BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 9 miesiąc temu #849923 przez Justineva
Hej dziewczyny !

Niestety muszę sie pożegnać :(
Tydzien temu miałam zabieg lyzeczkowania :(((((( serduszko przestało bić ...
Widocznie nie jest mi dane zostać matką :(

Będę do was zaglądała , życzę wam szczęśliwych nadchodzących miesięcy ! :)

Wasza justi

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #849926 przez yoozia
Justineva, przykro mi strasznie... doskonale wiem jaki to bol. trzymaj sie jakos :(

10 lata 9 miesiąc temu #849927 przez agniesia1604
Witajcie:)

Pragnę Wam pogratulować tego wspaniałego wyniku "dwóch kresek" ....

Cieszę się że Wam sie udało.

Przykro mi z powodu tych utraconych ... współczuję ... również pierwszą swoją ciążę straciłam (13.02.2012)....ale głowa do góry:)

Jestem mamą Stasia (27.07.2013) który skończył niedawno 7 miesięcy:))))))))))

Także uczestniczyłam na tym forum tak jak Wy teraz zaczynacie:) ........

Ale do rzeczy....

UPS :P

Jestem obecnie w 6 tygodniu ciąży .....:) I z obliczeń termin na 30 października.
Jeszcze nie byliśmy u lekarza ale dwa testy mówią że jest ciąża no i miesiączki nadal nie ma:)

Za dwa tygodnie zamierzam udać się do lekarza kiedy już będzie biło serduszko a ja będę spokojniejsza.

Przy pierwszej ciąży nie mialam na początku zadnych dolegliwości a w 20 tygodniu straciłam maleństwo ale coś przeczuwałam bo brakowało ruchów ale lekarz jak to lekarz uspakajał ze do 22-23 tygodnia nie muszą występować:((((

Przy Staszku od 4-5 tygodnia plamiłam i do 16 tygodnia brałam Duphaston x 3 ....
Donoszony zdrowiutki 3330g, 56cm, 33 główka, 33 klatka:P , i 10!!!:)

Teraz objawów również brak, no chociaż cycunie bolą jak cholera.... jak Stachu mnie w nie kopie:PPP MASAKRA:)

Możecie mnie dopisać do "październikówek":P

PS: postaram się przeczytać wszystkie Wasze posty:P:)

10 lata 9 miesiąc temu #849945 przez yoozia
Czesc Agniecha. 27.07.2013 to data mojego slubu :) gratuluje zdrowego synka :)
nie wyobrazam sobie stracic dziecka w 20 tc, to musialo byc okropne :(
prawda jest taka dziewczyny, ze nigdy nic nie wiadomo. ciaza moze przebiegac ksiazkowo, a przy porodzie moze stac sie tragedia, tak samo jak moze byc od poczatku zagrozona, a jednak szczesliwie donoszona do konca. wszystko lezy w rekach Boga i nie na wszystko mamy wplyw. chyba na prawde przestane mierzyc te temperatury... :dry:

10 lata 9 miesiąc temu #849962 przez meli1990
ja się staram o dzidzi a mierze drugi cykl temp i właśnie miałam tak że mam 36,6 i 36,5, jeden dzień 37 i znowu 36,6. ja jeszcze nie mam pewności że jestem w ciąży bo za wcześniej a i jestem chora od piątku. ale z tego co czytałam to za niska temp. żeby być w ciąży

10 lata 9 miesiąc temu #849963 przez Caroina
Justineva Bardzo mi przykro, że Cie to spotkało. Ale nawet tak nie myśl, że nie jest Ci dane zostać mamą. Wiele z nas to przeszło, tak już jest. Ale każda ciąża jest inna i nie powiedziane, że następnym razem też się nie powiedzie. Staraj się być dobrej myśli, te przyciągają dobre rzeczy :kiss:

Agniesia1604 Witaj wśród październikówek, gratulacje! :)

yoozia Dobrze mówisz, niczego nie da się przewidzieć.

10 lata 9 miesiąc temu #849968 przez motylek05
Yoozia to nie jest tak że Cię nie rozumie... Jak pisałam sama poronilam 2 razy . Było to już dawno bo ok 4 lata temu.Ale po ostatnim poronieniu miesiąc później już byłam w ciąży ! Przeplakalam pierwsze tygodnie bo się glupot naczytalam, że tak szybko zaszlam w ciążę ... I oczywiście wbilam sobie do golwy że coś będzie nie tak :/ ...A ciąża rozwiał się prawidłowo,ten strach o to co może się zdarzyć potegpwany jest przez to co czytamy w internecie. ... A moje corcia ma teraz 2,5 roku . Ta ciążą zaczęła się od plamien. . I myślę że chyba do porodu będzie lek ,oby plamienie nie wróciło ... Ale co mogę zrobić ... Biorę co trzeba , chodzę do lekarza często na usg ... Natura wie co robi i my niekiedy nie mamy wpływu na to...

Justineva : bardzo mi przykro :(

Mój Aniołek 11tydz [*]

10 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #849972 przez julka
.

10 lata 9 miesiąc temu #849982 przez srenka_918
Justineva bardzo mi przykro ;*

Agniesia witamy ;)

Ja też apeluję do wszystkich o nieświrowanie!!! Wiem co to poronienie i wiem co to ciąża zagrożona, ale to co wyczytujemy w internecie tylko podnosi nam ciśnienie i tym samym "przeszkadza". Nie dajcie się wpędzić w newry, bo to szkodzi ciąży :*

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #849986 przez Caroina
Justineva Tak jak Julka pisze. U mnie winna jest tarczyca. Ciągle jestem na lekach i już do końca życia będe. Ale bez nich raczej nie miałabym szans donosić córcie. Wybierz się do endokkrynologa, niech zbada czy wszystko jest w porzadku. Badanie na atyTPO, antyTG (przeciwciała tarczycowe) i podstawowe TSH fT3 i fT4

Motylek05 Napisz prosze czy miałaś zabieg łyżeczkowania po 2 poronieniu?

10 lata 9 miesiąc temu #849987 przez agniesia1604
Apropo czego nie wolno:
Kawy? - pewnie nie wolno... ja piłam kawę czarną przez całą ciążę - bez niej nie mogłam funkcjonować:)
Cytrusów? - hmmm możliwe bo uczulają... tak jak truskawek (które w ciazy nawet potrafiłam wciągać nosem - masakra... codziennie musiałam jeść truskawki:P)
Sery - pleśniowe - ale te pleśniowe pleśniowe a nie te PASTERYZOWANE...z pasteryzowanego mleka wolno:)
Wątróbki ponoć za dużo nie można ...:)
Orzechy uczulają ... też można unikać...

Prawda jest taka że co zjemy to trafia do bobasa, czekolada też uczula ... a czemu bobasy kopią po czekoladzie? :P Słodkosci:P ;)

Ale dzieci w brzuszku też dostają krostek i moze piec ich skórka - alergia... to naturalne... dlatego mówią żeby unikać tych alergenów.

Wszystko z głową i nie za duzo:)

:))))

Ciągle czytam by nadrobić posty... strona 21:)

10 lata 9 miesiąc temu #849995 przez yoozia
Motylek, widzialam ze dwa razy poronilas. dlatego wiesz jaki paniczny strach czuje. tym bardziej, ze mialam plamienia w zeszly piatek i 2 tygodnie wstecz. juz sama nie wiem czy mierzyc ta temperature. ginka powiedziala, ze serduszko bije i wszystko wyglada dobrze, ale mimo to nie potrafie sie tak cieszyc ta ciaza :(

dobrej nocy wszystkim :kiss:

10 lata 9 miesiąc temu #849997 przez meli1990
ja mam nadzieję ze tym razem się uda. ale coś mam pecha ostatnio bo od grudnia co się staramy jak mam mieć owulacje zawsze jestem chora i wtedy mam problem się dokładnie wyznać co i jak. miłej nocy

10 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #850000 przez julka
.

10 lata 9 miesiąc temu #850010 przez agniesia1604
Marza
Kochana nie wyobrażam sobie nie znać płci dziecka.
Zakupów jest w cholerę i jeszcze trochę:P)))) A wysyłać męża ze szpitala po zakupy... to wykupi pół sklepu:)
Fajnie taka niespodzianka ale z drugiej strony trzeba to przemyśleć :)
Chociaż nie jedna mama mówi że nie chce znać a jednak nie wytrzymuje i się dowiaduje do 36tygodnia co by wyszykować wyprawkę... Pokoik przygotować , poście kupić, ach jest tyle tych cudnych rzeczy .... że ja na 100000% chcę wiedzieć czy to synek czy córeczka.
Chociaz mówią że skoro taka krotka przerwa miedzy jedną a drugą ciążą to będzie chłopak.

1. ciąża - chłopiec Karolek 13.02.2012 [*]
2. ciaża - chłopiec Stanisław 27.07.2013 :))))))
3. ciąża - ? chiński horoskop w poprzednich ciążach mi się sprawdził więc... spróbuję na dniach:)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka