- Otrzymane podziękowania: 52
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Poza tym mleko w biedronce mozesz kupic bez problemu
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
Zastanów się tylko jakiej firmy chcesz w razie czego później np po karmieniu piersią dawać mleko bo czasem jak dziecko się przyzwyczai do jednego to trudno jest zmienić mleko np na tańsze.
- pauletta
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 77
- Ania86
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 71
Marzena, dobrze że wróciłaś zaglądaj do nas częściej
Malvi, Kochana głowa do góry na pewno masz dość ale musisz być silna dla Krzysia. Oby położyli Ci jakąś fajną towarzyszkę, zawsze miała byś raźniej.
Anetka, myślimy tu o Tobie....
- Marza
- Wylogowany
- rozmowna
- Skarb już na świecie ! :)
- Otrzymane podziękowania: 107
Malvi przykro mi, że płaczesz... nie umiem Cię pocieszyć, bo naprawdę pobyt w szpitalu, szczególnie tak długi jest okropny ale tak jak Ania napisała dla Krzysia musisz być silna
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja w biedronce kupuję obiadki i słoiczki owocowe, dodatkowo kaszkę ryżową ale są i mleczne kaszki smakowe .... zresztą tam gdzie pieluchy tam i te jedzonko. W biedronce jest i bebiko i bebilon i coś jeszcze... chyba mleko nr 1 czyli do 6 miesiąca nie jest nigdy w promocji ale cena bebiko czy bebilonu jest chyba najniższą z cen mleka. Aniu to nie jest duży kosz bo około 25zł za karton - ale jeśli masz biedronkę, rossmana czy jakikolwiek sklep blisko to nie ma sensu juz teraz kupować mleka...mleko jak otworzysz to ma termin ważności chyba 3 tygodnie ... a nie wiem jaki termin ma ogólnie mleko w paczce ale też pewnie koło roku.... i wiesz cio...chyba jakieś próbki będą w NIEBIESKIM pudełku które dostaniemy w SZPITALU po porodzie:)
Powiem tak... ja szpitalu miałam Stasia non stop przy cycu w drugi dzień ze wzgledu na to że mi położna powiedziała że jeśli nie będę go miała przy cycu to nas nie wypuści bo Stasiowi spadła waga w 32godziny z 3330 na 3130...200g (do 10% może spaść)... tak wiec podawałam mu i pobudziłam tym laktację... oczywiście zanim mleczko sie pojawiło to chyba w sumie 3 dni minęły i 4 dnia zaczęło lecieć już mleko a nie siara.... Ja poprosiłam tylko raz o mleko dla Stasia i wtedy przyniosły 90ml mleczka.... zawsze można poprosić o mleczko ale lepiej próbować samemu przy cycu pobudzić ...a pobudzisz tylko trzymając maluszka non stop przy cycusiu... mnie już ręce opadały wiec warto mieć podusię do karmienia antyalergiczną ( ja miałam z piór szpitalną) bo w naszym wypadku pojawiły się potówki od tego karmienia:( ....
Wezmę ze sobą malutką podusię o ile nie zapomnę bo rogala zostawię w domu ...
A kupiłyście rogala do karmienia? Zajebi... rzecz:) bez niej nie wyobrażałabym sobie karmienia:)
- pauletta
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 77
U nas sypialna pomalowana az milo . Hustawke przetestowalam, ma tyle bajerków ze/szok
- kinia1994
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Jak moj nick mowi nazywam sie Kinga mam 20 lat i razem z mezem spodziewam sie coreczki, ktora nazwiemy a w zasadzie to juz nazwalismy Amelia Jestem z wojewodztwa lodzkiego (moze sa tu jeszcze kobietki z tego samego)
Moj termin porodu z OM to 23.10 a z USG 2.11
Niestety ciaze mam lezaca, bo od 26 tygodnia zaczela skracac mi sie szyjka. Pozniej troszke wstalam i bylam w ruchu przez okolo 2-3 tyodnie ale od 3 tyodni znowu leze plackiem bo moja szyjka trzy tygodnie temu na wizycie miala 2 cm na szczescie leze w domu, biore luteine 2x2 i magnez 3x2 i jakos sie trzymam
Teraz w poniedzialek o 18 bede miala wizyte i zobaczymy czy cos sie zmienilo. Czy moge do was dolaczyc?
Pozdrawiam :*
aha i pokaze wam fotke mojego brzuszka
- jagodzianka44
- Wylogowany
- gadatliwa
- Pod Moim sercem bije inne serce!;*
- Otrzymane podziękowania: 66
- ewa123
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 12
Malvi naprawde jestes dzielna,wytrzymaj jeszcze troszke juz Ci dlugo nie zostało Najwazniejsze,ze jakby coś sie dzialo jestes pod fachowa opieka.
Kinia witaj Tez jestem z łódzkiego
Kinga miłej zabawy na weselu
Miłego weekendu. Pozdrawiam
- kinia1994
- Wylogowany
- gaworzenie
- kinia1994
- Wylogowany
- gaworzenie
A skąd dokładnie?ewa123 napisał: Witam
Malvi naprawde jestes dzielna,wytrzymaj jeszcze troszke juz Ci dlugo nie zostało Najwazniejsze,ze jakby coś sie dzialo jestes pod fachowa opieka.
Kinia witaj Tez jestem z łódzkiego
Kinga miłej zabawy na weselu
Miłego weekendu. Pozdrawiam
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja wg OM mam termin na 29.10...wg lekarza na 2.11 a wg usg oj późno tak koło 10 listopada:)....
Pewnie będę ostatnia....
Jak w sierpniówkach w tamtym roku byłam w sumie pierwsza tak w październikówkach będę ostatnia:)
Cóż ja taka młoda nie jestem bo chyba w tym momencie tu z wypowiadających się najstarsza....82 rocznik:)
Ja zapitalałam że szok a moja szyjka aż 5cm... dźwigałam synka (roczek niedawno skończył), pomagałam mężowi (miał zabieg i w sumie 3 tygodnie nie mógł dźwigać a dopiero jak powiedział ze żona w 7 miesiącu ciąży i czy może mi pomóc dźwigać synka ...to lekarz powiedział po to miał pan laparoskopię)... sprzątałam i t d .... dalej sie nie oszczędzam i dalej jeżdzę na spore zakupy i dźwigam po 7-10 kg na rękę .... chyba mój organizm dobrze sobie z tym radzi:)
Stan mojej wagi to też nie za dużo ponad ale i się nie oszczędzam bo jem sporo słodyczy i żelków oj żelusie moje żelusie:).... w Każdym razie ostatnio jak byłam na wizycie to + 5kg na plusie i liczę że wiele więcej nie przybiorę... też ponoć grubo nie wyglądam w ciąży...tak mówią ale czuję się WIELKA:))))))
aaaaa będąc w CROPP mówię do męża ale ta sukienka XL to dla grubych ...na co mój mąż skromnym zdaniem " przecież jesteś gruba" .... no tak , jasne:P Zakupiłam L:))))))))))))))))))
- kinia1994
- Wylogowany
- gaworzenie
- jagodzianka44
- Wylogowany
- gadatliwa
- Pod Moim sercem bije inne serce!;*
- Otrzymane podziękowania: 66