BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2015;)

10 lata 2 miesiąc temu #951206 przez klauduska89
Iska zdrowia dla synka, ile on ma? Bo widze ze spory i zdony chlopaczek :) piekny brzuszek

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 2 miesiąc temu #951213 przez Karolincia
Dziewczyny czy jak upieke piernik we wtorek to nie bedzie twardy?? pewnie zadaje głupie pytanie.... :blush: :blush:

10 lata 2 miesiąc temu #951216 przez monia89
Iska super brxuszek.
Karolincia ja nie pomoge nie pieke :-D

10 lata 2 miesiąc temu #951224 przez Karolincia
Moina - Upieke i się przekonam hehe :) Jaki wyjdzie taki wyjdzie :)

10 lata 2 miesiąc temu #951243 przez klauduska89
ja również nie piekę pierników więc nie wiem. ale podobno jakiś czas muszą poleżeć aby zmiękły. Dziewczyny u was też taka kijowa pogoda> od kilku dni ciągle mgła i pada, jak nie święta..

10 lata 2 miesiąc temu #951254 przez Karolincia
Klauduśka - Ja piekłam tyle, że pierniczki, a teraz chciałam piernik upiec, to upieke w niedziele :) :)
Ojj tak pogoda do du.... , traageeediaa!! Pada, pada i jeszcze raz pada....:/ Jak nie przed Świętami Bożego Nardzenia, a przed Świętami Wszystkich Zmarłych :(

10 lata 2 miesiąc temu #951269 przez iska
na pierniczki wiem ze sa jakies oszukane troche przepisy.. tzn. ze pierniczzki nie musza za dlugo lezec zeby byly zjadliwe :)
a szymek ma 6 lat skonczozne.. troche spora roznica bedzie :/

10 lata 2 miesiąc temu #951324 przez Karolincia
Iska - Dogadaja sie chlopaki na pewno :) Cieszy sie Szymek ze bedzie mial rodzenstwo??:)

10 lata 2 miesiąc temu #951505 przez sun333
Karolincia świetna fryzura
W ogóle ty i Iska macie już śliczne brzuszki :)

Za mną Wigilia firmowa - trochę bałam się tego spotkania bo w końcu od września jestem na L4.
Było bardzo sympatycznie nikt nie dał mi odczuć że teraz jestem gorszej kategorii - wiecie jak to bywa w firmach. Dostałam też jak co roku kartę pre-paid na 300zl więc jak znalazł będzie na resztę prezentów ;)

A teraz najważniejsze
Wczoraj dostaliśmy pozytywną decyzję kredytową z banku :))))))))))
Musimy co prawda dostarczyć jeszcze jedno zaświadczenie ze spółdzielni mieszkaniowej i czekać na przyjazd właścicielki mieszkania, która mieszka w Kanadzie więc z uwagi na święta i sylwestra wszystko przeciągnie się do stycznia ale chyba mogę śmiało powiedzieć że te wymarzone 3 pokoje są już nasze :)))))))))
Tak strasznie się cieszę że się udało i że nasz synek będzie miał własny pokój o którym ja zawsze marzyłam.

10 lata 2 miesiąc temu #951537 przez Karolincia
Sun - Bardzo bardzo się cieszę, że wszystko tak świetnie się układa Wam , jak to sobie zaplanowialiście :) No to już w styczniu wyprowadzka !! :) Meblowanie pokoiku dla Synusia :) :) Masz już pomysł jak go urządzisz?? :)

Ooo..ale Mikołaj chojny był :) Zawsze 300 zł się przyda :D :D A w czym byłaś na wigilii w pracy ? :) W co się ubrałaś? :)

10 lata 2 miesiąc temu #951555 przez klauduska89
Sun333 bardzo sie ciesze ze dostaliscie pozytywna odpowiedz, pamietam jak sami sie o kredyt staralismy, niby to splata przez 30 lat ale chociaz wlasny kat bedzie :) to to mieszkanko w warszawie w dobrej cenie o ile pamietam dobrze?

10 lata 2 miesiąc temu #951601 przez vestusia
Witam w ten piątkowy dzień :)
Karolincia fryzurka fajna no i brzusio rośnie :) Jejor, ja to przy Waszych brzuszkach wyglądam jakbym do porodu miała iść ;-)
Sun super, że udało się z kredytem! Wiem, jaka to radość, my w zeszłym roku kupowaliśmy i też to oczekiwanie na decyzję zdawało się trwać wiecznie :) My już mamy swoje wymarzone 3 pokoje, a właściwie na razie 2, bo mąż jest w trakcie remontu, no ale teraz zostało mu naprawdę niewiele czasu i niewiele do zrobienia. Siedzi od 2 dni w piwnicy i montuje porządne drzwi, co by nikt nie pokradł sprzętu budowlanego, bo byłoby szkoda. Jak to zrobi, to ja zabiorę się za porządkowanie worków z ciuchami po Zuzi, żeby to miało ręce i nogi i żebym potem dla Zosi (bo chyba takie imię będzie) nie szukała zbyt długo w workach.
Dziś z rana byłam na tej cholernej glukozie, przyznam, że w pierwszej ciąży poszło mi lepiej, ale też pamiętam miałam tylko 50g glukozy, a teraz 75g. Wypiłam nawet szybko, nie miałam z tym problemu, ale po jakichś 20 minutach zrobiło mi się słabo ;-) Nio ale schyliłam głowę niżej (na tyle, na ile umiałam z moim bebzolkiem) i jakoś przeszło :) 2 godzinki minęły dość szybko a jak wróciłam do domku to zjadłam śniadanko i zdrzemnęłam się jeszcze troszkę. Potem szybko jechałam złożyć zamówienie na wędliny, kupiłam też rybkę, pierogi z kapustą i grzybami a po uszka muszę iść w poniedziałek rano :)
No i przyjechał kurier z łóżkiem dla Zuźki ale przywiózł na razie 2 z 3 części, bo jedną na razie gdzieś wcięło i będzie w poniedziałek. Ale i tak się cieszę, bo już coraz więcej rzeczy do pokoju Zuzanki, jeszcze nie zamawiałam komód, bo nie jestem pewna, czy chcę komody, czy jakoś szafę zmontować w jednym kącie. Jak już pokoik będzie opróżniony z gratów, to dokładnie pomierzymy i zdecydujemy co z tym fantem zrobić :)
No i muszę się brać za obiadek, muszę chociaż obrać ziemniaki, bo dziś rybka i nią zajmie się mąż, jakoś lepiej mi smakuje rybka jak on ją smaży i panieruje :)
Karolincia taki prezent na święta zawsze się przydaje :) A na prezenty jak znalazł :)
Dobra, bo się rozpisałam, miłego dzionka Laski :)

10 lata 2 miesiąc temu #951618 przez sun333
Karolincia na wigilię ubrałam tą białą bluzkę z koronką i czarne spodnie. co do pokoiku to mam juz dużą białą komodę z IKEI i pewnie dokupię do niej drugą taką samą lub białą szafę no i oczywiście białe łóżeczko. Jeśli chodzi o ściany to myślałam o tym żeby namalować na nich drzewo + zwierzątka np z Madagaskaru - moja koleżanka robi takie rzeczy

Klauduska tak mieszkanie 3 pok 48,5m na Ochocie :)

Vestusia ja też się cieszę. Mimo tego że urodziłam i wychowałam się w Warszawie od 3 lat wynajmuję z mężem mieszkanie i nareszcie będziemy mieli swoje własne mieszkanko :) To takie przyjemne urządzać wszystko po swojemu :)
Załączniki:

10 lata 2 miesiąc temu #951636 przez Karolincia
Vestusia - To jak Mąz się upora z drzwiami od piwnicy to ruszy z remontem :) To masz co robić , porzadki w ciuszkach :)

Sun - Jakie cudne te zdjęcia !! Bardzo pięknie !! :) Zainspirowałas mnie tym zdjęciem z Myszką Mickey i Minni :) :) chyba wykorzytam ten aspekt w pokoiku Liluni :) :)

10 lata 2 miesiąc temu #951663 przez Nikaa
sun fantastyczne zdjęcia :) :) :) oj ja wiem jaka to radość z własnych czterech kątów :) :)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka