BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #910690 przez Aneta_78
Jagodzia ja lubię takie kolorki :kawa,beż,ale też szarości różne...a widzę,że też nie masz skrętnych kół jak ja..ciekawe czy będzie nam to przeszkadzało czy nie? :-)

Czyli 12.08 ważny dla nas dzień!! :-) Już się nie mogę doczekać..dziś niestety boli mnie podbrzusze,ból promieniuje do pachwiny i nóg..leżę ...no i jak tu się nie martwić? :huh:

M był wczoraj w biedronce,kupił dla Jasia

drewnianą piramidkę-misia i marakasy :-)
Bardzo lubię proste,drewniane zabawki no i cieszy mnie,że o słoneczku malutkim pomyślał :-)

...nieustająca awaria suwaczka ;-)
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu #910691 przez munkki
u nas tez mierzy kosci ale calej dlugosci mi nie podaje... nie ma za bardzo jak. Stas taki pozwijany ze ma przy twarzy stopki (smiejemy sie z mezem ze ma stopy kolo noska caly czas;P), w ogole wczoraj ziewal podczas badania, jest taki slodziutki....

a co do cukrow to jeszcze powiedzial ze one sa niebezpieczne jak caly czas sie utrzymuja ponad norme, pojedynce wysoki nie sa tak bardzo grozne dla dzieciakow.
Ewa, a o ktorej jesz ostatnia kolacje?
Aneta kawe pije... slaba ale pije, bo bardzo lubie, a ona az tak nie szkodzi tylko przeszkadza w przyswajaniu witamin, wiec trzeba uwazac do czego sie pije... ;) nie moze byc taka grozna, bo mimo tego ze pije, wyniki mam coraz lepsze, doktorek pochwalil moje zelazo wczoraj :D
a jeszcze co do snow : ja mam podobne, poschizowane, wiec spokojnie heh... nie mam co prawda kroczoczarnych wlosow, ale za to maz ma, wiec moze bylismy zmiksowani w Twoim snie:D

dzis musze srzatac (juz nudna z tym jestem...), jutro mam gosci, rodzina mezunia, wiec musi byc w miare ok ... no i leczo mam zamiar gotowac, ale mam takiego lenia ze masakra:/

a dziewczyny jak z waszym wechem? mi caly czas cos smierdzi....(mam nadzieje ze to nie moj balagan hehe)

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #910692 przez ewa123
Jagodzianka fajny wózek ;) Na tym etapie chyba nie podaje sie juz ile dziecko mierzy tylko dlugosc kosci, obwod brzuszka, wage ... Jagodzianka 44 pojde do diabetologa dla pewnosci, zobaczymy co mi powie ;) ostatnia kolacje jem ok godz. 20

10 lata 7 miesiąc temu #910695 przez malvi
Munkki to strasznie drobny ten Twój Staś ;) Ja mam jutro USG, więc się okaże ile waży mój klocuszek :D

Kinga trzymaj się tam :kiss: Też jestem w szoku, że możesz rodzić SN przy bliźniaczkach :ohmy:

Ewa to Twój maluszek w normie, mój w 27 tc ważył już 1600g, także ciekawa jestem jutrzejszych pomiarów ;)

Anetka mam pytanie - czy Ty pierzesz materiałowe elementy z "naszego" wózka? :whistle:

Ja wczoraj zakupiłam dywanik, karnisz i firankę do pokoiku Krzysia :) A przed chwilą właśnie kurier przywiózł mi szafę tekstylną jysk.pl/przechowywanie/szafy/szafy/basic...hus-60x150cm-kremowa

10 lata 7 miesiąc temu #910698 przez Aneta_78
Munkki powiedz mi z czym nie mogę pić kawki??

Ewa napisałaś,ze masz wizytę 12.08 z mierzeniem ;-) dlatego skomentowałam,że mi podają tylko wagę Jasia, bez miary..że tak powiem

Malvi nie piorę.
Nie piorę dlatego,że bezpośrednio mały się z tym stykał nie będzie (będzie przecież kocyk,pieluszka).
Poza tym nie wiem jak u Was,ale u mnie zauważyłam,ze rzeczy które uprałam ( czy to ubrania czy kocyki czy pościele) to trochę straciły na wyglądzie. Jak były nowe,nieprane to tak ładnie wyglądały,a jak uprałam to ( nie wiem czy wiecie o co mi chodzi..) takie niektóre pomarszczone są mimo prasowania..zresztą to juz się nie dało tak ładnie doprasować żeby nadal wyglądały tak jak po zakupie...Trochę blasku z nich uszło ;-)

10 lata 7 miesiąc temu #910700 przez malvi
Aneta kurde ja nie wiem czy nie wyprać, bo kot tam w środku leżał :angry: :angry:

A czy ubranka się zmieniły??? To zależy które. Poza tym ja mam bardzo mało takich zupełnie nowych, nieużywanych. Choć nie ukrywam, że niektóre tak wyglądają ;) Ciekawa jestem jak to będzie jak upiorę kocyki, śpiworki i rożek :P

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #910702 przez Aneta_78
Munkki jeśli chodzi o zapachy, to ja mam w drugą stronę. Tzn wyłapuję w otoczeniu tylko takie,które mi się bardzo podobają..i tak : oglądam się na ulicy za kobietami,które ładnie pachną :woohoo: za facetami zresztą też, wchodzę do kawiarni jeśli wiatr tak zawieje,że poczuje zapach kawy,lodów,bitej śmietany..,znalazłam w szafce próbkę perfum Gabrieli Sabatini,które mnie tak urzekły że przetrzepałam sklepy internetowe,allegro,rossmanny..w jej poszukiwaniu aż jedna pani sprzedawczyni powiedziała zaglądając mi głęboko w oczy " nie ma psze pani..nie ma bo to staroć..od tego czasu Sabatini wypuściła już trzy inne zapachy!! nie ma i nie będzie" :whistle:

Malvi skoro kotek tam leżał ( czyli jemu też się spodobał wózek ?;-), to ..jeszcze nie raz poleży,bo kotki tak mają...ja bym nie prała. Koty są czyste :-) gorzej jakby psiak tam wskoczył..
A mój B miał niedawno testy alergiczne robione i pani dr z CZD powiedziała,że ze zwierząt domowych najsilniej uczulają chomik i świnka morska. I te zwierzęta powinny być trzymane z dala od malutkich zwłaszcza dzieci..

P.S. No i wyszło,że mój B uczulony na chomika jak ta lala ;-) Nie może nigdy mieć tego zwierzątka w domku...ale on i tak marzy o kocie..:-)

10 lata 7 miesiąc temu #910707 przez munkki
Aneta na pewno nie pij kawy jak bierzesz magnez (to znaczy w tym samym momencie, lepiej zrobic przerwe miedzy kawa a magnezem), tak samo z zelazem (o ile przyjmujesz). jeszcze mnie uczulano na owoce, tzn nie popijam kawa bezposrednio, ale to misie akurat zdarza, bo kawa pasuje do deserow, a u mnie brzoskwinia to jeden nielicznych deserow;)

ja moj wozek bede prala, no ale on byl uzywany...
ubranka po praniu faktycznie troche odksztalcone... moze za mocno wirujemy?
Podziękowania: Aneta_78

10 lata 7 miesiąc temu #910711 przez Aneta_78
Munkki dzięki...eh te przyzwyczajenia, u mnie też
deser+ kawka=endorfin dawka :-)
No nic,zmienię nawyki..

Dziewczyny idę torbę do szpitala pakować jakby co...bo to że pobolewa podbrzusze,to jeszcze nic..ale pierwszy raz mi tak promieniuje do pachwin i nóg.

10 lata 7 miesiąc temu #910719 przez Ania86
Cześć Kochane :)
Mój M na urlopie i robimy małe przemeblowanie w pokoju tzn najwięcej zachodu jest z akwarium. tak mnie wkurza to zmienianie wody, czyszczenie tak się przy tym brudzi że szok a chcemy dać w inne miejsce żeby było więcej przestrzeni. Jutro z samego rana jedziemy na małe zakupy, planowałam dziś ale leje jak z cebra, a później do moich dziadków na dzień może dwa tak że pewnie nie będę mieć dostępu do kompa. Mają 50 rocznicę ślubu, trochę się rodzinka zjeżdża taka mała niespodzianka, jeszcze muszę z mamą dziś torta upiec i cały dzień zalatany.

Anetka, miło z strony Twojego męża że kupił takie zabaweczki dla synka :) Ja piję czasem nawet 2 kawy tylko że z dużą ilością mleka, ciężko by mi było całkiem z tego zrezygnować. Torbę spakuj dla spokoju, ale nie wybieraj się jeszcze do szpitala ;) na pewno przejdzie.

Jagodzianka
, wózek super :) coś miałam Ci jeszcze napisać ale standardowo zapomniałam...

Munkki, też będę prała wózek bo mam używany tylko muszę go najpierw przywieźć od teściów. Co do prania to w przyszłym tygodniu startuję, wydawało mi się że nie ma tego dużo ale faktycznie bo i kocyki, rożek, pościel, pieluszki....

Kinga ,
jak się czujesz? uważaj na siebie

10 lata 7 miesiąc temu #910781 przez Kinga2424
Ania86 Dziękuję, że pytasz :P Czuję się znośnie. Dziś już 6 sierpień, żeby tylko jeszcze troszkę wytrzymać. Wiem, że Was może to śmieszyć ale ja każdy dzień odliczam.

Jak byłam w ciąży z Paulinką, to miałam takie głupie sny o niej. Pamiętam, że urodziłam ją, a ona była Króliczkiem. I uciekała mi na miasto i ja ją goniłam po ulicach i krzyczałam: Paulinko- Króliczku nie uciekaj mi. Do teraz w żartach często nazywam ją moim małym Króliczkiem.

Powiem Wam, ona daje mi tyle radości. Jest jeszcze taka malutka a taka mądra. W nocy nie umiała spać 2h. Chyba znów zęby ją bolały, więc ja z nią nie spałam. Dziś rano ja byłam ledwo żywa, Damian wyciągnął Paulinkę i przyniósł ją do łózka. Obróciłam się do niej. A ona smoka z buzi i do mnie "MAMA" i buziaka. Powiem Wam takie drobne gest, a serce człowiekowi aż we wszystkie strony rośnie. I dziś ciągle się uśmiecha. Jak ją usypiałam to tylko mnie kopała kolankiem i smiała się. Moje SZCZĘŚCIE:)

10 lata 7 miesiąc temu #910856 przez Kinga2424
DZIEWCZYNY STUK PUK, CO TU TAK PUSTO!!!

10 lata 7 miesiąc temu #910870 przez aneczka25
Kinguś ja czytam ale nie mam co drukować :lol: Podziwiam Twoje podejście do porodu!

Wyprałam właśnie 2 sorty białego prania :) w tym pieluchy tetrowe...wszystko piorę na 60 stopni bo boję się więcej-piorę w Loveli i rzeczywiście pachnie pięknie :silly:
Poza tym dostałam od kuriera dziś pierwszą paczkę z zakupami-butelki, podkłady,smoczki i kosmetyki-i stwierdzam, że Ziajka pachnie cudownie!
Co do kawy- ja piję dwie słabe dziennie rozpuszczalne pół na pół z mlekiem-nie potrafię zrezygnować, bo źle się bez nich czuję.....

10 lata 7 miesiąc temu #910881 przez ewa123
Kinga 2424 ja tez odliczam kazdy dzien ;) Juz bym chciała byc po wszystkim. Kazdy dzien jest ,,na wage złota, Bedzie dobrze :) :)

10 lata 7 miesiąc temu #910885 przez malvi
Kinga nie uwierzysz co ja robiłam :woohoo: Rozwiązywałam maturę z matematyki, bo jutro będę uczyła moją przybraną siostrę do poprawki :whistle:

A tak w ogóle oprócz szafy z Jysk przyszła mi dziś paczka z ostatnią partią rzeczy do szpitala i nie tylko. Także jakby się uprzeć to mogę na dniach torbę już spakować :) Prasowanie nadal czeka, bo oddałam się dziś całkowicie nauce :evil: :evil:

A jutro jadę na krew, mocz i USG Krzysiowe, trzymajcie kciuki :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka