- Otrzymane podziękowania: 21
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2015;)
Mamy Kwietniowe 2015;)
- Karolincia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Mnie juz niedlugo tez czeka badanie glukozy

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Nikaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 4
wczoraj byłam na wizycie kontrolnej wszystko w porządku Leonek waży już 1100 gram

- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- https://matuli.pl/

- sun333
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
P.S ja sylwestra spędzam samotnie bo mąż w pracy ale nie jest mi smutno bo Adaś dostarcza mi rozrywki skacząc tak że cały brzuch podskakuje razem z nim

- Karolincia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Zycze Wam Kochane Mamusie z okazji. Nowego 2015 Roku aby ten byl duzo lepszy od poprzedniego uplynal beztrosko i bezproblemowo

Aby Nasze rozwiazania przebiegly bez wiekszych komplikacji a po wyczerpujacym porodzie kazdy dzien wypelnila radosc i wzruszenie oraz uczucie szczescia ze mamy Nasze male Skarby przy sobie

Aby Nasi Mezowie nie zapominali o Nas i okazywali Nam duzo milosci i czulosci

- vestusia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Zuzanka - 15.11.2011 :*
- Otrzymane podziękowania: 1
Wszystkiego Najlepszego oczywiście, przede wszystkim szczęśliwego rozwiązania i spokoju, cierpliwości, one na pewno nam pomogą

Sun fajny kocyk, aż pozazdrościć umiejętności, możesz spokojnie zrobić jakąś fajną czapkę i szalik, ostatnio to w modzie a kupne kosztuje dużo

U mnie zabiegane dni, przed Wigilią miałam wizytę, Zosia pozostaje Zosią, nic jej między nogami nie wyrosło, więc cieszę się bardzo

Potem święta, przygotowania, wszystko się udało tak, jak miało. 30.12 miałam z kolei wizytę kontrolną u endokrynologa i byłam pewna, że jest to moja ostatnia wizyta, bo wszystko wychodziło dobrze, jedynie pierwszy wynik TSH był podwyższony, a kolejne dobre. Jakież było moje zdziwienie jak TSH wzrosło i od Sylwestra biorę hormony, te same co moja Zuzia, więc tyle dobrze, że nie musiałam kupować nowych. W 32tc będę miała kolejną wizytę a potem, jeśli będzie dobrze, po porodzie będę miała odstawić hormony i zrobić badania kontrolne. Lekarz mówi, że często jest tak, że normalnie kobieta ma dobre wyniki a w ciąży hormony wzrastają. Nio ale dobrze, że jestem pod kontrolą lekarza i chcąc nie chcąc przyjmuję hormony.
Sylwester spędziliśmy u znajomych, zresztą choroba naszą trójkę dopadła, ja to już nie wiem jak mam sobie radzić i chyba pójdę do lekarza jeśli się nic nie zmieni. Zuzia na syropkach leci, ale widzę poprawę i coraz mniej kaszle, mnie generalnie nic nie jest, nie mam gorączki, jedynie chrypkę i kaszlę. Piłam syrop dla kobiet w ciąży i mam tabletki Isla do ssania. Jeszcze taki głupi okres więc wszystko pozamykane a kolejki do lekarzy długie.
Dziś pospałyśmy do 8, Zuzia ogląda bajeczki a mąż śpi po nocce. Musimy wyjść do sklepu i chyba ugotuję Zuzi brokułową zupkę, bo lubi i ze smakiem ją zje, a dla nas będzie jeszcze obiad z wczoraj.
I tak nam zleciały te wolne dni, mam nadzieję, że u Was też fajnie czas mijał

- Karolincia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Cieszę się, że taki piękny prezent dostałaś na Wigilię jak informacja, że Zosieńka jest zdrowa i ładnie przybiera na wadze

No to sie wybawiliście na sylwestra

My spędziliśmy z moim Przyszłym Meżem i jego bratem i żoną i blizniakami którzy maja 6,5 latek

Było bardzo fajnie

Wybraliśmy dziś w sklepie z moim Skarbem wózek dla Naszej Liluni

Bebetto Luca

- Karolincia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- sun333
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Karolincia śliczny brzuszek!
Ja jak już Wam pisałam sylwestra spędziłam samotnie

taki to był mój sylwestr.
Wczoraj byłam na wizycie u gina. Serduszko bije jak szalone, Adaś ma niespożyte pokłady energii i od rana do wieczora cały brzuch podskakuje. Znowu przytyłam ale w sumie od początku ciąży waga pokazuje +3,4kg w stosunku do tego co było na początku to chyba jest ok.
Dostałam skierowanie na mocz, morfologię i elektrolity oraz glukozę. Dał mi też jeszcze jedno skierowanie na USG żeby dla świętego spokoju obserwować czy te komory mózgu się nie powiększają, ale ja i tak zapisze się dodatkowo w 31 tyg na Agatową żeby mieć spokój sumienia.
Kurcze dziewczyny jak to szybko zleciało u mnie we wtorek stuknie 26 tygodni

A tak ogólnie to powoli zaczynamy się pakować na nowe mieszkanie

To się rozpisałam

- vestusia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Zuzanka - 15.11.2011 :*
- Otrzymane podziękowania: 1

Karolincia wózeczek fajny i domek dla Lilianki również. Mnie się to imię podoba, sama się nad nim zastanawiałam, ale póki co zostajemy przy Zosi. Wózek chyba z tych lżejszych?
Sun współczuję przeprowadzki, my jak przeprowadzaliśmy się z wynajmowanego na już nasze docelowe, to nie mogłam pojąć jak zmieściliśmy tyle kartonów i worków rzeczy w tak małym mieszkaniu. Niemożliwością mnie się to wydawało. Choć tak naprawdę część z tych rzeczy mogliśmy w ogóle nie zabierać tylko od razu wyrzucić, ale czasami tak jest, że "to się jeszcze przyda" a tak naprawdę ani się tego nie używa, ani nic. Nio ale pomyśl, że jest to Wasza już ostatnia przeprowadzka w życiu, na swoje.
Dobrze, że Adasiek rośnie, teraz nasze dzieciaczki ruszają się jak szalone

Ja dziś gotuję Zuźce zupkę brokułową, mąż wybywa na cały dzień więc jesteśmy z Zuźką same. Wczoraj porządkowaliśmy resztę rzeczy z Zuzi pokoju, mój zajmował się też robieniem porządków w swoich narzędziach i będę go teraz gonić, żeby szybko uwinął się z pokojem Zuzi

Ja dziś poszłam późno spać, tak, dziś, bo tak siedzieliśmy razem przed tv, że poszłam spać chwilę po 1! A Zuzia cudnie dziś spała, bo wstała dopiero o 9

Oki, to miłego dnia

- Nikaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 4
- agaf1988
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
tez mam termin na kwiecień, dokładnie 8/04, bardzo sie ciesze i jednocześnie boje, czy sa tu dziewczyny z warszawy? w ktorym szpitalu rodzicie? czy ktos z was pracuje nadal? ja planuje isc od polowy miesiaca na zwolnienie jakie dokumenty przedstwic w pracy?
- sun333
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Tak się składa że ja jestem z Warszawy. Mam wątpliwości co do wyboru szpitala. Chciałabym w św. Zofii na Żelaznej ale wiem że tam z ulicy praktycznie nie można się dostać dlatego myślę o szpitalu św. Rodziny na Madalińskiego. A jak wyjdzie w praniu to się okaże. Ile masz lat? Będziesz miała chłopca czy dziewczynkę? A jeśli chodzi o zwolnienie to ja jestem od 6 tygodnia i nie zamierzam wracać do pracy przed porodem. Wystarczy że zaniesiesz L-4 z oznaczeniem B czyli ciąża.
- Karolincia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Przetrwałam maraton szkolny !!

Vestusia - Tak z tych lżejszych, bardzo fajny jest, zwrotny , lekko sie prowadzi

Agaf - Witaj Kochana!!

Ja jestem z Warszawy, ale przeprowadzam się do Pabianic więc tam będę rodzić w szpitalu

Sun - Ooo..pakowanko

- agaf1988
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
macie już wyprawkę dla swojej pociechy?