- Otrzymane podziękowania: 96
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- kacha
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja też sobie dogodziłam dziś. Nie z jedzonkiem - raczej przez całą ciążę nie mam żadnych zachcianek, tylko pić mi się chce okropnie ciągle, a od dwóch dni mam chrapkę na soki i piję ich bardzo dużo - sama je zresztą wyciskam, więc jest zdrowo. Staram się objeść gruszkami i śliwkami, bo przy karmieniu to na pewno sobie ich nie podjem ale lubię wielce. Zwłaszcza tych soczystych, listopadowych gruszek mi szkoda. Teraz są dobre, ale za miesiąc to będą te najlepsze w roku. Choć w sumie ciekawe - może można pieczoną gruchę włomotać? Bo jak pieczone jabłko jest nawet wskazane ( a lubię ) to czemu nie grucha??? Jak sądzicie???
Ale do rzeczy - z dogodzeniem sobie. Poszłam do sklepu i kupiłam taką piękną wełnianą kamizelę. Nie dopięłam, ale i tak wygląda fajnie, a po porodzie będzie w sam raz. A jak wrócę do swoich wymiarów to tym bardziej będzie fajna, bo to taki luźny fason. I jeszcze torebkę z miłej skórki. I dostałam do niej fajną kosmetyczkę - w sam raz na kosmetyki do szpitala - od razu wyrzucę moją starą.
I wydałam 300 zł. I to pierwsze od długiego czasu pieniądze nie na podkłady, pieluchy, koszulki do karmienia itp... Chyba było mi tego trochę trzeba.
A jutro spotkanie z nową Panią promotor - chętnie bym wiosną się broniła, została mi połowa, może przy pomocy mamy uda mi się godzinkę dziennie wykroić i skończyć.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- edyta88
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 6
yoozia napisał: Edyta powaznie? i tez jednorazowe takie cos widzialas czy kilka razy np?
tak i to podczas badania lekarz wyjął gluta identycznego jak opisujesz , teraz znajduję na wkładce pasma śluzu, rozszerza mi się szyjka więc to pewnie resztki tego czopa
więc KOchana coś się już dzieję z Twoją szyjką
- yoozia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 92
- edyta88
- Wylogowany
- gaworzenie
- edyta88
- Wylogowany
- gaworzenie
edyta88 napisał:
yoozia napisał: Edyta a w ktorym tc to bylo?
kochana to było dokładnie 1wszego dnia 39tc
- yoozia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- edyta88
- Wylogowany
- gaworzenie
- yoozia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- edyta88
- Wylogowany
- gaworzenie
ja jak do poniedziałku nie urodzę to mam wizyte właśnie w poniedziałek 06.10 rozmawiałam dzisiaj z lekarzem i powiedział że ewentualnie może mnie zbadać tak że 7.10 urodzę ale pewnie miał na myśli masaż szyjki macicy jeśli tak to wolę czekać raz juz miałam i dziękuje nigdy więcej!!!!
- barbara_bzt
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 4
Wpadam na chwilę z polecenia Agi, żeby uspokoić mamę, która boi się rodzić 4kg dziecko. To ja jestem mamą Marka (sierpniówka 2013, teraz będę marcówką 2015 --> jak widzicie, pierwszy poród nie zraził mnie ani do seksu, ani do drugiej ciąży Rodziłam Młodego w Krakowie na Ujastku, zostałam zakwalifikowana do porodu siłami natury (mały był szacowany na 3,5 kg). Urodził się 4550g i 61 cm Szczerze? Zaraz po porodzie powiedziałam, że od razu mogę rodzić drugiego. Naprawdę NIE BYŁO ZLE - nie miałąm znieczulenia (tylko gaz rozweselający, ale w moim przypadku działał tylko o tyle, że akcja szybciej się posuwała), nie byłam nacinana - trochę pękłam, ale miałam 1 szew i po dwóch dobach nie pamiętałam już, że w ogóle rodziłam. Przy czym zaznaczę, że przy porodzie miałam cały personel szpitala, bo takiego dużego dziecka nikt u nich nie rodził w ostatnim czasie Mamy mniejszych dzieci, z którymi leżałam na sali (takich 2,800 - 3kg) dużo gorzej wspominały swoje porody. Z tym, że ja ogólnie byłam grzeczna: chciałam za wszelką cenę uniknąć cesarki, więc słuchałam się położnej I powiem ci jeszcze jedno: plusem tak dużego dziecka jest to, że masz je niejako 'odchowane' - mały od początku był silniejszy niż rówieśnicy (no bo w końcu urodziło się taki prawie dwumiesięczne dziecko), łądnie trzymał główkę etc. No, tylko ciuszki były za małe: w te, które ze sobą wzięłam, się nie zmieścił (pielegniarka kazała szybko kupić nowe, bo 'nie naciągnie' ). Gdybyś miała jakieś pytania - pisz śmiało! Aaaa i jeszcze jedno: rozklapiochy nie było, a nawet mam wrażenie że z tym jednym szwem jest ciaśniej niż poprzednio. Teraz tylko się modlę, żeby drugie nie było 5kg - bo mój gin mówi, że z 4,5 sobie spokojnie poradzę Tu zdjęcia młodego zaraz po porodzie (był dwa razy większy niż inne dzieci ) i w drugiej dobie po.
- barbara_bzt
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 4
- Marza
- Wylogowany
- rozmowna
- Skarb już na świecie ! :)
- Otrzymane podziękowania: 107
- pauletta
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 77
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
Basiu słodki ten twój synuś! Trzymamy kciuki za drugą ciążę.
Edyta ja masażu szyjki nie miałam ale koleżanki mi opowiadały i też wolę czekać niż w ten sposób przyspieszyć poród.
Wypiłam sobie zaledwie 1/3 kieliszka wina i normalnie jestem w niebie;-) oj ciągnie mnie żeby wypić więcej i tak sobie odpłynać...
- kacha
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 96
Niedobrze ze mną - dziś w nocy miałam jakiś dziwny atak paniki, cała się trzęsłam i płakałam. Boję się, że zaraz się, poród zacznie i boję się, że się nie zaczyna a mała nadal rośnie. Boję się, że mnie porozrywa i przez to nie będę w stanie jej pokochać...