- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- midnight
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 6
missy ale poszalałaś :)Pewnie teraz oglądasz to wszystko i się uśmiechasz:D Ja tak miałam. Z resztą nadal lubię sobie otworzyć szufladę z tym co już mam dla małego i się pouśmiechać
midnight mój mężulek tez ma dzisiaj urodziny Ale małą imprezkę robimy w sobotę Dzisiaj mam zamiar zrobić jakąś dobrą kolację tylko dla nas W sumie to ostatnie jego urodziny we dwoje więc muszę się jakoś postarać Pewnie na moje urodziny w czerwcu będę się już toczyć
Asienka smakowite te ciasteczka wyglądają I w sumie można powiedzieć, że zdrowe bo owsiane, więc bez wyrzutów można wcinać.
Maniula nie szalej tak. Też ostatnio miałam skurcze jak się narobiłam i doszłam do wniosku, że naprawdę nie można szaleć. Trzeba uważać, bo nasze maluszki są teraz najważniejsze.
A ja za kilka godzin mam wizytę u dentysty.. Stresuję się, bo musiałam poszukać jakiegoś całkiem nowego na miejscu, więc nie wiem jak będzie.. Potem zakupy i do garów
Miłego dnia dziewczynki
- Gosia 2712
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 141
To i Wam sie pochwale wczoraj wizyte mialam szkrab rosnie jak na drozdzach z usg termin porodu nam wychodzi na 27.08 Niestety uparciuch nie chcial pokazac co ma miedzy nogami cala wizyte mial je skrzyzowane i na dodatek miedzy nimi mial pepowine wazy 250gram hehe i smiejemy sie ze jest upasiony bo z obwodu brzuszka wychodzi ze jest starszy o 2tygodnie Ja mam 1,7kg na plusie
A tu macie moja kruszynke
A tak krzyzowal nogi cala wizyte zeby tylko nie pokazac co ma miedzy nimi
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Jak dzisiaj samopoczucie?
Asieńka ciasteczka mmmm aż ślinka cieknie.
Maniula, niby ciąża to nie choroba, ale aktywność trzeba sobie dawkować. Choć jeżeli nie ma przeciwskazań, to trzeba coś robić i gimnastykować się, łatwiej wtedy urodzić i wrócić do formy po porodzie.
Midnight żółty i zielony to też moje i męża ulubione kolory przez to często Martuśkę za chłopca brali bo te kolory + szarości. W mieszkaniu też takie mamy.
Na nfz przysługują 3 usg, po jednym na trymestr.
Missy ale radocha takie zakupy co? Pamiętam to jak dziś. A potem co chwilę oglądałam te ciuszki, układałam, przekładałam. Truskaweczki boskie.
Natalia też muszę iść do dentysty, a też jeszcze tutaj nie mam swojego, bo nie trafiłam na takiego co by mi podpasował.
Gosia focisze nam zapodałaś. Hehe i może zostaniesz jednak sierpnióweczką. Oby na połówkowym pokazała dzidzia kim jest.
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
Nie wiecie jak to jest ze znieczuleniem u dentysty? Czy może ono zaszkodzić dziecku?
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- MAniula
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 15.12.2012 {*}
- Otrzymane podziękowania: 5
Co do dentystu ja też muszę. I znieczulenie tak jak pisze Ann.
- Gosia 2712
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 141
Dziekujemy z dzidzia za mile slowa
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
midnight no no to sobie rzeczywiście roboty narobiłaś Ale jak ma urodziny to trzeba poszaleć
missyy ja najbardziej sapie jak po schodach się przejdę Albo jak jestem w domu na dole a na górze mi telefon dzwoni... to jest najgorsze cudne zakupy skarpetki milusie I ta truskawa jest mega !
natalia robię to samo - przeglądam rzeczy do maluszka i się cieszę jak do sera trzymam kciuki za dentystę! dokładnie jak Ann napisała musisz uprzedzić dentystę że jesteś w ciąży
Gosia no to nieźle Ci dzidzia psikusa zrobiła krzyżując nogi
Ann samopoczucie niebo lepsze bo wyspane
- missyy
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 17
Zakupy mega, ciągle mi się mordka do nich śmieje, jak je oglądam Siora też zauroczona i też już ją korci, żeby coś kupić, ale ciągle każdy się boi coś kupić. Ona ma synka, marzy jej się kupować i stroić dziewczynkę.
A w weekend chyba % % Mężuś chce się z dumny upić z rodzinką. Heh
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja już po.. Mam nerwy, bo ok. pół roku temu wszystkie zęby wyleczyłam i teraz dalej coś tam jest..wrrr!
W ogóle poszłam pierwszy raz na wizytę na NFZ, bo w końcu wszędzie chodzę i płacę więc stwierdziłam, że mi się należy..Trochę się jednak zdziwiłam, bo nawet nie mogłam zapłacić za normalną białą plombę!A włożyć mogą oczywiście tylko te ciemne. Skończyło się na tym, że dentystka sprawdziła mi zęby i wyszłam.. No i koniec końcców właśnie umówiłam się prywatnie! Kocham ten kraj..
Aggi,Maniula malutkie macie te brzuszki Chudzinki jesteście..Ja mam już 94, więc tak podobnie jak kilka naszych dziewczyn już pisało.
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
Natalia to dziwne, że nie mogłaś dopłacić za białą plombę. Muszę też się zarejestrować, ale może od razu wypytam jak to jest u nas.
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
Inna sa bardzo proste i szybkie w wykonaniu a smakują jak ciasteczka kruche, pyszne
a co do kwasu foliowego, to bierze się go chyba do 14tc i ja też już dawno go odstawiłam, lekarz kazał tylko dokończyć opakowanie, no i później już nic innego nie brałam i póki co , nie biore
Aggi wiem, wiem, już pisałam ja robiłam fasolke po bretońsku- duża fasola jaś, a grochówka to drobny groszek ale mój Ł od zawsze na fasolke mówił grochówka i dlatego tak napisałam
ściagnełam ten program, który mi poleciłaś już wiem jak łączyć zdjecia, dziękuje a w tym programie da sie też wycinać postacie, aby wstawić je w tym samym tle ? jeszcze się tego nei doszukałam
Maniula no to się chyba troszkę przeciążyłaś... ja w tym momencie, jak za dużo jednego dnia chce zrobić, to boli mnie kręgosłup ;/ głownie część lędźwiowa, ale od dwóch dni równiez w okolicach łopatek.. musze wtedy wziąć nospe.. nie wiem, czy to nei z rzemęczenia, bo zazwyczaj takie bóle wieczorem sie pojawiają..'
Midnight czyli jeszcze dodatkowo, no to fajnie ja też uwielbiam patrzeć na mojego Skarba, wtedy wiem, ze wszystko w porządku a ja mam co wizyte usg, bez względu czy coś sie dzieje czy nie, a w sumie póki co lekarz powiedział, ze jak najbardziej wszystko w porządku, ciąża przebiega prawidłowo i nawet powiedział, że nie ma potrzeby częstszych wizyt niż własnie co 3 tyg
miłego swiętowania
Missy jakie cuda no to zakupki sie udały, a humar na pewno sie poprawił
Natalia owsiane, ale jednak cukier i masło zaweirają ale na pewno zdrowsze, niż wszelkie batony i czekolady ze sklepu
słyszałam, ze znieczulenie u dentysty można wziać, ale prześwietlenia lepiej nie robić.. tak, jak pisza dziewczyny, musisz powiedzieć dentyście o ciąży
co do wizyt na nfz.. niestety, jako dziecko i nastolatla chodziłam na nfz.. trafiałam na samych partaczy.. póxniej chodziłam prywatnie, wydawało mi sie tanio i znów zepsuli mi zeby w tym momencie nie mam 3 zebów- piątki, szóstki i siódemki z lewej strony;/ dobrze, ze nie widac jak sie uśmeicham... i po latach trafiłam dopiero na fachowca, niestety prywatnie i jest dość drogi , ale w końcu zęby mnie nie bolą.. są ładnie zrobione, a miałam ich do poprawy po innych dentystach.. i to nawet kanałowe leczenie miałam do poprawy;/ to co ja przeżyłam z zebami i ile sie wykosztowałam, to szok, mam chyba z 20 plomb... chociaż teraz mam ładnie zrobione i tego nei widać.. piękne białe plomby wyszlifowane na kształt zeba...no i od około roku mam spokój, a wczesniej nic zimnego, nic słodkiego bo ciagle mnie coś bolało jeszcze jedna kanałówka mi pozostała.. tylko neistety nie dam rady jej zrobić bo to wiażę sie z przeswietleniem.. mam nadzieje, ze wytrzyma mi ten ząb i pójde po porodzie ale chyba przegląd by sie przydało zrobić, skoro straszycie , ze w ciaży sa podatne na próchnice..
Gosia ale słodziak świetne zdjecie z tymi nóżkami wstydniś
Ann hihi, nie będzie tak źle nawet jak będzie dziewczynka, to na początku moze i będzie zawiedziony, ale później nie zamieni na żadnego chłopca, bo tak będzie kochał
Dziewczyny , mam pytanie , głównei do tych które remontują/ malują pokój na jaki kolor malujecie ? niby mówią ,ze niebieski dla chłopca, ale mnie sie w ogóle nie podoba lubie jasne i ciepłe kolory a niebieski taki zimny byłam dziś w castoramie, mają promocje na farby duluxa, i spodobały mi sie: ciepły piasek, złoty posąd lub taki jasny- złoty świt (ale chyba za jasny) i z zieleni pąki akacji lub bambusowy gaj i jestem w kropce, bo nei wiem co wybrać, a to jest moja broszka, jak to mój Ł powiedział
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
Asienka to rzeczywiście przeszłaś.. Dlatego leczenie na NFZ mnie przeraża. Co do USG to ja tez mam na każdej wizycie. W sumie to i tak często chodzisz jeśli co 3 tygodnie. Ja co 4.
A jeśli chodzi o kolor ścian, to ja odradzam niebieski. Jest bardzo zimny. Moim zdaniem dla maluszka to tylko coś jasnego. Żółtego najlepiej albo może jakąś łada żywą zieleń Zaraz zerknę na te Twoje farby
Nerwy mam, bo szykowałam się na miły obiadek z mężem. Deserek zrobiłam, a on wróci pewnie w nocy..Coś mu dalej się w pracy przedłużyło..Pozostaje mi tylko czekać.