- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- dziulka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
- Wiki
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Czuję się bardzo dobrze Ten II trymestr mi służy Zobaczymy co bedzie w III bo położna już mnie straszyła że kobiety, które rodzą w wakacje to często mają problemy z nogami (żylaki i puchnięcie) hmm ale pożyjemy zobaczymy
Ja już przytyłam od początku ciąży 7 kg i jak tak patrzę na moje zapiski bo to akurat sobie co tydzień notuję to już od jakiegoś czasu wychodzi mi 1 kg na 3 tygodnie Trochę dużo mogłoby być tak na m-c Kolejną wizytę mam dopiero przed świętami i muszę zrobić tylko krew i mocz.
Jeśli chodzi o zdjęcia mebelków to zdecydowanie bardziej podobają mi się te klasyczne
Ewcia87 Gratuluję dziewczynki
Ann nie ma co się stresować wizytą u mnie przed każdą wizytą jest raczej podniecenie bo już się nie mogę doczekać a że czujemy już ruchy dzidzi to nastrajam się pozytywnie i jedyna niewiadoma to zawsze ile Maluszek będzie ważył bo mój akurat jest spory Czekam na relację z wizyty i miejmy nadzieję że poznamy już płeć Twojej Dzidzi
Dziulka Witaj w naszym gronie bo jeszcze nie zdążyłam się z Tobą przywitać. U mnie będzie to już drugi poród (pierwszy miałam okropny) i staram się tym nie nakręcać i pozytwnie nastawić że drugi pójdzie łatwiej Zdjęcie dzidzi bardzo ładne Taka mała kuleczka
MAniula Bardzo fajne te Twoje zwierzaczki Zajęcie sobie znalazłaś takie relaksujące
Kakadu Jestem pełna podziwu jeśli chodzi o Twoja wagę Faktycznie w te dwie pierwsze ciąże przytyłać bardzo dużo Ja przytyłam przy pierwszej 16 kg i też potem ciężko mi się to zrzucału więc obiecałam sobie że teraz przytyję mniej ale wiadomo wyjdzie w praktyce
serduszko20 Mojemu synkowi lekarz też zrobił zdjęcie klejnotów ale trzeba się dobrze wpatrywać a u Twojego Fiipka wyszło genialnie Nic ująć nic dodać
marsi Z tym badaniem ginekologicznym to już nie wiem co myśleć Ty masz co wizytę a ja raptem miałam raz na początku i tyle Jak pytałam o cytologię to lekarz mówił że dopiero w drugiej połowie ciąży żeby Maluszek już był większy i żeby go nie uszkodzić Także co lekarz to inne zasady ale chyba tak co wizytę to trochę często Ja mam co wizytę usg więc może to lekarzowi w zupełności wystarcza
Miłego dnia Wam życzę w W-wie słonecznie ale chłodno
- kakadu
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 6
i najważniejsze, że z dzidzią wszystko w porządku
Co do badania glukozą, to wypiciem nie masz się co martwić (przynajmniej mnie poszło to jak z płatka ) gorzej z pobieraniem krwi mnie kuła 4 razy bo krem nie chciała leciec, mam problem z znalezieniem żyły
ja przytyłam 2 kg w ciągu 3 tyg, ciekawe co mi dziś powie.. tez lubie słodkie
Wiki wagą sie nie martw, ja dziś się wazyłam i od początku ciąży mam 7,5 kg na plusie no cóż zrobić, kiedy tak lubi sie słodycze
- Ewcia87
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
Teraz mnie czeka jeszcze kilka wizyt i kolejna sumka do wydania. Ale co zrobić :/
Jutro wybieram się na to obciążenie glukozą, bo doszłam do wniosku, że różnie może być i gdybym musiała powtarzać badanie, to zrobię to w piątek żeby mieć wyniki na poniedziałek.
Czekam teraz z niecierpliwością na wieści po wizytach.
Aggi ociągasz się i to porządnie!
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
- marsi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dodatkowo maluch kopie jak szalony Teraz nastepna wizyta 22.04 i z pewnością już z USG
Tez tak trochę macie że "żyjecie" od wizyty do wizyty? Od dziś oficjalnie mogę mówić że to już 6 miesiąc, ale ten czas leci. Pamietam jak niedawno modliłam się aby zarodek zagnieździł się prawidłowo i czekałam na upragnione dwie kreski
- serduszko20
- Wylogowany
- gaworzenie
ja dziś byłam u mojego gina na kontroli odnośnie tego żołądka i na szczęście wszystko ok ale twarzy nadal nie chciał pokazać wsydzi się chyba także troszkę się uspokoiłam a wizytę normalnie mam 16kwietnia
dziś byłam z mamą na mieście i oglądałyśmy sukienki na wesele dla niej i to męka była i w dodatku tak nic nie kupiłyśmy jak jej się coś podoba to mi znów nie i na odwrót oj będzie kiepsko a do weselicha coraz mniej czasu :)czekam kiedy będzie po i kiedy będę mogła zacząć kupować ubranka dla Filipa
ja się cieszę i wogóle bo niedługo będę miała mężą później dzidziusia a moja przyjaciółka z pracy straciła dziś tatę i nie był wcale taki stary choler... raczysko wogóle mam wrażenie że życie jej nie oszczędza bardzo była z tatą związana i w dodatku ma 36lat i nie może zajść w ciąże jak jej mówiłam o mojej ciąży to było mi smutno że ja jestem a ona bidulka nie może zajść a tak pragnie tego dzidziusia
słoneczne pozdrwienia
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
Marci ja tak żyłam na początku. Teraz też czekam na wizytę i odliczam dni, ale teraz jest łatwiej, bo maluszek kopie, więc jestem spokojniejsza, że wszystko jest dobrze. Początki były cięższe. Strasznie stresowałam się przed wizytą żeby czasami nie usłyszeć czegoś złego. A czas strasznie szybko leci. Jeszcze ten miesiąc i zaczniemy III trymestr Zaraz koniec, a ja czuję, że jeszcze nie zdążyłam nacieszyć się ciążą
Serduszko super, że z maluszkiem wszystko w porządku. Ślub za chwilę Twoja suknia wisi już w szafie??
Co do chorób to nic mi nawet nie mów.. JA strasznie dużo przeżyłam przez ostatnie 2 lata. Też straciłam niedawno tatę i ciągle to wstrętne choróbsko kogoś dopada w rodzinie :/ Takie to życie ciężkie.
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Serduszko co do kolezanki to moze tata ustapil miejsca dzidzia i ta dzidzia bedzie takim samym cennym czlowiekiem dla niej.
Moja dzidzia super wymiarowa, wszystko ma co trzeba i na miejscu. Wazy 391 gram. I jest
- Gosia 2712
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 141
Ann gratuluje dziewczynki dobrze ze u dzidzi wszystko oki
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
- Inna607
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 5
Czytam wasze posty ale normalnie nie mam siły dziś nic kompletnie sensownego napisać ... poprostu jestem padnieta dzien pelen podróży ktorych córeczka chyba za bardzo nie lubi
Dobranoc kochane