BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #942182 przez yoozia
Jagodzianka, ja nawet nie pamietam ile przed karmieniem dalam jej te wode. Serio, chodze tylem do przodu, nie pamietam prostych rzeczy, wygladam jak zombie, spalam od 6 30 do 9 30, takze tego... Co do wody, to nasz pediatra kazal w ogole nie dopajac, a rumianek nie za czesto, bo to puste kalorie. Takze kazdy lekarz mowi co innego i badz czlowieku madry :dry: padam na twarz, jestesmy w trasie - odwozimy tesciowa na autokar. I to tyle dobrego z dnia dzisiejszego.

Munkki, obys miala racje. Jedno jest pewne - to nie sa kolki, bo mala momentalnie uspokaja sie jak ja przytule, siadziemy w fotelu i sie bujamy. Jak tylko uda mi sie ja uspac, to delikatnie odkladam ja do lozeczka, po czym spi max 15 min i znowu musze brac na rece :dry: Dzisiejsza noc to wyjatek, bo naprawde nie dalo jej sie uspokoic, ale jak zrobila normalna kupke o 4 to juz bylo lepiej.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #942196 przez jagodzianka44
Julia a taka chusta nie wpływa zle na kręgosłup?może w niej czuje sie bezpieczniej niz w łóżeczku?

Yoozia jesli karmisz piersią nie powinnaś dopijać,jesli mieszanie to tez raczej nie bo dostarczasz malenstwu :) jak ma problem Z kupka daj wode na czczo w sensie ze np jak zje i 6 a wstanie o 7 to daj wode i czekaj:) u nas działa :p

10 lata 5 miesiąc temu #942210 przez kacha
Jagodzianka- chusta jest bezpieczna dla kręgosłupa, dziecko jest całe opatulone i przutulone do mamy, kręgosłup jest w naturalnym położeniu i ciężar ciała dziecka spoczywa na mamie. Dla bioderek jest takie noszenie nawet wskazane- są bardzo szeroko
yoozia- spróbuj tej chusty, przynajmniej ręce będziesz mieć wolne. A taki naturalny masaż brzuszka i ciepło pomagają też maluchom trawić.
Podziękowania: julka

10 lata 5 miesiąc temu #942215 przez toffik1984
jagodzianka yoozia kazdy organizm jest inny na jedno dziala to a na inne nie, moja zosia dostaje czasem zaraz przed jedzeniem wode, jak czeka zeby mleczko chwilke ostyglo , a czasem po .... i dzialalo.... rozrzedzilo tresc rzoladka .... ale jak juz napisalam na kazdego co innego... a skad jeses yoozia, poniewaz po postach domyslam sie ze nie polska

10 lata 5 miesiąc temu #942231 przez Ewciaa
hej dziewczyny i dzieciaczki:)
My też dzisiaj mieliscmy noc nie ciekawą od 1 co chwilę jęki stęki i w ogóle podaje małemu sab simplex do 4 razy dziennie a wy podajecie moze bo słyszałam ze mozna do kazdego karmienia ?
Wczoraj mielismy wizyte u pediatry maly wazy juz 5400 nie wiem czy nie troche za dużo jak na miesiecznego malucha;)

10 lata 5 miesiąc temu #942232 przez Caroina
Hej :)

Kacha 3mamy kciuki za małą, żeby wszystko, szybko było dobrze.

Nelka Dotkawy Śmiga z małą na spacerach po górkach :)

Malvi Mleko przechowuje w dużej puszce po Nan-ie

Yoozia Jejku biedactwa, przykro mi, że się tak męczycie. Nie wiem ile to może trwać ale oby szybko minęło. Skonsultuj to z lekarzem, może jest jakiś cudowny lek, który ulży malutkiej i przy okazji Tobie.
Moja cały czas takie twarde kupki robi. Trzeba nawadniać (np. woda, rumianek) ale Milenka nie chce pić nic poza mlekiem.

Jagodzianka Ile Maja wypija tej wody?

U nas po „bioderkach”. Ogólnie ok., tylko mam małą nosić w pozycji na żabkę i za 6tyg do kontroli.
Niżej zdjęcia z dzisiejszej sesji ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Podziękowania: yoozia

10 lata 5 miesiąc temu #942236 przez jagodzianka44
Julia ze noszenie w pionie dzidzi na bioderka wiem ze jest najlepsze, kleciłam sie nawet o to z Marcina babcia :). To pomyśle nad zakupem chusty :) .

Ewcia :woohoo: Jaki klocus! Mój lekarz mówi tak : Teraz niech sobie tyje, jak będzie biegac to zrzuci :) także spokojnie :* przybiera i to jest najważniejsze :)

10 lata 5 miesiąc temu #942237 przez jagodzianka44
Caroina moja strasznie Malo pije.. Nie chce mi pic ;\ na czczo wypije 50ml :woohoo: A później juz wgl przez caly dzień nie chce.. Mleko mamy rzadsze wiec pewnie dlatego :)

10 lata 5 miesiąc temu #942242 przez Caroina
Jagodzianka 50ml to bardzo dużo. Moja raz wypiła 20ml ale była już mega głodna, a innym razem zrobiła łyka i koniec. A jak się krzywi przy tym :D

10 lata 5 miesiąc temu #942247 przez jagodzianka44

Caroina napisał: Jagodzianka 50ml to bardzo dużo. Moja raz wypiła 20ml ale była już mega głodna, a innym razem zrobiła łyka i koniec. A jak się krzywi przy tym :D

Majka powinna wypic 120ml przez caly dzień :D ale tez sie strasznie krzywi hahaha jakbym co najmniej jej cytrynę dawała:D

10 lata 5 miesiąc temu #942248 przez munkki
Julka słodko Wojtas wygląda w tej chuście! ja idę jutro na warsztat chustonoszenia i od poniedziałku zaczynamy.ze Stasiem przygodę heh, ręce nie będą tak bolec! A powiedz mi czy ty z nim w tej chuście wychodisz na zewnatrz czy tylko po domu? Bo się zastanawiam co do tego ubierać...

Caroina piękne dziewczyny! a Dotkawy to niezła z tymi górami!:)

Ewcia duży klocus ale robi masę;) my póki co 4080. Ale je dużo i pnie się w górę z wagą;)

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #942249 przez Caroina
Jagodzianka Dokładnie tak to wygląda :D

Munkki Dziekujemy :)

10 lata 5 miesiąc temu #942272 przez pauletta
Caroina slodka niunia.

My jutro jedziemy do kolezanki. Ma nam zrobic troche zdjec bo maja mega/aparat.
Podziękowania: Caroina

10 lata 5 miesiąc temu #942335 przez munkki
Atu cisza...
Staszek spał od 23:40 do 5:45. Cudowne :)
Aż cyce nie wytrzymały... Wlasnie się odciagam a mały spowrotem juz śpi...
Miłej niedzieli!
Pauletta pochwal się potem fotkami!

Julka przydałby się taki polar...

10 lata 5 miesiąc temu #942342 przez pauletta
Munnki oki :-) :-)

Moja tez w miare spala. Od 21 do 00. Potem next karnienie kolo 3,4 :-) i teraz. Niby podsypia a mruczy na glos :-)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka