BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Maj 2015 :)

10 lata 7 miesiąc temu #917324 przez Karolincia
Witaj Kochana :)

Gratuluję CI z całego serduszka jak ja sobie liczyłam to termin mi wypadnie na koniec kwietnia lub początek maja ;) Ale mogłam się walnąć w obliczeniach :) U mnie historia jest taka że brałam pregnyl na wywołanie owulacji i ginka mi dała zastrzyk z hormonami beta hcg właśnie na wywołanie owulacji 26 lipca i udało się :) Zaszłam w ciążę:) I nie wiem czy liczyć od daty ostatniej miesiączki to wtedy mi wychodzi połowa kwietnia, lub właśnie od tej owulacji wywołanej sztucznie czyli końcówka lipca i wtedy wychodzi końcówka kwietnia , początek maja ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu #917350 przez Anabelle
Kaikai kobieto ile można było na wątek czekać :D
Raz jeszcze super, super, super, super!!!! :**

10 lata 7 miesiąc temu #917382 przez Karolincia
Kurka rurka nie wiem jak to liczyć ten termin porodu :(

10 lata 7 miesiąc temu #917695 przez Adlenne
Witajcie mamusie.
Ja robilam test w srode u wczoraj i na obu wyszly 2 kreski ☺ Mam juz 2,5 roczna corke Paulinke. Moj maz liczy tym razem na syna ale mnie w zasadzie wszystko jedno. Staralismy sie od lipca i udalo sie za drugim podejsciem. Stosowalismy testy owulacyjne bo ponoc najwieksza szansa na chlopca jest jak sie wstrzeli dokladnie w owulacje.
Nie moge sie doczekac wizyty u ginekologa zeby potwierdzic wynik testow. Ja termin z ostatniej miesiaczki mam na 2 maja, ale mysle ze najdokladniej to lekarz wyliczy. Pozdrawiam goraco i trzymam kciuki za wszystkie majowki. Mam nadzieje ze bedzie nas przybywac.

10 lata 7 miesiąc temu #917719 przez Karolincia
Adlenne gratuluję ;) Jak sie czujesz? :)

Ja sobie wyliczyłam, ale zobaczymy czy gin to potwierdzi termin porodu wypada na 25 kwietnia ;)

10 lata 7 miesiąc temu #917722 przez Adlenne
Czuje sie normalnie, w sumie nie mam zadnych objawow. No moze jedynie bardziej senna jestem.
A jak Twoje samopoczucie? Czy to sztuczne wywolywanie owulacji bylo spowodowane jakumis wczesniejszymi problemami?

10 lata 7 miesiąc temu #917734 przez Karolincia
Miałam nie pękający pęcherzyk Graafa i chodziłam na monitoring cyklu. Dostawałam pregnyl w odpowiednim momencie , gdy pęcherzyk był dość dojrzały, żeby pękł. Udało się w drugim cyklu z pregnylem. Ogólne starania od kwietnia.
Robiłaś próbę ciażową??

10 lata 7 miesiąc temu #917739 przez Adlenne
Tylko domowe testy ciazowe.

10 lata 7 miesiąc temu #917751 przez martadiana
Witajcie zycze wam szczesliwych 9 miesiecy :) Nie spodziewalam sie ze juz sa majowki :D

10 lata 7 miesiąc temu #917754 przez Adlenne
Ja w sumie tez nie. Myslalam ze zaloze watek jak tylko bede po wizycie u gina, ale jak zobaczylam ze juz jest to od razu napisalam.☺

10 lata 7 miesiąc temu #917815 przez Karolincia
Adlenne to koniecznie idz na bete dwa razy sprawdz jaki jest przyrost :)

10 lata 7 miesiąc temu #917834 przez Adlenne
W pierwszej ciazy zrobilam dwa testy w domu i pozniej pozlam do gina i tak tez zrobie tym razem. Mysle ze pojde koncem przyszlego tygodnia. Pozytywny wynik testu rzadko jest falszywy.

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #917886 przez Karolincia
Ja byłam sprawdzić przyrost bety mimo tego, iż wynik testu ciążowego miałam pozytywny :) Skąd wiesz, że jesteś w 4 tygodniu ciąży??

10 lata 7 miesiąc temu #917943 przez kaikai
Witaj Adlenne :)
Ja jak narazie też dobrze się czuję, tylko brzuch mnie pobolewa.

Karolina na usg lekarz dokładnie oceni wiek ciąży, ja też piszę na kwietniowych mamach, bo z terminem porodu różnie bywa :)

Kiedy macie wizyty ?
Bo ja dopiero 17 września, strasznie długo u mnie się czekam, a chce koniecznie do tego samego lekarza co prowadził moja poprzednią ciążę.

10 lata 7 miesiąc temu #917949 przez Karolincia
Kaikai mnie też pobolewa brzuszek, od kilku dni mnie mdli i mam posmak metalu w ustach :) Czasem jeszcze mnie ciągnie w pachwinie prawej i czuje pęcherz ale to wszystko się rozciąga w środku i dlatego :)
No ja mam wizytę pojutrze, 27 sierpnia stresuję się :(\
Faktycznie dłuugo czekasz na wizytę, ale jeśli warto poczekać bo dobry lekarz to musisz jakoś wytrzymać :)
Mam Kochana to samo niby jak sobie wyliczyłam to termin porodu przypada na 25 kwietnia, ale zobaczymy co wyjdzie na usg :) I jak lekarz wyliczy :) Wiadomo różnie bywa z porodem może być pozniej jeśli tak, to bym rodzila na początku maja :) Dlatego piszę tu w majówkach i w kwietniówkach :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka