BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 7 miesiąc temu #877894 przez Marza
Aneta_78 bardzo mnie pocieszylas :-) nie bede sie juz przejmowala. Szkoda sie zamartwiac bo przeciez dzidzia czuje juz nasze emocje.

W srode czulam pierwsze ruchy! Jestem pewna, ze to bylo to. Cos niesamowitego, naprawde. Teraz pewnie coraz czesciej bede czula swojego maluszka :-)

Powiem Wam ze dlugie spacery mimo iz sa zalecane to sa strasznie meczace. Przynajmniej dla mnie. Nie wiem jak u Was. Godzina na nogach i ledwo do dochodze do domu... W domu tak samo. Poscieram kurze, pozamiatam i umyje podlogi i musze odpoczac bo jestem wyczerpana.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #877907 przez iwciaaa
Dziewczyny mam dylemat, może i to głupie ale moja siostra urodziła miesiąc temu i zapytała się czy nie zostanę chrzestna, fakt baaardzo się ucieszyłam,bo to zaszczyt, ale z drugie strony juz of kilki osób usłyszałam o tym, ze kobieta w ciąży nie powinna być chrzestną i teraz nie wiem. Niby nie wierze w zabobony ale np sukni przed ślubem maz nie widział , kopa na szczęście zawsze daje itp i teraz nie wiem ...

10 lata 7 miesiąc temu #877920 przez Marza
Iwcia wg mnie to tylko powod do dumy, ze jestes tak lubiana osoba, skoro tyle osob Cie chce za chrzestna :-) spory wydatek, ale wg mnie nie masz sie czym przejmowac i jesli tylko chcesz to sie zgodz :-)

10 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #877929 przez Aneta_78
..

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 7 miesiąc temu #877979 przez malvi
Jagodzianka super masz podejście :) Też uważam, że najważniejsze jest zdrowie maluszka a nie nasze rozstępy i inne dolegliwości. Ja używam tylko oliwki z Rossmana dla kobiet w ciąży raz na kilka dni ;)

marzenap też sobie pozwoliłam ostatnio na lody i to 3 wielkie gałki :D Ale uważam, że nie można sobie odmawiać takich przyjemności raz na jakiś czas :)

aneczka nie ma co się martwić na zapas! Pójdziesz i zobaczysz, że wszystko będzie ok :) a jak tam u Ciebie z pracą?

Marza ja "coś" czuję, ale właśnie nie jestem pewna czy to są pierwsze ruchy. Mogę to opisać bardziej jako takie wibracje albo bulgotanie... Wczoraj M mi przykładał głowę do brzucha, żeby zobaczyć czy coś poczuje/usłyszy, ale mówił, że jeszcze nie ;)

iwciaaa ja tam nie wierzę w takie zabobony, więc jeśli masz ochotę, czas i pieniądze, żeby być chrzestną to powinnaś się zgodzić :)

Aneta mi jest non stop zimno, nawet ostatnio w nocy pod kołdrą jakoś marznę.... Apetyt też mi na razie wrócił, ale właśnie marzy mi się od kilku dni Big Mac z frytkami i chyba zrealizuję to marzenie w najbliższym czasie :)

U nas dziś paskudnie pada od samego rana i jest strasznie szaro. Idealny dzień, żeby popisać trochę pracę mgr ;)

10 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #877986 przez Aneta_78
:-)

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 7 miesiąc temu #877994 przez jagodzianka44
u mnie pogoda też masakra ;x tak Jak u Anetki, szaro buro i ponuro ;x w nocy spać nie moglam, bo snilo mi sie ze moim dzieckiem sie kuzyn zajmowal a ja bylam zla na niego ze mi je wgl zabrał, że on nie mial prawa do tego, bo to moja kruszynka hahaha:d

Anetka byłam wczoraj na zakupach, mimo szczerych chęci, nie powstrzymałam się i kupiłam hahah :) udanego dnia:)

10 lata 7 miesiąc temu #878006 przez Ania86
cześć :)

U mnie pogoda również fatalna, zimno i brzydko a jeszcze wczoraj było tak ładnie :/ szkoda bo mieliśmy takie plany jakiś grill ze znajomymi, spacerek no ale trudno :)
Jagodzianka, ja też wczoraj pokupiłam trochę rzeczy nie mogłam przejść obok ;)
Poza tym wydaje mi się że odczuwam już ruchy ale pewności nie mam czy to to :)

10 lata 7 miesiąc temu #878016 przez malvi
Aneta ja mam tak, że staram się nie odmawiać sobie takich przyjemności raz na jakiś czas :) A Płock to niedaleko, ja okolice Warszawy ;)

Jagodzianka i Ania trzeba już powoli coś kupować, bo to taka przyjemność! :D Tym bardziej jak już znacie płeć to możecie się ukierunkować, ja unisexy kupuję na razie ;)

10 lata 7 miesiąc temu #878024 przez jagodzianka44
Dalej plci nie znasz? ;P looo matko, ale i tak w tym wszystkim najwazniejsze jest zdrowie.:)

10 lata 7 miesiąc temu #878031 przez malvi
jagodzianka44 napisał:

Dalej plci nie znasz? ;P looo matko, ale i tak w tym wszystkim najwazniejsze jest zdrowie.:)

No nie znam, mam nadzieję, że się ujawni na połówkowym ;)

10 lata 7 miesiąc temu #878042 przez nelka
Aneczka bierz te tabletki dużo wcześniej nim wstaniesz, jak się przebudzisz nad ranem albo jak wstajesz na siku i dalej idź spać. Albo nastaw sobie budzik tak z dwie godz przed tym zanim normalnie wstajesz i nie będzie ci niedobrze po nich. To naprawdę pomaga, ostatnio gadałam z kumpela i ona też tak robiła;-)

Ja wczoraj pozwoliłam sobie na KFC a dziś dieteczny obiadek i ziemiaczki z gzikiem:-D

A wyobraźcie sobie że teraz dostałam mdłości! Normalnie nie mogę przewinąć Zosi z kupki bo wszystko mi się podnosi. Miałam ją oduczać od pieluchy ale narazie nie dam rady bo jak mi narobi w gacie to na nią zwymiotuje;-)

10 lata 7 miesiąc temu #878049 przez iwciaaa
Mam pytanie, jecie majonez ? Ale taki kupny, bo kurcze zjadłam sałatkę z majonezem a zapomniałam,ze nie powinno się go jeść

10 lata 7 miesiąc temu #878050 przez jagodzianka44
nie jem, poniewaz juz na poczatku ciazy mnie od niego odrzucilo :)

10 lata 7 miesiąc temu #878051 przez aneczka25
iwciaaa ja jem i nie daję się zwariować :P
nelka tylko że już nie daję rady zasnąć jak rano się obudzę...no cóż jeszcze spróbuję :dry:
Co do płci to ja również nie znam, połówkowe dopiero pod koniec maja....tyle czasu...
zobaczymy co to będzie :unsure: :unsure: :unsure:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka