladania na poleczkach po remocie;)tez sie nie moge doczekac tego;)
milego popoludnia;)

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #860530 przez nataliaa87
Cześć dziewczyny:)

Przeczytałam wszystko, co napisałyście od wczoraj, ale rzeczywiście coraz ciężej jest wszystko spamiętać :)

Byłam dzisiaj jednak na tej szkole rodzenia. Jak mi to nie wystarczy, to może jeszcze gdzieś się wybiorę. Dzisiaj były wykłady o ciąży, porodzie, wrocławskich szpitalach itp. Jutro będziemy kąpać, przewijać i w ogóle pielęgnować lalki :D

Katsi ja jestem strasznie przewrażliwiona na punkcie zaparć, bo strasznie się ich boję, a w sumie jeszcze bardziej hemoroidów. Na szczęście jak na razie udaje mi się ich uniknąć. Przede wszystkim musisz dostarczać organizmowi dużo błonnika. Polecam owsiankę ( chociaż co drugi dzień, a najlepiej codziennie dopóki Ci nie przejdzie), a poza tym otręby owsiane i siemię lniane, które można dosypać do jogurtu lub choćby trochę na kanapkę. Jem też śliwki, dużo owoców no i ważne jest też picie dużej ilości wody. Mi jak do tej pory to wszystko pomaga.

Aggi śliczny brzusio :) Muszę tez w końcu zrobić jakieś ładne zdjęcie i coś wrzucić :)

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #860679 przez GburiaFuria
Aggi nie martw się nie obrażasz mnie. GburiaFuria jest postacią w filmu Pierścień i Róża i oddaje moje ciążowe hustawki nastrojów :silly:

Co do wizyty u ginekologa to idę w poniedziałek, będę rozmawiać na temat zwolnienia, zobaczymy. Badania moczu i krwi zrobione miejmy nadzieję,że wyniki będą ok.

Mój dzisiejszy dzień spędziłam na działeczce w lesie, słoneczko przyjemnie grzalo, a ptaszki śpiewały. Jednym słowem pełen relaks. :laugh:

Też zazdroszczę końca remontu, bo u mnie końca nie widać, ale na szczęście do sierpnia jeszcze trochę czasu więc jest nadzieja B)

Dołączam zdjęcie brzuszka z dzisiejszego leniwego dnia :silly:
Kurcze za duży rozmiar,a nie wiem czy się da go zmienić w moim telefonie.
Pokombinowałam trochę i udało się :)

Załączniki:

11 lata 2 tygodni temu #860680 przez Inna607
Hej wszystkim mamusiom :)
Jestem tu nowa, widze ze tu dyskusja pelna parą :) Mam nadzieje ze przyjmiecię
Mnie do swojego grona :)
Właśnie zaczęłam 22 tydz ciąży, sierpień jest bardzo bliski mojemu sercu ponieważ sama jestem urodzona w sierpniu i moja ukochana Córeczka tez ma przyjsc na swiat w sierpniu termin mam na pierwszego :)
Kochane mamusie powiedzcie mi kiedy zamierzacie przygotowania do narodzin dziecka np kupować ubranka, przyrządzać pokoik łóżeczko i takie potrzebne rzeczy ?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka