BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #942702 przez Marza
Dziewczyny no super noc i oby dzisiaj była taka sama :D

Yoozia jak ja widzę, że mój mały bardzo nie chce zasnąć w łóżeczku i płacze, że się go nie da uspokoić to biorę do łóżka i nie zauważyłam żeby mały się przyzwyczaił. Wydaje mi się, że czasami po prostu potrzebuje bliskości i naszego widoku żeby się wyciszyć :)

Jak widzę Wasze dzieciaczki w tych chustach takie spokojne to sama mam ochotę w taką zainwestować :) Super widok :) Tylko czy dziecko wtedy się nie przyzwyczai do ciągłej obecności mamy? W nocy potem dzieciaczki śpią normalnie?

Ja cały czas się przymierzam do kupna bujaczka, ale nie umiem się na żaden zdecydować...

JUTRO BIODERKA.... Stresuję się strasznie :S

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #942705 przez minnie90
kacha trochę mnie uspokoiłaś, ja czytałam ze 6w1 uaktywnił ten zmutowany gen (podobno 3 czy 4 dawka) :/ a tym wszystkim mnie moja mama nastraszyła bo ktoś z rodziny jej koleżanki miał właśnie taki przypadek, ze dziecko do 9-go m-ca idealnie się rozwijało a później po szczepieniu, właśnie coraz gorzej było.. lekarze stwierdzili retta i powiedzieli ze to po szczenieniu:/ dziś dziewczynka ma 9 lat i podobno biedna nie chodzi, z raczkami ma problemy:/ ale wiadomo jak to poczta pantoflowa ile w tym prawdy to nie wiem...

A bierzecie 5w1 czy 6w1??

10 lata 5 miesiąc temu #942711 przez yoozia
Marza, tez sie boje czy mala sie nie przyzwyczai za bardzo do tej chusty, bo to chyba tak samo jakby ciagle byla noszona na rekach, a wiadomo, ze ciezko tego oduczyc... no ale zobaczymy co przyniesie czas.
co do bujaczka, to u nas sie nie przydaje :/ dostalismy w prezencie, ale mala nie lubi w nim byc. duzo lepiej sprawdza sie hustawka ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 5 miesiąc temu #942713 przez yoozia
Marza bioderka wyjda ok, zobaczysz :) trzymam kciuki!

Julka dzieki wielkie :) widze teraz, ze twoj Wojtus jest o 1 dzien starszy od Emilki :woohoo:

wasze maluchy tez sie smieja w glos przez sen? bo moja czesto tak ma i normalnie rozwala mnie to :)
Podziękowania: Marza

10 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #942716 przez Aneta_78
...

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 5 miesiąc temu #942717 przez MlecznaMama
hej kochaniutkie!!!

ja ze szczepionek polecam pneumokoki. nie chciałam szczepić synka, ale zaszczepiłam na nie i nie żałuję. Tak jak Julka mówi , ile osób tyle opinii. Słyszałam że te rotawirusy to bezsensu bo to dziecko może wypluć... musicie posłuchać Waszej intuicji!
my mieliśmy huśtawkę z ischerPrice i niesamowicie nam służyła. Mały ja uwielbiał!
MAza świetnie że noc taka przyjemna!!!! a bioderek się nie bój!!!!

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Podziękowania: Ania86, yoozia, Marza

10 lata 5 miesiąc temu #942722 przez yoozia

10 lata 5 miesiąc temu #942730 przez MlecznaMama

10 lata 5 miesiąc temu #942736 przez pauletta
Dostalysmy kubusia grajacego delikatna kolysanke i swieci. Oto efekt.

I kol. Pozyczyla nam mate. Disneya
Załączniki:

10 lata 5 miesiąc temu #942737 przez toffik1984
yoozia pytalam poniewaz u mnie sa fantastyczne kropelki dla dzieci wlasnie na kolkii problemy z brzuszkiem....

10 lata 5 miesiąc temu #942745 przez munkki
Aneta ty na zakupy a.ja do łazienki. Tez tracę siły czasem, trzymaj się!
Szczepionki 6w1.

Chusty polecam. Na tych moich warsztatach mówili że.można długo nosić, chodzi bardziej o to ze.nie można cały dzień bo dziecko musi też.co innego robić żeby się rozwijało...sama chusta nie szkodzi w ogóle... Dawniej tylko w.takiej pozycji dzieci były;)
Podziękowania: Aneta_78

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #942748 przez yoozia

Toffik, a ty skad jestes?

Dzieki Munkki, dobrze wiedziec, ze to chustowanie jest nieszkodliwe :)

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #942749 przez Ania86
Julka, dziękuję :) właśnie każdy radzi co innego i już mam mętlik w głowie ale raczej zostaniemy tylko przy pneumo a ewentualnie po roku meningokoki.
Yoozia, mam to samo co Ty. Jakoś się boję, ale byłam dzisiaj na wizycie kontrolnej u gina i jest wszystko dobrze tak że muszę się przełamać ;)
Toffik, mi okres nie wrócił ;) i nie tęsknie za nim zawsze miałam bardzo bolesne miesiączki a słyszałam że jak się urodzi dziecko to często to przechodzi, oby....
Pauletta, śliczny misio i Majka, słodko śpi. Ja dziś zamówiłam Julce matę na Mikołaja ciekawe czy się zainteresuje ;)

10 lata 5 miesiąc temu #942754 przez kacha
Pauletta Majka jest śliczna - na tym zdjęciu wygląda na bardzo długą - jaki rozmiar ubranek nosi?
Toffik U mnie też okresu brak i też, tak jak Ania nie tęsknię. Z kursów npr pamiętam, że miesiączki po porodzie mogą być nieregularne i w ogóle inne niż przed, więc wydaje mi się, że nie masz powodów do obaw.

10 lata 5 miesiąc temu #942755 przez pauletta
Kacha z tymi ubrankami to nie ogarniam jedne 56 inne 62. :-) :-) chociaz/czasami co wyciagam i wydaje mi sie ze bedzie duze a tu wrecz przeciwnie :side:

Ja tez mysle o wizycie u gin. A o przytulankach nawet nie mysle. Ehhh

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka