BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 9 miesiąc temu #849099 przez MlecznaMama
Kochane :kiss: jestem z Wami i trzymam za Was kciuki! za każdą z Was, będę Was podglądać i kibicować Wam....

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #849123 przez Marza
MlecznaMama strasznie mi przykro... Moze nastepnym razem sie uda. Zycie czasami daje nam straszne i ciezkie lekcje, ale musimy byc silne. Pamietaj jak cos Cie bedzie trapilo albo najdzie Cie chwila zwatpienia to pisz i zapewne kazda z nas tu obecnych nie bedzie obojetna i Cie wesprze :kiss:

Dziewczyny mi dwa dni temu przeszly mdlosci i niesstrawnosc. Jak cudownie poczuc sie znowu lekko na zoladku. Ale za to piersi bola okropnie, no i cudowna sennosc tez nie przeszla :dry: a do tego wszystkiego wrocila ochota na seks :ohmy: moj mezczyzna jest bardzo uradowany hehe :blush:

Dzisiaj oddalam krew i mocz do analizy po raz pierwszy i zobaczymy co to bedzie. W Srode ide z wynikami do lekarza. Ma mi zalozyc karte ciazy. Oby bo wg ostatniej miesiaczki to juz prawie 8 tydzien :kiss:

10 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #849213 przez julka
.

10 lata 9 miesiąc temu #849255 przez yoozia
hej. tak, zmienilam gina. teraz bede jezdzic bezposrednio do szpitala, tam mam fajna pania ginekolog, a do tego pierwszego gina mam chodzic raz w miesiacu na kontrole, po progesteron itd. w piatek bylam na pierwszym usg, ale chyba o tym tu pisalam :) mialam jednorazowe plamienie, wolalam to skonsultowac wiec pojechalam. widzialam bijace serducho wiec jestem spokojniejsza :) za tydzien 11.03 mam kolejne usg, wtedy juz dokladnie zmierzymy fasole.

Mleczna Mama, przykro mi bardzo. wiem co teraz przezywasz...

10 lata 9 miesiąc temu #849385 przez malvi
motylek nie miałam takich badań...

MlecznaMama zapraszamy kiedy tylko będziesz miała ochotę :kiss:

Wow już listopadówki :laugh: szybko czas leci ;)

10 lata 9 miesiąc temu #849391 przez _kasik_
Dziewuszki mam do Was pytanie. czy robiłyście progesteron w ciazy ? jaki miałyscie wyniki? Jestem w 7 tygodniu ciąży wczoraj robiłam poziom progesteronu i wyszedł mi 7,6. niby sie miesci w normie wskazanych przez moje laboratorium ( w 1 trym. 2.5- 147) co moze oznaczac tak niski poziom ? dzisiaj ide do lekarza na 18 ale dajcie znać wczesniej. dodatkowo mam bardzo niski poziom bety od tygodnia wzrosła tylko o 20 %. bądźcie szczere.

10 lata 9 miesiąc temu #849401 przez the_way_to_happines
Dam znać co do terminu bo na wizycie lekarka nie podała terminu porodu chciaż założyła kartę ciąży i wszytsko wypisała, zrobiła badania itd. Sama nie zapytałam bo w szoku byłam jak zobaczyłam małą fasolkę na ekranie.:)Teraz mam wizytę 20 marca więc zapytam co i jak, mam nadzieję, że zobaczę fasolkę jeszcze większą, całą i zdrową. :)

Co do balsamów używam z Rossmana Baby fur mama, jest tani i ma bardzo naturalny skład, bez żadnej chemii, mam nadzieję, że sie sprawdzi.

10 lata 9 miesiąc temu #849429 przez Ania86
MlecznaMama bardzo mi przykro:/ wiem że nie ma teraz słów które mogły by Cię pocieszyć. Tak jak piszą dziewczyny, zawsze możesz na nas liczyć :*

Caroina, co u Ciebie? jak się dzisiaj czujesz?

Julka, ja nie wiem już na kiedy mam ten termin bo jak byłam pierwszym razem u gin prywatnie powiedział mi że na 13. 10 i tak też Wam pisałam, ale byłam tam tylko raz. Teraz chodzę do innego i on jeszcze nie założył mi karty ciąży :/ powiedział że zrobi to następnym razem jak już będę mieć wyniki badań bo na razie nie ma co tam wpisać a z usg wczoraj był to 7t2d więc wypadało by że poród trochę później. Tak, że już nie wiem.

10 lata 9 miesiąc temu #849456 przez motylek05
Witam :) ja dziś w domu ,dzień w wolny :laugh: więc jak to w dzień wolny.. posprzątane ,pranie się pierze , zakupy zrobione :lol: dziś na obiad mielone aaa i faworki dziś będę robiła :lol:

_kasik_ ; ja robiłam progesteron w 6 tyg, i miałam 1272 ng ale u mnie jest w wartościach że w ciąży 1 trym, jest od 16,4 do 49. Więc u mnie zupełnie inne wartości. ja miałam za niski to objawiało się to plamieniami,ale po duphastonie nie plamie. a progesteron musze jutro powtórzyć :)

Mój Aniołek 11tydz [*]

10 lata 9 miesiąc temu #849462 przez malvi
Dziewczyny a na to badanie progesteronu trzeba mieć skierowanie?

10 lata 9 miesiąc temu #849467 przez motylek05
malvi ; ja dostałam od lekarza bo plamiłam i teraz też mi dał żeby sprawdzić czy wzrasta :)

Mój Aniołek 11tydz [*]

10 lata 9 miesiąc temu #849488 przez malvi
aha no to ja nie dostałam :/ przy kolejnej wizycie poproszę sama o skierowanie w takim razie, teraz już praktycznie nie plamię, ale wolę dmuchać na zimne...

10 lata 9 miesiąc temu #849540 przez Caroina
Ania86 Dzis juz lepiej. Plamienie się nie pojawiło puki co, brzuch już też nie boli.

U mnie przyczyną tego napewno jest niski progesteron gdyż mam chorą tarczyce, co zaburza wydzielanie tego hormonu. Tak samo miałam w poprzednich ciążach, tylko w tej drugiej (szczęśliwie zakończonej) bralam tabletki od samego początku - zapobiegawczo. Troche zdziwiłam się, że tym razem mi ich nie przepiała, choć z drugiej strony wszystko wyglądalo prawidłowo i nie było podstaw. Trudno, mam nadzieje, że jutro nie bedzie za późno.

Miłego popołudnia :)

10 lata 9 miesiąc temu #849560 przez _kasik_
Dziewczyny ja poszłam zrobić sobie progesteron z własnej inicjatywy, z ciekawości. Nigdy nie plamiłam czy nie krwawiłam... Z objawów ciązowych to mam wielki ból piersi, niekiedy mdłości i wieczne zmęczenie.

Byłam juz na jednej wizycie przez 5 tyg ciąży i wtedy zrobiłam cały wachlarz badań zleconych przez ginekologa ( HIV, cytomegalie, toksoplazmoza, HCV, HBs, Thc, FT3,FT4,CRP, WR, Grupa krwi).
Dzisiaj będzie moje pierwsze ciązowe usg i mam nadzieje, że zobacze bijące serduszko... ale bardzo sie boje tej niskiej bety i progesteronu...

10 lata 9 miesiąc temu #849648 przez motylek05
Caroina : jak nie masz plamien to narazje nie masz się co martwić ,wszystko będzie dobrze :)

Kasik:trzymam kciuki że wizytę ,daj znać po wizycie :) a z beta nie pomogę bo w tej ciąży nie robiłam,ja miałam 2 razy usg robione. W pierwszej ciąży robiłam bete ale już nie pamiętam jak mi wzrastała...

Mój Aniołek 11tydz [*]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka