BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 5 miesiąc temu #942363 przez Ania86
cześć Kochane :)
Chwilę mnie nie było ale walczymy z chorobą :/ Mała strasznie marudna, jak nie śpi to tylko na ręce .... ale mogę chyba powiedzieć że jest lepiej :) Jeszcze trochę chyrczy i ma delikatny katar ale w porównaniu z tym co było to widać poprawę. Mam nadzieję że jej przejdzie bo 20- stego mamy bioderka i chciała bym żeby była zdrowa. Przez tą chorobę przesunęły nam się szczepienia mieliśmy w zeszłym tyg. na pneumokoki bo te podstawowe mamy już za sobą i nie wiem jak to teraz szczepić....
Co do spania to u nas jest różnie zazwyczaj pierwszy sen od 21-22 do 1-2 a potem pobudka 4-5 i już jest gorzej, często oczy wielkie i po spaniu :/
Pozdrawiam Was i Maluszki :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #942508 przez malvi
Caroina jakie podobne dziewczyny :woohoo:

Munkki trochę mieliśmy problem z zaśnięciem z pt na sb i z sb na ndz - Krzyś mi zasypiał na dobre dopiero ok 1 a wcześniej co 10-15 min pobudka i płacz... ale za to dziś rewolucja :woohoo: :woohoo:
Podczytałam kiedyś na wrześniówkach o balsamie Johnsona na dobry sen i wczoraj postanowiłam go kupić. I słuchajcie - posmarowałam Krzysia po kąpieli i albo to mega zbieg okoliczności albo on naprawdę działa ale Krzyś spał dziś 23-4.30, 5-9 :woohoo: co oznacza dla mnie 1 pobudkę w nocy :D :D

10 lata 5 miesiąc temu #942509 przez munkki
Malvi no to niezle, musze poczytac o tym balsamie!
a kapiesz Krzysia codziennie? my kapiemy co drugi dzien...

wczoraj mialam te warsztaty chustonoszenia, super! fajnie, tyle mam z dziecmi w jednym miejscu :) Wlasnie siedze przed kompem z ciasteczkiem i kawa a Stasiu spi slodko zawiniety w chuste i przytulony do mnie... a rece wolne:D super rozwiazanie, polecam na prawde!

okazalo sie ze w tym miejscu gdzie te warsztaty sa tez cwiczenia dl mam z dziecmi, chyba od przyszlego tygodnia bede chodzic....

a wam jak weekend minal? taka tu cisza byla.... jak wyborcza normalnie;)
Podziękowania: julka

10 lata 5 miesiąc temu #942514 przez malvi
Munkki my kąpiemy codziennie, czasem tylko się zdarzy dzień dziecka że nie wykąpiemy, ale to np jak wrócimy późno do domu z gości albo coś ;)
Ja w weekend czytałam ale nie miałam czasu napisać :) potem Wam wstawię zdjęcie jaką super matę edukacyjną dostaliśmy po synku mojej kuzynki :)

10 lata 5 miesiąc temu #942517 przez malvi
Odkrywam :D

U nas nowość :woohoo: Krzyś właśnie złapał w rączkę mój palec i sam sobie go wsadził do buzi :D

10 lata 5 miesiąc temu #942554 przez pauletta
Zwazylam sir na wadze elektr z maja wychodzi. Ze maja 4.5 kg hmm ciekawe :-)

10 lata 5 miesiąc temu #942557 przez monique1983
Hej dziewczyny :) Wiem, że niektóre z Was używacie Katarka. Mam takie pytanie czy musi być odkurzacz z regulacją mocy, na jakiej mocy używacie?

10 lata 5 miesiąc temu #942578 przez minnie90
Dziewczyny, zbliża mi się termin szczepienia małej i totalnie popadam w panikę... boje się tych wszystkich powikłań:/ szczepicie bezpłatnymi czy skojarzonymi?? i czy szczepicie na pneumo i meningokoki? Słyszałam ostatnio o zespole retta, który podobno się uaktywnia po skojarzonych i jestem przerażona:(

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #942582 przez Marza
Cześć dziewczyny :)

Minnie my tylko NFZ.

monique my używamy na maksymalnej mocy i malutki nawet nie zapłacze :) więc odkurzacz z regulacją mocy nie jest potrzebny ;)

pauletta no to piękna waga! :O Ciekawe ile mój waży :D Jak się obudzi to też się zważymy :D

malvi czyżby zaczął już panować nad rączkami? :D super wieść :D co do snu to też myślałam o jakimś balsamie albo herbatce uspokajającej, ale jakoś się tego obawiam :P małego też kąpiemy codziennie :)

Weekend minął zdecydowanie za szybko! Do tego ta okropna pogoda :dry: typowa jesień, szaro, buro, zimno i deszczowo :pinch: mały już trzy dni nie był na polku... Wy wychodzicie na spacery w taką pogodę? Ja się boję, że coś złapie...

Za nami super noc! Mały spał od 21 do 2, a potem od 2 do 6 :) Potem była kupka i jakoś mu się spać odechciało, ale około 7:30 znowu zasnęliśmy i pospaliśmy do 9:40 :D Także mogę ogłosić, że po raz pierwszy od baaardzo długiego czasu się wyspałam :woohoo: Cudowne uczucie :)

Uciekam, bo mały się obudził i oczywiście domaga się uwagi :D

10 lata 5 miesiąc temu #942591 przez pauletta
Marza to super nocka :-)

10 lata 5 miesiąc temu #942596 przez munkki
Marza super noc! u nas jedna byla piekna a potem spowrotem trudnosci z usypianiem... ale kiedys sie unormuje na stale - mam taka nadzieje:) trzymam kciuki zeby u Was to bylo juz;)

minnie ja szczepilam skojarzonymi. nie bylo zadnych problemow, tez sie bardzo stresowalam.
rota szczepimy w piatek....

pauletta neizle waga! my 4120 wczoraj mielismy :)

10 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #942610 przez Aneta_78
..

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 5 miesiąc temu #942612 przez kacha
minnie - Ktoś chyba jakąś niezłą bajaderkę wiedzową zrobił w tym artykule, który czytałaś. Zespół retta to jedno z niezwykle rzadkich zaburzeń rozwojowych, które prawdopodobnie ma uwarunkowania genetyczne (dowodzi tego fakt, że w zasadzie dotyka tylko dziewczynki). W tym aspekcie możesz więc być spokojna. Jednak wielu rodziców dzieci autystycznych zauważa pierwsze objawy tego zaburzenia po szczepieniu skojarzonym przeciw odrze, śwince i różyczce (jest to obowiązkowe szczepienie bezpłatne). Były prowadzone na ten temat badania w Wlk Brytanii, ale nie potwierdziły one związku szczepienia z wystąpieniem autyzmu. Mówi się, że pierwsze symptomy autyzmu po prostu uwidaczniaja się w tym okresie życia, w którym dziecko przyjmuje szczepienie, stąd podejrzenia.
Oczywiście jest nop czyli niepożądane odczyny poszczepienne, cała masa różnych niefajnych objawów. Ja szczepię skojarzonymi i na pneumokoki i rotawirusy. Będę szaleć z niepokoju. Tak samo pewnie bym szalała, gdybym zdecydowała się na inną opcję :(

10 lata 5 miesiąc temu #942654 przez Ania86
Anetka, trzymaj się Kochana :kiss: Pamiętaj że jesteśmy z Tobą.
Minnie, my szczepilismy na NFZ plus będziemy na pneumokoki, mieliśmy w tym tygodniu ale ze względu na chorobę Małej przekładamy... nie wiem na kiedy....
Julia mam prośbę, pamiętam że kiedys wypowiadałaś się na temat szczepień, ja mam dalej mętlik czy wystarczy na pneumokoki nie mam się kogo doradzić a Ty wiem że posiadasz wiedzę na ten temat mogła byś jeszcze raz....
Podziękowania: Aneta_78

10 lata 5 miesiąc temu #942695 przez yoozia
hej dziewczyny. nie pisalam przez weekend, bo podobnie jak Aneta mialam kryzys. swoje wyplakalam, ale juz jest troche lepiej. trzymaj sie Aneta :kiss:

mala dala nam niezle popalic w ciagu ostatnich kilku dni. wczoraj w nocy sprobowalismy ja wziac do naszego lozka i na poczatku kweczala, a potem juz spala normalnie. no ale nie bede jej uczyc spania z nami, bo to przechodzenie z jednego problemu w drugi :dry:

Toffik, tak - mieszkam za granica.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Julka, dzieki za rade, co do chusty. posluchalam, dzis kupilam i mala wlasnie mi w niej spi ;) dam znac za jakis czas czy faktycznie chusta cos zmieni na lepsze, ale musze przyznac, ze to duuuza wygoda :) jeszcze mi powiedz czy dziecko mozna do woli w niej nosic, czy np. 3 godz dziennie? nie poczytalam jeszcze nic o tym, bo po prostu nie mam kiedy...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Podziękowania: Aneta_78

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka