- Otrzymane podziękowania: 34
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- dotkawy
- Wylogowany
- budujemy zdania
a co do tych skurczy brzucha co mam to przepisala mi luteine podjezykowo i mam brac 2razy dziennie
Wlasnie kolazje jem, bo tak zglodnialam, ze od razu rzucilam sie na lodowke !!! A jeszce czeka mnie dzis tyle roboty, musze w polkach poprzekladac i porobic miejsce na to co mi doszlo dzis, a mam caly stol zalozony w salonie......
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- dotkawy
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Marza
- Wylogowany
- rozmowna
- Skarb już na świecie ! :)
- Otrzymane podziękowania: 107
Dotkawy fajnie, że na wizycie okej! waga maleństwa też niezła :-D
- Aneta_78
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 161
Marza świetnie,że mąż dojrzał do myśli o wyprowadzce Ja wszystkich którzy mieszkają z rodzicami/teściami namawiam do wyprowadzki, choć oczywiście te kredyty mnie przerażają. Ale jak jesteście oszczędni i tak jak piszesz jedna wypłata pójdzie na opłaty,a druga na tzw "życie"..to ok.
Bo pamiętam jak urodziłam B i mieliśmy jedną wypłatę,to sobie myślałam " oo jak już odchowam synka i pójdę do pracy to ho ho..odżyjemy" a w rzeczywistości wydatki tak się rozłożyły,że jakoś tak odłożenie nam nie wychodzi..
Kinga nieraz już pisałam,że Cię podziwiam więc nie będę się powtarzać..trzymaj się kochana i pamiętaj już mamy bliżej jak dalej..
Wiem,że jest Ci ciężko,zdziwiłabym się gdyby było inaczej..
No i z tego co piszesz, nie ma zbyt wielu chętnych do pomocy ..no niestety..
Dotkawy gratuluję 1900 g szczęścia!!
Skoro to norma to aż się boje ile mój maluszek waży (jesteśmy na podobnym etapie ciąży..)..
Dziewczynki,ja dziś na chwilkę..bo i zmęczona jestem i trochę mam sytuacje w domu napiętą.
Trzymajcie się!!!!
...nieustająca awaria suwaczka
- jagodzianka44
- Wylogowany
- gadatliwa
- Pod Moim sercem bije inne serce!;*
- Otrzymane podziękowania: 66
Padam! Padam, padam! dziś była taka duchota,że nawet delikatnego powiewu nie było, teraz znów zrobiło się chłodniej... Jezu jaki ruch dziś miałam po pokoju, wpadła ciocia Marcina przyniosła łóżeczko, materac, pościel, ochraniacze do łóżeczka, baldachim, wanienkę dla niemowląt ( nie tą zwykłą ) nosidełko, fotelik, beciko-rożek, ciuszki, czapeczki,śliniaczki, części od wózka, pieluchy flanelowe, przewijak, na czasie wpadnie z wózkiem, prześcieradełka. Coś czuję,że mi braknie komody hahah, jest dość głęboka,ma 4 duuze szuflady a mi póki co się już nie mieści,a ciuszki w pudełkach czekają na pranie
Malvi to super,że wszystko w porządeczku! oby tak dalej! Mi wyskoczyła jakaś wysypka na stopach. Chyba 4dni temu, swędziało, bąble wypełnione płynem ;c ale przemywałam je wodą utlenioną i jakoś zeszło;)
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
ale skoro mówisz że przeszło to pewnie nic takiego:P
Ja też spadam spać...21:15 ... myślę że to b. dobra pora na sen...który nie trwa długo bo Staś strasznie skacze w nocy ...
Więc idę lulać co by jutro wygladać jak zwykle... czyli jak Zombi:P
Dobranoc
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
Aneta jak ci się będzie chciało to napisz o tym swoim nietypowym wychowaniu, jestem bardzo ciekawa.
Aneczka a ty chyba przed ciążą też miałaś problem z tarczycą? dobrze kojarze? powiedz mi czy przed badaniem bierzesz euthyrox? ja też mam podwyższone tsh i miałam powtórzyć badanie żeby zobaczyć czy zwiększyć dawke.
Ewa witam.
Dziewczyny super że na wizytach wszystko ok, szczególnie Dotkawy super wieści że łożysko się podniosło, teraz musisz sama wypchnąć swoją córcie na świat
Kinga trzymaj się jeszcze w trzy paku! choć wyobrażam sobie jak ci ciężko... Jesteśmy z tobą!
Ja o dziwo ostatnie dwie nocę dobrze spałam Moczę nogi w bardzo zimnej wodzie i pomaga. Czasem na chwilę czasem na dłużej.
Dzisiaj wybrałam się na małych shoping ale dla siebie kupiłam co prawda buty dla Zosi ale sobie też kupiłam i pare ciuchów
Powiem wam że najgorsze ostatnio dla mnie nie jest to że wszystkie ciuchy zrobiły mi się małe (chyba prałam w za wysokiej temp;)hihi Ale najgorsze że moje ciało zrobiło się takie ciasne Szczególnie jak za dużo zjem to czuję że brzuch mi zaraz pęknie, że żoładek mam mega zduszony a moja mała lokatorka nie ma miejsca.
Obojętnie jakie mieszkanie czy dom byle własne dziewczyny! Jesteście i tak w komfortowej sytuacji bo macie gdzie mieszkać u rodziców, bo jak rozumiem każda z was mieszka w domu. My rok mieszkaliśmy z teściami ale na trzy pokojowym mieszkaniu w bloku więc albo mieliśmy opcję wynajmu albo kredytu. Nie wyobrażam sobie gdybyśmy mieszkali razem z nimi jak Zosia już była na świeci Raty kredytu wykańczają nasz budżet domowy ale coś za coś...
Tak czy siak POWODZENIA!!!!!
- dotkawy
- Wylogowany
- budujemy zdania
Hehehe ja tez chyba piore w zlej temp ubrania, bo jakies tez przyciasnawe mi sie robia.....ciekawe czemu, hihihihi
- aneczka25
- Wylogowany
- budujemy zdania
- ♥FASOLKA♥
- Otrzymane podziękowania: 48
- jagodzianka44
- Wylogowany
- gadatliwa
- Pod Moim sercem bije inne serce!;*
- Otrzymane podziękowania: 66
Agniesia przeszło przeszło, jak mnie swędziało to myślałam,że komary mnie pogryzły. Na drugi dzień patrzę na stopy a tu taka wysypka, swędziało tylko na noc, więc też się bałam,że to moze byc zatrucie ciążowe, ale juz przeszło i nie swędzi
Wgl Kotka się na mnie rzuciła i nogi mi podrapała!
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
Przyznać się kto mi pozazdrościł że ostatnio dobrze spałam? dzisiaj bardzo długo nie mogłam zasnąć, za to od paru godz pada i jest mega przyjemne powietrze więc rano nadrobiłam:-D
Wogle dziewczyny to współczuję wam tej cukrzycowej diety:-/ ja akurat nie mam wielkich ciągotek do słodkiego ale ciągle coś jem, czasem to jak taka krowa na pastwisku chodzę i miele tą buzią a potem się dziwię że żołądek mi pęka;-)
- malvi
- Wylogowany
- gadatliwa
- 12.09.2014 - Szczęście :*
- Otrzymane podziękowania: 149
Nelka my tak samo nie mieliśmy wyjścia - albo kredyt mieszkaniowy albo wynajem. Najpierw wynajmowaliśmy razem przez pół roku, ale zdecydowaliśmy, że już lepiej zainwestować w mieszkanie i płacić ratę kredytu na swoje niż co miesiąc płacić komuś.I tak jak piszesz - w domu z rodzicami czy teściami jeszcze jakoś się da ale w mieszkaniu już nie.
Jagodzianka to dobrze, że już zeszły te bąble. Ale się mamy wszystkie w tej ciąży
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Kinga biedactwo Szkoda, że teściowa choć trochę nie pomoże Ci w takiej sytuacji. Ale najważniejsze, że mąż pomaga Trzymaj się kochana! Może dziewczynki jeszcze chwilę posiedzą u mamy
Marza ja jeszcze tylko czekam na przesyłkę od jednego sprzedawcy z allegro i już będę torbę powoli pakować Tylko nie wiem kompletnie ile ubranek spakować dla Bąbla, niby na liście w moim szpitalu jest:
• 3 cienkie bawełniane koszulki lub body
• 3 pajacyki lub śpioszki i kaftaniki
• 2 czapeczki bawełniane
• 2 pary rękawiczek
• 2 pary skarpetek
ale zastanawiam się czy nie spakować body i pajacyków podwójnie, tzn, na rozmiar 56 i 62, bo tak naprawdę to nie wiem jak duży będzie Krzyś
Dziś się chyba wezmę trochę za prasowanie ciuszków, bo inaczej nie skończę do połowy września
- aika
- Wylogowany
- gaworzenie
- Szczęśliwa przyszła mama
- Otrzymane podziękowania: 2
ostatnio trochę mnie nie było, miałam trudny okres, i tygodniowy pobyt w szpitalu. Miałam twardnienia brzucha i takie napinania, ( Aneta i dotkawy miała podobnie z tego co doczytałam )brzuszek chwilami twardy jak skała, masakra. a wszystko dlatego ze trosze za dużo polatałam tu i tam. w szpitalu od razu kroplówka z magnezem, no-spa , luteina i ktg a tam skurcze na wykresie
I teraz jestem załatwiona mam leżeć plackiem przez 5 tyg zeby nie urodzić przedwcześnie bo przez napinanie brzucha szyjka zaczęła się skracać, ale trzyma ( na szczęście). tak i mam dołka na myśl 5 tyg w domu. ale dla skarba Kubusia muszem wytrzymać. A jak jeszcze się skróci to pessar (krążek mnie czeka)
Synuś wazy 1516g. i tak to u nas jest. a za 3 tyg wielka przeprowadzka.
cieszę się ze na wizytach wszystko Ok
Kiguś trzymam kciuki za Ciebie i ale i zuzie
Jagodzia super sesja. miałeś profesjonalnego fotografa bo sam o tym myślę a nie wiem ile może to kosztować??
- munkki
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 126
ja dzis ide na usg o 16:00 wiec sie dowiem jak tam urosl moj maly...
nelka tarczyca u mnie wyszla juz sporo przed ciaza i sie zaczelam leczyc juz przed ciaza. ale z tego co podawalas wyniki to nie byly jakies mega wysokie wiec na pewno nie mialy wplywu na malenstwo... moja siostra w ciazy miala wynik 12 (!) - co prawda wyrownala dosc szybko, ale stres miala spory. Coreczka urodzila sie zdrowa;)
przed badaniem krwi nie biore tabletki - dopiero po.
malvi moze spakuj tak jak napisali a najwyzej jakby co to przygotuj w domu zeby maz wiedzial co dowiezc... u nas caly czas mowili ze nie mozna brac niewiadomo jak wielkich tychtoreb bo potem nie ma na to miejsca, bo przeciez jeszcze musisz miec dla siebie jakies gadzety;) ale pewnie co szpital to obyczaj... ja tez sie musze wziac za spakowanie torby
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- pauletta
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 77